En torsdag

Inga chokladbollar idag heller. Vad ÄR detta?? Det berodde på att Pappa Alv kom hem tidigt, och barnen var trötta. Alvita har tittat på tv hela kvällen och Alvato har ägnat sig åt datorn. Snacka om lättskötta ibland, även om tv och dator inte direkt är den bästa sysselsättningen.

En glad nyhet är dock att jag Äntligen hittade mina havregryn. Men inte var de vid flingorna och müslin inte. Vet inte hur många vändor jag gick där bland hyllorna, men trots det dök de inte upp ur tomma intet. Konstigt. Idag frågade jag två människor som jobbade där om de visste var det fanns, och OM det fanns. Båda två sa att det fanns, men ingen av dem visste var. Så, jag fick allt leta på själv. Och som av en uppenbarelse hittade jag det till slut! Bland /svenska/ (sydamerikanska) tortillas och potatischips och grejsemojser. Jag hade tittat där innan, men då såg jag inte vad jag letade efter. Men idag var visst den lyckliga dagen. Dock saknar jag fortfarande pärlsocker, men det går lika bra med strössel. Så, nu är bara frågan när chokladbollebaket ska bli av, inte lär det bli i morgon, och inte i helgen heller. VIll göra det ensam med barnen efter skolan.

Pratade med Mamma Pat idag (som de flesta dagarna). Det flyter på någorlunda bra faktiskt. Visserligen är det hon som pratar mest, men jag försöker lägga in saker och så ofta jag bara kan, så jag övar på att prata. Här hemma är jag för lat, blir mest engelska, tyvärr. Plus att Föräldrarna Alvs spanska känns mer grötig och snabbpratande än Pats. Hon är från Eucador, vilket innebär att hennes spanska är annorlunda. Men enbart på ett positivt sätt, hon är enklare att förstå än vanliga spanjorer, i alla fall Familjen Alv. Vi bestämde en dag när jag ska klippa mig, hon skulle ringa och kolla så jag får en tid då bara. Ska bli spännande, och är verkligen på tiden. Håret är långt som attan och behöver en liten justering om man säger så.

Nu ska jag nog gå ner och göra mig en stekt ägg-macka. Är inte alls hungrig, mår illa när jag tänker på mat, men måste ju äta någonting ändå. Sen ska jag göra klart läxorna, och därefter får vi se vad klockan är. Skulle vilja komma i säng före 22.30 ikväll, men det lär bli en omöjlig uppgift. De senaste nätterna har det varit efter 23 varje gång, men trots det har jag varit någorlunda vid liv i skolan den här veckan.

På tal om skolan, det är lite sorgligt, i morgon är sista dagen med Mig som lärare i gramática. På måndag byter vi allihopa upp oss till Intermedio istället för Elemental, vilket innebär att E som nu är lärare i de andra två ämnena, blir vår lärare i gramática, och vi får Alb (den unga killen som var med oss i Segovia för 100 år sen) som lärare i resten. Tråkigt, för jag gillar verkligen Mig, och nu lär jag ju inte få 100 % på gramática-proven heller. Hur ska detta gå? Hoppas jag fick 100 % idag, fast jag tvivlar på det. I morgon är det månadsavslutning, så dår får vi se hur det blir med diplom och dylikt. För övrigt ska vi spela en japansk sago-teater. Jag är huvudpersonen igen, jag lyckas alltid med detta konststycke, även om jag inte vill det. Den handlar i alla fall om en flicka som åker till månen, den var rätt söt, sagan alltså.

Och nu! Ska se om jag kan få mig en äggamacka eller inte. Är lite halvsugen på det, men ingen annan mat tack.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0