Tapas med efternamn

Maste berätta en sak innan jag glömmer det. Mitt efternamn är hyfsat ovanligt, inte Andersson eller nagot sant, och jag har ofta blivit kallad för antingen mitt efternamn tillsammans med Anna, eller enbart mitt efternamn, eller ett smeknamn grundat pa mitt efternamn. Det har till och med varit en hel del lärare som kallat mig för hela mitt namn, trots att jag varit den enda Annan. Och här i Spanien, hur har det blivit da? Jo, i min grupp finns det en till Anna, och den ena läraren "Mig" har börjat kalla mig för Anna -*-, med mitt efternamn alltsa. Och han tycker det är jättekul. Manu tycker att mitt efternamn är helt ologiskt, det stavas pa ett sätt men uttalas pa ett konstigt sätt. Och jag antar att Mig är av samma asikt. Dumma spanjorer. Haha. Sa, jag lär aldrig komma ifran mitt efternamn om man säger sa, men pa ett sätt är det lite kul ocksa.

Idag hade vi test pa vad vi gjort under veckan. Var inte speciellt svart, sa tror att det gick bra. Tog inte sa manga minuter att fylla i det.

Torsdagar är det kulturlektion ocksa. Jag fattar inte riktigt hur det gar till, men den är i alla fall frivillig och verkar rätt avslappnad. Eller sa var det bara början som var det. Jag var bara med i början nämligen, jag var ju tvungen att ta bussen hem för att hinna äta och plugga och sa innan jag maste hämta barnen i skolan. I alla fall, vi gick till en bar och at tapas allihopa. Kändes ju rätt avslappnad lektion, om man säger sa. Men jag vet inte om de gick tillbaka till skolan efterat och faktiskt hade mer lektionsaktiviteter. Eller om lektionen hölls där, men jag tvivlar pa det.

Det är rätt svart att vara vegetarian i Spanien. Men det visste jag ju redan. Det gick nämligen till sa idag att eftersom vi var sa manga beställde alla vad de skulle dricka, och sen kom servitören med olika tapas och satte mitt pa bordet. Jag sa att jag var vegetarian, och da babblade han pa att det inte fanns nagot vegetariskt och kom och gav mig en tallrik oliver. Haha. Men tortillatapasana var ju vegetariska, sa när som pa en äcklig korv ovanpa omeletten, men den plockade jag ju bara bort. Sa enkelt var det ordnat. Men dumma spanjorer att inte fatta vad vegetarian kan innebära. Enbart grönsaker? Nej, da är man vegan, men antar att spanjorer inte tänker sa langt, haha. Eller rättare sagt inte hat kännedom om det.

Nu ska jag se om jag kan plugga lite. Eller nej, göra nagot att äta. Är inte alls hungrig eftersom jag at tapas "nyss", men far ju inte middag förran tidigast 21. Sa bör nog äta nagot mer innan jag hämtar barnen. Som inte alltid är skitungar, Sara, men ibland. Men man kan tycka om skitungar ocksa. Och när de är pa bra humör är de söta och snälla.

Förresten, det regnar. Och askar lite smatt. Känns som hemma. Sa alla som tror att det är 30 grader och solsken fortfarande, tänk om, det är höst även i Spanien.

Kommentarer
Postat av: B

Här har varit jättefint väder idag men lite kallt. Nu ska jag gå och käka ett par oliver.

2007-10-04 @ 22:08:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0