Fiesta och idiot

Jag åt nyss middag med bara Mamma Alv. Barnen och Pappa Alv tittade på fotbollen mellan Manchester United och Barcelona medans vi andra två åt och kollade på samma match i köket.

Innan maten var jag med Mamma Alv och barnen i centrum i byn. Hela den här veckan är det fiesta här, det är deras helgon som firas, så det har varit en massa firande här. Det är häftigt att vara med om livemusik och alla som dansar och pratar, oavsett ålder. Det är faktiskt så att det var fler gamlingar och småbarn ute (alla i sina bästa kläder, kjol, klänning, kostym) än ungdomar. Men jag tror att de kommer ut nu ikväll och partajar. Synd att jag inte kan vara med faktiskt.

Och i morgon bär det av till Sevilla med Ren. Det kommer innebära att jag inte kommer ha tillgång till dator, om jag inte hittar ett Internetcafé så jag kan busa med en dator där. Så, om min blogg verkar tom beror det alltså på att jag går runt i solsken och sommarväder i södra Spanien.

Förresten, måste tillägga en sak. Det finns en busschaufför jag verkligen ogillar. Starkt. Han är helt otrolig. Innan kostade en bussbiljett 1,35, och jag försökte ofta ge jämna pengar, eller så att jag fick något jämnt tillbaka, exempelvis gav jag 2,35 om jag inte hade ett 1 euromynt, för att på så sätt få tillbaka ett sådant. Det hände att jag gav de där 5 centen med 2 och 1 centsmynt, och någon gång klagade han på det. Inte för att jag egentligen förstår det, men han är knäpp. Idag gav jag honom ett 2 euro mynt, och de har höjt priset till 1,40. Men istället för att ge mig tre 20 centsmynt eller ett med 50 och en med 10, så gav den dummern mig fyra stycken 5 centar och två 20 centar. Jag var sist in i bussen och han hade gott om högre växel. Så sur jag blir på honom. Nästa gång ska jag fasen betala i bara 1 centare och se vad han säger. Bara för att liksom.

Dessutom kör han som en idiot. Idag när vi körde hem såg jag från mitt säte en bil som stod still i motgående fil. Hade jag kört själv hade jag saktat in bara därför, man vet aldrig varför en bil står sill sådär, de kanske behövde hjälp eller så kan en person komma ut från bilen, eller vad som helst, men det sakta in gjorde han inte ett dugg. Dessutom fick jag syn anledningen till varför bilen stod still, direkt efter att ha sett bilen. Det sprang nämligen omkring en hund på vägen. Detta såg jag i god tid för att kunna ha bromsat in utan problem. Men chauffören, som bör ha större uppsikt än jag, gjorde det uppenbarligen inte. Han fick tvärbromsa när hunden gav sig ut på vår sida vägen och alla personer i bussen som hade saker på golvet fick se de åka iväg med en väldig fart framåt. En jäklans idiot är han, ursäkta mig, men det är han verkligen.

En annan gång skällde han på en kvinnlig passagerar, och jag vet inte riktigt varför. Vad jag förstod frågade hon bara en sak och han började gorma åt henne. Ohyfsad och otrevlig är han. Bort med skräpet!

Så, nu har jag klagat lite på honom med, det var skönt. Nu ska jag göra mig i ordning för sängen och sedan bär det som sagt av söderut. Ska bli så skönt att komma iväg ett tag och göra något annorlunda. Hoppas alla har det bra och att ni firar Första Maj på ett vettigt sätt, så skriver jag här så fort jag har tillfälle.


Alvato överraskar igen

Min försvenskning av barnen fortsätter framåt. Alvato går just nu runt och sjunger "Sommartider, hej, hej" helt frivilligt. Och när jag spelade Juni, juli, augusti så frågade jag om han kom ihåg vad det betyder, och naturligtvis gjorde han det. Inte för att det är så stor skillnad från spanskan och engelskan, men det krävs lite logiskt tänkande för att komma fram till det. Och det har han minsann, den lilla busen.

Han kom till och med ihåg att hans födelsedag i år, 5:e februari, var en tisdag. Jag kommer inte ihåg veckodagen för min födelsedag. Vad säger man när man blir överträffad av en 6:åring?

Ännu ett problem

Precis som Mammica påpekade i en kommentar till föregående inlägg, tar Lillebror studenten nästa vår. Så hur i fasen jag ska kunna medverka där är ännu ett mysterium. Kanske ska ta och boka ett privatplan som flyger mig hem från Australien kring den 7 juni någonting? Någon som har någon lösning på alla mina problem?

Hjälp mig!

Jag har lite problem med att bestämma mig för hur jag ska göra, så därför tänkte jag be om råd här, och så här ligger det till:

Jag ska definitivt stanna här till slutet av juni, eftersom barnen går i skolan tills dess. Där är det inga problem. Problemen börjar efter barnens skolslut.

Familjen vill nämligen gärna ha kvar mig hela juli också, för de planerar att åka till Sverige sista veckan i juli, och då kan vi alla fem åka tillsammans. Dessutom så har barnen möjlighet att gå på "rolig semester", eller vad man ska kalla det på svenska. Det innebär att de är i skolan fast de leker mer vad jag förstått det som, ungefär som vanligt svenskt fritids. Nästan i alla fall. Detta kostar mycket, och om jag är kvar kommer de inte anmäla sig dit. Däremot, är jag kvar här kommer jag ha barnen hela dagarna, tills Föräldrarna Alv kommer hem. Mamma Alv jobbar bara halvtid och slutar vid 15, hur Pappa Alv jobbar har jag däremot ingen aning, eftersom han jobbar på ett universitet som bör ha stängt på sommarloven?

Mamma Alv sa att stannar jag kommer de naturligtvis betala mer eftersom jag kommer vara mer med barnen, men jag vet ärligt talat inte om det är värt det, eller hur jag ska göra, för det kommer mer problem.

Jag har ju som jag skrivit tidigare blivit erbjuden att åka till Cádiz i Andalucien i södra Spanien i augusti med en annan familj härifrån. De är där under en månad på semester, och min uppgift hade varit att gå med barnen till stranden och poolen, och vara ett extra vakande öga. De hade betalat 450 euro för hela månaden, vilket täcker flygbiljetter och hela köret, plus då att de betalar all mat och sånt. Och det här är en jättechans att få se mer av Spanien, i princip gratis alltså.

Problemet är att sedan har jag ju tänkt åka till Australien också i höst. När är dock inte bestämt, men jag planerar för oktober eller september, där omkring. Så, frågan är när jag hinner vara hemma i Sverige. Dessutom är min födelsedag (20 år!) i augusti, så åker jag till Cádiz missar jag den (ja, missar med min familj och mina vänner, jag själv kommer ju vara närvarande).

En tanke är att jag stannar två veckor extra i juli, åker hem en stund, tar hand om Familjen Alv när de kommer till Sverige en vecka senare, stannar en vecka i Sverige i augusti, och åker till Cádiz de tre resterande augustiveckorna. Sedan får jag helt enkelt se när det blir Australien efter det. Dock är jag inte alls säker på om den lilla planen hade fungerat, med barnen här och med den andra familjen.

Jag skulle därför uppskatta jättemycket om folk hade kommit med åsikter och tips på hur jag ska lösa allting. Jag har jätteångest för att jag inte kan bestämma mig, och jag känner mig stressad över att jag inte kommer ha någon tid för min familj om jag flänger hit och dit. För åker jag till Australien, ja, då är jag där i 12 månader, jag lär ju inte komma hem under den tiden. Det är lite väl långt för det tyvärr.

Ett annat problem är att om jag nu åker till Australien i oktober, så kommer jag med största sannolikhet inte hem förrän ett år senare samma månad. Det innebär att Om jag skulle vilja ta tag i mitt pluggande (om jag bestämt mig för Vad jag vill plugga vill säga), så kan jag inte börja den hösten, utan måste vänta till våren, eller eventuellt till nästkommande höst. För såvitt jag vet börjar kurserna tidigare än i oktober, speciellt om man måste på uppror och liknande, men å andra sidan så kanske det är olika beroende på vad man ska plugga. Men det är i alla fall ett inte så helt otroligt scenario att min pluggchans den hösten försvinner i och med Australien. Så om jag vill vara säker på att Kunna plugga om jag skulle vilja det, måste jag åka tidigare till Australien för att kunna komma hem i tid.

Så, nu tror jag att jag fått med alla problem, och som sagt, hjälp mig med åsikter! Och är det något oklart så fårga mig, för jag vill verkligen ha råd om det här. Visserligen är det alltid jag själv som måste bestämma, men lite tips på vägen skulle vara trevligt. Så, börja kommentera och ge mig idéer på hur jag ska göra.

Kommentarsvar

Juzze frågade lite frågor för ett par dagar sedan, och här kommer svaren till dig:

Jag befinner mig mitt i Spanien, rättare sagt utanför huvudstaden Madrid, nära en annan stad som heter Alcalá de Henares.

Jag kommer vara kvar här till juni/juli någon gång, har inte bestämt ännu, och problem har uppstått. Mer om det kommer inom kort.

Jag tror inte att familjen påbörjat sitt sökande ännu. Men de kommer antagligen vilja ha någon ny inför nästa läsår. Jag vet andra familjer som också är intresserade av au pairer här i området, men ett bra tips är att bli medlem på en Internetsida eller två. Exempel på sådana är:

www.aupair-world.net
www.aupair-options.com
www.greataupair.com

Min favorit är den första, men de andra kan vara bra att ta en titt på också. Det finns en hel massa andra sidor också, letar man lite så hittar man mycket.

Jag trivs jättebra i den här familjen. Jag har haft jättetur med det, och skulle inte vilja byta bort dem mot någon annan. Jag går i skola på dagarna och även det trivs jag finemang med. Hela Spanien har varit en toppenupplevelse för mig, och jag kommer aldrig ångra mitt val att åka hit. Så jag tycker att om du är intresserad ska du (och alla andra också så klart) verkligen ta chansen.


Sommarväder

Jag tog en sväng till Alcalá för att träffa Ren, och gud säger jag bara, det är så sommar som det kan bli, i Sverige alltså. Trots det är det så klart bara turister som går runt i kjol och kortbyxor, och även om jag inte vill känna mig som turist så hade jag aldrig i livet klarat av att gå runt i jeans. Det var kjol som gällde med andra ord. Dock har jag det lite dåligt på skofronten, och det blev utan strumpor i gympaskor, vilket naturligtvis slutade med blåsor. Jippi. I Sevilla har jag några saker jag gärna vill köpa: Vita ballerinaskor, andra sandaler, kjol, linne, vita byxor mm. Vi får väl se om jag hinner gå på shoppingtur och slösa pengar. Men jag vill verkligen köpa sommarkläder, för det lär behövas, haha. Men sommaren är bra härlig. Hoppas det fortsätter så här, det är perfekt som det är nu!

Alvato räknar

Alvato är verkligen en speciell liten pojke. Han har precis räknat till 110 utan större problem. På svenska!!

Han har kunnat 1-10 utantill länge nu, och idag ville jag utöka hans kunskaper. 11-20 är alltid svårt på alla nya språk, men när jag lärde honom att först tänka på grundtalet, tre-ton (fjorton är ett undantag), så kunde han själv lista ut att det blev fem-ton, sex-ton och sju-tton. Arton blev åpton, för han säger åpta istället för åtta, men jag försöker ändra på det, även om man förstår vad han menar. Nitton blev så klart nioton, men det är ju sådana saker som man säger när man inte vet hur det är. Men jag blir så fruktansvärt stolt över honom när han är så logisk och verkligen vill lära sig det.

Men det slutar inte där. När han ville veta vad 20 var, sa han tjugo, tjugoett, tjugotvå och så vidare till tjugonio. Han fick reda på trettio (tretti) och då fortsatte han till trettinio. Samma sak varje tiotal, jag sa vad det nya tiotalet hette och han räknade vidare. Helt otroligt vad duktig han är. Ända till 110 alltså, sedan tyckte jag det var nog. Men jag blir så stolt över min lilla Alvato. Min egna lilla gullunge!


Uppdatering

Det har varit lite dåligt med uppdatering här på sistone, förlåt för det.

Idag har jag legat ute i solen en stund, men bara 20 minuter på varje sida. Jag har ju god tid på mig att fixa en bra bränna, så bara totalt onödigt att bränna sig så man inte kan vara ute. Men vädret har varit helt underbart senaste dagarna i alla fall. Låg ute i torsdags också. Bikiniväder i april är super!

Nyss skickade jag iväg en ansökan till ett nytt jobb i Australien. Som restuaranvärdinna på ett hotell. Det skickades via sidan som jag är medlem på, så vem vet, jag kanske får svar snabbt, om jag ens får ett svar vill säga.

Pappa Alv är iväg och kollar på Formel 1, men barnen tror att han är med sin bror och hjälper någon släkting inför ett stort prov. Jag tycker inte om att man ljuger för barn, men för att de inte ska bli avundsjuka och arga för detta, så hade Föräldrarna Alv tydligen kommit överrens om att ändra anledning till Pappa Alvs frånvaro. Han kommer hem i morgon kväll, och idag har Mamma Alv varit med barnen på barnkalas och har fortfarande inte kommit hem.

Barnkalaset skulle för övrigt börja 16 enligt inbjudningskortet, men de åkte inte iväg förrän kvar över. Men så är det i Spanien. Man ska inte vara punktlig här inte. Men så jag har varit ensam från det att de åkte i eftermiddags. Skönt med tysnat i huset.

Förresten, jag måste säga en sak. Någon, jag säger någon, trots att jag är 99 % säker på vem denna någon är, har ätit upp ett halvt paket Ballerina-kex från kylskåpet. Paketet i fråga var oöppnat när jag plötsligt i veckan upptäckte att hälften av det var borta. Puts väck. Den skyldiga kan bara vara en enda. Pappa Alv! Ska jag fråga honom om saken, eller ska jag bara vara glad att han gillar svenska små underbara chokladkex? Tror det blir det sistnämnda, haha.

Pengar, pengar, pengar

Jag läste precis att 50-öringen är på väg att försvinna. Min första tanke var "NEJ!". Nu är jag så van vid att ha ända ner till 1 litet fjuttigt cent, det vill säga knappa 10 öre. I början var det fruktansvärt onödigt enligt mig (och många andra) och det tycker jag fortfarande. Men vad händer om 50-öringen försvinner i Sverige? Antagligen inte så mycket, men vem vet, smyghöjningar känns rätt lägliga. Eller tja, det kanske jämnar ut sig. Något som kostat 19,27 tidigare kostade i realiteten 19,50, men nu kanske man betalar 19,00? Fast något som kostar 19,73 kostade innan 19,50 i verkligheten, men utan 50-öring blir det 20,00? Eller kanske man slopar alla öresavrundningar helt och hållet? Allt kostar jämna kronor, och hela grejen med ören försvinner? Ett minne blott?

Jag minns när tuggummina kostade 50 öre styck i Pressbyrån, idag har jag inte en susning vad de kostar, antagligen 1 krona. I alla fall kommer det bli så utan 50-öring. Jag kommer trots att den lilla fjuttiga metallbiten ofta känns meningslös antagligen sakna den. Kan det bero på att jag inte bor i Sverige för tillfället och känner mig extra svensk bara därför? Kan mycket väl vara så.

En helt annan grej. Som visserligen också har med pengar att göra. Att skicka ett vanligt brev till Australien från Spanien kostar 78 cent (varken mer eller mindre, 78 precis på pricken), det vill säga ungefär 7 kronor. Att skicka ett vanligt brev till Sverige från Spanien kostar 57 cent. Vad det kostar inom Spanien vet jag dock inte. Antagligen runt 36 för att göra upp ett mönster. Detta jämfört med vad det kostar i Sverige, titta här:

Inrikes Sverige 5,50 kr (Kommer det bli 6 kronor utan 50-öring??)
Inrikes Spanien 36 cent (Gissning alltså) = 3 kr
Skillnad: 2,50 kr

Inom Europa Sverige 11 kr
Inom Europa Spanien 57 cent = 5 kr (Alltså billigare än ett inrikesbrev i Sverige!!)
Skillnad: 6 kr

Utanför Europa Sverige 11 kr
Utanför Europa Spanien 78 cent = 7 kr
Skillnad: 4 kr

Svenska posten, som förresten inte finns eller vad det nu är som gäller, och som dessutom tydligen ska bli dansksvensk och jag vet inte allt, vi kan lika gärna dela på Norge också, svenskarna och danskarna, så blir allt som i gamla goda tider, skicka över Skåne till dem så de blir glada också, är dyr. Nej, men skämt å sido, det handlar väl inte om några jättesummor direkt, men jag vill påstå att 5,50 för ett inrikesbrev är lite väl maffigt.

Jag är helt säker på en sak vad det gäller pengar. Jag vill inte ha euro i Sverige. Alla länder som infört det har klagat på att alla priser stigit, och när vi redan har så pass höga kostnader för allting, varför vara så dumma att göra det ännu dyrare? Det lär ju knappast bli så att priserna sänks? Eller kan jag möjligtvis ha fel?

En tisdag

Jag har sett de stösta myrorna i mitt liv idag. Över 1 cm långa och feta och äckliga. Jag har inget emot vanliga myror, men de här! Jädrans säger jag bara! I morgon ska jag se om jag kan ta kort på dem, så får ni själva se vilka groteska varelser som finns här utanför husknuten. Jag börjar bli lite rädd att de tar sig in i huset, men förhoppningsvis stannar de på utsidan.

För övrigt idag så pratade jag med en mamma i barnens skola. Jag har hälsat på henne redan från första början, och om jag minns rätt var det faktiskt henne jag pratade med för första gången där. Men sen har det inte blivit så mycket mer eftersom våra barn inte lekt så mycket tillsammans, även om hennes son går i Alvitas klass, men idag var inte Mamma Pat där, så då umgicks jag med henne istället. Hon blev mäkta förvånad över min spanska, och trodde inte jag kunde prata så bra som jag faktiskt gjorde. Innan hon upptäckte det pratade hon väldigt enkelt, inte hela meningar och så, men när hon märkte att jag svarade henne ordentligt blev hon chockad. Hon tyckte jag var jätteduktigt och ville ha en au pair också. Så hon fick tre Internetadresser av mig.

Nu har jag även blivit så pass bra att jag kunde höra på hennes dialekt att hon inte hade en äkta chiliensk sådan, hon sa nämligen att hon var från Chile. Vi har haft två lärarpraktiserande tjejer från Chile i vår klass och deras dialekt var helt annorlunda mot den vanliga spanskan, och därför kunde jag höra på den här mamman, Mamma Cla kan vi kalla henne, om jag nu kommer ihåg den förkortningen, att hon bott i Spanien ett tag, vilket hon också hade.

Nu kom Mamma Alv hem, hon har som sagt varit i Valencia tills nu ikväll, men vi har klarat oss bra utan henne. Idag var kul i barnens skola, dels för att jag pratade mycket med Mamma Cla, och dels för att det var så fint och skönt väder, inte varmt och inte kallt, precis lagom, och jag satt och gjorde läxor i solen. Perfekt.

Sedan försvann visserligen Alvita och Mamma Clas son ett tag, så alla sprang runt och letade efter dem, och mitt i mitt sökande kom en tennisboll flygande. Jag skulle kasta över den till killarna som spelade på andra sidan ett Hööögt galler, men naturligtvis misslyckades jag och fick springa iväg och hämta bollen när den studsade iväg igen. Pinsamt! Sen frågade ena killen och jag gick på skolan, men han var tvungen att säga det tre gånger för att jag skulle fatta vad han sa, det hela var en lite genant situation för mig. Men jag sa att nej, nej, jag är från Sverige. Han frågade vad jag gjorde här, och jag sa att jag jobbade med barnen och sen ville jag fortsätta mitt letande efter Alvita. Men pinsamt värre var det när jag inte lyckades få över bollen. Haha.

Nu ska jag nog göra klart mina läxor som jag inte hann med innan idag. Sen önskar jag sova tidigt. Det blev inte alls tidigt igårkväll, trots att jag ville det. Och det lär det väl inte bli ikväll heller, men man kan ju hoppas.

Förberedelse

Haha, jag la precis in djursjukhusets telefonnummer på min mobil, bara ut i fall att de skulle råka ringa till mig så är jag förberedd på att det är de. Man måste ju utgå från det möjliga, eller hur? :D

Australien - sökt

Nu har jag lagt ner mitt engelska CV i ett kuvert och slickat igen det. Ska sätta dit lite tejp för säkerthets skull också. I morgon ska jag köpa frimärken och sen är det bara att posta iväg det. Ska bli fruktansvärt spännande att se om de svarar. Antagligen kommer jag inte höra någonting alls ifrån dem, men hade varit trevligt att till och med få ett nej. Ett svar är alltid bättre än ingenting alls. Ska leta vidare och se om jag hittar något annat intressant jobb.

Sammafattning av idag

Jag har tagit det rätt lugnt idag, som jag hoppades på.

Frukost, lite Monty Phyton tittande, dock orkade jag inte se klart hela, för ville duscha. En varm ångande dusch, öch så lite finslipningar. Fötter och ansikte som fick sig lite mysig lotion (men jag hade gärna haft en riktigt ansiktsmask, det var jättelänge sen, men vet inte var man hittar sånt här riktigt, har visserligen sett på Carrefour, men de kostade 4 gånger så mycket som på Ge-kås, så nja, jag tror inte det), och lite ögonbrynsnoppning och sånt.

Barnen hämtades i skolan utan större problem, vädret var mysigt med en tillbakakommande sol, och i morgon tror jag att jag ska till skolan igen. Visserligen hade en till vilodag inte varit fel alls, men jag tror jag klarar av att gå till skolan ändå. Jag har bilen, för Mamma Alv är i Valencia med jobbet och kommer hem i morgon kväll, och jag vill gärna utnyttja den extra frihet som bilen ger. Hemma kan jag alltid stanna på onsdag om det skulle vara så.

Jag tror jag ska göra mig i ordning snart och faktiskt gå och lägga mig tidigt. Barnen och Pappa Alv tittar på Star Wars, men jag kan nog krypa till kojs ändå. Så jag får lite extra sömntimmar, vilket kan vara bra att ha.

Skön utvilning

Jag bestämde mig för att gå upp nu när jag vaknade vid 12. Jag har vaknat innan, men velat somna om, och så också gjort. Men 12 har alltid kännts som en bra tid för mig att vakna. Städerskan är här, och hade hon inte varit där hade jag gått ner, gjort lite frukost och kollat på en film eller något. Efter det, en varm och skön dusch, och sen lite upppiffning så att jag kan åka och hämta barnen.

För första gången på länge, eller tja, i alla fall, så känner jag mig någorlunda icke-trött. Visst, jag är seg som jag brukar vara och gäspar, men inte så där att åh nej, jag vill inte gå upp. Det trots att jag gick och la mig innan tio, men inte somnade förrän efter tolv. Det brukar vara så när jag sovit på sen eftermiddag eller kväll, då kan jag inte somna förrän jag legat vaken samma tid jag sov. Men, men, jag låg ju och vilade under hela den tiden, så antar att det räknas också.

Jag undrar hur vädret är idag. Har inte kikat ut ännu, men på senaste tiden har det ju inte varit något kanonsådant. Visserligen har jag hört att de sa att det skulle bara regna till igår, så man kan väl hoppas på att det blir lite sommarvärme igen. Jag hade inte haft någonting alls emot om det råkar bli en sisådär 25 grader så man kan ligga ute och sola i bikini igen. Hade inte varit alls fel.

Förresten, jag och Ren ska på tjurfäktning i maj. Vi bokade det i fredags, så nu är det bestämt. Jag har velat fram och tillbaka som en galning, för jag är säker på att jag inte kommer gilla det, men samtidigt kan jag ju inte åka hem från nästan ett års vistelse i Spanien utan att ha varit med om det som landet är kanske mest berömt för (okej, fotboll också, och det har jag sett på tv, det får allt räcka). Visserligen var det dyrt som tusan, men jag hoppas verkligen att det är värt det. En gång i livet är det som gäller ju.

En timmes vilopaus

Jag sov i mitt mörkaste mörker i knappt en timme innan jag blev väckt av Alvita som öppnade dörren och gav mig ljus så det stack i ögonen på mig. Nu är det knappt lönt att somna om igen. Bättre att vänta tills vi ätit middag, och sen sova tills jag vaknar igen. Det vill säga, jag orkar inte gå till skolan i morgon. Inte som det känns nu i alla fall, och jag tvivlar på att jag känner mig bättre i morgon när jag vaknar.

Helt jädrans slut

Jag är så trött så att jag nästan gråter. Har varit i full gång hela dagen, hjälpte till med städningen, plockande med maten, tog hand om barnen, plockade undan efter maten, diskat, och nu är jag ensam med barnen medan Föräldrarna Alv är ute och visar byn med gästerna. Det enda jag vill göra är SOVA!

Gäster på gång

Så vitt jag uppfattat det kommer det gäster hit när som helst nu. Jag har städat i en och en halv timme och är helt svettig. Jag hoppas bara att jag inte måste vara med hela tiden, för det orkar jag inte med. Det är några gamla kollegor till Föräldrarna Alv som ska komma, och jag har ingen lust att bara sitta där och ha tråkigt. Speciellt inte när jag fortfarande är sjuk. Så vi får väl se hur det blir med den saken.

Ensam hemma

Som jag trodde. Mamma Alv slängde på mig Ibufrofen när jag kom ner till köket. Men idag lurade jag henne och tog bara en halv, mohaha! Den andra halvan stoppade jag i byxfickan, min lilla buse. Tabletterna är ju jättestora, 600 mg, så då räcker det gott och väl med en halv, enligt mig.

Familjen Alv ska strax åka in till Madrid och äta lunch med Farföräldrarna Alv. Jag tackade nej till den utflykten, jag känner mig inte alls i form för att åka dit och umgås. Visserligen kommer jag rätt bra överrens med Farmor Alv nu efter alla gånger de bott här hos oss, men hon är fortfarande en pratkvarn. Och Farfar Alv är ju som han är också. Sen om det är andra släktingar där blir det bara ännu jobbigare. Så jag tar gärna chansen och är hemma ensam ett tag.

Sömn

Jag har precis sovit nästan dubbelt så länge som jag gör en vanlig veckodag. Jag har sovit ca 12 timmar, och under veckorna blir det ca 6,5-7. Igår sov jag ju även 4,5 timmar när jag kom hem efter skolan, så det var lite konstigt att jag lyckades sova så här länge. Det roliga är att jag vaknade vid 6.30 i morse, den tiden jag brukar gå upp, men jag tittade bara på klockan och somnade om. En timme senare vaknade jag igen och gick på toa. Därefter har jag sovit bra, med undantag för när barnen började tjuta och ha sig. De åkte inlines innomhus, och det låter en hel del ska jag be att få tala om.

Trots att jag sovit så pass mycket känner jag mig inte utvilad, och nästan rinner fortfarande och halsen ömmar. Som tur är känner jag inte av något i örat den här gången. När jag kommer ner nu snart, ska nog förresten ta en dusch först, kommer Mamma Alv säkert säga att jag måste ta en till Iboprofen, så då får jag väl göra det.

Jag ska i alla fall försöka ta det lugnt i helgen, så gott det går. För jag vill INTE vara sjuk när vi åker till Sevilla. Det lockar inte det minsta, men får väl se hur det går med det.

Pillertvång

Jag kommer bli tvingad att gå till doktorn här om jag inte blir frisk snart. Det räcker inte med att jag säger att det inte är så farligt och att det antagligen bara är för att jag sover för lite. 7 timmar i nått sisådär genomsnitt är inte tillräckligt för mig under veckorna, så är det bara. Och då drabbas imunförsvaret, så enkelt är det.

Mamma Alv sa till mig att ta en Iboprofen istället för mina Panodiler, och att jag måste ta flera stycken om dagen i två dagar för att det ska ge resultat. Men jag avskyr att gå på medicin om jag själv inte tycker att det är nödvändigt. Så vi får väl se hur jag gör. För att behålla husfriden och slippa disktera så är det väl lika bra att göra dem till lags. Det är ju inga jättestarka saker de vill tvinga i mig, men jag är rädd att går jag till doktorn kommer de skriva ut värsta dunderpillrena, och det har jag inte lust med.

Engelskt CV

Nu har jag färdigställt mitt CV på engelska, men ska låta Ren ta en titt på det innan jag skriver ut det. Han vet förhoppningsvis hur man brukar göra CV:n i Australien, även om jag inte är helt säker på det. Men han kan i alla fall läsa och se om det står något konstigt eller om det fattas något.

Jag tycker alltid det är roligt att pilla med sådana saker och försöka få med all nödvändig fakta men på ett snyggt och lättöverskådligt sätt. Så, på måndag skickar jag antagligen iväg det med snigelposten. De hade nämligen ingen mailadress i annonsen, så det blir ett vanligt frimärksbrev.

Sen är det bara att vänta och se om de hör av sig. Australiensisk veterinärsjuksköterska låter rätt bra som merit.

Uppvaknande

Jag gick precis upp. Men jag kan sova mer om jag hade velat, fast jag tror det är dags att jag går upp och äter lunch nu.

Städerskan är fortfarande här vad det låter som, Pappa Alv, tja, jag antar att han är här också.

Det blåser som bara den, det susar och viner i hela huset, och jag är säker på att hade det varit gjort av trä hade det gungat här också. Det är nog halv storm här utanför, och jag hoppas att när Mamma Alv ringer vid 15 (vi sa att hon skulle göra det i morse) säger att hon kan hämta barnen. Jag har inte ett dugg lust att ge mig ut i det här busvädret. Har inte kollat, men det regnar säkert också.

Nu ska jag ge mig ner i köket istället. Har egentligen inte lust med det heller, men det får jag väl göra ändå.

Sovadags

Nu är jag hemma igen. Tog bussen vid 9.25 och tänkte att så skönt det kommer bli, bara jag och min säng. Men nej då, Pappa Alv var visst hemma också. Fast jag ska sova ändå. Det behöver jag nog.

Han tyckte jag skulle gå till doktorn, för att jag är sjuk så ofta. Han sa att det kan vara någon allergi eller virus, men jag vill inte få massa starka piller utskrivna till mig. Jag klarar mig nog fint utan det. Bara lite mer sömn så blir det nog bra.

Sjuk ännu en gång

Jag mår skit.

Jag har inte skrivit det innan, men min hals har fått sig en släng av ondhet igen. Dvs den gör ont och värker. Nu är även nästan rinnande och den här natten var hemsk också (även om den inte på långa vägar slog min förra superhemska natt), Jag tror jag vaknade minst 10 gånger och tittade på klockan av någon anledning.

Jag frös som en stackars isbit och nu i morse svettades jag istället. Det tyder på att jag haft feber inatt, och inte tror jag att det är bättre nu heller. Kläderna "skaver" och det brukar vara ett tecken på över 38 grader för mig. Dock ska jag ändå till skolan, men blir det inte bättre tar jag bussen hem vid 9.30 eller när den går. Förra gången missade jag ju den eftersom jag tittat på lördag då den går 10.00. Men idag ska jag kolla upp det ordentligt.

För jag mår inte bra.

Veterinär i Australien?

Letar jobb i Australien och hittar det här:

VET NURSE (Junior)
Required for full time position, no experience necessary. Drivers licence essential. Would suit person living within 10 kilometers of North Ryde.

Menar de att man inte behöver ha någon utbildning alls, eller att man ska ha utbildning men inte tvunget ha utövat sina kunskaper? Det här låter, om det är det förstnämnda som gäller, som ett perfekt jobb för mig. Nästan så jag ska ta och söka det, på prov liksom. Vad säger ni, gott folk?

Grönsaksmassaker

Jag har förresten nyss rensat kylskåpet lite grann. Med extra ironisk betoning på lite. Det var snarare grovsophämtning på gång.

Jag fyllde upp en hel plastkasse med mögliga grönsaker:

Ett helt gigantiskt oöppnat paket med bönor eller sockerärtor eller vad det är, glömmer alltid.
Fem eller sex ganska stora zucchinis eller squasher.
Lika många stora champinjoner.
En halvfull stor påse sallad.

Tror det var allt, fast känns som det var något mer. Platskassen var i alla fall fylld och det blev påökning i komposten där ute. Så fruktansvärt meningslöst att köpa på sig en massa som man aldrig använder. Så ska jag aldrig göra i framtiden. Jag längtar faktiskt efter att bo ensam och kunna göra precis vad jag vill.

Kopierade pengar

Jag skulle kopiera nästan alla Yas anteckningar idag. Tanten i affären tyckte nog jag var dum i huvudet, och påpekade att det kostar 6 cent för varje. Men det struntade väl jag i, jag sa ja, men jag ska ha dem. Och då sa hon igen vad det kostade. Ja, tack, jag har hört det din dumma tant, kopiera bara åt mig och var glad att du tjänar pengar.

Jag trodde ju naturligtvis att 6 cent var för varje papper, är inte det det logiska? Jag fick betala 4,14 euro för kalaset. När jag räknade hur många papper jag hade (för ungefär 2 sekunder sen) stämde inte 6 cent med antalet papper. Då det visade sig att hon hade kopierat på båda sidorna på varje papper. Borde det inte vara hälften så billigt då? Eller är de så snikna att de tar betalt för varje tryckning? Är det inte pappret som kostar pengar? Och 50 öre per papper låter rätt dyrt i mina öron dessutom.

Är jag helt ute och cyklar??

Sonett av Anna (svensk version)

Om man översätter sonetten jag skrev igår, utan att ta hänsyn till någon av reglerna (dvs rim och stavelser) så blir det så här:


Vi kan aldrig veta framtiden
Tiden flyger mot målet utan att veta
Vad ödet bär på och vad som ska hända
Resan är ofta vädligt tuff

Med sällskap i form av en god vän sin
Tillsammans på vandringen hand i hand
Följ inte en veterans sanning
Resans avsikt är din egen

Lyssna på vad som kallas huvud
Men prata med hjärtat inuti
Du måste veta vad som gör skönheten

Bestäm dig för vad du vill och gör dig en stor tjänst
Resan har bara en säkerhet
Det viktigaste är alltid kärleken


Det ska tilläggas att vi faktiskt inte läste upp våra dikter som jag trodde att vi skulle, utan vi lämnade bara in dem till E. Och tja, den är ju inte speciellt bra, det blir det nästan aldrig när man får saker och ting bestämda åt sig. "Skriv en sonett till i morgon." Jaha, okej då. Men nåja, den duger väl i alla fall.

Sonett av Anna

Soneto
de Anna

Nunca podemos saber el futuro
El tiempo vuela al final sin conocer
Que lleva el destino y que va a suceder
El viaje muchas veces es muy duro

Con compañía de un buen amigo suyo
Juntos en el camino mano a mano
No sigas la verdad de un veterano
El propósito del viaje es el tuyo

Escucha a lo que se llama cabeza
Pero habla con el corazón interior
Tienes que saber que hace la belleza

Decide que quieres y hazte un gran favor
El viaje sólo tiene una certeza
Lo que más importa siempre es el amor

Sonett framsteg

Nu fattas det bara tre rader till i mitten, och sen är min läxa gjord! Faktum är att jag vet inte hur folk kommer reagera på dikten, eftersom den är rätt seriös. Säkerligen kommer folk att skratta över min överdrivna seriöshet (så heter det väl inte? :S), men då får jag tänka på Döda poeters sällskap. Nu, tre rimmande rader till på beställning!

Sonett

Att skriva en sonett på spanska är minsann inte det lättaste. Det låter bara fruktansvärt krångligt och dåligt. Jag har dock lyckats få ihop fem rader i början och tre i slutet. Fattas alltså bara sex rader i mitten. Flummigt värre är det, även om jag försöker ta uppgiften seriöst, vilket jag tvivlar på att alla gör. Ska bli intressant att se i morgon. Om jag nu lyckas färdigställa min lilla dikt.


Taxiförklaring

Angående taxin i ett föregående inlägg:

Alvato hade tydligen en London-taxibil (i miniatyr alltså) som gått sönder tidigare, och därför hade Föräldrarna Alv lovat att köpa en ny till honom den här gången. Det var den nya taxin han ville ha, och därför ville han inte sova utan vänta tills Mamma och Pappa Alv kom hem med taxin.

Så nej, Mammica, barnen tar inte taxi till sängen, även om Alvita har blivit fruktansvärt klängig och vill bli buren överallt. Tack vare myrorna som fortfarande invaderar huset.

Sjätte sinnet

Ibland undrar man om man är helt knäpp alltså. Och om man dessutom har det där undangömda sjätte sinnet.

Jag skulle vila/sova en stund innan jag skulle hämta barnen. Jag brukar alltid ställa klockan på 16.00, för att åka 16.10-16.15, men ibland snoozar jag en extra gång, 9 minuter mers vilande alltså. Så för att "vinna" en minut ställde jag klockan på 15.59.

Trodde jag ja.

När jag vaknar tittar jag på klockan. 16.18! Vad f*n! Varför har inte mobilen ringt och väckt mig? Eller har jag sovit så djupt att jag antingen inte hört den eller snoozat i sömnen??

Jag tittade på väckningstiden, och den stämde ju. Så jag fattade noll och ingenting, men fick allt skynda mig på några kilo för att hinna i tid till skolan.

Under mitt stressande här i huset slog det mig plötsligt att det inte stått 15.59, utan 15.09. Det förklarde ju en hel del. Varför f*nskapet inte ringt till exempel. Dock står det oklart hur jag lyckades vakna så i grevens tid helt automatiskt. Det har hänt innan ett par morgonar, att jag vakat precis så att jag hinner med mina bestyr. Är det något inbyggt sjätte sinne som faktiskt säger till en att nu är det nog dags? Mystiskt är det i alla fall, men jag är glad att det fungerade.


Ensam nattning

Varenda jädrans gång jag ska natta barnen ensam (Farföräldrarna Alv åkte hem efter att de lämnat barnen i skolan i morse) är det en kamp. Visserligen brukar jag vinna efter lite kämpande, men det är lika jobbigt varje gång för det.

"Jag vill ha massaga av pappa!"
"Jag vill säga en sak till pappa!"
"Jag vill att de ska vara här nu!"
"Jag vill ha taxin nu!"

Nu sover de äntligen, efter 40 minuters läggningstid. Plus, att båda två efter noget övervägande gick med på massage av mig, och då somnade de inom en halv minut.

Nu är det bara mina läxor som ska göras klara för natten, och sen kan jag sova också.

Föräldrarna Alv kommer antagligen före 11, men de har inte ringt eller något, så jag vet inte. Det är mycket möjligt att de blivit försenade eller att väskorna kommit bort. Det vet jag sedan tidigare är fullt möjligt.

Söndag

Jag blir så trött på den här bloggen ibland. När jag skulle publicera inlägget hade jag loggats ut. Jippi!

Men i alla fall, jag var i Alcalá en sväng ikväll och träffade Ren. Jag smet iväg en stund, efter att först ha frågat Farmor Alv om det var okej, och det var det. Jag fick stanna hur länge jag ville helt lugnt, inga problem där.

Snart är det middag men jag måste göra mina läxor. Har haft hela helgen på mig men inte gjort ett dyft, illa, illa. Så bäst att sätta lite fart med det.

I förra inlägget skrev jag en massa mer, men nu orkar jag inte göra det. Var säkert inget intressant ändå, bara att när Farföräldrarna Alv är här kommer det massa andra släktingar på köpet, och trots att jag är den som faktiskt bor här på riktigt (förutom barnen) så är det inte jag som håller i trådarna.

Men, men. Nu läxor!

Myrinvasion

Huset har tydligen blivit invaderat av myror. Barnen är livrädda för dem och Alvita sa till mig att ser jag några ska jag döda dem. Tydligen så bits de här myrorna, eller i alla fall så kliar de av någon anledning, barnen säger det i alla fall. Det ser ut som vanliga svartmyror, men vad vet jag? Det kanske är en spansk mödarsort?

Bör man akta sig för dem eller kan man lugnt leva vidare och hoppas att de inte tar över hela huset?

Barnen

Vad har jag hittat på med barnen på sista tiden då?

Karaoken igår var ju kul. Jag vill gärna göra fler utflykter tillsammans, bara jag och barnen, nåja, Ren kan väl få vara med han också om han skulle vilja det. Det gick ju rätt bra igår.

Och innan i veckan gjorde vi potatisstämplar. Vi hade en kvarlämnad potatis, och jag fick idén att göra två stämplar av den. Så, jag karvade ut ett hjärta och en stjärna, och barnen älskade det. Ibland får jag bra snilleblixtar faktiskt.

Alvita har fått dille på att jag ska "sätta fast" henne så att hon ska försöka komma därifrån. Det kan bara handla om att vira in henne i en filt eller liknande, eller bara lägga några kuddar på henne, men i längden blir det rätt tråkigt för mig. Måste komma på något bättre att busa med.

Alvato spelar mest dator som vanligt. När vi inte hade Internet var han tvungen att leka normalt, och det uppskattades av alla. Men direkt när Internet kom tillbaka blev allt som vanligt igen. Det som är bra med allt datorspelande är dock att han läser och skriver samtidigt. Men samtidigt så är det ju inte speciellt nyttigt att tillbringa så mycket tid vid skärmen.

Efter skolan har vi lekt med Jav och Mamma Pat en del. Visserligen inte den här veckan, för det har varit regnigt och fult mesta tiden, men veckan innan spelade vi fotboll i en park bakom deras hus, och det gillade de. Dessutom är det nyttigt att vara ute och leka i solen, för den veckan var det svinvarmt. Till och med så varmt att jag låg ute och solade i bikini en eftermiddag. Jag lyckades till och med få lite färg. På bara en halvtimme i solen såg man var bikinin suttit, det är inte illa det. Jag hoppas verkligen att det vädret kommer tillbaka så att jag för en gångs skull kan bli lite brun. Visserligen har armarna fått en hel del färg redan, tack vare alla dagar i t-shirt, men skulle ju vilja att resten av kroppen fick samma färg den också.

Nu kommer jag inte på något mer att skriva, tror att det mesta i stora drag är nerklottrat nu. Kommer jag på något mer kan jag ju alltid skriva ett nytt litet inlägg. Och jag ska försöka uppdatera oftare i veckorna nu också. Det har varit fruktansvärt illa på den fronten, och det krävs bättring!

Senaste helgerna

Mina senaste helger har varit lite annorlunda mot resten av tiden, för jag har nämligen spenderat rätt mycket tid med Ren på fritiden. För ett tag sedan var vi ju i Madrid och partajade, något jag aldrig kommer glömma, oj, oj vilket ställe det var. Men det finns det redan ett inlägg om så det tänker jag inte ta igen.

Vi har även varit ute en gång i Alcalá på ett ställe där jag aldrig varit förr, men som var helt okej.

En söndag åkte vi in till Madrid och till Retiro, som är en gigantisk park. Jag har bara varit där en gång innan, den gången jag gick på Prado tillsammans med fem norska pensionärtanter, så nu fick jag se lite mer av det. Vi (han) hade stämt träff med hans kompisar där så det var jag och ca 9 killar. 5-6 från Belgien, en från Ryssland (har träffat honom flera gånger innan), en från Schweiz och så Ren. Kanske var något mer land också, men det minns jag inte.

Nackdelen med att umgås med Ren är att vi inte pratar spanska, utan engelska. Vilket i och för sig är bra, för jag lär mig en hel massa australiensiska slanguttryck, vilket ju kan vara användbart om jag nu åker dit jag också.

Den här helgen vet jag dock inte om vi kommer att träffas, eftersom Farföräldrarna Alv är här. Men jag ska fråga dem om jag kan smita ifrån ett par timmar i morgon, eller om de vill ha mig här ständigt. Det skulle i och för inte vara hela världen om jag inte kan åka in till Alcalá, eftersom vi träffas varje dag i skolan och sedan ska till Sevilla en massa dagar.

Plus att för tillfället är jag ensam i huset, de andra är ute i byn någonstans, så min ledighet är rätt normal ändå.

Sevilla information

Nu tänkte jag ta lite information om Sevillaresan.

1:e maj och 2:e maj är jag ledig från skolan, och så är även barnen. Dagarna där efter är lördag och söndag, så därför blir det en långhelg där. Familjen Alv ska antagligen åka till Valencia, men jag känner inte att jag har något behov av att åka dit igen den här gången. Ren skulle åka till Sevilla, och då bestämde jag mig för att hänga på honom istället.

Vi åker 30:e april med snabbtåget AVE, visserligen ganska mycket för dyrt, men det går snabbt och smidigt, och sen kommer vi tillbaka 5:e maj.

Jag har ju redan varit där en gång, men jag älskade staden, och hann inte se så mycket, så det här blir ett bra tillfälle att få se mer. Vi kommer bo på ett hostal, eller vandrarhem som motsvarigheten heter på svenska, utan frukost inkluderad, men med kokvrå. Något som jag blev glatt överraskad av. Det kan man spara många euro på, eftersom man inte måste äta ute hela tiden då. Priset var bra, nackdelen är att det ligger 8 km från centrum, men jag har kollat upp massa bussar och kommit fram till att det tar ca 15-20 minuter att ta sig in till stan, och det är ju inte speciellt farligt.

Jag tror vi kommer ha skitkul där nere i söder, och hoppas vädret blir kanon. Eventuellt tar jag med mig datorn ner, för det fanns wi-fi där gratis, men det beror på hur mycket packning jag tar med mig. Nu längtar jag till den 30:e i alla fall!

Högskoleprovet

Förra lördagen gjorde jag Högskoleprovet för femte gången i mitt liv. Det har blivit lite av en tradition, och eftersom jag inte gjorde det i höstas tyckte jag det var dags nu igen.

Skandinaviska Skolan i Madrid erbjuder möjligheten att göra provet hos dem, så eftersom det var så pass nära där jag bor tog jag chansen att förbättra mitt reslutat.

Mamma Alv skjutsade mig in på morgonen, jättesnällt av henne! Vi hade lite problem med att hitta dit, men till slut kom vi fram i alla fall. Det första som överraskade mig var så klart att höra så mycket svenska på samma ställe. Vi var ungefär 15 stycken som skulle skriva och att kunna prata på svenska med främlingar känns verkligen konstigt. Jag fick i alla fall bra kontakt med en tjej från Stockholm (konstig nog verkade de flesta vara från huvudstaden) som bor och pluggar i Salamanca sedan februari. Vi bytte nummer när dagen var slut och jag vill hemskt gärna åka till Salamanca, så nu har jag en personlig guide där.

Provet i sig gick rätt bra. Det var mattedelen som gjordes två gånger, och naturligtvis var det den delen som gick bäst som inte räknades. Trots detta ökade jag på min poängsumma med 1 poäng. 1 poäng är en fjuttpoäng, men om jag har tur ökar jag mitt reslutat ändå. Det roligaste var att jag hade 19 av 20 på svenska läsförståelsen, men försämrade mitt engelskaresultat. Det är konstigt med tanke på att jag pratar massa engelska här, men förklaring kan ligga i att jag pratar "barnengelska" och inte utvecklar mig själv. Men ändå, förbättrar jag resultatet trots engelskadelen så är ju det ett plus trots allt.

Och jag tycker faktiskt att provet är rätt kul att göra. Har jag möjligheten att göra det i höst igen, kan det mycket väl bli så att jag gör det en sjätte gång. Om jag inte åker till Australien vill säga.

Karaoke

Igår åkte Föräldrarna Alv till London som jag skrev i förra inlägget (Mamma Alv fyllde år i tisdags (hon fick ett halsband av mig som min egen lilla mamma köpt i Sverige och skickat hit på beställning) och dessutom firar de bröllopsdag nu också, så därför tog de en tripp till London och kommer hem på måndag), och därför har jag och barnen besök av Farföräldrarna Alv här.

Igår var det Karaoke på skolan och min plan var att ta med barnen dit. Jag hade frågat Mamma och Pappa Alv innan vad de tyckte om det, och de sa att det var en bra idé, om jag tog med en kompis som kunde hjälpa till att hålla ordning på barnen på tåget som vi var tvungna att ta. Så, jag drog med mig Ren hem efter skolan så att han kunde vara Au pair-assistent.

Han har varit här en gång innan, så barnen visste vem han var. Dock var Alvita rädd för honom första gången, men det gick över efter ett tag, och igår var allt frid och fröjd. Vi åkte och hämtade barnen tillsammans i deras skola och när vi kom hem var redan Farföräldrarna här, vilket var en liten överraskning. Så Ren fick träffa dem också av bara farten. Vi bytta kläder på barnen lite snabbt och sen åkte vi till Alcalá, tog tåget en station och gick till skolan för att sjunga.

Vi var lite sena, så när vi kom dit var Iva (en ung manlig lärare), E (min lärare), Ali, Lui, Jan och Yas redan där och sjöng SingStar. Jag älskar som många redan vet SingStar, men jag har aldrig sjungit det på spanska innan, och det var minst sagt svårt. Ett, man känner inte till låtarna, Två, man hinner inte läsa texten, så allting blir bara flummigt och fult. Dock hade jag sagt tidigare att mina barn ville sjunga på engelska, så vi letade reda på en av de två engelska låtarna som fanns på skivan och jag och Ren tävlade mot varandra med varsin unge (jag hade Alvita men hon ville inte sjunga så jag fick sjunga själv). Låten vi sjöng var Britney Speras "Baby One More Time". Behöver jag säga att jag vann överlägset? Haha. Det var i alla fall jättekul att få sjunga på engelska och styla lite.

Vi stannade inte så länge, 45 minuter eller så, för sen var vi tvungna att lämna skolan allihopa. Barnen skötte sig utmärkt hela tiden och alla tyckte de var jättesöta. Alvita gillade speciellt E och Alvato tydde sig till Yas, så hela arrangemanget var lyckat. Så, nästa Karaokestund ska barnen med igen!

Hemskt natt

Jag kan börja med att berätta om min natt. Känsliga läsare varnas.

Jag vaknade helt plötsligt vid 02.12 med fruktansvärt ont i huvudet (jag hade ont redan när jag gick och la mig men tog ingen tablett eftersom jag trodde det skulle gå över med lite sömn). Som om huvudvärken inte vore nog mådde jag illa också. Det var hemskt med bankandet i huvudet och rörelserna i magen samtidigt.

Jag gick i alla fall till toan och förberedde mig på det värsta, men jag kunde av någon anledning inte spy. Jag kände ett stort behov av det och satt inne i badrummet, jag vet inte hur länge, men utan vidare resultat. Så efter att ha suttit på det kalla golvet gick jag tillbaka till mitt rum, men kunde inte somna. Jag låg med ljuset tänt, tog bort min lilla matta vid sängen, hängde upp en plastpåse i närheten, men kunde inte på någon ro.

Jag gick tillbaka till badrummet, försökte få upp middagen, men det gick inte. Satte mig på golvet på en handduk, och satt där ett bra tag. Hela tiden kände jag mig ensammast i världen, precis som jag tror att alla gör när man är sjuk och dålig och inte har någon mamma eller pappa i närheten som kan ta hand om en.

Jag minns inte i vilket skede, men någon gång bestämde jag mig för att ta en tablett för att se om det hjälpte. Men jag var rädd att jag skulle spy upp den igen, men tog den risken.

Efter många kräkningsförsök fick jag hicka också. Jag var helt säker på att jag skulle väcka Farförälrarna Alv (de är här eftersom Föräldrarna Alv är i London för tillfället) men det kom ingen och knackade på dörren. Rätt som det var blev i alla fall allting för mycket och jag lyckades uppnå mitt mål. Därefter la jag mig på handduken och sov där ett tag. Jag vågade inte gå tillbaka till rummet ifall det skulle behövas mer.

Rätt som det var vaknade jag i alla fall, och då gick jag tillbaka till mitt rum och lyckades somna. Jag tror klockan var runt 4, men jag är inte alls säker. Jag var halvdöd och inte vid fullt medvetande, jag kände mig hela tiden osäker på om allting bara var en dröm eftersom jag var så sömning och dåsig.

Jag trodde att jag drömde att jag hade ont i huvudet och att jag mådde illa. Men jag är rätt säker på att det jag upplevde var verkligt. En hemskt natt i alla fall, och det konstiga var att ingen märkte någonting, och då tyckte jag ändå att jag förde ganska mycket ljud. Men aja, nu mår jag bättre i alla fall, och vet inte varför jag fick det här lilla anfallet, men hoppas att det inte var något allvarligare än att jag kanske ätit något konstigt.

Skola

Som jag skrev igår hade jag ett inlägg som ville bli färdigskrivet. Jag påbörjade det i torsdags, men här kommer det nu:

Nu är vi hemma efter barnens skola och jag tänkte försöka uppdatera lite här om jag hinner innan de ropar på mig.

Vi kan börja med vädret. De senaste dagarna (hela veckan) har det regnat och varit grått och trist. Det blåser fruktansvärt och det har till och med åskat. Jättekul.

I skolan är det som sagt mycket som händer. Börjar med det vanliga, tänkte ge er en uppdatering på vad det är för människor i skolan för tillfället:

Grammatiklektion med E:
Jag (mer information behövs knappast)
Yas (samma japan som varit här sedan länge, dock en månad mindre än jag, behöver inte mer info heller)
Lui (italiensk man, 65+, rolig och trevlig, varit här sedan i måndags)
Ton (man, 43, från USA, hans fru gick i skolan innan och jag pratade med henne en del trots att hon gick i klassen under mig, varit här sedan i tisdags)

Konversation och komposition med E:
Jag
Yas
Lui

Följande människor går i Intermedio men är med på våra konversationslektioner:
Ren (1 månad och 11 dagar yngre än mig brasilenare/australienare, som jag umgåtts en hel del med på sistone, och som jag dessutom ska till Sevilla med som jag nämnde tidigare, mer info kommer sen, varit här sedan februari)
Ali (fransk kvinna, ca 45 tror jag, mycket trevlig och rolig, varit här i två veckor om jag minns rätt)
Jan (tysk tjej, i min ålder, trevlig och rolig hon med som varit här samma tid som Ali)
Hee (koreansk kille, ca 21, som är mer frånvarande än närvarande, de två senaste veckorna har han nog bara varit i skolan en dag, men han har varit här sedan innan jul någon gång, och när han väl är i skolan är han trevlig och rolig)

Vi har E i båda lektionerna och min klass heter Avanzado C2 för tillfället. Förra månaden hade vi Mig, och jag och Yas var i princip ensamma hela månaden utom en vecka, skitskönt och jag tror att jag lärde mig jättemycket under den tiden. Det gör ju inte saken sämre att Mig är den bästa läraren på skolan enligt mig. Men E är bra hon också, även om Mig gör lektionerna mer till vad vi själva vill lära oss mer om, utan att för den skull vika av allt för mycket från det som är tänkt i läroplanen. Han är helt enkelt superbra. Synd att vi inte har honom nu, men han åker till Mexico i morgon, så det hade varit svårt att ha honom som lärare på distans därifrån.

Det var vad jag skrivit i torsdags, och här kommer nu dagens tillägg:

Och sen över till DELE:n. Det är som jag skrivit innan en examen, typ TOEFL eller Cambridge-examen, dvs ett prov inom ett språk för utlänningar så att säga. Jag och Yas började för tre veckor sedan med förberedelserna som innebär att vi börjar klockan 8 istället för 9, och har en extra DELE-lektion där på morgonkvisten. Det har medfarit att sömnen blivit lite mindre, men det har gått väldigt bra ändå.

Första veckan var det bara han och jag, något som jag faktiskt trivs bra med eftersom man lär sig mer ju färre man är, men andra veckan fick vi tillskott i form av en annan japansk tjej som heter Mas. Hon är trevlig och det var helt okej att ha med henne på lektionerna. Veckan därefter fick vi först tillskott i form av ännu en japanska som heter Yuk och hon verkade lite flummig men helt okej. På tisdagen samma vecka började Ton, mannen från USA som också är med på grammatiklektionen.

På grund av att vi är så pass många nu, hela fem stycken, går tiden fort och vi hinner inte riktigt med så mycket som vi kanske egentligen borde, vilket är synd. Jag är så van vid att bara ha Yas vid min sida, men nu är vi en hel grupp. Ovanligt.

För övrigt i skolan har vi en Elementalklass också. Det har varit ovanligt att ha klasser i alla tre nivåer, men nu har människorna börjat rulla in på skolan. I Elemental fanns det två holländska hippie-kvinnor. Helt konstiga var de, i alla fall deras klädstil, men de var trevliga ändå. Dock slutade de i fredags, och så även Ali i min konversationsklass. Trist.

I Elemental finns det även en tjej från USA som jag inte vet vad hon heter men som är 28 och ser ut som 16, plus en tjej från Asien någonstans. Desutom tror jag det finns fler elever där också, men eftersom jag inte ser till dem så mycket mer än på rasten, där alla inte medverkar i kafét, så har jag inte så stor koll på dem.

Det här tror jag var allt från skolsidan, och nu ska jag försöka skriva om något annat som hänt också kanske.


I morgon kanske

Jag har ett inlägg som väntar på att bli färdigskrivet, och jag hoppas verkligen att jag orkar göra det i morgon. För nu är jag trött efter bland annat lite Karaokesjungande i Alcalá. Men om det i morgon. Jag lovar att jag ska försöka bättra mig. Det här är ju fruktansvärt, varför ha en blogg om jag aldrig tar mig tid att uppdatera den?

Men trots detta stora tidsproblem håller sig mina läsare kvar. Ni ska ha stort beröm för allt kikande efter uppdatering, och jag ska göra mitt bästa för att skriva en massa i morgon.

Nu blir det dock sängen, huvudet sitter på sin plats och det känns, har skallebank nämligen. Så natti natti till alla!


Tillbaka

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för min ekande tomma blogg på sistone.

Först och främst har jag haft fullt upp med skolan. Börjar dagarna vid 8 eftersom jag har en ny klass där på morgonen också. Men även för att vi var utan internet fram tills igår sedan i lördags. Jättekul!

Jag hinner tyvärr inte skriva mer nu, men kan ju avslöja att jag ska åka till Sevilla igen snart. Med Ren! Det ni! Mer detaljer kommer förhoppningsvis snart.

Och i morgon är det karaoke med skolan min, och jag ska ta med mina små busungar. Ska bli hemskt spännande.

RSS 2.0