Kopierade pengar

Jag skulle kopiera nästan alla Yas anteckningar idag. Tanten i affären tyckte nog jag var dum i huvudet, och påpekade att det kostar 6 cent för varje. Men det struntade väl jag i, jag sa ja, men jag ska ha dem. Och då sa hon igen vad det kostade. Ja, tack, jag har hört det din dumma tant, kopiera bara åt mig och var glad att du tjänar pengar.

Jag trodde ju naturligtvis att 6 cent var för varje papper, är inte det det logiska? Jag fick betala 4,14 euro för kalaset. När jag räknade hur många papper jag hade (för ungefär 2 sekunder sen) stämde inte 6 cent med antalet papper. Då det visade sig att hon hade kopierat på båda sidorna på varje papper. Borde det inte vara hälften så billigt då? Eller är de så snikna att de tar betalt för varje tryckning? Är det inte pappret som kostar pengar? Och 50 öre per papper låter rätt dyrt i mina öron dessutom.

Är jag helt ute och cyklar??

Kommentarer
Postat av: Mammica

Du är kanske på cykeltur trots allt...
50 öre per papper med dubbelsidig kopiering är inte så dyrt. Försök här hemma så får du nog betala det dubbla. Ofta är det så att man hyr kopieringsmaskinen av ett företag och betalar hyra som består av en fast avgift plus avgift per kopia. Även om du kopierar på båda sidorna så blir det ju två kopior.
Om man köper en ny större kopieringsmaskin så kan den kosta hundratusen kronor.
Ett papper kostar ca 10 öre. En laserpatron är inte så billig den heller, även om den räcker länge.
Dyrt ja, men det är nog bara att gilla läget.

2008-04-17 @ 19:28:42
Postat av: B

Papper är billigt, kopieringspulver (för att inte tala om bläck) är dyrt.

2008-04-17 @ 20:51:30
Postat av: Emily

Sen ska servicen betalas dessutom. :P Tro mig, de jävla maskinerna kräver service för papper-stopp ibland. Och då är det inte ett papper som fastnat på vägen, utan en tuss inne i maskinens innersta delar. Men det har jag lärt mig att fixa själv! :)

2008-04-17 @ 22:11:10
URL: http://emsypemsy.blogg.se
Postat av: Emily

Kom min kommentar fram? Datorn verkade hänga sig nämligen. Aja, annars kommer den igen. :P De jävla maskinerna behöver service dessutom, som säkert är skitdyr.

2008-04-17 @ 22:20:45
URL: http://emsypemsy.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0