Utan ork

Jag är för trött i bollen för att orka skriva något. Har huvudvärk och är grymt trött. Återkommer när ljuset lyser mot mig igen.

Tävling

Jag har aldrig varit med i en bloggtävling innan, men den här gången är det värt ett försök. Jag är ingen klackmänniska direkt, men de här pumpsen som lottas ut föll mig i smaken. Inte bara det att de är döfräcka, de är även rosa. Jag har lärt Barnen Alv vilken som är min favoritfärg, så frågar man dem svarar de "Pink!". Bloggaren i fråga som har tävligen verkar dessutom vara en rätt klok person, så ta en titt i hennes blogg också! http://mariavuitton.blogg.se/

Lovord

Idag fick jag jättemycket beröm av Mamma Pat. Hon sa att barnen förändrats jättemycket till det bättre sedan jag kom hit och att de aldrig uppfört sig bättre. Att de lyder mig, att de bråkar mindre med varandra och är allmänt duktigare och snällare. Hon sa att Mamma Alv sagt att hon är jättenöjd med mig och att de gärna behåller mig ett bra tag framöver. Det känns hur bra som helst och det kommer definitivt vara en morot dagarna det går sämre än andra.

Ikväll nämnde jag också att jag pratat med en annan mamma i barnens skola som vill ha hjälp under en månad i sommar. De ska till Cádiz och semestra på stranden och så, och hon vill tydligen gärna ha någon mer med sig också. Hon har tre barn, mellan åldrarna 6 och 12, och jag har efterlyst hjälp till henne i min blogg innan. Men, vid närmare eftertanke kan jag nog vara lite sugen själv också. Jag gillade Andalucien (Andalucía på spanska) och Cádiz ska tydligen vara en jättehärlig stad vad jag hört. Så, kanske blir en extra månad i södra Spanien?

Föräldrarna Alvs reaktioner var rätt roliga. Mamma Alv sa att de kommer komma och hälsa på mig i så fall där nere. Och båda två sa att de såg mig först, vill jag stanna mer i Spanien kan jag stanna hos dem. Valencia har också Medelhavskust och är minst lika bra som Cádiz. Det var faktiskt rätt roligt. Vi skämtade om att jag är populär eftersom Mamma Pat också gärna har en Anna som au pair, och att jag kan sälja mig till högstbjudande, eller lägga ut mig på Ebay. Och Mamma Alv sa att de kommer sakna mig när jag åker, vart jag nu än åker. Men jag lugnade henne med att vi bara är i januari än så länge, nåväl, snart februari. Men det är aldrig fel med att bli överröst med lovord lite då och då. Det ger en kick till självförtroendet.

Dock har jag varit helt upptagen med massa saker så jag har inte hunnit göra en enda av mina läxor. Kanske bör göra ett försök att få någon av dem avklarade innan i morgon. Gör jag det kan jag unna mig min tupplur innan lektionen börjar i morgon också. Jag har insett att det faktiskt är rätt skönt att sova en halvtimme extra om det är möjligt.

J*vlans unge

Ursäkta mig, men j*vla unge alltså. Hon klippte sönder Pippi Långstrumsboken precis. Framsidan fick sig ett fint hack och första sidan är helt sönderklippt, andra och tredje har hack de också. Så jädrans otacksam och varför i hela friden skulle hon göra det. Boken som Mamma beställt och köpt åt dem och som jag gett till dem idag för att vi skulle ta en lugn dag. Och så går hon och förstör den. Fy fasen var sur och ledsen jag blir alltså. Fy f*n.

Okej tisdag

Idag har varit en rätt okej dag. Ska inte klaga allt för mycket i alla fall.

Skolan var okej, jag har påbörjat en ny vana. Jag kommer ju alltid en massa tid innan lektionen börjar, och i höstas brukade jag göra läxor under den tiden, så kunde jag sitta mer vid datorn och roa mig här på kvällen och utnyttja tiden innan lektionen till läxor. Men vissa dagar behövde jag mer tid än jag beräknat, och hann inte klart med läxorna, och andra fick jag ändå massa tid över. Så sen har jag gjort lite olika saker, vilat lite, ritat, fört över anteckningar till ett finare block och lite så. Men min nya vana är att sova. Och då menar jag faktiskt sova som i sova. Jag lägger mig på tre stolar, har väskan och jackan som kudde och sover tills någon kommer för att börja lektionen. Visst, det känns lite dumt, men jag tycker ändå det är bra att göra så. Läxorna har jag ju varit duktig med att göra dagen innan, och så även idag. Visserligen hade vi minimalt idag, så det var snabbt gjort. Så i morgon blir det nog en ny tupplur i skolan.

Jag glömde min plånbok med körkortet idag när jag skulle köra till barnens skola. Snacka om att jag var livrädd för att bli stoppad av polisen. Jag vet inte hur hårda de är med sånt här, men jag som utomspansk har ju ingen direkt möjlighet att identifiera mig utan något i körkorts eller ID-väg. Men som tur var höll sig polisen undan, dock mötte jag en polisbil på väg hem, och jag blev lite orolig för att de skulle vända i nästa rondell och komma efter mig. Gud alltså, jag måste nog gifta mig med en polis för att bli av skräcken nu.

Och på tal om skräck. när vi kom hem (vi åkte hem direkt och lekte inte utanför skolan eftersom Alvato är lite febrig) ville barnen så klart inte åka i hissen. Men efter tjat och massa sånt, med stora floder av tårar, fick jag med mig dem. Även om Alvita var fruktansvärt motsträvig. Men upp kom vi i alla fall. Vinst till mig.

Därefter försökte jag läsa Pippi Calzaslargas (Långstrump alltså) för dem. På spanska. Men de var inte speciellt intresserade av det. De tyckte tydligen inte att det var tillräckligt underhållande. Bortskämda små ungar som inte förmår sig uppskatta en klassisk historia. Nej, här får vi nog arbeta lite tror jag. Kanske hade en film varit bättre än en bok?

Efter mitt sagoförsök fick de spela dator en stund. Jag föredrog det framför att Alvato skulle flänga runt som en galning och spela fotboll i korridoren. Under tiden fick jag massa saker gjorda. Jag ordnade upp en hylla till i skafferiet och städade ut halva kylskåpet. Jag slängde en massa mögligheter: en ostbit som var så grön att den kunde tas för, tja, en grön ost kanske, fyra morötter, fyra tomater (varav en gigantisk), två zucchini gurkor, en låda spenat som Mamma Alv gjort i förra veckan, sex clementiner och en liten burk kött med något till som stod på köksbänken och möglade. Tror att det var allt. Till och med lådorna som clementinerna och allt låg i var grön. Jag vet inte om det var mögel eller smuts, men jag tvättade ur fyra lådor och tre hyllor. Dessutom hittade jag en sjö av vatten i kylskåpet också. Det var på tiden att någon torkade upp det. Förutom kylskåpet har jag även kört två omgångar i diskmaskinen och jag lyckades göra en fisktortilla till alla utom mig. Barnen åt den bra, och Mamma Alv sa att den var bra, men att jag kunde tagit mer olja för att göra den mer pösig. Det var nog det jag gjorde fel hemma också när jag gjorde mina tortillasförsök där.

Nu ska jag nog ta mig en omgång betapet eller bara surfa runt lite och njuta av att Föräldrarna Alv är hemma, för de kom hem sent båda två ikväll.

Förresten! Angående Rebeccas nya fråga, om många au pairer jobbar helg. Tja, jag har ingen statistik på det, men jag vet att det förekommer helgarbete, även om jag faktiskt tror att de flesta är lediga. Det beror nog mycket på om man åker via en förening eller agentur, som har sina scheman mer eller mindre fastställda, eller om man söker privat. Gör man det sistnämnda kan man ju välja en familj där inte helgarbete förekommer. Det gjorde till exempel jag, eftersom jag visste att jag ville ha ledigt då. Men sen bör man tänka på att vara flexibel. Ett stort tips jag kan ge till alla är att tänka sig in i familjens situation och förstå hur de måste ha det med en främmande person i deras hus. Och Rebecca, om du vill kan du skriva din mailadress i en kommentar (jag godkänner ju alltid mina kommentarer manuellt så ingen annan än jag kommer kunna se den) om du har fler frågor eller vill prata mer. Jag står alltid till tjänst.


Inte en lugn dag

Idag fick jag inte mycket rast när jag kom hem. I vanliga fall är det ju så att jag har två timmar i ensamhet innan jag måste åka till barnens skola, men idag var barnen lediga och därför var Pappa Alv hemma med dem. Men idag lämnade han över dem till mig efter att vi ätit lunch tillsammans alla fyra. Alvato är lite småsjuk, verkar ha lite feber och så, men Pappa Alv hade redan gett honom medicin mot det. Så, jag ville helst att vi skulle ta det lite lugnt, kolla på film eller spela ett lugnt spel som memory. Det gick ganska bra faktiskt, även om vi tog 1,5 fotbollsmatcher också.

Jag är rätt trött nu, och bör göra mina läxor snarast. Så jag är lika duktig som jag var igår med läxgörningen. Måste ju hålla i trenden, fast det var jättemycket till i morgon, så vi får väl se hur bra jag lyckas den här gången. Men jaja, det är väl bara att ta tag i det på direkten.

Dessutom, jag har fortfarande tinnitus, när fasen ska jag bli bra i örat egentligen?

Natti natti Father Ted

Nu äntligen är det nattdags för mig. Jag och båda Föräldrarna Alv har suttit och tittat på Father Ted tillsammans. Två avsnitt och båda gillar det, speciellt Pappa Alv som halvt skrattar ihjäl sig emellanåt. Och då skrattar vi andra två mest åt honom än åt TV:n.

Men nu ska jag krypa ner i sängen och somna med tinnitus i örat, som förresten ingen av dem visste vad det var. Jag trodde hela världen visste vad tinnitus var, men det kanske inte är så vanligt i Spanien. Måste fråga Manu om det. Natti natti nu!

Fortfarande ensamma

Jag och Mamma Alv är fortfarande ensamma. Undrar var övriga egentligen håller hus. Jag antar att Pappa Alv föredrar om barnen somnar i bilen på väg hem så att det bara är att stoppa ner dem i sängen och hoppas på att de sover hela natten ut. Vilket de bör göra i så fall.

Jag har gjort klart Alla mina läxor, vilket är helt otroligt. Vad duktig jag känner mig. Även om jag fuskade lite på den ena. Vi skulle göra en sammanfattning på en nyhet eller liknande, och jag antar att mening var att allt skulle vara på spanska, men jag tog en artikel från en känd svensk tidning och gjorde sammanfattningen på spanska. Betydligt snabbare gjort än om jag skulle behöva översätta en hel artikel från spanska först. Lite lathet och fusk, men å andra sidan, det spelar inte så stor roll.

Mamma Alv vilar för tillfället tror jag. Hon var i alla fall inte på nedervåningen eller i källaren, så då antar jag att hon är i sovrummet och vilar ut efter helgen. Vilket jag tycker hon gör helt rätt i.

Men jag är lite småhungrig, så skulle gärna vilja att resten av familjen kom hem snart, med eller utan sovande ungar, så att jag kan få äta middag. Visst, jag skulle kunna göra det ändå, men det känns lite oartigt, så tror nog jag ska försöka hålla mig en stund till.

Spansk växthuseffekt

Pappa Alv och barnen är fortfarande i Madrid. Mamma Alv kom hen för en stund sen, mitt i Döda Poeters Sällskap som jag pluggade spanska tillsammans med. Jag var så duktigt att jag gjorde förra veckans läxor som jag inte vars lektioner jag inte var med på. Duktigt av mig tycker jag.

Jag var även uppe nästan 1,5 timme på kullberget och njöt av vädret. Det är januari, men har man en långärmad tröja på sig kan man slopa jackan i solen. Helt otroligt alltså. Växthuseffekten kan verka bra för stunden, men tänk framåt. Hur kommer det se ut om några år? Är ökenvädret på väg snarare än vad man vill tro? Det är nog tyvärr så, om ingenting händer inom det snaraste.

Anna kan!

Alvita är smart mot Pappa Alv när hon inte vill till Farföräldrarna Alv i Madrid:

- Jag vill inte åka!
- Men vi måste åka dit och äta.
- Jag vill äta här!
- Vi har ingen mat här.
- Anna kan göra den!

Haha, jo, tack. Anna är matfixaren här, och det har varit min främsta syssla här nu när Mamma Alv varit borta. Det är därför, lilla Mammica, som mina inlägg handlat mycket om mat. För att äta, det är inte det roligaste Barnen Alv vet. Måltiderna kan ibland utvecklas till ett krig på liv och död, så därför är det alltid lite oroligt om de ska gilla maten eller inte.

Nu har de i alla fall kommit iväg trots allt. Alvita var livrädd för att åka i hissen, men som tur var gav inte Pappa Alv med sig den här gången, även om jag tror att det till stor del var för att jag stod och försökte hjälpa till att lugna ner henne. Men ner åkte de, trots att hon skrek och hade sig. Stackars flicka, hon kan ju inte fortsätta vara så skärrad så fort det kommer till att åka hiss. Nej, det här får vi försöka råda bot på.

Jag ska göra mina spanskasaker nu hade jag tänkt, och sedan titta klart på min film, och därefter ta en tripp upp på berget (kullen) och njuta av vädret. Var länge sen jag var där uppe, och det är så fridfullt där. Jag tror att det är ganska varmt ute, det ser så ut i alla fall. Så kan nog vara skönt att sitta där och filosofera en stund.

Nattinlägg

Ikväll var det pizza på menyn. Jag gjorde två stycken tillsammans med Alvitam okej, vi hällde bara på mer fyllning på de färdigköpta pizzabottnarna. På den ickevegetariska blev det som vanligt skinka och champinjoner och på min, en ovanlig sådan som redan hade massa konstiga saker som gurka och hela paprikabitar, la jag på några svampbitar och ananas. Maten uppskattades i alla fall idag också. Bara lunchen imorgon som ska klaras av också.

Innan ikväll, innan middagen, tittade jag och Pappa Alv på Father Ted. Jag var nästan helt säker på att han skulle gilla det, och naturligtvis hade jag rätt. Ingen kan omöjligt ogilla min älskade Father Ted. Manu säger att jag är beroende och har skapat mig en egen religion, Father Ted-religionen. Jag har sett alla avsnitt minst tre gånger, och speciellt ett "A song for Europe" har jag sett nästan 10 skulle jag tro. I alla fall "My lovely horse"-biten. Father Ted, Father Dougal och Father Jack (och naturligtvis Mrs Doyle, Bishop Brennan, John & Mary, Tom och alla andra helt otroliga karaktärer) är mina gudar!

Och nu senast har jag spelat två omgångar betapet med käre far. Han är rätt mycket nybörjare om man säger så, men det är bara bra för min statistik om jag vinner hela tiden. Även om det blir lite långtråkigt utan motstånd. Haha.

Nu hade jag tänkt gå och lägga mig, är rätt trött faktiskt. Att sova måste vara en av de bästa sakerna man kan sysselsätta sig med. Ligga djupt nerbäddad i sängen med ett fluffligt varmt täcke, en stor mysig kudde att bulla upp sig med... Nåja, riktigt så bra är inte sängen här, men nästan i alla fall.

Tyst

Hm, nu blev jag visst ensam igen. Jag satt och tittade på klipp från Father Ted på Youtube, Manu har missat att fixa ett avsnitt på cd-skivorna, så jag tittar runt och snart har jag nog sett hela avsnittet fast i korta bitar. I alla fall, rätt som det var hörde jag något som kan ha varit "Hasta lugeo Anna", ungefär "Ses sen". Jag lyssnade med headsetet i vänstra örat, och högra är ju inte speciellt fungerande för tillfället. Men nu är det tyst i alla fall, så jag antar att Pappa Alv gick ut en sväng med barnen. Har dock ingen större aning om vart, men han pratade innan idag om att gå och säga tack till de som hjälpte till med hissproblemet. Så kanske är det de ska göra nu.

Jag ska i alla fall fortsätta med min Father Ted och sen kanske jag går ner och fortsätter med min film. Haha. Eller så tar jag upp den och kollar på den här istället. Kanske är smidigare.

Riquísima!

Es riquísima!

Det var vad Alvita sa om maten hon fick till lunch. Det betyder ungefär att det är JÄTTEGOTT! Vad var det då hon fick? Jo, makaroner med tomatkross och tonfisk. Båda barnen gillade det och åt upp allting, bra, bra. Jag själv provsmakade min auberginmossaka som jag gjorde igår. Den var helt okej. Pappa Alv sa något om att den var lite hård i botten, men så tog han också mittendelen, som antagligen inte hunnit göras klar tillräckligt i ugnen igårkväll.

Jag hann aldrig kolla klart på filmen innan. Jag kom nog inte ens halvvägs in i den förrän de kom hem igen. Ska kanske fråga Pappa Alv om han vill se den också. Fast då får vi nog se den från början, och så kanske det är bäst med engelskt tal och engelsk text, för att båda två ska hänga med bra i den. Men, men, vi får väl se.

Tinnitusen kommer och går fortfarande. Jag hoppas verkligen inte att det är något bestående, även om det inte bekommer mig jättemycket faktiskt. Det är ju bara på högra örat, det hade nog varit värre om det varit på båda två. Fast jag vill förstås inte att det ska fortsätta så värst länge till, det kan vara rätt skönt med total tystnad ibland också.

Sminkbehov och filmmys

Jag har lyckats förstöra mitt puder, så nu måste jag åka till Body Shop i Madrid snarast, vet inte hur länge mina småflisor som blev kvar av det räcker. Alvita var här och busade med mitt smink, men det var inte hennes fel att den gick sönder. Det var helt och hållet mitt eget. Klumpiga jag.

Pappa Alv gav sig precis iväg för att spela fotboll med barnen. Jag frågade om han ville att jag skulle göra dem sällskap, men han sa nej, så då stannar jag här istället. Även om jag faktiskt hade tyckt det vore trevligt att röra lite på sig. Men, det blir nog en film istället. Och så sköter jag ju hushållet. Startade en diskomgång nyss, och sorterade lite i skafferiet. Allting stod huller om buller, så jag tyckte det var på sin plats med en liten rensning där inne. Hoppas Mamma Alv upptäcker det och blir glad när hon kommer hem.

Nu ska jag väl dra mig neråt då. Till soffan och kolla på Hotel Rwanda. Var inte jättelänge sen jag såg den, och det blir nog tredje gången jag ser den. Tröttnar jag på att veta hur allting ska gå får jag väl byta till någon annan rulle jag har med mig. Tjipp och hej!

Fredagskväll i torpet

Nu har vi ätit middag. Barnen åt puré och kyckling som på beställning. Vi vuxna åt bara puré, fast mycket möjligt att Pappa Alv går och norpar åt sig en kycklingbit han också.

Jag hade egentligen planerat att göra något eget, vilket jag också gjorde, men det tog för lång tid i ugnen så jag tog puré istället. Vad jag rörde ihop var en sorts helvegetarisk mossaka. Det vill säga: Krossade tomater med mjöl som förtjockningsmedel, stekta paprikor i tre olika färger, ärtor, ostsås och auberginskivor. Jag har alltså inte smakat på den än, utan det får bli till lunch imorgon, så då var det problemet avklarat. Mossaka och pizza i morgon, låter som en bra dag i matväg. Dock vet jag inte vad resten av familjen här ska göra i morgon. Farfar Alv var här innan idag och busade runt. Jag hörde att han frågade sin son vad de skulle göra i helgen, om de skulle stanna här eller om de ville åka till Madrid. Men jag vet inte vad han svarade, så det får jag väl ta reda på själv. Annars lär det bli så i morgon "Om 10 minuter åker vi till Madrid." "Jasså? (Kunde du inte sagt det igår, jag kanske hade velat veta det också?)" Eller något i den stilen.

Usch, vad jag låter klagande på honom, men det kanske beror på att en man som han skulle jag själv nog inte kunna vara gift med. Jag vill minsann ha en karl som har köksvett och kan hjälpa till där allt som oftast. Och som kan städa och dona utan att frugan (jag alltså) behöver bekymra sig för att dammråttorna håller världskrig. Och som bjuder ut mig på middagar och bio och allt det där också så klart. Men det får vi väl ta när den tiden är inne.

Hissirritation

Jag blir lite smått irriterad ibland. På Pappa Alv alltså.

Naturligtvis vill barnen inte åka i hissen efter vad som hände. Det är ju självklart, men de måste ju lära sig att det inte händer så värst ofta att man blir fast i den, och de måste bota sin framtida hisskräck innan den blir värre. Det är i alla fall min åsikt.

Därför, idag när vi kom hem från skolan vad Pappa Alv redan hemma, han har varit hemma hela dagen för övrigt, så ville jag att vi skulle ta hissen upp. Först ville ingen av dem. Sedan lyckades jag övertala Alvato. Men Alvita vägrade. Hon ville ta dörren på utsidan istället. Jag lyckades dock övertala henne till att ta steget in i hissen, men då började hon gråta och sprang ut igen. Pappa Alv hörde detta från övervåningen och sa att vi skulle ta dörren istället. Enligt mig så korkat:

1. De får bara mer rädsla för hissen om de undviker den.
2. Pappa Alv förstör mina övertalningsförsök, jag har betydligt, Betydligt mer tålamod än vad han har. Jag struntar i om de gråter, det biter inte på mig, för här är det tålamod som gäller.

När jag var hästtjej och red på ridskola i yngre dar, ja, då hade vi som regel att sitta upp på hästryggen igen när vi trillat av. Om vi inte var jätteskadade alltså. Gör man inte det blir det så många fler gånger värre nästa gång man tvingas till det. Man ska ta itu med rädslan direkt istället för att sega ut på det.

Pappa Alv sa att ja, men när det är varmt är det ju inte nödvändigt att ta hissen. Men jasså? Är det Alltid varmt i Spanien? Och finns det bara en enda hiss i världen och det är denna? Tänk ett steg längre tack. Jag hoppas att nästa gång jag hämtar barnen från skolan är han inte hemma. För då ska vi banne mig åka hiss, med eller utan tårfloder, och därmed basta.

Rapporter

Sjukdomsrapport:

I öronen susar tinnitus som kommer och går, och örat befinner sig fortfarande på vattennivån.
Näsan den rinner och blir rödare för varje snytning.
Ögonen är okej, lite smårinniga ibland, men det är ganska normalt på den fronten.

Skolrapport:

Jag var i skolan idag. Det gick bra och det var en ganska slapp dag måste jag säga. Inte massa nya svåra saker som tur var. Jag har lånat Jens anteckningsblock för att föra över hennes anteckningar till mitt eget block. Så jag inte går miste om SÅ mycket.

Helgrapport:

Mamma Alv ska ju som jag skrev i morse till Valencia igen, så det blir jag och Pappa Alv här hemma med barnen. Vi gick igenom alla matplaner och det ser ut som följer:

Ikväll middag - Först puré av grönsaker och sen stekt kyckling eller något liknande
Lördag lunch - Pasta med tomatsås och tonfisk
Lördag middag - Pizza
Söndag lunch - Soppa med fideos (jag såg att Manu skrev noodles i sin blogg, så det är nudlar heter på svenska haha)

Vi får väl se vad jag hittar på till mig själv. Pizza också i alla fall, och sen kan jag nog fixa ihop någon pastasak till mig också. Men sen, hm, får tänka lite vad jag orkar med att göra.

För övrigt i helgen? Tja, absolut ingenting mer än att vara här antar jag.

Au pair-rapport:

Över till au pair tips igen. Ska man till Spanien är det en KLAR fördel om man redan kan lite av språket, eftersom engelska inte är speciellt vanligt bland folket här. Kommer man hit och man inte är beredd på det kan det nog komma som en liten chock. En fördel kan då vara att man kommer till en familj som faktiskt kan lite grann engelska i alla fall. Föräldrarna Alv är till exempel jättebra på engelska, och mitt jobb är att prata engelska med barnen. Jag hade läst två år spanska på gymnasiet, men det är inte alls mycket när man väl kommer hit. Därför känns det skönt att kunna prata engelska här hemma, även om jag försöker prata mer och mer spanska för att lära mig ordentligt. Men är man lat som jag är, ja, då blir det ganska mycket engelska tyvärr.

Om drygt en timme ska jag åka iväg till barnens skola. Jag ska se om vi inte kan stanna extra länge idag, för jag vill spela volleyboll. Igår hade jag med mig en fotboll som barnen lekte med, och det var först strax innan vi gick som jag kom på att jag kunde ju spela lite volleyboll med den också. Men nu ska jag nog ta mig en liten vilopaus eller något.

Skoldag

Snart ska jag iväg till skolan. För andra dagen den här veckan. Det blev visst bara måndag och fredag för mig som gällde där. Men jag hade inte haft något emot att stanna hemma en dag till egentligen, men Farfar Alv ska komma hit och kolla på hissen, så då kan jag lika gärna hålla mig borta.

Det lär bli en långt helg, för Mamma Alv ska till Valencia igen och lämnar mig med Pappa Alv ensamma med barnen. Om jag har lite tur kanske de bestämmer sig för att åka till Madrid igen, det hade ju inte varit helt fel faktiskt.

Men nu måste jag skynda mig och göra mig klar för avfärd. Hoppas bara jag överlever dagen. Örat susar och jag hör inget på det. Näsan är röd och rinner. Ögonen är röda och trötta. Men, jag ska till skolan ändå, så det så.

Lugn hemfärd

Så, nu är vi alla hemma i säkerhet igen. Bilresan gick bra, inga poliser syntes till idag. Men hädanefter kommer jag vara livrädd för att stöta på dem ju.

Hissen blev däremot inte använd, eftersom barnen hellre ville ta trapporna på utsidan. Jag tyckte vi skulle ta hissen, annars finns risken att de utvecklar hisskräck om de inte åker i den. Men jag fick dem att lova att vi tar hissen i morgon istället. Jag själv har egentligen inget emot hissen, jag vet ju att vi klarar oss därinne, men det finns hela tiden ett "Tänk Om..".

Pappa Alv är hemma nu också, han kom hem en timme innan jag skulle åka för att hämta barnen. Han frågade om jag kunde åka, eller om han skulle göra det. Men jag sa att det gick bra med mig. Jag stoppade i mig en Panodil, för örat började kännas av igen, så tyckte det var lika bra att ta en innan det blev värre, och sen åkte jag iväg. Men nu väl hemma har jag överlåtit dem på honom. Vilket är skönt just nu.

Örat mår okej, men jag känner mig som om det befinner sig under vatten med tinnitusinslag. Ganska jobbigt även om det inte smärtar speciellt för tillfället. Vi får väl se hur det utvecklar sig.

Mer om au pair

Uppföljningssvar på förra inlägget:

Ja, helgerna är lediga för mig. Saken är den att jag trivs så bra med familjen, så jag har inget emot att tillbringa helgen med dem. Därför, om de till exempel åker till släkten i Madrid brukar jag följa med. Det här känns inte direkt som ett jobb, i den meningen att jag börjar och slutar vissa klockslag och går hem till mig själv. Visst, jag måste naturligtvis vara i barnens skola innan de hunnit sluta och så, men så fort föräldrarna är hemma kan jag "slappna" av. I princip allt de som gör, är jag också välkommen att göra, men jag är även fri att tacka nej.

Lite jobbigt är det att hålla igång så mycket. Tidiga morgnar och sena kvällar. Men vad gäller avståndet till skolan och stan är jag van vid det, så var det även i Sverige där jag bor i ett litet samhälle, 4 mil från närmsta stad. Det tror jag är en klar fördel att ha med sig, speciellt om man kommer till ett sånt här litet minisamhälle jag bor i nu. Risken hade annars varit att jag blivit smått galen på att ingenting händer här.

Jag åkte inte genom en organisation, jag är här helt privat, så att säga. Jag letade familjer på Internet i två-tre månader (om jag inte är helt ute och cyklar vill säga) innan jag hittade Familjen Alv. Sidorna jag använde mig av var:

http://www.aupair-world.net/ (Den helt klart bästa (och notera att det är .net och inte .com))
http://www.greataupair.com/
http://www.aupair-options.com/

Sedan finns det fler sidor så som:

http://www.aupairathome.com/
http://www.sunnyaupairs.com/
http://www.newaupair.com/

På de sex sidorna finns många olika familjer att inspektera och ta kontakt med.

Rebecca, vart vill du åka? Spanien?

Jag måste också tillägga att livet som au pair skiljer sig betydligt beroende på familj, uppgifter och land. Jag har hamnat i en bra familj, men jag vet andra som har haft mindre framgång. Det är dock värt ett försök, upplevelserna och erfarenheterna man får är aldrig onyttiga.


Au pair - En vanlig vecka

Jag har precis tittat klart på "Nyckeln till frihet", en så underbar film. Och tro det eller ej, men jag tror faktiskt de där medikamenten fungerade, för jag har inte alls lika ont i örat längre. Visserligen är det inte på långa vägar bra, men betydligt bättre än i morse!

Och här kommer då en helt vanlig vecka i Anna au pairs liv:

Måndag till fredag vaknar jag oftast vid 6.30 för att göra mig i ordning. En timme senare åker jag och Mamma Alv iväg i hennes bil till en tågstation ca 15 minuter härifrån, och därifrån tar jag tåget in till Alcalá där jag går i skolan. Det är Pappa Alv som tar barnen till deras skola på morgonen, och han som sköter allt med dem, eftersom de inte börjar förrän 9.30, och min egen skola börjar 9. Varje dag får jag vänta i skolan i ca 45 minuter innan lektionen börjar, men det har jag blivit van vid nu.

Min skola (där jag pluggar spanska alltså) slutar 12.40, och min buss tillbaka till min by går 13.40. Jag kommer hem några minuter efter 14, och då äter jag mat. Antingen gör jag maten själv, eller så värmer jag något som Mamma Alv gjort, det är hon som står för matlagningen här i huset, även om jag hjälper till också.

Vid 16.10 måste jag ta bilen och rulla iväg till barnens skola, ungefär 20 minuter härifrån. De slutar 16.45 och oftast stannar vi kvar och leker vid skolan. Det finns två bra lekplatser där och är det bra väder stannar vi till runt 18-18.30, beror på. Ibland åker vi hem tidigare, och ibland åker vi hem till Mamma Pat (mamman till en av barnens bästa kompisar som bor nära skolan). Jag hjälper Mamma Pat med att leta au pair, vilket inte går så där jättebra, utbudet känns inte så stort just nu, högsäsongen är väl på sensommaren när barnens skolor börjar.

När vi kommer hem igen leker vi, kollar på film eller så spelar de bara dator. Vilket jag inte tycker är jättebra, men det är smidigt om jag är för trött för att busa runt med dem. Dock älskar de att spela fotboll i korridoren här i huset, och det är jättebra motion för mig också, eftersom jag inte har tid för någonting i den stilen. Är det onsdag är det baddag, så då får jag försöka att så smidigt som möjligt få dem rena och fina. Ibland går det hur enkelt och bra som helst, medan andra dagar vill man bara kasta dem i sjön eller något.

Jag brukar försöka fixa så att de får mat vid 20-tiden, i Spanien äter man oftast middag runt 21-22, men jag har flyttat fram det lite för barnen. Ibland äter jag själv med dem också, det beror på lite. De brukar i regel äta bättre om någon äter samtidigt som dem själva. Maten är oftast förutbestämd av Mamma Alv, så i regel är det bara för mig att värma upp den, även om det händer att jag får förbereda lite mer än så.

Föräldrarna Alv brukar komma hem någon gång mellan 20-21, men vissa dagar är Pappa Alv hemma hela tiden. De dagarna är både sköna och lite jobbiga, sköna eftersom jag kan lämna över dem till honom lite smidigt, men jobbiga eftersom de kan spela ut oss mot varandra, och jag har inte ansvaret själv längre.

Fredagar är lite speciella. Mamma Alv försöker oftast sluta tidigare från jobbet då, så hon kan hämta barnen själv. Likaså Pappa Alv, även om han de senaste fredagarna varit hemma, och jag fått åka själv trots allt. Men hämtar Mamma Alv dem behöver jag inte bekymra mig över det, och får några extra timmars ensamhet här hemma. Om jag inte är ute och busar på andra håll vill säga.

När Föräldrarna Alv är hemma behöver jag oftast inte underhålla barnen speciellt mycket. Jag behöver inte heller natta dem om kvällarna, eftersom föräldrarna gärna gör det själva.

Helgerna då. De kan se ganska olika ut, eller tja, oftast är jag ganska uttråkad. Eftersom jag bor ganska "off" och måste ta bilen in till stan eller till tågstationen är jag ganska strandsatt här. Dessutom har jag inte jättemånga jag kan umgås med, eftersom min klass är pytteliten, 4-5 personer vanligtvis, och det är väldigt svårt att träffa nya människor när man har så lite fri tid som jag (och nej, jag skrev inte fel, jag ville skriva ett mellanrum mellan fri och tid). Oftast är jag mest bara här hemma och leker med min dator, eller busar med barnen emellanåt.

I höstas var jag ute några gånger med min bästa tjejkompis jag hade här, Luc, en jättego tjej från Tyskland som jag saknar jättemycket nu. Det var henne jag allt som oftast spenderade den där timmen mellan skolan och bussen hem på eftermiddagarna. Förre helgen spenderade jag hela tiden med Manu, min spanska kompis som ska flytta till Australien snart. Jättetråkigt det också. Att han ska flytta alltså, helgen var kanon.

En del helger har vi varit i Madrid hela högen. Oftast för att någon släkting fyller år, så jag är rätt van vid familjetillställningar här nu. Andra helger har jag varit här helt ensam, om familjen åkt till Valencia och jag valt att stanna kvar till exempel. De helgerna är lyxhelger, även om det blir tråkigt ganska fort. Men de är fortfarande värda att ta till vara på, hela huset för sig själv och man kan göra vad man vill.

Det var nog det mesta jag kan komma på just nu. Det har så klart funnits undantag, någon kväll fick jag ha barnen ända fram till efter 23 någon gång, för att Föräldrarna Alv var på någon tillställning. Men undantagen i den här familjen är inte så många.

Jag skulle nog klassa min situation som ganska behaglig. Jag jobbar inte överdrivet mycket alls, familjen har en städerska som gör allt det grova, så jag behöver inte göra någonting, mer än att tvätta mina egna kläder, för dem låter jag inte henne komma i närheten av. Då gömmer hon dem bara i Mamma Alvs (eller Pappa Alvs också för den delen, det har hänt!) garderob. Det enda problemet är att jag inte bor så centralt och kan inte gå ut på stan när helst jag känner för det. Därför känner jag mig ibland ganska ensam här, och jag hoppas hela tiden på att det ska komma en ny Luc som kan underhålla mig mer regelbundet.

Det blev ett ganska långt inlägg det här, men tyckte det var bäst att passa på nu medan jag har tid till det. Och frågor är varmt välkomna!

Öroninflammation

Var det inte det jag trodde. Jag skulle aldrig ha skrivit det, då blir det bara verklighet:

Jag har öroninflammation.

Det värker som av bara tusan, susar och brusar av tinnitus och det känns som örat ska spricka och göra ett stort öppet hål i skallen in till hjärnan. Jag skojar inte, det bankar och dunkar och skriker av smärta.

Jag vaknade nästan precis klockan fem i morse av att örat gjorde ont. Jag gick upp och tvättade av ögat som var lite småkladdigt, men sen kunde jag absolut inte somna om. Värken i örat var helt enkelt för stor. Jag försökte att inte tänka på det, men det funkade inte. Jag gick ner och tog ett halvt glas chokladmjölk efter en halvtimme, det brukar göra mig mer sömnig, men det hjälpte inte heller. Jag visste inte vad jag skulle ta vägen. Jag ville inte väcka upp Föräldrarna Alv i onödan, och inte min egen doktorspappa heller. Så, efter en timme, när klockan var sex, skickade jag ett sms till pappa där hemma. Jag tänkte att han kanske skulle vara vaken, eller i alla fall gå upp inom en snar framtid. Och se där, efter en stund hade jag honom på MSN och Skype.

Vid halv sju tog jag en halv penicillintablett, åt ett rostat bröd och pratade lite med Mamma Alv. Jag kollade även tempen med en konstig termometer som jag inte hyser största förtroende till, men den visade i alla fall inte att jag hade någon feber.

Jag har försökt sova sedan dess, och det har väl gått lite si och så. Jag har lyckats i stunder, men vaknat upp av smärtan. Nyss tog jag en Panodil för att se om det lindrar en smula. Inte för att jag tror det, men man kan ju hoppas. Örat är i alla fall inte ett dugg bättre än för två timmar sen, och jag undrar hur fasen jag ska överleva dagen med den här skiten.Och så till Rebecca, välkommen hit om du är ny läsare, vilket jag antar. Jag ska inom en snar framtid beskriva min vanliga dag här, men nu ska jag försöka vila lite igen.


HEMSKA äventyr

Okej, vi tar det från början med alla detaljer:

Jag kör hem från barnens skola och allt går bra. Jag råkar få en polisbil bakom mig så kör extra försiktigt. Men så gör jag en omkörning av en lastbil som körde hyfsat långsamt, och en stund senare kommer polisbilen bakom mig och blinkar åt mig att stanna. Vad fasen gjorde jag för fel. Det första jag säger är så klart att jag inte pratar mycket spanska, alltid en bra början. Han säger något om att det var lite nära lastbilen det där (jag tror i alla fall att det var det han menade), och jag bara håller med. Bara dumt att säga något annat om han nu tyckte det. Han frågar om bilen är min ber att få kolla på mitt körkort. Jag säger naturligtvis att bilen tillhör familjen jag jobbar hos och visar honom körkortet. Han går iväg med det till bilen, och kommer tillbaka och frågar vilket som är mitt ID-nummer på det. Sedan kommer han tillbaka igen med det, och frågar var jag bor här i Spanien och ger honom adressen. Sen får jag tillbaka mitt körkort och han säger att jag ska vara försiktig i framtiden. Som om jag inte brukar vara det. Under hela tiden sitter barnen duktigt tysta och jag lugnar dem att det är ingen fara, för de ser lite rädda ut. Och sedan kör jag iväg den lilla biten som återstår hemåt.

Det var sak nummer ett. Naturligtvis var det första gången i hela mitt liv som jag blivit stoppad av polisen. Men jag klarade mig undan hela första året med körkort i hand, så det var väl bara på tiden antar jag.

Nu till nummer två:

Vi har som bekant en hiss här i huset. Jag är numera rädd för den. Vi släpade in våra grejer i den, startade den och åkte upp precis som vanligt, men halvvägs stannade den, och ljuset blev betydligt svagare, även om vi fortfarande hade lite. Jag försökte starta om hissen men det fungerade inte. Plötsligt åkte hissen ner av sig själv igen, men det gick långsamt, så det blev ingen kraschlandning eller så, som tur var. Jag visste inte om vi åkt ner hela vägen till botten, eller om vi fortfarande satt någonstans på vägen, men dörrarna gick i alla fall inte att öppna. Jag försökte med lite milt våld, men det fungerade inte. Så där satt vi.

Naturligtvis börjar barnen gråta, men jag lugnar ner dem efter bästa förmåga, säger att vi ju faktiskt sitter på botten och inte kan åka ner och att absolut ingenting kan hända där vi är. Jag försöker förgäves få kontakt med omvärlden genom min telefon, men eftersom vi är i garaget, instängda i en hiss, är inte täckningen den bästa. Barnen börjar lugna ner sig när jag säger att de måste vara tysta för att jag ska kunna höra Pappa Alv på andra sidan tråden, och att ingenting blir bättre av att gråta, och de är inte helt dumma, de små sötingarna, så de är tysta.

Efter många försök utan succé försöker jag skicka iväg ett sms istället, för att se om det lyckas bättre. På andra försöket kommer det iväg. Så då vet Pappa Alv i alla fall hur läget ser ut. Jag får missade samtal av honom, men lyckas inte svara förrän efter många försök. Men då lyckas jag hålla liv i telefonnätet tillräckligt länge för att han ska få reda på mer detaljer. Det kändes bra att någon nu visste var vi befann oss. Han råder mig att berätta sagor för dem, medan han försöker få tag på Mamma Alv och städerskan för att se om de kan hjälpa till.

Under den här väntetiden berättade jag två jättelånga sagor om de svenska trollen som bor under träden i skogen (med hjälp av sagorna min egen mamma berättade när jag var liten, dock kommer jag inte ihåg dem, men minnet av troll under träd hjälpte i alla fall). Jag fick använda hela min fantasi för att lyckas hålla liv i sagorna, och det var minsann inte det allra lättaste, men barnen höll sig lugna under sagostunden i alla fall. Det var lite småkyligt i hissen, men som tur var hade vi ju med alla jackor och så. Och under den andra sagan satt de båda två i knät på mig och halvsov. Jag försökte få dem att vila så att tiden skulle gå snabbare för dem. Jag visste ju inte alls hur långt tid vi skulle bli sittandes där.

Lite småtårar kom ibland, i tillfälliga blackouter från sagoberättaren. Barnen ville hem, och ville inte vara där, och de var rädda och hungriga. Som tur var hade jag med mig Actimel och två chokladkex som de inte ätit upp i skolan, så det var ju bra. Plötsligt hör jag någon på ovanvåningen och inser att räddning förhoppningsvis är nära. Vi hör någon ropa där uppifrån men jag vet inte vem det är, men hon säger i alla fall att de är där nu.

Plötsligt slocknar ljuset helt i hissen och någon är utanför, och säger till oss att vänta. Och så äntligen kommer vi ut, luften slog emot så skönt, även om vi hela tiden haft gott om luft. Hissen är inte lufttät, så det hade kommit in ny hela tiden, även om utomhusluften var betydligt friskare. Vi hade suttit där inne i nästan en timme enligt mina beräkningar, som dock kan vara helt felaktiga, eftersom jag inte vet exakt när vi kom hem.

När vi kom ut var det massa folk här. Två killar som lyckats öppna hissen, en syster till Farfar Alv och hennes man, städerskan, och två andra personer tror jag. Så nu vet antagligen hela byn att vi blivit instängda där, och Mamma Alv sa att hade det funnits en lokal tidning här, ja, då hade förstasidan varit klar.

Slutet gott allting gott i alla fall. Jag är bara lite orolig för om jag kommer få något mer av poliserna. Jag hoppas verkligen inte det, men Föräldrarna Alv sa att hade de velat ge mig en bot hade de gjort det där på plats, så jag hoppas, hoppas verkligen att de har rätt.

Och nu vill jag bara sova, vill helst inte gå upp i morgon över huvud taget, men Mamma Alv sa att det bästa är nog att gå upp och göra allting precis som en vanlig dag, gå till skolan och allt det där tråkiga vardagslivet. Fast ibland är vardagen mycket mer lockande än alla hemska äventyr som kan drabba en.

Aptitretare

Vilken JÄVLA dag rent ut sagt.

Orkar inte berätta det nu, är fortfarande lite halvskakis. Men kan ju bjussa på godbitarna att det handlar om samtal med polis och en stannad hiss. Och det är inga direkt roliga historirer om man säger så. Så, håll utkik efter mitt nästa inlägg som kommer handla om detta.


Farfar Alv

Jag glömde förresten skriva det här innan, Farfar Alv var här och besökte mig innan. Jag trodde det var städerskan som kom och plingade på, men nehej, det var minsann han.

Han tyckte natlurligtvis att jag skulle proppa i mig massa mediciner, så jag kunde plugga ordentligt. 3 stycken tabletter om dagen var det som gällde. Jo, visst att det kommer inträffa i mitt liv. Den enda medicin jag tar är Panodil mot huvudvärk, sen är jag tveksam till allt annat utöver det.

Och så pratade han om en bok han nämnt innan "The secret". Han sa att jag ska läsa två sidor varje dag och tänka över de två sidorna innan jag fortsätter.

Dessutom frågade han om jag fortfarande inte hade ändrat mina matvanor. Så klart att jag inte har så där hux flux.

Sån är Farfar Alv. Han vet exakt hur saker och ting ska göras, och görs de annorlunda skrattar han bara och säger att det är fel sätt.

Uttråkad ännu en gång

Jag har fruktansvärt tråkigt som vanligt. Visserligen är det hur skönt som helst att inte behöva vara i skolan, men jag vill ha annat att sysselsätta mig med.

Städerskan har varit här i nästan 1,5 timme nu, och jag funderar på att äta lunch snart. Inte för att jag är hungrig, utan för att jag är uttråkad. Inte kan jag göra några läxor heller, eftersom jag inte har en aning om vad vi har till i morgon. Ännu mindre kan jag plugga på provet som vi också har i morgon som vanligt. Det kommer ju gå kanon när jag missat två av tre dagar den här veckan. Toppen. Men orkar inte riktigt bry mig, det går säkert hyfsat ändå.

I måndags satt jag och Ye (koreanska tjejen) och pratade på Plaza de Cervantes efter skolan. Jag har inte riktigt haft tillfälle att prata med henne och lära känna henne, men hon är riktigt trevlig. Det är bara det att hon ska åka hem till Korea den 14:e februari hon också. Manu åker den 10:e och Jen den 29:e. Sen får vi väl se hur det blir med mig.

Dessutom, Manu berättade igårkväll att han har planer på att flytta till Kanada för gott efter att han slutat sina studier i Australien och här i Spanien. Det vill säga efter nästa vår. Behöver jag säga att jag blev lite smått chockad? Visst, jag vet att han inte vill stanna i Spanien, men ändå liksom. Kanada är långt bort. Allting är långt bort.

Sjukdag

Pyjamas, glasögon, halvirriterande ögon, röd näsa, halvdöva öron. Det kan väl sammanfatta mig lite snabbt.

Jag sov 13 timmar inatt. 13 timmar!! Var jag trött eller vaddå? Jag gick och la mig vid 23-tiden, och gick inte upp förrän strax efter 12 dagen efter. Så otroligt skönt, men trots det känner jag mig inte helt utvilad. Tack vare alla mina sjukdomsbesvär som stör för tillfället antar jag.

Det kom dock fram igårkväll att jag inte alls skulle missa några timmar med Manu, eftersom hans klasser tydligen slutat, så därför behöver han inte komma in fler tisdagar. Lite bra tajming där. Men hoppas att vi kan träffas ändå, skulle ju vara lite trist om det inte var så.

Nu ska jag nog ta mig en varm och skön dusch för att rensa bort alla sjukdomar om det går.

Förresten, detta är vad Manu kan säga på svenska:

Hej, hur mår du?
Jag mår bra. (Han kan naturligtvis inte säga att han mår dåligt, så därför får han alltid må bra på svenska)
God jul!

Hm, jag är säker på att det var något mer också. Jag lärde honom en del i helgen, men jag vet inte hur mycket han egentligen kommer ihåg utav det. Men han kan säga Perkele på finska också. Duktig nordisk pojke.

Åhåjaja

Jag mår skit.

Där var det. Idag i skolan höll jag på att somna på lektionerna, eller jag hade i alla fall inte haft något emot att göra det. Inte för att de var ovanligt tråkiga, utan för att jag var så oerhört trött. Ögonen är okej, men inte mer. Jag kan se med dem, och under dagarna rinner de inte. Värre är det på nätterna när de klibbar ihop av allt vitt slem. Jättetrevligt. Verkligen.

Dessutom är jag förkyld, har fått ont i örat och träningsvärken i benen sitter fortfarande i. Allt är toppen med andra ord. Örat började idag. Det är ju typiskt om jag lyckas tajma ögoninfektion med öroninflammation. Toppen!

Så, imorgon blir det nog tyvärr hemma från skolan. Tyvärr eftersom jag missar en tisdag med Manu. Men eftersom vi spenderade två hela dagar nu i helgen, så känns det inte så trist som om vi inte setts på en vecka som vanligt. Jag behöver verkligen vila ut, och tja, då får man offra ett par timmar med honom.

Jag har precis ätit middag, jag gjorde spaghetti till hela familjen, eftersom Mamma Alv tagit fram en tomatköttsås som jag skulle använda mig av. Dock gjorde jag en vegetarisk liknelse till mig själv. Hon har dock inte kommit hem än, hon är och köper mat, men jag tror att hon bör komma relativt snart. Till efterrätt åt jag ett Kinderägg som Manu köpte till mig igår, trots att jag inte ville det. Dessutom köpte han en burk honung till mig, eftersom det tydligen är typiskt från hans stad.

Som om inte det vore nog hade jag fått Ferrer Rocher choklad av Manus mamma. Hon var jättesöt och trevlig och pratade långsamt så jag kunde förstå vad hon sa. Hon sa även att om jag kommer dit igen, eller vill dit igen, så kan jag bara ringa dem så hjälper de mig med vad som helst, trots att Manu kommer befinna sig på andra sidan jordklotet. Så mysiga människor alltså!

Mina två små mysbarn här hemma då? Igår när jag kom hem åt de först middag, och sen duschade Mamma Alv med Alvita, och sen skulle jag ta Alvato. Med onsdagens hemskheter i minnet (kommer inte ihåg om jag skrev det, men han ville absolut inte i alla fall, men till slut vann jag, så klart) hoppades jag på bättre lycka denna gången. När han fick välja mellan Mamma Alv och mig som badhjälp, valde han till och med mig, och han skötte sig helt exemplariskt. Duktig pojke!

Idag, jodå, de har skött sig bra idag. Inga större motgångar, men inte heller en överlycklig dag. Helt normal med andra ord. Förutom att stackars au pair Anna är halvt död på grund av alla sina krämpor. Men, om jag får vila ut i morgon blir det förhoppningsvis bättre sen. Idag sov jag en timme efter min lunch här hemma, men det hjälpte inte ett skvatt, det enda som hjälper är nog en ordentlig full natts sömn. Det är fullmåne här, så hoppas jag inte blir väckt av några vargar eller så. Eller större risk, mina ihopklibbade ögonlock.

Helg med Manu

Jag är ledsen för den tysta helgen. Det beror på att jag tillbringat den i Manus stad och i hans sällskap.

Lördag vid 1 rullade jag iväg med bilen mot tågstationen, tog tåget mot hans stad, och satte mig utanför tågstationen där och väntade i solskenet (ja, det var stekande varmt!! I Januari!!). Jag sitter där och håller utkik efter en rödhårig spanjor, när plötsligt min handväska som jag har på marken i handen, dras bakåt av någon mystisk kraft. Jag flyger upp och så klart är det självaste Manu.

Efter det gick vi runt i hela staden, massa parker och massa ställen såg vi. Gata upp och gata ner, park hit och park dit. Vi gick och åt lunch, men jag var inte hungrig alls. Har inte varit det på hela helgen. Lunchen jag åt bestod bara av en dubbeltoast med ost och en cola, medan Manu åt en mer traditionell riktig lunch. Därefter strosade vi vidare runt överallt. Vi gick och tog en kaffe (Manu) och kamomillte (jag, och ja, nu för tiden kan jag tydligen dricka både te och kaffe om jag är på det humöret, håller jag på att bli vuxen??) och sen gick vi vidare runt. Ah, och vi var på hans gamla leksaksaffärsjobb, han var tvungen att hämta några papper där, så vi tog en snurr där. Jag hittade även min älskade Stradivarius där i det gigantiska köpcentret, dock blev det bara fönstershopping, men stackars Manu kände sig som en tvättäkta pojkvän som dras med på shoppingtur av sin envisa flickvän. Riktigt roligt var det. Det var nämligen inte bara Stradivarius utan även H&M, Zara, Mango och någon mer affär som blev besökt.

När det började skymma lite smått hamnade vi på en bänk, eftersom jag ville vila, så där satt vi och flummade ett bra tag innan vi gick till en bar och drack varsin Esperado och åt popcorn. Den kvinnliga bartendern flummade dock till det en aning, jag betalde med en 20 eurosedel, men fick bara tillbaka fyra euro, när jag skulle ha 14. Men som tur var upptäckte jag det, så jag fick mina extra 10 också. Efter det gick vi till ett tog för att vänta på hans kompisar. Där satt vi och flummade ett bra tag, och de dök inte upp förrän en halvtimme efter utsatt tid. Dessa spanjorer och tider.

Vi gick i alla fall för att äta middag, jag var naturligtvis proppmätt redan, men jag var ju tvungen att äta något jag också. Vi hamnade i alla fall på en restaurang där jag åt en tropisk sallad som var jättegod, men jag fick tvinga mig i allting, eftersom magen skrek nej. De andra (förutom jag och Manu var det tre av hans killkompsiar) ville dock gå och äta crepes, för de var fortfarande hungriga. Konstiga människor. Men den här gången var jag så oartig så jag inte köpte något själv. Inte en chans i världen att jag kunde satt i mig någon pannkaka med glass eller grädde eller dylikt. Aldrig.

Efter all mat gick vi runt till en massa pubar. Killarna pratade, spelade fotbollsspel (sånt där som liknar ishockeyspel fast med fotboll istället) och dart. Själv mådde jag sådär hela tiden. Hade huvudvärk, magen var konstig och jag var fruktansvärt trött och seg mest hela tiden. Jag måste ha varit jättetråkigt sällskap. Fast de verkade ha rätt kul ändå.

Sedan vid 4 bar det hem till Manu för att sofa. Han delar rum med sin bror och eftersom hans farfar har ockuperat extrasängen blev det soffan för mig. Inte för att jag hade något alls emot det, det var en jätteskön soffa och de hade gett mig täcke och filtar och kudde och hela köret. Så sov bra där.

Det enda problemet den natten var mina ögon. Jag har fått en infektion i dem som började i fredagskväll. Vänster öga gjorde ont och ur det kom vitt slem och ögat var rött. Slemmet ville inte sluta forsa ut, och det var lite halvobehagligt. Jag fick gå upp tre gånger den natten för att tvätta det. Lördagen var ögat dock bättre, och det rann inte alls mycket. Bara någon liten tår ibland, men inte så att man kan klaga på det. Natten däremot började det igen. Men den här gången i båda ögonen. De klibbade ihop och det var rätt irriterande. Men, jag överlevde natten ändå, och när jag gick upp hälsade jag på familjen som var hemma, Manus bror, hans mamma och hans farfar. Hans pappa hade redan gett sig iväg någonstans.

Hela Manus familj var i alla fall trevlig, även om farfarn är Mycket speciell. Mycket mer speciell än Farfar Alv och på andra sätt dessutom. Men det behöver vi inte ta upp här. Det är i alla fall jobbigt för Manu att leva tillsammans med honom. Vi åt frukost, som för mig bestod av en rostad brödskiva med te, mer kunde jag inte få ner, och sen har vi varit ute och gått en hel massa timmar idag också. Jag har gått så mycket den här helgen att jag har träningsvärk, uschanimej vad jag måste var otränad. Jag har nog sett allting som är värt att se i hans stad vi det här laget, i alla fall känns det så i benen.

Lunchen idag, som även den intogs i sällskap med mamma, farfar och senare även bror, bestod av linssoppa och tortilla. Jag var helt proppad i magen fortfarande, men tvingade i mig all linssoppa, även om jag fick äckliga kväljningar, trots att soppan var jättegod, det var inte det som var felet, det var helt enkelt ingen plats i magen. Så vid tortillan sa magen helt stopp. Jag åt nästan halva biten jag fick, mer kunde jag bara inte få ner. Det kändes jättedumt att lämna, men hade jag ätit mer var risken överhängande stor att de hade fått tillbaka allting de bjudit på.

Efter lunch låg jag och jäste i Manus säng en stund, kollade på lite biler och lekte med hans gosedjur (bland annat en koala som ser jättefarlig ut, den ser Arg ut!). Sedan var det promenad igen. Jag tvivlar på att jag hittar där, men helt lost kanske jag inte är, eller jo, det är jag nog förresten. Hade någon satt mig på valfri plats i staden, ja, chansen att jag skulle ta mig ut där utan problem hade väl inte varit så där gigantisk. Hur som haver, jag har sett en massa av staden i alla fall. Och efter den sista promenixen (som var något av det mest flummiga jag varit med om på ett tag, med galopperande, skuttande, sjungande, puttande och gud vet vad, kul var det i alla fall), tog vi en mellanlandning i Manus lägenhet igen, för att sedan gå till tågstationen. Vi var som vanligt lite halvsena, tidsoptimist var det här ja, så jag fick hoppa in i tåget för att de inte skulle hinna stänga dörrarna. Det hade varit bra typiskt om jag ramlat där på marken mitt i mitt graciösa hopp. Dock kom jag med 20.34-tåget, och när jag sedan körde hem från min tågstation ringde Mamma Alv och frågade om allt var bra. Jag visste inte när de skulle komma hem, och jag hade inte planerat att komma hem så sent egentligen, men då hade jag bara kappa fem minuter hem.

Ingen middag för mig ikväll inte. Magen skriker bara nej nej och nej. Jag mår illa vid tanken på mat, och det känns som jag aldrig mer kan äta, men förhoppningsvis känns det bättre snart. Jag frågade Mamma Alv när de kommit hem, och det var bara fem minuter innan hon ringt. Så de hade inte hunnit vara oroliga för mig, vilket var skönt. Hade haft lite dåligt samvete för att jag inte hört av mig i så fall.

Nu måste jag fixa med mina kläder som hänger där nere, annars tar städerskan och gömmer dem i Mamma Alvs garderob i morgon, inte speciellt bra för mig. Innan i veckan kom Mamma Alv med ett par trosor som hon hittat i sin låda, så tja, jag vill helst inte bli av med för många kläder, även om de stannar inom husets alla väggar. Det blev en hyfsat lång uppdatering är nu, men så går det när man inte haft tid att skriva innan. Tjipp och hej!


Mystisk mobil

Jag är ofta med om det här:

Mobilen vibrerar i fickan (jag har aldrig på ljudet).
Ingen som ringer. Inget sms. Tomt.
Lägger tillbaka mobilen i fickan.
En liten stund senare vibrerar det igen.
DÅ är det antingen någon som ringer eller så får jag sms.

Den där första gången, är det ren inbillning från min sida? Mobilen vibrerar antagligen inte alls. Men hur kommer det sig att jag faktiskt blir kontaktad nästan direkt efteråt? Sjätte sinnet som säger att jag bör vara beredd med telefonen? Eller vad är det egentligen? Jag tror dock inte jag är ensam om detta, så vad är det egentligen?

Senast detta hände var nyss. Jag stod och sorterade min smutstvätt och kände av mobilen, men ingen där. Bara någon minut senare ringde Mamma Alv. Men när jag svarade var det ingen där. Fast därefter fick jag ett sms av henne där hon frågade om jag kunde hänga upp tvätten i tvättmasiken. Och ja, det hade jag ju blivit tvugnen till i vilket fall, eftersom jag planerat två tvättar själv. Det finns dock ett litet problem, det finns ingen plats att hänga upp min tvätt på, eftersom städerskan beslutat sig för att tvätta alla sänglakan och tagit upp all plats. Så hur jag ska få mina saker torra, ja, det får jag klura lite på.


Öde ö

Nu har då Familjen Alv begett sig österut, så här sitter jag i mitt stora hus och njuter av ljudet från tystnaden.

Skolan skulle ha karaokekväll ikväll, jag hade jättegärna gått, eftersom det var SingStar det skulle handla om (jag VISSTE att jag skulle få användning av mina skivor om jag tagit med dem hit!), visserligen på spanska, men det hade säkerligen varit kul ändå. Jen dissade mitt förslag dock (varför är jag inte förvånad?) och själv ville jag ju inte gå. Hade Luc varit här hade saken varit klar för länge sen, vi hade gått dit, och sen gått ut och haft en vild tjejkväll tillsammans. Saknar henne här.

Men i morgon blir det nog Manu som gäller, om ingenting annat skulle inträffa förstås, och då lär jag bli sittande här på min öde ö och ha Father Ted maraton med mig själv som sällskap. Inte för att det är något fel med det, men ändå.

Öppen helg

Så här ligger det till:

Familjen Alv ska till Valencia över helgen, med avgång i morgon, fredag. Manu skulle från början haft kompisar hos sig över samma helg, men nu ska de inte komma. Därför är den här helgen perfekt ifall jag vill åka till hans stad och spendera lite tid där, för omväxlingens skull. Men samtidigt, borde jag kanske åka till Valencia? Tiden rinner kanske ut för det, men samtidigt, Manu åker iväg om mindre än en månad, så känns som jag gärna vill umgås lite med honom innan dess också.

Jag frågade Manu innan idag om han kunde tänka sig underhålla mig under helgen, och det kunde han. Hade han sagt att han inte kunde, ja, då hade valet varit enkelt. Jag hade åkt till Valencia. Men som det ser ut nu stannar jag nog hemma även den här gången.

Vi har varit hemma hos Mamma Pat ikväll efter skolan. Hon har fortfarande inte hittat någon lämplig au pair, så är det någon där ute som vill komma hit så snart som möjligt, kontakta mig snarast! Det är kul att vara hemma hos dem, barnen leker och jag prata med Pat och hennes systerdotter eller vad det är, alltid på spanska, eftersom de inte kan engelska. Men det är bara bra, då lär jag mig ju mycket mer.

Och för en gångs skulle följde barnen med mig hem hyfsat frivilligt. Inga stora bråk eller så i alla fall. Kändes bra, och nu när vi nyss kom hem lämnade jag över dem till Pappa Alv som varit hemma hela dagen. Tycker gott han kan spela lite fotboll med dem nu, så får jag andas ut lite grann innan jag måste fixa mat till dem. Om inte Mamma Alv hinner komma hem innan dess vill säga.

Idag pratade jag med Pappa Norrman på pausen i skolan, både på svenska, engelska och spanska. Men så vände jag mig till Jen, och tror ni inte att jag pratade svenska med henne. Oj, jag fick ett litet skrattanfall, men det är så lätt hänt att man pratar fel språk när man blandar för allt man har. Hon förstod i alla fall inte vad jag sa, och jag upptäckte själv att jag pratade fel, men inte förrän jag sagt hela min mening jag skulle säga.

Det här får räcka för nuet. Ska se om jag orkar göra en läxgrej nu istället. Till idag gjorde jag ett reportage om hur livet är som Erasmus-student, men Manu som huvudperson. För dem som kan spanska klistrar jag in det här, för er andra, tja, ni kan ju alltid försöka översätta med hjälp av något dåligt Internet-översättningsprogram.
La vida que junta los estudios y las fiestas


Erasmus, ¿qué es? Posiblemente hayas oído la palabra, pero quizá no sepas que significa en la realidad. Manu es un chico de España, que ha pasado un año escolar en Irlanda, "La Isla Esmeralda".


Cuanto tenía 20 años, Manu dejo su país nativo con la intención de estudiar su carrera "Fiología Inglesa" en Irlanda. Siempre le había gustado la isla "detrás de" Gran Bretaña, como había oído hablar de sus pajisajes mágicos, la buena gente y claro la buena cerveza. Desde cuando era más joven intentó ir allí durante los veranos por cursos de Castilla-La Mancha, pero siempre tenía que ir a Inglaterra en lugar de Irlanda.

               Por eso, cuando tuvo la oportunidad de ir a su querida isla durante su segundo año de la universidad, él la cogió. Además de ver al fin la isla, era el tiempo perfecto puesto que quería practicar su inglés, sin embargo a lo mejor era una posibilidad para vivir nuevas experiencias y conocer nuevos lugares y gentes.

               Manu vivía en un piso con otros estudiantes, la mayoría de Irlanda, y además una chica francesa. Hizo amigos de todo el mundo, Finlandia, Alemania, Francia, Rumanía, Japón etc, y él dice que la amistad entre los amigos es algo especial. No sólo son tus amigos, sino tu familia. Todos ayudan a todos; tú cuidas a ellos, y ellos hacen lo mismo contigo.

               Algo muy especial de la vida Erasmus, es lo de que los estudiantes aprovechan todo el día hasta límites insospechados. Un día puede ser que te despiertes por la mañana, vayas a clase y vuelvas a casa. Después comas y te relajas, para estudiar un rato, ir al gimnasio or salir con tus amigos. Por la noche sales de fiesta, aunque tienes clase el día siguiente. Manu explica que la vida Erasmus es vivir al 100 %.

               En la pregunta si hay desventajas de ir de Erasmus, Manu dice que no puede pensar en otra a parte de tener que volver a su país una vez pasado el año. Cuando se vuelve a su propia casa otra vez, todo se ha cambiado, o más correcto, lo que ha cambiado eres tú mismo. Tu familia y la vida en tu casa y país ha seguido igual que antes, y para Manu, era muy difícil adeptarse a eso. Es un sentimiento de pérdida y soledad.

               Por otro lado, las ventajas son más. Aparte de conocer otra gente y lugares, maduras como persona y coges confianza en tí mismo, asimismo empiezas a ver el mundo de otra menera.

               Una cosa que puede parecer extraña, es que Manu no echó de menos España. Dice que sus compañeros sintieron morriña en algún momento, pero Manuel ni siquiera echó de menos la comida española.

               Aunque la vida de Erasmus trata mucho de la gente y la vida en otro país, también trata de los estudios. Lo mejor de estudiar "Fiología Inglesa" en otro país como Irlanda, es que claramente los profesores saben más sobre su propia cultura e historia, y por supuesto, el acento nativo.

               El febrero este año, Manu va a ir a Australia, pero puesto que la oportunidad de ser estudiante Erasmus sólo existe una vez, va a ir de "International/Free Mover Student", que es algo similar a Erasmus, sin el dinero que te dan. ¿Y porqué quiere ir otra vez? A pesar de que Manu duda que la experiencia de Australia se pueda comparar a la de Irlanda, el tiempo en Irlanda fue tan bueno, que no pudo negarse a ir a Australia.

               La cosa que ya no le gustó tanto en Irlanda fue cuando un criajo de 12 años le robara su bici una vez. Pero, esto pueda ocurrir en todo el mundo, y por eso, Manu anima a todos los estudiantes que están pensando ir a estudiar de Erasmus a ir. Un pequeño consejo que les da, es que está bien ahorrar un poco de dinero antes de ir, porque el dinero que te dan no es mucho. Pero tienes la posibilidad de ganar un dinerillo si quieres dar clases de tu idioma nativo.

               Para finalizar, dice que toda la experiencia mereció toda la pena.


Onsdagmorgon

Jag är definitivt ingen morgonmänniska. Jag vill sova länge och mycket om jag får bestämma. Mamma Alv kom hem i natt vid halv två tydligen, stackarn att behöva jobba idag, men å andra sidan, spanjorer i allmänhet går ju inte och lägger sig förrän runt den tiden.

Jag är fortfarande inte speceillt hungrig efter gårdagens lunch. Frukosten idag bestod av en blandtallrik müsliflingor, och vi vanliga fall brukar jag äta en rostemacka också, men idag sa min mage nej efter redan första skeden. Jag tvingade i mig allt ändå, för om jag trots allt känner mig själv kommer jag bli hungrig efter skolan. I alla fall säger hjärnan att jag borde bli det.

Nu ska jag vila en stund innan jag och Mamma Alv drar iväg till tågstationen, vi tar nästa tåg idag, så slipper vi stressa så mycket. Kan nog vara bra.

Maffig mat

Jag skojar inte när jag säger att lunchen idag var en aning för mycket. Jag blev så mätt att min enda middag ikväll var två clementiner. Sen var jag proppmätt. Jag lunchade med Manu i Alcalá idag, och tja, när man först äter en bamsesallad (sallad, oliver, ägg, potatis, tomat mm) och därefter en pisto (typ stekta grönsaker i tomatkross) med pommes frites och två stekta ägg, plus bröd, och därpå efterrätt (kaffe för mig, hade aldrig i livet orkat sätta i mig något mer i matväg), ja då är det minsann stopp i maskineriet. Jag fick tvinga i mig all mat, och ändå gav jag några potatisstrips till Manu. Idag var det jag som betalade för kalaset, det är ju som sagt så det går till här nere, man blir bjuden och man bjuder igen. Skit samma om det inte går jämt upp alltid liksom. På det stora hela blir det ungefär samma i alla fall.

Jag är i alla fall helt proppad i magen, känns som jag aldrig kommer kunna äta något mer på det här året i alla fall.
Mamma Alv är fortfarande i Tyskland, och planet var visst försenat, så hon kommer komma hem senare än beräknat, men Pappa Alv kom i alla fall hem i någorlunda tid. Usch, jag är lite halvtrött, fast inte så farligt som det kan vara ibland. Men är alltid trött, speciellt första timmen i skolan, då är det verkligen sömnvarning. Ska nog försöka göra lite läxor nu, fast har varit rätt okejt duktig på det den senaste tiden.

Idag fick vi förresten en ny tjej i klassen, Kri från Tyskland, 25 år och ska stanna i en månad. Hon ska tydligen ha privatlektioner också, det var svindyrt, så hon måste verkligen vilja lära sig spanska. Så, nu är det jag, Kri, Yas (japansk kille, 21 år tror jag), Ako (japansk kille 22 tror jag) och så Jen (tyska tjejen , 25 har jag för mig, som bara är med på grammatiken just nu) och Ye (koreanska tjejen, 21 år, som bara är med på konversation och komposition). En liten uppdatering på den fronten. I Elemental är det Pappa Norrman, kvinnan från USA, hon är 40, och så en koreansk kille som jag inte kommer ihåg vad han heter, men jag tror han var 25 eller något sånt.

Nu, läxförsöksdags!

Bildag

Jag får alltid lite tid över dagarna när jag tar bilen själv till tågstationen. Idag beror det på att Mamma Alv måste åka till Tyskland med jobbet. Och det passade alldeles utmärkt för mig, eftersom det är tisdag, Manu är i Alcalá, och vi kan luncha tillsammans. Helt perfekt att ha bilen då alltså. Visst, jag kan ta bilen även om Mamma Alv är hemma, men det är så onödigt, visst, jag får en halvtimmes mer sömn och jag kan åka hem efter skolan nästan när jag vill (när tågen går en gång i halvtimmen), men det är en onödig biltur eftersom Mamma Alv ändå kör samma väg och det är slöseri på miljön om jag ska åka samma väg, bara 30 minuter senare. Så, när dagarna passar in så här bra med mitt schema, ja, då är det bara att tacka och ta emot. Och nu måste jag snart åka iväg i min lilla bil.

Förresten, kanske ska förtydligas, det där "Alvita y Alvato..", det var de själva som skrev det tillsammans. Med pyttelite hjälp av mig. Speciellt Alvato är jätteduktig på att både läsa och skriva. Och igår var de jättemysiga, båda två satt i knät på mig i soffan (på var sin sida) och vi tittade på film. Myspys!

Japan

Idag hände förresten något roligt, jag sprang på Aki eller Ako eller vad det nu var jag kallade henne. I alla fall, den japanska tjejen som jag och Lucia umgicks lite med, och gud vad kul det var! Jag gick från skolan och var på väg till min buss, eller egentligen till en skoaffär eftersom bussen inte skulle gå än. Och så plötsligt ser jag ett bekant ansikte och skriker till. Jag har inte sett henne sen innan jul någon gång, så det var jättekul! Båda två var lika chockade att stöta på varandra så där. Men hon skulle åka hem redan i morgon till Japan, men hon kommer förhoppningsvis till Sverige i sommar. Ska bli himlans kul i så fall. Sen får väl jag ta och åka med henne till Japan någon gång också. Hade varit lite häftigt.

Alvato och Alvita säger hej

alvita y alvato dicen hola


Norska och rörmokare

Pappa Norrman började i min skola idag, men tyvärr fick han börja i Elemental-klassen. Hade varit roligt om han varit med på min lektion istället.

Jag har också lärt mig att när man pratar med norrmän om det som vi svenskar kallar glasögon, ja, då betyder det exakt vad det står, ett öga av glas. Briller är vad det heter. "Kort, med brunt hår och glasögon." Det tog en sekund eller så innan han förstod vad jag menade med det. Haha.

Idag har vi haft besök av en rörmokare här i huset. Jag var ensam med barnen, vilket jag var beredd på att vara. Men det gick bra ändå, han var nere och kollade på tvättmaskinen som läcker, men han kunde inte hitta något. Han sa att den måste vara igång för att han ska se något. Det var i alla fall vad jag tror att han sa.

Jag har fått en hel del motion idag, eftersom barnen inte har suttit en sekund framför datorn hittills. Helt otroligt. Men vi har spelat fotboll i korridoren hela eftermiddagen, vilket alltid är ett litet äventyr eftersom båda två skadar sig titt som tätt plus blir tjuriga när den andra gör något fel. Pappa Alv är fortfarande inte hemma, och inte heller Mamma Alv, men hon brukar ju i regel komma senare än han.

Nu fick jag en Alvita i knät, hon hälsar det här:

hk.,mgyrcgjdäöåpoljtrfvydysnjc5rfdjndgfdre675webgszffjgjnn'åfrgl

Det var allt för oss för tillfället. Tjipp och hej!

Alvato i toppform

Pappa Alv och barnen kommer alltid för sent till skolan. Lärarinnan (den engelska av dem) frågar alltid varför Alvato kommer för sent men Pappa Alv har aldrig hört vad han svarar, så här om dagen frågade han sin son om detta:

- What do you say to Ms. E when she says "Why are you late?"?
- I say there is a traffic jam, or that daddy is sleeping.

Vilken buse, skylla på stackars Pappa Alv sådär. Hahaha.


En stolt Alvato kommer in i mitt rum:

- Anna, I did the wee wee and I flushed!
- Yes, I heard that, and that's veeeery good!! But do you know what you should do more?
- No? Oh, yes, play football!
- Haha, no, wash your hands.
- Ah.. *Skiner upp i ett leende och springer iväg och gör det*


Ensam framtid

Pappa Alv och barnen kom hem för en stund sen. Jag och Mamma Alv åt middag tillsammans och pratade spanska. Jag har bestämt mig för att försöka prata mer och mer, jag måste ju lära mig så att det sätter sig ordentligt.

Men måste säga att det varit en väldigt lugn dag idag, men trots det känns det ändå stressat. Undrar vad det beror på. Att tiden går, och att jag snart blir ensam här? I skolan just nu har jag Jen och Ye (vet inte om jag presenterat henne innan, det är en koreansk 21:årig tjej som egentligen ligger på Avanzado, men eftersom hon är ensam där får hon vara med på våra konversationslektioner) på varsin lektion, men båda två slutar i februari. På fritiden har jag bara Manu. Och han åker också alldeles för snart. Så frågan är vad jag ska göra sen. Jag önskar att Luc kunde komma tillbaka också. Lektionerna är tråkigare utan henne, och henne spenderade jag alltid min timme innan bussen skulle gå med.

Jag hoppas verkligen att det kommer någon ny rolig person som man kan umgås med.

Lördag

Det är lördag, men det känns som söndag. Så skönt med en extra dag i morgon alltså.

Jag har varit ensam sedan 12-tiden idag, då Pappa Alv tog barnen med sig och åkte till farmor och farfar i Madrid. Härligt med en stund för sig själv. Jag tog tillfället i akt och sov en stund, dock är jag fortfarande trött, men det kan nog bero på allmän seghet mer än sömnbrist.

Mamma Alv skrämde halvt ihjäl mig för en stund sen. Jag hade precis duschat och gick ut ur badrummet när jag plöstligt hör "Anna?" och ur mig kommer ett förskräckt chockartat skrik. Jag var inte direkt på att hon skulle komma hem precis då. Vi tog en kaffe tillsammans och nu vilar hon ut efter sin vistelse i Valencia. Eller nej, nu hörde jag henne precis gå utanför min dörr, fast jag tycker hon ska sova en stund.

Igår regnade det fruktansvärt när jag körde till barnens skola. Inget litet skyfall direkt, plus en massa blåst. Väl i skolan regnade det inte så mycket, men vi stannade inte kvar mer än max 10 minuter och körde hem till Pappa Alv igen. Han har varit hemme varje dag nu, vilket är lite halvjobbigt. Jag är hellre med barnen själv för då kan jag busa och leka mer fritt, än när han är närvarande.

Igår gjorde jag pizza till middag till de tre, medan jag själv åt en tortillarest och en äggmacka. Det fanns ingen vegetarisk pizza, så det fick bli så. Barnen åt bra i alla fall, det har de gjort alla tre kvällarna, känns bra. Och generellt har de skött sig rätt okej under hela tiden. Visst, i onsdags var bilresan hemsk från skolan, men det får man bortse från. Alla har dåliga dagar, det gäller bara att försöka se de bra istället.

Mig, ena läraren i skolan, har varit sjuk de två senaste dagarna. Han har hand om Elemental-klassen, så de två elever som går där, en koreans kille och en kvinna från USA, har fått vara med på våra grammatiklektioner. I fredags tog jag och kvinnan, Jen2 (hon heter samma sak som Jen, den tyska tjejen, kallas för, så därför får hon vara Jen2) följe från tågstationen, eftersom vi hoppade av där samtidigt. Hon tyckte jag pratade perfekt engelska, men det kan väl bero på att jag pratar alldeles för mycket engelska när det borde vara spanska som bara fanns i skallen. Men lite kul att hon tyckte jag pratade så bra i alla fall. Hon berättade också att för ett tag sen satt vi jämte varandra på tåget, vilket jag inte hade en aning om. Men hon hade tydligen sett mig i skolan när hon varit där och pratat med Mig, och sen satt vi jämte varandra på hemvägen, eller något sådant. Lite komiskt.

Idag när Mamma Alv kom hem har vi dock pratat nästan bara spanska. Hon är lättare att förstå än Pappa Alv. Han pratar grötigare, skulle jag nog vilja påstå. Någon konstig skånespanska. Haha. Men min spanska är måste uppdateras en aning. Det känns att man tappar en del, bara man är borta knappt två veckor från det. Så ska verkligen försöka prata mer här hemma. Även om det kommer bli lite kämpigt.

Jag övar dessutom min norska. Haha. Den norska pappan som har sina barn i samma skola som Alvato och Alvita går i, ska börja i min skola på måndag. Jag pratar med honom varje dag när vi ses, och häromdagen lärde jag mig var Roligt heter på norska, mochit, eller något sådant. Haha. Minnet är bra men kort. Han kan mer svenska ord än vad jag kan norska, Arg till exempel, hette något på I på norska, ill eller något sådant. Men det ska bli kul med honom i skolan, kan man reta lärarna genom att prata på svenska. Mohaha! De säger att engelska och tyska är strikt förbjudet (jag, Jen och Luc pratade och pratar ju knappast spanska med varandra), så ska bli kul att se om det blir någon svenska nu också.

Vad kan jag mer tillägga? Tja, jag kommer inte på något speciellt just nu. Så, det blir nog en omgång betapet nu, det var ett tag sedan. Tjingeling!

Au pair på allvar

Onsdag, dag 1

Efter skolan träffade jag Manu ännu en gång. Andra dagen i rad alltså. Men igår hade jag bilen, vilket innebar att jag kunde stanna ända tills tåget gick vid 15.30, och då hade jag planerat att köra från min tågstation till barnens skola dierkt. Det var planen.

Först åt jag och Manu tapas. Han betalade. Sedan gick vi för att äta lunch (spanjorerna är konstiga, jag var ju nästan mätt efter min tapas!), men jag visste att jag skulle dö senare på kvällen om jag inte åt mer. Så, vi gick till gamla universitetsbyggnaden och åt mat. Han betalade. Igen. Trots att jag invände. Fast det är så det går till i Spanien, den ena betalar den ena gången, och den andra gången betalar den andra. När vi satt och precis beställt in efterrätten (tro det eller ej, men jag tog en kaffe!) slängde han en blick på klockan och frågade när jag var tvungen att åka. Då visade det sig att klockan redan var 15.10, inte en chans att vi skulle hinna till tåget. Varför blir det ALLTID så när jag är med honom?? Så, jag räknade lite snabbt att om jag körde lite fortare till skolan skulle jag förhoppningsvis hinna i tid, eller vara max fem minuter sen om jag tog tåget en halvtimme senare. Så, vi avslutade måltiden och gick bort mot tåget och väntade på det, jag ville Verkligen inte missa det. Då hade det varit kört.

Jag hann i tid, som tur var. Men jag skulle inte direkt välja att köra som en äkta spanjor allt för ofta. När vi skulle hem var Alvato hemsk! Han vill med Jav hem, men jag sa nej. Sen ville han inte sitta i sin stol i bilen. Han ville absolut inte ha på sig bältet. Han bråkade och sa emot. Han var tjurig och envis. Jag gjorde precis samma sak, fast motsatt. Jag väntade, och väntade på att han skulle sätta sig. Jag hade minsann inte bråttom hem.
När han väl satt sig på plats körde jag iväg, men det var efter ett mycket bra tag. Han skötte sig någorlunda, men sen började han sparka på ryggstödet på min stol och tjura. Jag varnade honom att om han inte skärper sig åker han ut ur bilen. Han fortsatte med sitt tjurande, och på lämligt ställe stannade jag och han fick gå ut ur bilen. Inte direkt frivilligt, men ut kom han. Och då började han gråta. Först ignorerade jag honom, men Alvita började gråta hon med. Hon ville inte att hennes bror skulle stå utanför bilen och gråta. Så efter en liten stund fiskade jag upp honom och berättade vad som gällde. Jag satte honom i sätet och hela vägen hem grät han mer eller mindre, mest mindre. När vi kom hem till garaget slutade han dock, och efter det var dagen helt underbar. Båda två badade helt utan problem, något som i vanliga fall kan ske på liv och död enligt dem. Jag gav dem middag problemfritt och när Pappa Alv kom hem var de i princip klara att gå och lägga sig. Duktig liten au pair jag är ibland. Och helt utan Mamma Alv i sikte.

Förresten, jag hade himlans kul åt Manu när vi åt tapas. Han kunde inte för sitt liv förstå vad jag menade när jag snackade om godiset han fått (han fick en påse Ahlgrens bilar och en polkagrisstång av mig i tisdags) var bilar. Jag förklarade och förklarade, men han fattade bara inte. Men sen visade det sig att han trodde jag pratade om polkagrisen, och oj, vad jag skrattade åt hela situationen. Ibland har man bara för kul med honom.

Så, onsdagen började trevligt med Manu, blev hemsk med bilen, men slutade klart godtjänt.


Torsdag, dag 2

Idag då. Efter skolan blev två dagar tre, det vill säga, jag träffade Manu igen. Den här gången var det jag som betalade för tapas-ätandet, dock åt vi inte lunch idag. Så får bjuda honom nästa gång igen om det ska gå jämt upp. Haha. Vi gick även en tur till Carrefour eftersom jag behövde köpa lite matsaker, och dumma Manu köper något chokladbröd till mig utan att jag vet om att det är till mig. Han sa att det var gott och så köpte han det, och jag trodde ju så klart att det var till han själv, men nej, då ger han hela påsen till mig. Knäppgöken. Efteråt gick vi till tåget, och den här gången behövde jag inte stressa till skolan. Jag fick till och med en hel halvtimme hemma innan jag behövde åka.

Pappa Alv har varit hemma hela dagen, både bra och dåligt. Bra eftersom jag inte Måste underhålla barnen, dåligt eftersom jag inte Kan underhålla dem på samma sätt som om jag är själv med dem. Men snart är i alla fall en dag till avslutad, snart är det lördag, och ja, mamma, jag kan tydligen inte räkna, men det visste du väl redan. Nu är det i alla fall bara en hel dag kvar, sedan kommer Mamma Alv till min räddning igen. Middagen ikväll gick dock bra, båda barnen åt bra vad jag fixat till dem, men känner ändå att en Mamma Alv är bra att ha i närheten.


Övrigt

Jag är trött som tusan, sovit 6,5 respektive 5 timmar de två senaste nätterna. Och skulle vilja sova det dubbla för att må helt bra.

Jag kommer definitivt sakna Manu när han åker. Idag är det exakt en månad dit.

Jag tror att jag ska göra högskoleprovet här i Madrid i vår. Gjorde det aldrig i höstas, och nu har antagligen min engelska förbättrats, dock är det värre med svenskan. Har ju glömt bort allting känns det som. Dock kan jag kanske förbättra orddelen tack vare alla spanska ord, man kan säkert gissa sig till betydelsen på fler ord då. Matten kommer gå sämst den här gången, det är det jag inte övat något över huvud taget på på senaste året. Illa, illa. Kartorna och det kommer gå som vanligt, brukar gilla den delen.

Nu orkar jag inte skriva mer. Tjingeling.

Härmed lovar..

Detta skrevs för minst 1,5 timme sen, men eftersom Internet segade sig publiceras det nu:

Härmed lovar jag mig själv att göra klart åtmindstone en hel läxa, gärna fler, helst alla, innan jag uppdaterar bloggen om dagens alla äventyr.Jo, visst att jag kommer hålla det. Men är väl värt ett försök i alla fall.


Detta skrivs nu:

Nu går jag och lägger mig.

Förberedelse

Jag fick precis reda på hur läget ligger till. Mamma Alv åker till Valencia idag och kommer tillbaka på lördag. Det innebär två kvällar med bara mig och Pappa Alv. Men jag tror nog att jag lyckas hålla barnen i någorlunda schack ändå. De har ju uppfört sig jättebra den senaste tiden. Då kanske det är dags att det vänder nu i och för sig, men det låtsas vi inte om.

Körkort!!

Något jätteviktigt jag glömt bort att skriva!!

Idag är det min årsdag av mitt körkort!! För exakt ett år sedan (plus några timmar) var det en lycklig och skakig Anna som hoppade ut ur den blåa volvon med en papperslapp i handen som bevisade att hon var berättigad att köra bil på egen hand.

Vilken känsla det var va?


Horoskop 2008

Tack Frida för horoskopet, det verkar ju sannerligen som att jag ska få ett rätt bra år. Jag är dock sådan att jag alltid är lite skeptisk och läser mest för skojs skull. Men sedan är det lätt att fiffla in verkligheten mellan raderna. Och det var minsann lätt den här gången. Även om jag håller den för mig själv.

Jakt på den rätte.
Du är drottningen av zodiaken och när du spinner för någon tål du ingen konkurrens eller halvdan uppvakting. Nej du vill bli dyrkad och tillbedd, överhöljd med beundran och gärna dyrbara presenter! Den som vill vinna dig måste bre på ordentligt för att visa att han har förstått vad du är värd. I gengäld ger du bort ett lejonhjärta, storsint, generöst och varmt bakom den stolta fasaden.
I år gör transiter från Neptunus dig både romantisk och idealistisk, dina känsliga sinnen vädrar att den rätte kan finns där ute någonstans! Redan under vårvintern kan du bli positivt överraskad av en ny kontakt och den tål att spinnas vidare på, om nu inte jobb eller andra plikter retfullt kommer emellan...
Under sommaren vill du mest koppla av. Till skillnad från många andra är du inte ute efter någon futtig semesterförälskelse, hellre tar du hand om dig själv lite extra, äter rätt och tränar för att komma iform.
Hösten inleder singel-katten dock med att ta upp jakten på allvar, nu går du på fester du kan och ser förstås till att hamna i centrum. Dina största kärlekschanser under året tycks finnas under oktober - november, när du börjar ge upp hoppet kan det äntligen säga klick!
 
Du får snabbast puls av Vattumannen och Tvillingarna
Kärleken finner du lättast på Besök hos vänner och bekanta
Bästa flirtknepet Ditt charmiga leende!
 
Vad du bör tänka på:
Jobb I år kan karriären och kärleken tidvis hamna i konflikt med varandra. Du kan få ett erbjudande du inte kan tacka nej till, men som kräver allt.
Vanor Du börjar ett hälsosamt liv och sparar en slant dessutom
Vinstchanser De stora vinsterna i år handlar inte om pengar snarare om din egen inre utveckling

Grattis till vinsten

Jag har vunnit fyra VIP-biljetter till Grand i Falkenberg nu på lördag. Jippi!! Jag hade varit jätteglad om det inte varit för ett litet problem. Jag är i Spanien. Lite långt att åka över helgen för att festa kanske. Fast hade varit himlans skoj att gå dit, har aldrig varit där, och när man dessutom kommer in gratis hade det varit toppen. Snacka om otur i turen. Jag ska skicka ett mail tillbaka och fråga om jag kan ta ut min vinst i sommar istället. Det funkade förra gången jag vann en liknande grej, fast då gällde det max en månads förskjutning. Inte ett halvår. Men det kan väl vara värt ett försök?

Träffade Manu idag, som förväntat. Det är lustigt, jag vet nästan mer om hans liv än han gör själv. I alla fall hans tågtidtabell. Haha. Vi gick i sakta mak till tågstationen och när vi var en bit ifrån kollade han på klockan. Den var 13.25. Jag frågade när tåget gick och han svarade 13.25. Men då kontrade jag tillbaka med att, nej, går det inte 27? Och jodå, naturligtvis hade Anna rätt. Förvånande om det inte varit så. Det var i alla fall kul att träffa honom igen, och det blir antagligen så i morgon också, eftersom han måste in till universitet och lämna in sin slutuppgift, som han för övrigt är säker på att bli underkänd i, eftersom det fattas 7 sidor till han måste skriva. Något som han påstår är en omöjlig uppgift. Mytologigrejsemojs handlar det tydligen om, borde inte vara så svårt att svamla ihop något om.

Förresten, det är inte mycket som går upp mot mackaroner och quornbullar.

Blahiblaha

Kommentar till Mammicas kommentar:

Struktur och ordning finns, det är bara det att i mitt rum är den i form av kaos. Har du inte förstått det än? Men mer tydlig struktur finnes bland annat bland alla mina musikfiler på datorn. DÄR finns det ordning så det räcker och blir över. Så letar man bara tillräckligt noga hittar man en ordningssam liten del av mig också.

Förresten, kan ni begripa att det tog två timmar för Alvita att äta klart lunchen idag? Två timmar!

Mamma Alv ska ensam till Valencia i veckan, och då blir jag och Pappa Alv ensamma med barnen. Det innebär att jag är matfixaren och mammasubstitutet för den tiden som hon är där. Ska bli spännande att se hur bra det går, det lär i alla fall bli rätt hektiskt antagligen.

(Angående rubriken, tja, jag kom inte på något bättre, och eftersom det mest är babbel blir det ju blahiblaha av det hela!)

Uttråkande kväll

Jag är fruktansvärt uttråkad, ingen rolig på MSN, ingen att babbla med, vad ska jag ta mig till?

Jag har spelat betapet hela dagen känns det som, utom när jag busat lite med barnen. Men känns som största delen av dagen tillbringats framför datorn. Usch, så tråkig jag är. Hoppas det blir en rolig dag i morgon, man kan ju alltid hoppas. Inte så att jag längtar till skolan, men eventuellt blir det ju kul efter den, eftersom det är tisdag i morgon. Och det brukar betyda en särskild sak: Manu. Och nu har jag inte träffat honom på, vad är det, tre veckor? Så ensam jag är egentligen. Ingen som kan liva upp mig utom han. Jag saknar Luc. Hade hon varit här hade vi kunnat träffats idag, istället för att jag varit här hela tiden. Och inga roliga nya personer i klassen heller. Om det inte kommer någon ny i morgon vill säga, men det tror jag inte. Dessutom har läraren Alb slutat. Den unga killen. Han skulle visst praktisera i någon skola för mindre barn. Jag vill ha någon att umgås mer med! Fast i och för sig är det Manus sista jobbdag ikväll, så vem vet, han kanske kan ägna lite mer tid åt mig? Men sen sticker han till Australien. Och då sitter jag här.

Ledig måndag

Jag har precis gjort ett personlighetstest. Tycker alltid det är lite kul att se vad som kommer fram, och ibland stämmer det ganska bra med hur jag faktiskt upplever mig själv. Idag blev det så här:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker (utan att nödvändigtvis tala om dem). Du anstränger dig att förstå andra människor.


Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg. Du fattar snabbt beslut - även när det gäller din värdering av andra människor. Därför kan din omgivning uppfatta dig som lite dominant emellanåt.


Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.


Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

Tror att i det stora hela stämde det ganska bra överrens med sanningen.

Så otroligt skönt att inte behöva ha skola. Men i morgon börjar vardagen igen. Då börjar barnen sin skola som vanligt, dock vet jag inte huruvida Pappa Alv börjar jobba på riktigt än. Mamma Alv gör det i alla fall. Och det är som vanligt hon som sköter det mesta. Idag skulle julgranen plockas ner och vardagsrummet var i stort behov av en liten upprensning bland alla nya leksaker. Jag hjälpte självfallet till, och så även barnen, även om Alvato var tjurig över att behöva göra det. Pappa Alv däremot syntes inte till någonstans. Fast han kan möjligtvis ha jobbat med sin dator någonstans i huset, det vet jag inte helt säkert.


Aktiva små gullungar

Oj, oj, oj. Barnen fortsätter att vara jätteroliga att leka med. Nu ikväll har vi bland annat skrivit till Manu på MSN, mest saker som iohadfiuhsdfvmvfodjsdn, men vad spelar det för roll? De fick även öva på att skriva Jag heter också, någon nytta ska de väl ha med sitt knapprande på tangenterna. Haha.

Dessutom har jag varit en kamel ikväll. De tre vise männen red som bekant på detta puckelbärande djur, och Alvita var en av kungarna, och Alvato hennes trogne page, hjälpreda kan man säga, för den som inte vet vad en page är (det är ett svenskt ord likväl). En väldigt aktiv kväll alltså.

Båda två är klängiga som aldrig förr, men mest märks det av på Alvato, eftersom han förr verkade mindre sällskapssjuk på det sättet. Men nu tar han gärna mig i handen och drar iväg med mig, precis som Alvita brukar göra. Känns myspys att de faktiskt gillar mig. Även om jag är beredd på att det snabbt kan vända till det motsatta. Fast då är det bara att tänka tillbaka på nu, och så överlever man nog.

Förresten, om jag glömt skriva det tidigare: Jag har ingen skola i morgon. Helt underbart med en extra ledig dag!

Jul, jul, jul

Vi kom nyss hem från Madrid. Barnen fick mer presenter och jag fick en ljusblå scarf. Kul med en extra "julafton". Haha.

Jag har busat en hel del idag. Mest med Alvita och födelsedagskusinen. Alvita har varit på jättebra humör hela dagen, så vi hade rätt kul vi tre. Alvato däremot har varit lite halvsur och ledsen, och ingen vet riktigt varför. Kanske inte ens han. Jag och Mamma Alv byggde tillsammans ihop en stor borg, och det var minsann inte det enklaste. Men det gick till slut, och roligt var det i alla fall.

Barnen har varit på väldigt bra humör under hela tiden sedan jag kommit tillbaka. Det lär väl ändra sig när skolan börjar igen. Jag tror att det kan hänga ihop med att de sover för lite under veckorna i min mening. Att gå och lägga sig vid 22-23 när man är 4-5 år, och behöva gå upp vid 8 igen, det känns som lite snålt med sömntimmar. Farfar Alv, han sover minnsann från 9 på kvällen till 9 på morgonen. Tänk om jag kunde göra det också!

Undrar om vi ska äta snart. Jag är inte hungrig egentligen, fast magen kurrade nästan till ändå. Mystiskt.


God jul!

Snart måste vi åka till Madrid. Barnen har fått sina saker, och mest uppskattat var ett par inlines och ett vikingaskepp. Själv fick jag ett silverarmband som var jättefint. Barnen fick även sina Pippisaker, föräldrarna visste vilka de var, men jag tror inte barnen gjorde det. Så mamma, skynda dig att skicka boken. Haha.

Jag tror inte att jag hra någon skola i morgon. Det är lite ovisst, för Mamma Alv sa att hela Madrids "kommun" har ledig dag, men i skolan sa de "vi ses på måndag". På skolans hemsida står det dock att den 7:e är ledig. Jag sms:ade Jen igår, men har fortfarande inte fått något svar. Fast jag tror att jag stanna hemma, lite onödigt att åka in om det visar sig att vi inte har någon skola.

Jaja, nu måste jag rulla vidare. Tjipp och hej!

Dagen 6

Det är helt otroligt. Jag sitter och Väntar på att barnen ska vakna. Jag som annars brukar bli väckt av deras skrik och skrän, hur konstigt är inte detta då? Anledningen är att vi tydligen ska åka till farmor och farfar för att äta lunch vid 12, och jag måste hinna duscha innan dess. Därför hoppas jag att barnen kan vakna snart, så de kan öppna sina paket, så jag kan duscha snabbt efteråt.

Det går dock inte att komma undan att jag gärna sovit lite längre. Igårkväll hjälpte jag nämligen de tre kungarna, de tre vise männen alltså, Mamma Alv alltså, med att slå in paketen. Jag tyckte det var elakt av Pappa Alv att inte göra det, utan lämna henne helt ensam där nere. Så därför erbjöd jag min hjälp.

Nu hör, och ser, jag Alvato här utanför. Äntligen. Haha. De har fått ett brev från kungarna också. Ska bli spännande det här, för nu är allihopa visst vakna. Konstigt att de inte sprungit ner ännu.

Födelsedag i Madrid

Vi kom alldeles precis hem från Madrid. Det blev nämligen så här:

Vi åkte in allihopa med målsättningen att först se paraden och sedan åka till födelsedagskusinen. Vi skyndade oss genom Madrid efter att ha letat parkering, och under hela tiden höll Alvato mig i handen. Han har verkligen blivit tillgiven. Den lilla mysungen. Men trots vår lilla joggingtur genom stan hann vi inte se något av kungarna, vi var för sena. Så istället åkte vi hem till kusinen, sena även dit så klart.

Det blev inte mycket bättre av att Pappa Alv har fått en GPS som användes idag. Visserligen verkade den fungera rätt bra, men det går inte att komma ifrån att man blir lite smått förvirrad av den emellanåt. Men till slut kom vi i alla fall rätt.

På kalaset fanns alla de gamla vanliga. Pappa Alvs två bröder och syster med alla sina respektive och barn. Plus farfars svåger dessutom. Det är en utav de ingifta (fast de är inte gifta än, men ändå) kvinnorna som gärna pratar med mig. Jag tror hon känner sig lite utanför, för jag tror inte att hon och Pappa Alvs bror varit tillsammans alls lika länge som de andra paren, som vars äldsta barn är 16 (födelsedagskusinen), 6 (tvillingarna) och snart 6 (Alvato). Det här paret har inga barn alls, och jag tror att hon är den yngsta av dem alla. Hon är i alla fall trevlig, även om hon pratar lite väl mycket ibland för min del. Innan har hon pratat en hel del halvbra engelska med mig, men idag var det i princip bara spanska. Ibland tror jag att hon känner att hon har mer gemensamt med mig än med de andra, eftersom det ibland verkar som hon föredrar att prata med mig än med någon annan.

Jag tror jag vet hur jag ska göra med presenterna till i morgon. De ska äntligen få sina Pippifigurer, plus två tomtenissar som mamma skickade med i det senaste paketet (bättre sent än aldrig, och blir bara jobbigt om jag måste släpa med dem hem igen). Engelskaboken tror jag att jag sparar till Alvatos födelsedag, så har jag det fixat. Då gäller det bara att jag hittar på något lika bra till Alvita när hon fyller år, vilket jag har för mig var i maj.

Förresten! Jag har glömt att skriva att jag var tvungen att betala övervikt den här gången på planet. Dumma danska tjuriga tant som jag checkade in hos. Det var bara 3 kg för mycket!! 120 danska kronor, ungefär 150 svenska. Jag försökte ändå smila lite åt henne och säga att jag faktiskt bor där och behöver mycket grejer med mig. Men mamma orkade inte hjälpa mig, så det blev ingen prutning där inte. Och det var kanske tack vare mammas nyfikenhet som vi blev tvungna att betala, jag menar, man är ju inte så dum så att man frågar "Hur mycket vägde dem?". Eller är man, mamma? Haha.

Och en annan sak, det är verkligen svårt att växla språk titt som tätt. När Pappa Alv hämtade mig på flygplatsen sa han gott nytt år på spanska till mig, och dumma jag svarade "Det samma". På svenska alltså! Men jag tror att han uppfattade det som "The same", eller något. Och igår på kvällen skulle jag gå på toa, och så rätt som det var stod Mamma Alv i vägen, då var jag en millisekund ifrån att säga "Oj, stod du här?!", men jag hann ändra mig till engelska innan det ploppade ur mig. Idag har det dock varit växlingar mellan engelska och spanska, eftersom vissa pratar engelska med mig och vissa spanska. Det blir en aning komplicerat ibland. Jag är mest beredd på att spanska, så om någon rätt som det är säger något på engelska, måste jag först tänka efter, vad sa personen egentligen? Fast jag antar att det är en sorts öronträning det också, att vara uppmärksam.

Jag försökte dock prata spanska största delen av tiden. Även om det blev en del engelska också. I bilen hem var det dock svenska som gällde. Barnen lärde sig nämligen att säga Hokus pokus filiokus (eller hur fasen man skriver det). Det hade vi ganska roligt åt, men de var duktiga. Och Mamma Alv hon sa det hon med.

Nu har barnen nästan somnat, så nu ska alla presenter slås in och fixas, ja inte för min del, eftersom jag redan har allt det avklarat sedan länge. Men jag antar att presenterna ska läggas vid granen eller liknande, så då får nog jag göra det också. Och sen vill jag sova en stund innan det blir morgon igen. Jag tror att folket från idag (kanske inte alla) kommer hit då. Men jag måste fråga Föräldrarna Alv om det. Tjingeling!

Dan före dan i Spanien

Så här är det:

Ikväll är det en parad eller liknande med De tre vise männen i Madrid. Det hade varit kul att se det, men jag är jättetrött. Familjen ska på födelsedagsfirande i Madrid, dock vet jag inte exakt vilka tider allting är, men jag skulle kunna åka med dem in, och gå på paraden själv. Men eftersom jag är slut i rutan vet jag inte hur jag ska göra än. Jag behöver nämligen inte vara med på födelsedagsfirandet (det är en av barnens kusiner), så om jag stannar hemma är jag helt ensam några timmar, vilket hade varit skönt.

Idag har jag nog varit den som varit mest med barnen. Visserligen sov jag till 11, men efter det har jag spelat schack med Alvato, spelat fotboll med dem båda, busat och spelat flöjt. Alvato har lärt sig tonerna C, A och G, fast Mamma Alv sa att i Spanien använder de Do, Re, Mi-skalan, fast bara han lär sig spela efter noter så spelar det ju mindre roll vad de heter. Och han var riktigt duktig, Alvita har försökt hon också, men hon har kortare fingrar, så det är svårare för henne.

Alvato har förresten varit jätteklängig sedan jag kom tillbaka. Det har mest varit han som velat hoppa upp på mig och busa med mig. Och om exakt en månad fyller han sex. Han börjar bli en stor pojke nu, och han är duktig på att skriva. Innan skrev han Me llamo Celia (vi leker att vi heter andra namn) till Sara på MSN, helt själv, han frågade bara om det skulle vara ett eller två L i llamo. Och för den som inte vet, Me llamo betyder Jag heter.

Nu ska jag städa upp här lite på skrivbordet, har flöjter och noter och massa andra saker huller om buller. Kan behöva rensas upp lite, plus att jag ska se om jag kan hitta mina prov från december månad. Tjingeling!

Redan helg

Allt är precis som det ska, även om barnen varit ovanligt snälla och söta.

Jag kom alltså hit igårkväll efter en flygresa från Köpenhamn där allting gick bra. Och tro det eller ej, men min väska var bland de första som ploppade upp på bandet. Jag som är van vid att antingen inte få den alls, eller behöva vänta i en halv evighet på den. Vilken lyx att få den så snabbt och lätt. Sedan åkte jag med Pappa Alv hem hit där barnen väntade under bordet där jag skulle leta efter dem. Och de verkade faktiskt rätt nöjda över att få se mig igen. De hoppade på mig båda två och busade.

Kom inte i säng förrän rätt sent igårkväll, och var jättetrött efter min resa, så när jag var tvungen att gå upp idag för att gå till skolan var det inte direkt så att jag skuttade upp från täcket. Men skolan gick bra i alla fall, visst kändes det lite konstigt att behöva prata så mycket spanska igen, men jag antar att man kommer in i det snart igen. Dock måste jag kolla vad jag fått på proven den här månaden, för jag fick ett betyg som jag inte tror stämmer överrens med resultaten nämligen. Ska ta en ordentlig titt. Och skulle det visa sig att jag har rätt, ska jag fråga E på måndag hur hon egentligen betygsätter. Jag menar, så stor skillnad borde det väl inte vara mellan henne och Mig (läraren som jag hade innan E)??

Idag har jag busat en hel del med de små liven. De har fortfarande lov, och Pappa Alv har varit hemma med dem själv i tre dagar, så därför fick jag avlasta honom idag. Så, jag har varit i full gång nästan hela eftermiddagen, spelat fotboll i korridoren, lagt pussel, ritat, brottats och blivit nerbrottad, och nu senast spelat flöjt. Jag tog nämligen med mig min sopran och alt den här gången. Det gillade båda två, även om Alvita blev sur när jag sa till henne hur hon skulle göra. Alvato däremot var rätt duktig. Men jag tvivlar på att de kommer vilja lära sig om de inte har egna flöjter. Så, vi får väl se.

Jag skulle vilja ha lite semester igen, det var så skönt att bara vara hemma och inte behöva göra något med någon annan om man skulle känna för det. Här är man så "instängd" så att säga. På söndag är det julfirande här, med "De tre vise männen", eller som de heter på spanska "Los reyes magos" och i morgon är det tydligen Madrid som gäller. Jag orkar inte skriva mer nu, har haft en låååång paus här, har ätit middag och busat under tiden. Så ska eventuellt göra mig i ordning för att gå och lägga mig snart. Fast barnen är fortfarande uppe, så det dröjer nog ett tag.

I morgon ska jag i alla fall sova tills jag vaknar/blir väckt hade jag tänkt. Tycker jag kan göra ett försök i alla fall. Skulle vilja sova ut lite. Trots att jag precis haft lov känner man sig lite sliten. Stackars lilla au pair-Anna.

Tillbaka i Spanien

Jag är i Spanien igen.
Jag har ont i huvudet.
Men barnen var glada och roliga.
Jag ska till skolan i morgon.
Jippi.
Hade velat sova.
Men det hade jag inte fått ändå i och för sig.
Eftersom barnen är hemma.
Så, i morgon blir det spanska för hela slanten igen.
Mer uppdatering kommer i morgon.
Natti natti!

RSS 2.0