Okej tisdag

Idag har varit en rätt okej dag. Ska inte klaga allt för mycket i alla fall.

Skolan var okej, jag har påbörjat en ny vana. Jag kommer ju alltid en massa tid innan lektionen börjar, och i höstas brukade jag göra läxor under den tiden, så kunde jag sitta mer vid datorn och roa mig här på kvällen och utnyttja tiden innan lektionen till läxor. Men vissa dagar behövde jag mer tid än jag beräknat, och hann inte klart med läxorna, och andra fick jag ändå massa tid över. Så sen har jag gjort lite olika saker, vilat lite, ritat, fört över anteckningar till ett finare block och lite så. Men min nya vana är att sova. Och då menar jag faktiskt sova som i sova. Jag lägger mig på tre stolar, har väskan och jackan som kudde och sover tills någon kommer för att börja lektionen. Visst, det känns lite dumt, men jag tycker ändå det är bra att göra så. Läxorna har jag ju varit duktig med att göra dagen innan, och så även idag. Visserligen hade vi minimalt idag, så det var snabbt gjort. Så i morgon blir det nog en ny tupplur i skolan.

Jag glömde min plånbok med körkortet idag när jag skulle köra till barnens skola. Snacka om att jag var livrädd för att bli stoppad av polisen. Jag vet inte hur hårda de är med sånt här, men jag som utomspansk har ju ingen direkt möjlighet att identifiera mig utan något i körkorts eller ID-väg. Men som tur var höll sig polisen undan, dock mötte jag en polisbil på väg hem, och jag blev lite orolig för att de skulle vända i nästa rondell och komma efter mig. Gud alltså, jag måste nog gifta mig med en polis för att bli av skräcken nu.

Och på tal om skräck. när vi kom hem (vi åkte hem direkt och lekte inte utanför skolan eftersom Alvato är lite febrig) ville barnen så klart inte åka i hissen. Men efter tjat och massa sånt, med stora floder av tårar, fick jag med mig dem. Även om Alvita var fruktansvärt motsträvig. Men upp kom vi i alla fall. Vinst till mig.

Därefter försökte jag läsa Pippi Calzaslargas (Långstrump alltså) för dem. På spanska. Men de var inte speciellt intresserade av det. De tyckte tydligen inte att det var tillräckligt underhållande. Bortskämda små ungar som inte förmår sig uppskatta en klassisk historia. Nej, här får vi nog arbeta lite tror jag. Kanske hade en film varit bättre än en bok?

Efter mitt sagoförsök fick de spela dator en stund. Jag föredrog det framför att Alvato skulle flänga runt som en galning och spela fotboll i korridoren. Under tiden fick jag massa saker gjorda. Jag ordnade upp en hylla till i skafferiet och städade ut halva kylskåpet. Jag slängde en massa mögligheter: en ostbit som var så grön att den kunde tas för, tja, en grön ost kanske, fyra morötter, fyra tomater (varav en gigantisk), två zucchini gurkor, en låda spenat som Mamma Alv gjort i förra veckan, sex clementiner och en liten burk kött med något till som stod på köksbänken och möglade. Tror att det var allt. Till och med lådorna som clementinerna och allt låg i var grön. Jag vet inte om det var mögel eller smuts, men jag tvättade ur fyra lådor och tre hyllor. Dessutom hittade jag en sjö av vatten i kylskåpet också. Det var på tiden att någon torkade upp det. Förutom kylskåpet har jag även kört två omgångar i diskmaskinen och jag lyckades göra en fisktortilla till alla utom mig. Barnen åt den bra, och Mamma Alv sa att den var bra, men att jag kunde tagit mer olja för att göra den mer pösig. Det var nog det jag gjorde fel hemma också när jag gjorde mina tortillasförsök där.

Nu ska jag nog ta mig en omgång betapet eller bara surfa runt lite och njuta av att Föräldrarna Alv är hemma, för de kom hem sent båda två ikväll.

Förresten! Angående Rebeccas nya fråga, om många au pairer jobbar helg. Tja, jag har ingen statistik på det, men jag vet att det förekommer helgarbete, även om jag faktiskt tror att de flesta är lediga. Det beror nog mycket på om man åker via en förening eller agentur, som har sina scheman mer eller mindre fastställda, eller om man söker privat. Gör man det sistnämnda kan man ju välja en familj där inte helgarbete förekommer. Det gjorde till exempel jag, eftersom jag visste att jag ville ha ledigt då. Men sen bör man tänka på att vara flexibel. Ett stort tips jag kan ge till alla är att tänka sig in i familjens situation och förstå hur de måste ha det med en främmande person i deras hus. Och Rebecca, om du vill kan du skriva din mailadress i en kommentar (jag godkänner ju alltid mina kommentarer manuellt så ingen annan än jag kommer kunna se den) om du har fler frågor eller vill prata mer. Jag står alltid till tjänst.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0