SÖKES: Au pair

Familjen Alv

Barn: Pojke, 6, flicka, 5

Bor: I ett litet samhälle 15 km från Alcalá de Henares och 4 mil från Madrid.

Uppgifter: Hämta barnen efter deras skola som slutar 16.45 (tar ca 20 minuter med bil som familjen lånar ut) och vara med dem tills föräldrarna kommer hem vid 20-21-tiden. Under den tiden ge dem ett litet mellanmål i form av exempelvis en frukt och leka med dem. Även påbörja (och eventuellt göra klart) middagen till barnen, dock har mamman i de flesta fallen förberett maten och det är bara att värma upp den. Vissa dagar är det dusch också.

Språk: Föräldrarna pratar både spanska och engelska, och barnen lär sig det i skolan. Uppgiften för au pairen är att fortsätta engelskaträningen med barnen i huset och de är redan duktiga på att både förstå och prata. Även vissa ord på svenska.

Städning: Ingen, mer än att tömma diskmaskinen om det behövs, och hålla ordning på lite leksaker om de ligger och dräller, samt dina kläder och sängkläder.

Starttid: September - Oktober

Studier: Möjligt att studera spanska under dagarna i Alcalá de Henares - Du betalar


Familjen Pat

Barn: Pojke, 6, flicka, 2

Bor: I ett samhälle 18 km från Alcalá de Henares och 3 mil från Madrid.

Uppgifter: Hjälpa till främst med flickan under dagen, ge henne mat, leka med henne, ta henne ut på promenad, även om det alltid är någon hemma (mamman, hennes syskondotter, pappan eller någon annan). På eftermiddagen när pojken slutar skolan leka med honom. Det hela är dock att ses mer som ett uppdelat arbete mellan au parien och mamman för att underhålla båda barnen på bästa sätt.

Språk: Föräldrarna pratar bara spanska, men pojken lär sig engelska i skolan. Uppgiften för au pairen är att fortsätta engelskaträningen i huset.

Städning: Ingen, mer än att tömma diskmaskinen om det behövs, och hålla ordning på lite leksaker om de ligger och dräller, samt dina kläder och sängkläder.

Starttid: Så fort som möjligt - Oktober

Studier: Möjligt att studera spanska under dagarna i Alcalá de Henares - Du betalar



Övrigt

Har man några frågor går det naturligtvis jättebra att skriva dem till mig, gärna med mailadress så att jag kan svara privat.

Ett plus är om man kommer från ett mindre samhälle, eftersom det i båda fallen (främst hos Familjen Alv) handlar om ett minisamhälle där det inte händer mycket och det är lite halvkrångligt att ta sig in till stan, även om de har bil som de lånar ut. Men som sagt, det är bra om man redan är van vid landsbygden.

Kommentarer
Postat av: Josefin

Hej! Kom av en ren slump in på din blogg, vilket var mycket intressant! Har själv funderat på att vara au-pair i Spanien. Den översta familjen lät som ett kanonklipp för mig, är nämligen inte jättebra på spanska(än) men hoppas på att lära mig mer om jag någongång åker som au-pair till spanien. Måste man kunna kanonbra spanska om man är au-pair i spanien? Och hur går processen till för att bli au-pair till denna familj? Hälsningar Josefin

josefin[email protected]

2008-07-09 @ 10:40:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0