Fredagens intryck

Jag är ensam nu, och kom precis upp från en jättevarm stund i badkaret. Jag hade så varmt vatten att det rök ånga från det och jag svettades. En vattenbastu i badkaret alltså, men det var skönt att fräscha upp sig en aning. Nackdelen med Spanien är ju som bekant att man röker på uteställen, så att när man kommer hem efter en natt ute stinker håret och kläderna rök. Men tack vare att stället vi var på var så stort och luftigt var det inte alls farligt den här gången. Även om håret luktade av rök ändå.

Jag hann bara sova tre timmar innan Alvita stormade in i rummet och skrek "A comer!" vilket betyder "Kom och ät!". Som om jag hade lust att gå upp och äta efter bara tre timmars sömn? Fast det gjorde jag ändå. Det var Alvita själv som kom på att hon skulle säga till mig också, Mamma Alv tyckte jag gott kunde ha sovit, men jag ville gärna socialisera lite innan de skulle åka. Visserligen hade jag på mig mina volleymysbyxor och nattlinne, och fortfarande sminkad sen kvällen innan, men det struntade jag i.

Och mer än de där tre timmarna har jag inte sovit, och jag tror inte att jag ska göra det heller. Det är bättre om jag går och lägger mig direkt efter Melodifestivalen ikväll och sover ut i morgon. Fast risken finns att om jag tittar på en film eller nått slumrar jag till en stund. Så vi får väl se.

Stället igår, jag måste bara berätta om det. Helt otroligt vad coolt det var. "La Kapital" hette det som sagt. Inträdet var 15 euro, och det var det lätt värt! Inte som om Moon där hemma skulle ta 150 spänn och stänga klockan 3, nej nej, här är det ju öppet till sjusnåret eller så. Vi gick därifrån vid  runt 6 som jag skrev innan. Det var grymt stort och alla trappor jag gick i under kvällen gjorde nog sitt till, har nämligen träningsvärk i smalbenen idag, haha. Sju våningar, inte alla med dansgolv, men nästan, och barer också. Det coolaste var att man kunde titta ner på det första dansgolvet och se alltind uppifrån. Plus att de hade en jättestor kall mysig rökmaskin i taket. När man stod nere på golvet var det en skön dusch, men när man var på de övre planen och de plötsligt satte igång den blev man rätt rädd. Den lät nämligen något fruktansvärt, och eftersom man inte var beredd på det var det nästan att man hoppade ur brallorna av överraskning.

Men det var i alla fall ett hypercoolt ställe, och jag önskar jag hade bott i Madrid så det hade varit enklare att ta sig dit igen. De hade till och med dansare på scenen och allt möjligt.

Om man ska säga en nackdel med kvällen är det att jag inte pratade spanska mer än några fraser lite då och då. Jag pratade nämligen enbart engelska med Ren och hans kompisar, det blir lätt så tyvärr. Men å andra sidan, på ett sätt är det väl bra att öva engleska med någon som är nästan originalt engelskspråkig. Nåväl, han flyttade tilL Australien när han var 10 (och förresten, det visade sig att jag är faktiskt en månad och 11 dagar äldre än vad han är, mohaha!), så han är ju helt flytande i engelska även om han inte är född där och så.

Nu tror jag att jag ska ta och äta lite sallad och bröd, känner mig nämligen lite tom i magen, även om jag tror att jag egentligen inte är hungrig, det är bara en sån där dum känsla. Men aja, ska bli skönt att bara ta det lite lugnt nu.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0