Valencia

Det här inlägget har legat i "Sparat som utkast men inte publicerat" hur länge som helst, halvfärdigt och bara skrikande på att bli utlagt på bloggen. Så här äntligen kommer det:

Fredagen var planerad så att Mamma Alv hade planerat att komma hem vid 15.45 för att hinna packa och göra i ordning för att vi alla skulle kunna åka och hämta barnen tillsammans, och därefter direkt åka till Valencia. Hon blev dock försenad, så när hon kom hem ca 16.10 var jag klar och Pappa Alv var uppstressad för att vi inte skulle hinna i tid till skolan. Det första han sa när Mamma Alv kom var att om fem minuter måste vi åka.

Pappa Alv hade tagit fram barnens inlines, men mycket mer hade inte han gjort, så Mamma Alv och jag fick packa lite snabbt. Pappa Alv var stressad och arg för att vi tog sådan tid, och för att Mamma Alv varit sen och hela tjofadderullan. Men enligt mig kunde han ju ha hjälpt till, men tydligen har han verkligen NOLL KOLL på allting. Jag menar, om vi nu hade så bråttom hade han väl kunnat förbereda barnens kläder och sånt?

När vi var klara efter 10 mintuer körde Pappa Alv oss i ilfart till skolan, och vi hade fem minuter till godo när vi väl kom dit. Plus, att hade vi kommit fem minuter sent hade det inte varit hela världen, Mamma Pat brukar vara senare än så, och det gör ingenting.

Sedan var Pappa Alv sur mest hela tiden under hela bilfärden till Valencia, och lite så var det hela helgen. Tydligen hade han jättemycket han ville ha gjort under ledigheten, och han tycker att det blivit för många resor till Valencia på sista tiden, men liksom, det är väl inte så konstigt med tanke på omständigheterna? Men Mamma Alv sa att han egentligen är på rätt sida, bara det att han har mycket att göra.

Vädret i Valencia var som jag skrivit tidigare toppen. Runt 25 grader i solen i genomsnitt skulle jag tro. Jag såg en automatisk temperaturmätare någonstans och den visade på 28. Helt otroligt vad härligt det var. Visserligen gick jag runt och svettades i jeans och t-shirt, men det var gott ändå. Jag såg människor med jackor, och nästan alla hade långärmat på sig, konstiga spanjorer, haha.

Vi var på stranden och busade alla fem. Vi tog en tur in till centrum och såg en Mascleta (osäker på om det är helt rätt namn), som är ett firande av "Las fallas" i Valencia. En mascleta är fyrverkerier på dagstid som i huvudsak är ämnade för att föra oväsen och oljud, och inte främst att vara vackra i olika färger. Det var knökfullt med människor, men det var kul att ha varit med om det, eftersom jag kommer missa den stora dagen som är den 19:e mars.

Jag, Mamma Alv och barnen var även i en stor lekpark. Den var väldigt speciell och påminde om delen på Legoland där man kan ta körkort genom att köra runt i en liten bil på små vägar, för den här parken bestod av sådana små vägar och fullt med skyltar och trafiksignaler. Väldigt rolig park faktiskt.

Jag delade rum med Alvato båda nätterna den här gången, han är mycket lättare att handskas med för det mesta, han är smartare än sin syster. Den ena natten var han rädd för att tjuvar skulle komma och kidnappa honom, men jag försökte lugna ner honom och säga att i så fall skulle jag minsann skydda honom mot de potentiella tjuvarna. Den tredje gången han efter en stunds tystnad sa att han fortfarande var rädd kröp jag ner hos honom i hans säng och då somnade han på stört. Gullungen.

Och nu kommer jag inte ihåg mer, det viktigaste är säkert berättat, så nu ska jag plita på ett mer aktuellt inlägg istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0