Cirkuskritik

Ikväll har jag varit på den tråkigaste cirkusen i mitt livs historia. Det kanske beror på att jag olyckligtvis har blivit för gammal, eller så var kvaliteten helt enkelt usel.

För mig är cirkus akrobatik, konster och farligheter. Clowner ska naturligtvis finnas med också, men då ska de vara roliga och få lika mycket plats som övriga nummer. Så var det dock inte här.

Det började med tigrar, något som jag så vitt vet är olagligt i Sverige, och när jag berättade det för Mamma Alv sa hon att det trodde hon att det var i Spanien också, men antagligen hade de licens av någon anledning. Det tigrarna gjorde var dock bara att sitta på var sin pelare och en utav dem hoppade två gånger mellan två pelare. Det var allt, samtidigt som en bäst-före-utgången kvinna lekte lite med band hängande från taket, hon var inte speciellt spektakulär.

Andra djur som var med var en shettlandsponny och en stor häst som sprang runt tillsammans, fyra svarta Frieserhästar (tror att det var det i alla fall), en lama som sprang två varv i arenan och hoppade över två hinder, två dromedarer som sprang max fyra varv i arenan och sedan var de avklarade. De hade även en till shettis som barnen fick rida på i pausen och bli fotograferade på.

Artisterna var inte mycket mer speciella. Det var en kille som gick och cyklade på lina, han var väl sådär, men inget spektakulärt, linan var ganska kort om man jämför med proffs. Han cyklade även på enhjuling i ett senare nummer. Sen var det en tjej som lekte lite med rockringar, hon var okej, men inte "åh-vad-duktig-hon-är"-bra alls. En annan kvinna (den mest bäst-före-daterade av dem alla, även om de allra flesta hade några år för mycket på nacken vad det såg ut) hängde i en ring i taket och gjorde lite akrobatik där. En annan tjej gjorde samma grej som i första numret, med banden hängande från taket. Hon var helt klart bättre än den första kvinnan och hon kommer på silverplats i mina ögon. Den som var bäst var dock en kille som gungade i ett gummirep i taket. Han gungade högt och slog till och med i tälttaket, och gjorde akrobatik. Dessutom var han klädd som pirat och hade Pirats of the Caribbean-låten som sin musik, alltid ett plus till ett inbitet Pirates-fan som jag.

Nu till det som var sämst av allt. Clownerna. Titt som tätt, mellan var och varannat nummer fick de alldeles för mycket plats och tid. Jag tror de var inne minst sex gånger, och efter varje nummer bönade jag och bad jag för att clownerna skulle hålla sig utanför arenan. Det enda positiva var att jag fick ett pop-corn av en utav dem, men deras skämt och lustigheter gick inte hem hos mig. Hade de varit inne en, max två, gånger så hade det varit nog, mer än så gjorde mig bara spyfärdig.

14 euro för att få sitta på trejde raden i en plaststol och faktiskt inte uppskatta mer än kanske två nummer kändes som slöseri med både pengar och tid. Cirkus Olympia har aldrig känts jättestort, men jämfört med det här slår Heeeeeeeenrika Bengtson med sina hundar dem med hästlängder. Inte hade de någon sockervadd heller. Bara äckliga ostbågar och pop-corn i färdigförpackade plastpåsar. Cirkuspop-corn ska göras på plats, vara lite så där varma och en del gula med smör på (de som är godast). Nej, tacka vet jag CIrkus Olympia. Är jag hemma och på plats nästa gång de uppträder i mitt samhälle, ja, då ska jag banne mig gå, kosta vad det kosta vill.

Kommentarer
Postat av: Sara

Det var billigt! Jag tror mamma betalade nåt på 200/pers för cirkus olympia när hon var där med emma.

2008-05-19 @ 20:08:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0