Sevilla, äntligen

Sevilla nu då, till slut.


Vi, jag och Ren alltså, åkte som sagt på onsdag förmiddag, först till Madrid för att byta till snabbtåget AVE som skulle ta oss mer eller mindre direkt till Sevilla. Allting gick bra, vi fick ta en taxi från tågstationen när vi var framme, eftersom vi skulle bo utanför själva staden i ett församhälle eller något sånt.


Rummet på vandrarhemmet (vet inte vad jag ska kalla det annars, finns inget passande ord) var rätt okej. Det hade kök och kylskåp, så jag hade planerat innan att vi kunde äta middag eller lunch vissa dagar där för att spara pengar. Sängarna var hårda som sten, kudden mjuk som luft, så de två sakerna hade ju kunnat vara lite bättre. Inte heller fanns någon tv, men även det visste jag om, och trodde inte att det skulle bli något problem, och det gjorde det inte heller. Ett problem var dock att när vi kom dit fanns inga tallrikar eller bestick, så det fick vi säga till om det första vi gjorde. Varför annars ha tillgång till en kokvrå om man inte kan äta det man kokar??


Första kvällen tog vi en tur in till Sevilla med bussen och gick runt där och checkade läget. Sen var den dagen slut.


Resten av dagarna flängde vi fram och tillbaka men var största delen inne i Sevilla. Vi såg El Alcázar (ett palats med en gigantisk och vacker trädgård/park), La Cathedral & La Giralda (katedralen och minarettornet som jag besökte förra gången jag var där), El Museo Taurino (ett tjurfäktningsmuseum), La Torre del Oro (guldtornet som innehöll ett sjöfartsmuseum) och ett museum med traditioner och hantverk (var tråkigt, men vi gick in gratis, så det gjorde inte så mycket). Dessutom spenderade vi ganska mycket tid i parken María Luisa. En kväll gick vi på en Flamencoföreställning. Flamencon kommer från Andalucía (Andalusien på svenska) så trots att det var dyrt gick vi och såg det, och det var en upplevelse man inte är van vid som svensk nordbo, helt klart värt pengarna. Vi tog även en vända till det stora torget eller vad man ska kalla det, Plaza de España.


Söndagen spenderades i Córdoba som är en närliggande stad. Det tog inte överdrivet lång tid dit med ett snabbtåg (dock inte AVE utan ett billigare som hette Avant) och där såg vi El Alcázar de los Reyes Cristianos (de kristna kungarnas palats alltså) och La Cathedral (ännu en katedral). Alla katedraler ser mer eller mindre likadana ut, men den här var helt annorlunda. Den var från början en moské som gjordes om till en kristen katedral och den var helt otrolig. Bilder kommer i nästa inlägg tror jag. Vi vandrade även runt en massa i den staden och till slut på kvällen var vi trötta och det var skönt att åka hem igen.


Måndagen var hemresedag och hela den faderullan gick bra också. Dock var vi lite busiga och lämnade kvar vår nyckel hängande på kontorsdörren, eftersom vi hade bråttom med att hinna med bussen in till Sevilla och de ansvariga inte var där. Men de har inte ringt och klagat så jag antar att de hittade nyckeln utan problem.


Hela helgen var helt underbar. Vädret var kanon, det var kjol och kortbyxor hela tiden, somrigt och soligt och varmt. Men det var inte för varmt, utan precis lagom. Jag är så kär i Andalucía så det är inte klokt. Därför tvekar jag inte direkt längre på att åka till Cádiz för att på så sätt upptäcka ännu mer av södra Spanien.


Så, jag tror det var det hela i stora drag, det finns mycket mer att berätta, men tror det räcker så här. Annars blir det bara för långt, om det inte redan är det. Nu ska jag se om det finns några bilder jag kan lägga upp också, hade ju varit trevligt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0