Uppdatering

Det har blivit väldigt lite bloggskrivande på sistone, dåligt av mig.

Veckan över lag har varit rätt lugn, fast med roliga/intressanta inslag.

Skolan har gått som vanligt, och nästa vecka är det DELE-examen som gäller. 17.20 på torsdag har jag den muntliga delen, och på fredagsförmiddagen de övriga delarna. Alltihop i Madrid, och min plan är att stanna kvar där och shoppa lite. Hoppas bara att vädret är bra, för den senaste tiden har det varit lite si och så med det, blött och kyligt mest hela tiden tycker jag.

I torsdags hade barnen ingen skola eftersom det var helgdag i Madrid huvudstaden (alltså inte i regionen, men eftersom många föräldrar jobbar i Madrid hade skolan stängt också) och då passade vi på att fira Alvitas födelsedag med hennes kompisar. Jag var som vanligt poppis bland barnen och blev dragen hit och dit och blev klängd på, men det är inget jag har något emot alls.

Dessutom överraskade jag alla föräldrar med att ta en tur under en limbostång utan problem. En av mammorna gjorde det på skoj först, fuskade och skrattade åt sig själv, och sen puttade hon dit mig så jag var tvugnen att göra det jag också. Men då överraskade jag dem (och mig själv!!) med att smidigt böja mig korrekt och komma under den (den var faktiskt ganska lågt nere!) Dock kände jag lite grann i ryggen av det, men jag gjorde det bara en gång, risken att skämma ut mig en andra ville jag inte ta.

Fredagskvällen var det tjurfäktning på menyn. Jag och Ren åkte in till Madrid vid 17-tiden för att komma i tid tills det började vid 19. Jag hade ju haft stora "negativa förväntningar" på det, om man kan uttrycka sig så. Mycket tack vare det, så tyckte jag faktiskt inte att det var så himla hemskt. Naturligtvis ogillar jag det starkt fortfarande, men så fruktansvärt motbjudande var det alltså inte, även om jag antagligen aldrig mer kommer uppleva det.

Tjurfäktningen var tyligen en dålig sådan, om man lyssnade på vad folk runt om kring en sa. Men jag tyckte den innehöll allt. En av tjurarna (7 stycken allt som allt, varav de övriga sex "användes") blev tillbakahämtade med hjälp av massa vitbruna kor, såg lustigt ut. En av tjurfäktarna blev stångad ganska rejält och flög som en vante, för att därefter fortsätta och döda tjuren på det "bästa" sättet av dem alla. Då vinkade hela publiken med sina vita näsdukar för att visa sin uppskattning, men trots det fick han inte något öra eller svans med sig som belöning. Jag vet inte om jag ska lägga upp bilder eller inte, en del är rätt blodiga, så jag tror jag låter bli.

Igår blev jag väckt av två barn som hoppade upp i min säng klockan 10.30. Jag var inte sådär jättelyckig för det eftersom jag kom hem 23.30 kvällen innan och kom inte i säng förrän efter 12 någon gång och var jättetrött. Men samtidigt var det kanske lika bra att jag kom upp i någorlunda tid, för sen skulle vi äta lunch med Farföräldrarna Alv och Faster med familj. Efter det lärde jag mig spela kort på spanskt vis, var kul. De har en annan kortlek som istället för hjärter, klöver, spader och ruter har guld, träpåkar, svärd och vinglas. Sen har de inte riktigt samma valörer heller, beroende på om det är en klassisk spansk kortlek eller en modernare variant. Vi spelade ett kortspel som påminde mig om en blandning mellan vändåtta och casino, för dem som möjligtvis känner till dessa kortspel. Jag lärde mig rätt fort och lyckades till och med vinna två gånger.

Därefter gjorde jag ingenting, pluggade mest. Jag var ensam hemma på kvällen för det var ett nytt födelsedagskalas som familjen skulle på, så jag passade på att samla massa fakta om Nobel och Nobelpriset så att jag kan göra ett proffsigt framförande på måndag i skolan. Ska även göra ett om Eurovision Song Contest hade jag tänkt, men det får jag nog göra ikväll, men har framförandet senare i veckan så det finns tid fortfarande.

Idag har jag inte gjort mycket. Vi åt lunch med Farföräldrarna Alv här för inte så länge sen, och om knappt en timme ska jag in till Alcalá för att antagligen gå på cirkus med Ren. Vädret är lite si och så, men hoppas det är bättre där än här i byn. Man kan ju alltid hoppas. Jag är trött på regn och rusk och vill ha lite sommar nu.

På tal om sommar, jag längtar till Cádiz, jag tror det kommer bli jätteskönt att vara nere lite på södra kusten, och jag har kollat upp samhället där familjen bor, och det är inte alls långt ifrån Gibraltar, så hade varit grymt kul att göra en utflykt till Afrika. Hade så gärna åkt dit, bara för att kunna säga att jag varit i Afrika liksom.

Nu ska jag nog se om jag orkar göra den sista läxan till i morgon. Har varit duktig och gjort nästan allting i förtid den här gången. Stolt över mig själv.

Kommentarer
Postat av: B

Lycka till med skolan och provet! Och när det gäller vädret - för mycket sol är inte heller bra. Din bror blev alldeles för röd när han och klassen hade utedag förra veckan.

2008-05-18 @ 20:56:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0