Familjens återkomst

Nu kan jag inte längre springa runt i pyjamas eller prova kläder till klockan sex på kvällen eftersom familjen kom hem igårkväll. De hade sagt att de antagligen skulle komma hem sent på natten, så döm av min förvåning när de kom ungefär vid halv elvatiden och ringde på dörren. Dessför innan hade mormor Vila varit på besök här och lämnat av lite grönsaker och ägg, så jag fick träffa henne med. Tydligen hade hon varit här ett par gånger under veckan också, men då har jag antagligen sovit eftersom jag inte märkt av det. Efter hennes besök ringde farmor Vila, så henne har jag också pratat med.

Men om vi går tillbaka till dagarna som gått. Min uppdatering har försämrats radikalt den senaste tiden.

Vi börjar med torsdag. Jag, Alva och Laia tog bussen kvart över tre in till Barcelona. De två hoppade innan mig för att ta en snabbtur till Alvas lägenhet i Barcelona medan jag fortsatte in till centrum. Meningen var att de skulle till stranden och jag skulle till Casa Batlló för att turista lite, och att vi skulle mötas upp vid nio igen.

På väg in till Casa Batlló stöter jag på en Desigual Outlet. Whioo, whioo, whioo!! (= varningsljud) Jag skulle inte ha gått in där. Uschanimej, över en tusenlapp spenderade jag på den lilla stunden eftersom det är så dyrt, trots att det var en outlet med rea. Det enda jag köpte var ett par jeans (lööööve them!) och en kjol. Ja, så kan det gå om Anna kommer igång.

Jag var tvungen att smsa Alva för att fråga om hon kunde låna ut lite pengar till mig, eftersom inträdet till min turistfälla (inte Desigual alltså) var ganska saftigt också. Efter att jag försökt skaffa mig rabatt genom mitt guide-ID (vilket inte funkade) hade jag 1,53 euro kvar att leva på hela kvällen. Så snälla Alva fick betala min mat och bussbiljett.

Vi träffades igen och vi åkte till Gràcia, som alltså är en stadsdel i Barcelona, där deras Festa Major höll på att firas. De hade smyckat gatorna i olika teman, och det var faktiskt rätt fint emellanåt. Tyvärr är bilderna sådär eftersom det var mörkt och det var svårt att fota. Det var även en hel del konserter mitt på gatorna och torgen, och vi besökte en av dem. Tyvärr fick jag nog av det när folk började hoppa och slänga sig omkring och på varandra, och mitt humör sjönk i botten. Det var bara för mycket folk och för stor risk att något skulle hända. Dessutom hade jag ont i magen igen, vilket inte gjorde saken bättre.

Vi tog nattbussen hem till Alvas längenhet och somnade nog runt fyratiden, så för att vara Spanien och Barcelona var det ändå ganska tidigt. Jag och Laia tog bussen tillbaka till vårt lilla samhälle på morgonen medan Alva valde att stanna kvar en natt till i staden.

Fredagen var ganska lugn. På kvällen skulle jag träffa Laia plus en annan kompis, men på väg dit möter jag Laia tillsammans med en annan tjej, från Irland/Sydafrika. Det visar sig att Laia inte sett till den andra tjejen och att irländskan var här för att besöka Laia. Hon var sommarau pair i Barcelona för två år sedan och hennes familj hade hus eller lägenhet här också, så därför kände hon Laia.

Vi gick till ungdomsgården och satt där och snackade en stund, innan vi gick hem åt varsitt håll. Skönt med en lite lugnare kväll.

Lördagen minns jag inte så mycket av, mer än att jag handtvättade en hel hög med kläder tills jag fick russinfingrar, men kvällen däremot blev en bra avslutning på allt. Jag mötte upp Alva och Aleixa vid 12-tiden på kvällen (natten egentligen), vi gick hem tll mig i ca en timme innan vi gick till diskoteket här i byn. Jag var ju tvungen att gå dit i alla fall EN gång. Det var inte speciellt mycket folk där, men vi hade kul ändå. Vi stötte på Laia, irländskan och en tredje tjej där också och det var vi sex som höll igång partyt.

Det blev en lite lagom sen kväll, jag kom hem vid 4-tiden och åt gazpacho, som ni redan vet. Och ja, jag moppade faktiskt övervånignen! Kändes skönt dagen efter att slippa göra det faktiskt. Men jag kom inte i säng förrän vid fem på grund av det.

Söndagen var en avslappnad dag. Ingenting gjorde jag, förutom att göra huset i ordning inför familjens hemkomst. Jag moppade resten av golven, jag fixade upp i köket och i badrummet så att det skulle vara snyggt och fräscht när de kom hem igen.

Det var kul att träffa dem igen efter så lång tid ensam i huset, men samtidigt saknar jag lugnet och friheten. Nu kan jag inte sova till två eller vänta med att duscha tills jag vet att jag ska gå någonstans. Vilka uppoffringar man får göra när man bor tillsammans med någon annan, eller hur?

Just nu är jag väldigt trött eftersom jag inte kunde sova förrän efter två inatt, och hade ställt klockan på tio. Alldeles för tidigt jämfört med alla andra dagar den här veckan. Men så är det i alla fall. "Vardagen" har kommit tillbaka.

Imorgon kommer deras nya au pair från Finland, så ska bli intressant att se var hon är för filur. Och då ska jag flytta ur mitt rum, in till flickorna och sova där. Problemet är att alla ungarna vill sova tillsammans med mig på madrassen, så vi får väl se hur det löser sig.

Jag ska även försöka få upp lite bilder från veckan som gått, antar att ni är intresserade av det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0