Lördagens liv

Födesedagsfirandet igår såg ut så här:

Mamma + Pappa + 3 barn + jag.
Farmor + farfar.
Mormor + morfar.
Morbror 1 + fru + två barn.
Morbror 2 + fru.
Farbror + fru + 2 barn.

Ganska mycket folk med andra ord. Dessutom var två av Aleix kompisar här också. En av dem hade sovit över här, och den andra kom helt plötsligt och hälsade på. Som tur var så var inte alla här samtidigt. Tror jag. En del kom och en del försvann.

De som åt min ganska okladdiga kladdkaka tyckte den var god. Speciellt kletet som jag gjort och slängt på på toppen. Det var väldigt uppskattat, även om jag själv tyckte det var lite i det sötaste laget.

Vid 22 ringde Maya och frågade om jag ville hänga på henne och hennes påhälsande bror och syster ut en sväng. Trots att jag var supertrött efter dagens långa slit masade jag mig ändå ut vid 23. Jag satt och gäspade större delen av tiden vi satt i baren/restaurangen, men sedan gick vi till fritisdgården där ett ganska dåligt band spelade.
Jag fick även ett sms från katalanerna som också skulle ut. Så efter att ha träffat dem där också, och efter att de gått vidare till diskoteket, gick vi andra också dit. Musiken var inte den bästa den kvällen, men trots det lyckades jag ändå vara ute till 3. Helt otroligt med tanke på hur trött jag faktiskt var hela tiden, och jag bara drack en enda liten cola för att hålla mig vaken.

Samtalet till Madrid igår var kul. Alvato fyllde ju som sagt var också år, och som den duktiga au pairen jag är, var jag ju tvungen att ringa och gratulera. När någon svarade visste jag inte vem det var, jag trodde det var Pappa Alv först, men det var hans bror. Lite förvirrad sa jag att jag var Anna från Sverige. Han fattade nog inte vad jag sa, för han gick och gav telefonen till deras nuvarande aupair, vid namn Annie. Vi hann utbyta några än mer förvirrade fraser på både engelska och spanska innan vi fattade att vi kunde prata svenska med varandra, vilket kändes väldigt konstigt men roligt.

Hon har bara varit dären vecka, och hade en del frågor och funderingar om allt möjligt. Det hela slutade med att vi pratade i en halvtimme eller så, innan resten av familjen kom hem. De hade varit iväg på kalas, det var därför farbrodern hade svarat i telefonen. Så då fick jag prata med både Alvato och Alvita och Mamma Alv. Det hela slutade med att jag eventuellt ska hälsa på dem i Valencia om två veckor. Inte helt fel.

Om gårdagen var full med olika händelser och spektakel har idag varit rena motsatsen. Jag sov till halv ett och har inte gjort mycket sedan dess. Familjen har ikväll varit iväg på en teaterföreställning och kom nyss hem. Skönt att ha huset för sig själv ibland och bara vara efter en påfrestande helg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0