Tyskaöronen har haft semester

Idag (som snart är igår) fick jag ställa om mina öron till tyskaläget igen. Det var ett tag sen. De tyskalektioner jag haft under det senaste året räknar jag nämligen inte som speciellt användbara. Visserligen fick jag MVG, men vad spelar det för roll om man inte känner att man har haft nytta av kursen?

Mamma och pappa (jag och lillebror också så klart) var nämligen bortbjudna till våra tyska bekanta som har ett hus i närheten av vårt andra hus (orkar inte förklara). De bor till vardags i Hamburg och har en dotter som är lika gammal som jag. Jag har inte varit med och träffat dem på ett bra tag när de varit på Sverigebesök, jag har svårt att prata med dem, vet aldrig vad jag ska säga. Mamma och pappa åkte i alla fall till dem vid sextiden, och jag funderade på om jag skulle åka upp jag också, för en gångs skull. Så, drygt två timmar senare bestämde jag mig för att göra det, och tog bilen och rullade iväg. En timme ungefär spenderade jag där, med att försöka lyssna på och prata tyska. Jag har ju helt ställt om mig till spanska och mitt tyskaintresse har ärligt talat svalnat radikalt, men efter den här timmen kände jag att jag vill nog lära mig tyska igen (efter 6 år så kanske man inte kan säga att man ska lära sig det igen, mer friska upp det). Kanske åker till Tyskland en sväng efter Spanien. Mellanlandar där på vägen till Australien, eller något i den stilen.

Jag vill starta ett nytt liv i alla fall, och Spanien är början på det.

Kommentarer
Postat av: Sara

Jag blir så inspirerad av dig Anna!! Du får berätta hur det är att vara au pair!! Jag vill snart med fly landet, fast till mitt älskade frankrike förstås!:D

2007-08-05 @ 09:21:59
Postat av: rosflickan

Åh, jag behöver verkligen lära mig tyska! Jag har köpt ett lexikon nu, men ich nicht förstå nånting!

2007-08-05 @ 14:19:38
URL: http://tusenrosor.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0