Málaga

Det kanske är dags med lite information om Málaga nu.

Vi åkte alltså ner till söder förra fredagen och busstrippen som skulle ta 7 timmar tog 8, så vi kom inte fram förrän efter 23 någon gång. Väl där möttes vi i alla fall av min kompis och snacket på svenska var i full gång. Det blev inte så mycket gjort den kvällen, vi fixade en säng av alla soffkuddar på golvet, och det blev rätt bra faktiskt.

Lördagen var strandendag, fast strandenvädret hade försvunnit. Det skulle vara soligt och varmt, men det var mulet och "ljummet", dvs inte kallt men inte heller så där så man svettas i solen. Vi låg i alla fall på stranden några timmar och badade två gånger, och sedan gick vi och köpte kvällsmat, pizza.

Efter matinköpet åkte vi in till Málaga centrum och åt lunch där i form av baguettet, eller bocadillos som det heter på spanska, och sedan gick vi runt och checkade läget i stan.

Därefter åkte vi tillbaka hem, vilade siesta en stund och åt kvällsmat. Sedan började lite förfestande och vid halv två (tror jag) åkte vi in till Málaga igen för att känna på nattlivet. Det var helt okej, lite för mycket folk bara, och sedan fick vi vänta i en timme på bussen.

Där i busshållplatsen blandades svenska med engelska, och rätt som det var kom en kille fram till mig och min kompis och frågade om vi var brittiska. Jag frågade om vi lät så, men han svarade att jag såg brittisk ut med min lilla hatt (som jag lånat av Ren, haha). Det tyckte i alla fall jag var lite småroligt.

Vi sov bort nästan hela söndagen och gick upp i lagom tid för att slippa stressa med att göra oss i ordning för bussturen hem. Jag skulle som sagt ta en buss tidigare än Ren, och trots att vi frågade så fanns det inga platser kvar på någon av bussarna, så det fick bli så.

Jag åkte vid 16.15 och hans skulle gå 17.15, och när jag satt på bussen i godan ro och sov ringde han och frågade om jag satt fast i trafiken, för det gjorde nämligen han. Jag hade inte sett någon trafikstockning alls, men det hela slutade med att jag kom fram en kvart för sent, men i tid för att ta tåget hem, medan han kom 2-3 timmar för sent och hade missat både tåg och buss hem till Alcalá. Han ringde till mig och var helt förstörd för att bussen blivit så sen, men till slut tog han en taxi hem i alla fall. Allt den där natten var kaos, och hade jag inte varit så trött hade jag eventuellt kunnat köra in och hämta honom, men att köra 40 minuter enkel resa till ett ställe där risken var stor att köra vilse klockan ett på natten var inte så lockande, tyvärr.

Men, men, hem kom vi allihopa i alla fall. Och där hade vi Málaga-helgen.

Veckan som gått

Nu har det visst råkat bli sådär att jag inte uppdaterat på ett tag. Fy på mig!

Jag hoppar över Málaga en stund och börjar med måndagen istället.

Det började med att jag var supertrött efter speciellt söndagen, vi hade en del problem från Málaga, men det tar jag sen. Därför var jag i alla fall rätt slö och jag och barnen tittade mest på tv eller lekte lite lugnt, jag ville helst av allt sova.

Resten av vardagarna har sett i princip likadana ut. Vi har lekt och badat i poolen, och allt har gått i sin sakta mak, trots att tiden tycks flyga iväg.

På tisdagseftermiddagen fick vi dock besök av två av Alvatos klasskompisar, plus föräldrar och småsyskon, så det var fullt liv i poolen.

Mamma Pat skulle åka till Ecuador i torsdags, och jag ville ju gärna träffa henne, men hennes barn hade varit sjuka och själv hade hon lyckats skada handleden, så de hade inte kunnat komma på tisdagen. Och när jag ringde henne i onsdags var hon i Madrid och försökte fixa något med ett pass men sa att hon skulle ringa senare. Hon ringde inte förrän vid 20-tiden då de kommit hem, och då var det lite sent att åka dit. Så det blev ett hej då per telefon, och hon sa att hon kände sig ledsen för att vi inte kunde ta farväl ansikte mot ansikte. Jag sa dock att jag eventuellt stannar kvar ett par extra dagar när jag kommer tillbaka från Cádiz, jag måste ändå via Madrid, så då kan jag ju hälsa på dem igen. Så antagligen blir det så.

På torsdagen åkte jag med barnen in till Alcalás ena tågstation och mötte upp Mamma Alv där, för det var storshoppnig med barnen inplanerat. Först åt vi på Vips (en stor restaurangkedja, tror inte den finns i Sverige, har nog aldrig sett den i alla fall) och sen tog jag och barnen tåget in till Alcalá där Mamma Alv sedan hämtade upp barnen. Det var en stor omväg, men barnen hade blivit lovade att åka tåg, men sen ändrades planen, så då fick vi ändra den igen för att de skulle få åka sitt tåg.

Därefter träffade jag Ren och umgicks lite med honom. Vi gick till ett av Alcalás köpcenter och jag köpte en svart/grå/vitrutig tröja med matchande ballerinaskor, allt för bara 15 euro, så där var jag nöjd.

Igår på eftermiddagen åkte hela familjen hem till en klasskompisarna som var här i tisdags för att leka. Jag var väl lite uttråkad och satt mest och lyssnade på alla som pratade spanska, men ibland drog de med mig in i samtalet genom att fråga mig vad som var bäst och sämst med Spanien och likande omöjliga frågor.

Vi kom hem sent igårkväll och jag är rätt trött idag. Jag vet inte riktigt vad planen är, men antagligen ska vi ut och äta idag för att "fira" att jag åker hem snart. Och i morgon har jag tänkt ha en heldag med Ren.

Nu ska jag nog ner och äta frukost, min kvällsmat igår bestod av ballerinakex och bragokex, och det är också det enda jag ätit idag hittills. Vilket förresten får mig att tänka på en rolis sak från igår. Familjen vi besökte kunde ha tagit kort på många av sina rum och skickat in till Ikea för att visa hur fina Ikearum kan vara, och det är helt omöjligt att inte känna sig lite stolt över att Ikea är svenskt. Dessutom, när vi fikade bjöd de på kanelgifflar, och  jag gissade direkt att de var från Ikeas Sverigeshop, och utan att jag frågade så kom det faktiskt fram att det var just där de köpt dem.

Men i alla fall,  nu frukost.


Glufsätare!

Jag har tänkt uppdatera om helgen så snart jag har möjlighet, men nu ville jag bara säga att jag är rätt sur på Pappa Alv.

Jag hade köpt en Marabou med daim på Ikea och hade ätit två rader, tror jag, absolut inte mer i alla fall. Och nu idag såg jag pappret ligga i soptunnan. Den glufsen har ätit upp hela min chokladkaka!! Det måste vara han, för resten av familjen har varit i Valencia hela helgen, och nu är alltså all min choklad uppäten. Kvickt som tusan har jag nu transporterat resten av min daimpåse, två kexchoklad och ett halvt Ballerinakexpaket till min garderob. De kommer säkert smälta, men inte tänker jag bjuda på min svenska choklad till honom utan att han ens frågar.

Ska jag påpeka något för honom, eller bara strunta i det och istället tänka på att jag snart är hemma i Sverige och kan köpa hur mycket som helst? Fast han borde få sig en pik tycker jag nog allt. Hrm!

Utrensning

Jag har packat för Málaga nu. Det var rätt lättgjort, det är bara två dagar så behöver inte så mycket egentligen. Har antagligen med för mycket ändå. Brukar bli så.

Jag hade även en liten rensning i garderoberna här. La undan alla jeans som jag inte kommer använda mer och lite annat som jag inte heller behöver nu, plus att jag rensade ut en hel massa förpackningar och burkar jag sparat. Utifall att liksom. Men nu tog jag alltså tag i det och rensade:

4 vattenflaskor (3 som fortfarande innehöll en del vatten)
1 äpple (som jag antagligen ska äta upp efter att ha skalat bort allt rynkigt skal, för förutom det ser det helt okej ut, trots att jag köpte det i Sevilla i början av maj!)
1 flaska linsvätska
1 linsvätskekartong
4 flourtuggummiförpackningar
1 panodilburk
1 panodilförpackning
1 burk för vegetariska tabletter
1 body loation-burk
2 tandkrämsförpackningar (inte tuber alltså, de slänger jag efter hand som de tar slut, faktiskt..)
1 raklödderflaska

1 actimel (en mjölkdryck som barnen dricker, fortfarande oöppnad, vet inte om den går att dricka när den stått ett tag, uppskattningsvis 1,5 vecka, i garderoben)
1 påse äckliga majs"ost"bågar (vet inte vad man kan kalla dem riktigt, men jag tjuvade godis av barnen idag för Mamma Alv hade sagt att hon skulle slänga det, så då tänkte jag att det kan man ju inte göra med så mycket godis, det måste man äta upp, men jag råde få med mig dem här och avskyr dem)

Och sen var det nog slut tror jag. En hel del grejer alltså, men för att slippa rensa så mycket när jag väl ska åka har jag alltså påbörjat lite smått. Eller, för att vara ärlig, allting står här på skrivbordet tillsammans med datorn, min plattång, mina notpapper till flöjten, min kjol som jag har hållt på och laga i över en månad, en handväska, lite papper, pennor, en teckning gjord av Alvita, ett block, en nagelfil, ett läppbalsam och mobilen. Och så skrivbordslampan förstås.

Haha, vilket totalt meningslöst inlägg det här blev. Jag har i alla fall haft kul att titta runt här vad som finns, men antar att det inte är alls lika kul att läsa om det. Fast nu kom jag på att jag nog behöver en av lådorna i alla fall. Hm, ska tänka på det till i morgon tror jag.

Men i morgon bär det av till Málaga som sagt var. Ska bli trevligt trevligt. Och ikväll har jag även skickat ett mail till Cádiz-mamman och frågat henne några saker. Så hoppas att hon svarar till på måndag. Nu, nattdags!

Velande

Nu ska han med ändå. Sicket jädrans velande. Så nu har jag bokat biljetter åt honom med, men han får finna sig i att ta bussen hem själv en timme senare än jag, eftersom min buss är full, eller rättare sagt, den är borttagen från listan, så jag antar att den är full då. Så det så.

Onsdag

Det blir bara jag till Málaga. Ren drog sig ur precis, efter att ha sagt att golvet går bra att sova på, för att sedan ändra sig till att det inte alls var så bra. Så, det blir bara jag. 7 timmar i en buss på väg ner på fredag, och 6 timmar upp igen. Skitkul, men så blir det. Jag tror i alla fall att det kommer bli kul ändå. Att se mer av Spanien och träffa någon man känner här också.

Idag har vi varit hemma hos Mamma Pat i eftermiddag. En av tjejerna från Alvatos klass var där också (egentligen skulle fler ha kommit men de kunde inte) och hennes lillebror på 1,5 eller något sådant var jättemysig. Deras mamma som jag känner sedan innan från skolan frågade om jag ville ta med honom hem, alternativt jobba hos dem. Jag är verkligen uppskattad här och har fått erbjudande av i princip alla föräldrar jag känner. Stolt man känner sig då.

Har varit en lång dag idag och är supertrött. Jag har funderat länge på om jag ska fråga hur mycket påökning på lönen jag ska få, eftersom jag jobbar massa fler timmar än de vanliga. Men det känns inte bra att fråga det, då låter det som om jag bara är ute efter pengar, vilket jag ju inte är, men jag vill ändå veta om det är värt mödan. Även om mödan är rätt okej, och dagarna går snabbt, även om de är långa. Äsch, det där gick ju inte ihop, jag är nog för trött i skallen. Ska skriva ett mail nu om jag hittar adressen. Måste veta vilka dagar exakt jag ska vara i Cádiz, så nu blir det adressletning.

Málaga i helgen

Nu har jag bokat biljetter till Málaga också. Ska hälsa på en kompis från mina gamla tyska- och spanskaklasser som är där nere just nu. Så på fredag väntar en sju timmar lång bussresa. Antingen åker jag själv eller så åker Ren med mig, det vet jag inte ännu. Den enda som har biljett är nämligen jag, så vi får se hur det blir med det i morgon. Skönt att jag har fixat det nu i alla fall, och att det inte blev bara tomt snack att hälsa på henne, så som det ofta blir.

Men nu ska jag sova, är jättetrött och i morgon väntar en ny dag. Natti natti!


Veckan som gått

Jaha, då har det gått ett tag sedan jag skrev. Uppdatering kanske börjar vara på sin plats.

Bröllopet i fredags blev aldrig av, eller rättare sagt, brudparet är säkert nygifta och glada, men Mamma Pat blev tvungen att åka till sjukhuset så hon kunde inte gå, och således blev jag hemma också. Jättetrist när jag faktiskt bestämt mig för att gå. Hade varit jättekul, men nu blev det som det blev tyvärr. Fredagen blev istället urlugn, minns inte vad vi gjorde ens.

Lördagen var nog likadan, jag var med familjen mest hela tiden tror jag. Badade i poolen och lekte med barnen och deras tvillingkusiner som var här.

Söndagen spenderades nästan helt i Madrid tillsammans med Yasu. Han åkte hem till Japan idag, och vi hade bestämt sedan tidigare att äta på en japansk restaurang samt svensk mat på Ikea. Det var tänkt att Ren skulle med också, men han åkte till Andalusien istället och festade och träffade sin farfar. Så det blev bara jag och Yasu, men det gick lika bra.

Jag åkte till Alcalá och vi hade bestämt att träffas vid 14, men han var en kvart sen (antar att han blivit för inspirerad av spanjorerna som alltid kommer sent) och sen åkte vi in med tåget. Väl i Madrid gick vi till den japanska restaurangen, och jag är helt bombsäker på att alla som såg mig höll på att skratta ihjäl sig i smyg. Jag har nämligen ALDRIG ätit med pinnar förr, och jag var inte direkt en naturbegåvning. Det var ju SKITSVÅRT! Jag fick någorlunda kläm på det, men jag var långt ifrån bra på det. Jag skrattade åt mig själv mest hela tiden, och Yasu tyckte det var rätt kul han med.

Maten då, jodå, den var helt okej. Det finns många vegetariska alternativ i det japanska köket, så det var inga problem där. Problemet var bara att äta nudelsoppa med pinnar. Herregud alltså. Sen åt jag något jag aldrig mer kommer äta. Alger. Rättare sagt en alg. I nämnda soppa fanns nämligen en algbit och jag skulle naturligvis äta den. Jag hade sagt till Yasu att jag ville äta typisk japansk mat, så det beställde han också åt mig. Men algen var bara för äcklig. Jag lyckades svälja den, men jag är rädd att jag gjorde någon konstig min när den glafsade runt i munnen. Usch för det, men nu har jag ätit det också i mitt liv i alla fall. Fast Yasu sa att jag skulle ätit den tidigare, för då hade den varit mindre blöt och då hade den varit godare. Jag tillåter mig att tvivla.

Soppan var själva huvudrätten, och vi hade även tre små förätter. Någon konstig svart grönsak som liknande algen men som smakade bättre. Någon sorts minirullar med grönsaker innuti, och själva "skalet" såg ut som snigelslem och hade formen av en stor fet skogssnigel, men smakade betydligt bättre. Nu har jag ju aldrig ätit skogssnigel, men kan tänka mig att det smakar som alger ungefär. Sen åt vi stekt tofu också som var god. Tofu finns ju i Sverige också och är ett bra vegetariskt alternativ, men jag visste inte att det var från Japan. Till det drack vi kallt te. Tydligen är det Yasus favoritdryck, det sa han i alla fall. Jag själv var sådär. Jag är ingen stordrickare av te, men det slank ner utan besvär i alla fall.

Till efterrätt åt vi den konstigaste glassen jag någonsin ätit, också typiskt från Japan så klart. En grön glasskula som påminde om pistage och en röd med lite bitar i som kunde ha varit äkta jordgubbsglass. Skillnaden var att de var gjorde av te och röda bönor. Helt otroligt vilka idéer de har, japanerna, fast gott var det i alla fall. Te-glassen var väl sådär, tack vare mitt låga tedrickande, men det var helt klart intressant.

Jag är stolt över mig själv att ha ätit japansk mat med en äkta japan, må så vara att det råkade bli i Spanien, men det spelar ingen roll. Den japanska kvinnan som serverade oss var supertrevlig och pratade japanska med Yasu, så jag fattade inte så mycket. Men hon skrattade och log och var tydligen en typisk gammal japansk kvinna. Jag sa till och med tack till henne på japanska.

Efter den sena lunchen som tagit rätt lång tid på grund av mina pinnbesvär, strosade vi runt lite i Madrid och åkte sedan till Ikea. Väl där gick vi runt bland möblerna och myste. Yasu till och med slängde sig rätt i en säng och njöt. Han älskade det, helt klart. Efter möbeltittning (och boktittning, för jag hittade ett bord med massa svenska böcker, och frågade en anställd om de var till salu också, men det var de inte, trots att det fannssäkert tio exemplar av varje bok, ytterst märkvärdigt) slutade vi på restaurangen där Yasu åt köttbullar med potatis, brunsås och lingonsylt. Han tyckte det var gott, men lite förundrad över blandningen mellan såsen och sylten. Jag själv nöjde mig med en varm kanelbulle som smakade underbart.

På tal om kanelbullar! Jag och barnen gjorde ju det i fredags, det glömde jag bort. Jag trodde bara att Alvita skulle hjälpa till, men faktum är att Alvato också var äkta intresserad och båda två hjälptes åt med ingredienserna och att baka ut degen och strö på kanel och alltihopa. Sen att spajorer är alldeles för vana vid att allting innehåller choklad (chokladbröd i olika former, kex med choklad, kakor med choklad, ännu mer bröd med choklad) och att barnen inte uppskattade resultatet är en annan sak. Farfar Alv fick smaka han med, och han sa att de var ärligt talat väldigt goda. Så där har vi en positiv sak med honom. Sen att bullarna var väldigt små och nästan lite torra brydde han sig inte om, eftersom han inte vet hur min mammas underbara bullar ska smaka. Haha.

Nu tillbaka till Ikea. Efter maten där gick vi till Sverigeaffären och jag hamnade i himmelriket. Jag ville ta med mig hela affären hem (hade blivit rätt svårt för det fanns alldeles för mycket) och det slutade med att jag köpte med mig en påse daim, en Marabou med daim, kanelgifflar, lingonsylt och pastaälgar. Yasu köpte Ahlgrens bilar, kanelgifflar och Annas pepparkakor. Lyckade inköp om jag får säga det själv.

Därefter åkte vi tillbaka in till centrum, letade upp en bar med tv och såg finalmatchen mellan Spanien och Tyskland där med alla spanjorer. Så jag befann mig mitt bland de glada firarna när Spanien vann sitt EM-guld, lite speciellt kan man ju kanske säga. Sen sprang vi till tåget och åkte tillbaka till Alcalá. Väl där strax innan tåget anlände till stationen sa vi hej då, och hoppades att vi kunde ses i framtiden också. Störst möjlighet till det är om jag åker till Japan, för han trodde inte chansen var så stor att han åker till Europa på ett bra tag.

Det här blir ett fruktansvärt långt inlägg, men så blir det om man inte uppdaterar i tid. Dumma mig. För nu måste jag ju snabbt berätta hur vardagarna ser ut.

Jag har barnen själv på dagarna nu och de vaknar i regel vid 9, så då får jag göra det också. Då är det frukost och lite tv-tittande som gäller, och sen är det bara att underhålla de bäst jag kan till det är lunch. Idag till exempel badade vi innan lunch, i vanliga fall gör vi inte det förrän på eftermiddagen när solen inte är så farlig, men idag passade det bättre på förmiddagen. Vi har nämligen en pool här nere vid Farföräldrarna Alvs hus som vi kan använda hur mycket vi vill, så det har blivit bad varenda dag för mig den senaste veckan. Utom i söndags när jag knappt var hemma. Jag har faktiskt hunnit bli lite brunare nu, och när Ren såg mig idag (vi sågs bara en snabbis för en vecka sen när jag var i skolan, och innan dess hade vi inte setts på två veckor) blev han överraskad över hur brun jag var. Jag har två veckor kvar i Spanien, så får försöka bättre på det ännu mer innan jag kommer hem. För jag är definitivt ingen pepparkaka, bara brunare än mitt vanliga vita jag.

Men som sagt, vardagarna är rätt okej. De går framåt så att säga, och tiden går fortare än jag hade trott från början. Jag kommer antagligen sakna det mer än jag trott också, och jag kommer sakna alla människor här. Kanske till och med Farfar Alv som häromdagen hade föreläsning för mig hur jag ska leva mitt liv. Inga pojkvänner innan jag pluggat klart, för jag måste vara fri när jag pluggar medicin eller ekonomi. Ungefär så sa han, inget nytt egentligen, och jag är rätt trött på att höra hur smart jag är och att jag måste plugga något av de två alternativen, men nåja, det spelar ingen roll.

Nu ska jag nog göra något annat ett tag, innan jag går och lägger mig och laddar för en ny dag. Och hoppas jag uppdaterar bättre så det blir ett kortare inlägg nästa gång.

RSS 2.0