Älskade barn!

Jag har fått höra av både Mamma Alv och Mamma Pat att det syns tydligt att Alvato gillar mig.

Idag hade vi en sån där stund tillsammans. Jag och han.

Vi duschade honom, och rätt som det var blev han ledsen. Vi avslutade duschen snabbt och sen satt han i mitt knä, med handduken omkring sig medans jag vaggade honom och försökte få honom att berätta problemet. Han var ledsen över en grej, som han egentligen inte ville säga, men jag lyckades övertala honom till att vi kan vänta med att säga det tills Föräldrarna Alv kommer hem. Så då gjorde vi det.

Men att ha honom där i knät, så till synes hjälplös och ledsen, det var hjärtekrossande för stunden. Men samtidigt fullkomligt älskade jag det. Att han tydde sig så till mig och valde att sitta kvar. Och sen hela kvällen har han varit jättemysig. Nu när det var nattningsdags vet jag inte hur många pussar jag fick av honom. Den söta lilla busen! Min favorit-Alvato!

Alvita har även hon varit mysig hela kvällen. Vi har suttit och tittat på Dora the explorer tillsammans, och de duschade fenomenalt båda två, så som premio fick de äta vid tv:n (det är första gången de har fått det för mig, men eftersom Alvato var lite nedstämd ville jag inte bråka vid matbordet). Även middagen gick helt fantastiskt, inget klageri och de åt upp allting, även om jag trodde att de skulle lämna kvar, eftersom det var ganska mycket de fick.

När mina busungar beter sig som små underbara änglar så tänker jag på hur svårt det kommer bli att lämna dem sen. Mina älskade små ungar!

Snabbt inlägg

Jag har börjat en ny klass i skolan, eller en ny lektion, eller vad man ska kalla det. Det är i alla fall en förberedelse inför en examen i spanska för utlänningar, så att säga, DELE heter den. Så därför har jag extra mycket att göra för tillfället. Därav min tomma blogg. Jag räknar egentligen inte med att orka uppdatera bloggen mycket nogrannare än så, förrän till helgen. Om jag får tid till det då. Nu blir det läxor igen.

Svengska

Ikväll har jag blandat engelska med spanska och svenska lite hej vilt. Då kan det bli lite tokiga meningar. Som till exempel:

Be careful, the säng is moving!

Ett exempel från en annan dag för ett bra tag sen är det här:

The dragon is creating eld.

Jag tror ju inte att det är det mest effektiva sättet att lära barnen svenska, men än så länge går det rätt bra. Alvato kan säga många saker, dels räkna från 1-10, säga god natt, god morgon, hej och hej då och säkert något mer som jag glömt bort här i min trötthet.

Rubriken snickrade jag förresten ihop av svenska/engelska/spanska.

Och om jag orkar i morgon kanske jag ska ta och berätta om det största bakslaget jag och min familj fick stå ut med under tiden här i huset, och kanske även att jag börjat en ny spanskaklass, även om det bara är jag och Yas som går i den. Men nåja, det tar vi i morgon. Nu blir det lite läxgörande tror jag, om inte huvudet smäller av snart vill säga.

Boknörd

Jag håller på med läxor, men Sara skickade en länk som jag bara var tvungen att klicka på. Så gjorde det lilla roliga boknördstestet. Och så här blev mitt reslutat:


Besöksvecka: Lördag

Ännu en tripp till Madrid. Målet var främst Prado-museet, och när vi kom dit vid 11-tiden (tror jag) möttes vi av en kö som sträckte sig långt, långt utmed gatan. Dessutom upptäckte vi efter ett tag att man var tvungen att ha biljett för att få komma in. Så, jag och lillebror sprang runt och hittade kön till biljettluckorna och fixade biljett innan den andra kön där mamma och pappa höll platsen hann fram till ingången. Smidigt att stå i två köer samtidigt.

Väl inne gick vi runt och kollade en massa. Jag och Erik var väl si så där intresserade, jag har ju redan varit där en gång dessutom. Den enda som faktiskt ärligt intresserar mig är Goya. Det måste ha varit en väldigt speciell person. Alla dessa olika stilar, och framför allt tavlan där Saturnus äter upp sitt barn, eller vad det nu är, den avskyr jag. Men samtidigt, den berör ju mig, om än på ett negativt sätt, så då måste han ju vara ett litet konstgeni, eller? Haha.

Vi ville äta lunch också, så då fick vi ställa oss i ännu en kilometerlång (nåjå, väldigt överdrivet lång var den i alla fall, inte normalt) för att äta på Café Prado. Men när vi väl fått ett bord och satt i oss diverse olika maträtter var vi mätta och glada. Visserligen mådde jag lite halvilla ett tag efteråt, slängde nog i mig för mycket potatis tror jag.

När vi väl kom ut från Prado åtskilliga timmar efter att vi ställt oss i kön in, började det regna och hagla på oss. Jag hade tänkt att vi skulle sett Puerta del Sol och Plaza Mayor, men det ville vi inte i regn och utan paraply, så vi tog metron till Príncipe Pio istället, ett stort köpcenter. Vi var bara där ca 40 minuter innan vi styrde kosan hemåt igen.

Vi var tvungna att handla lite mat och tillbehör innan vi kunde åka hem, så vi tog en sväng till El corte inglés och Hípercor, och så köpte vi vad vi behövde och vad vi ätit upp i förrådet här hemma. Vi kunde ju inte lämna huset helt utan mat. Och sen åt vi en till soppa från Sverige, gott. Efter det var det natti natti igen, för att gå upp tidigt och åka till flygplatsen.


Besöksvecka: Fredag

Långfredag. Min plan var från början att åka till Toledo under dagen, det skulle tydligen vara fint under påskhelgen, men eftersom Alcalá inte blev av på torsdagen fick jag göra om mina planer.

Vi åkte till Alcalá på vid 13 för att ta en snabbvända där, och vid 15.30 tog vi efter många om och men tåget tillbaka till min by. Vi hade disskuterat hur vi skulle göra med allting, om vi skulle till Toledo direkt och äta lunch i Alcalá och blahiblaha, men som sagt, vi åkte tillbaka hit. Åt en SNABBlunch i form av medhavd svensk soppa, och en halvtimme senare åkte vi tillbaka och tog tåget in till Madrid.

Vi hade 20 minuter på oss att ta tåget till Toledo, men efter massa stressande och frågande hit och dit (vi tjuvåkte dessutom (2,45 per person, men eftersom min tågstation är helt obemannan kan man inte köpa biljett), och trots att jag sa till en som jobbade på stationen att vi inte hade några biljetter verkade ingen bry sig nämnvärt), visade det sig att det inte fanns några biljetter kvar till Toledo.

Så, vi kunde inte åka dit, förrän senare på kvällen, och då hade det inte varit lönt längre. Jag kom dock på att min skola hade en utflykt till Madrid för att kolla på en procession där, så jag sms:ade Yas och frågade om han visste något om det. Han ringde mig förrästen i Valencia också, för han var där med, men när han ringde sov jag nästan, för vi skulle ut och titta på brinnandet senare på kvällen/natten. Han svarade i alla fall att han var där med Mig och jag fick två gator där det skulle vara, så vi hittade dit i alla fall.

Det var enormt mycket människor, och den lilla minmala processionen var knappt värd att se. Men nu såg vi den, eller tja, lite grann av den i alla fall, allt folk stod ivägen.

Sedan på kvällen skulle vi äta pizza, och när mamma åkte ner till garaget för att hämta jucie går strömmen. Hon fastnar i hissen som den gången jag och barnen gjorde det, men tack vare den gången lyckades jag och pappa rädda henne, eftersom jag kom ihåg lite hur de löst problemet förra gången. Så, alla mådde bra utom min pizza som blev bortglömd i ugnen och blev lite bränd, men smakade bra ändå.

Och det var den dagen.

Besöksvecka: Torsdag

Jag ville åka iväg någorlunda tidigt, eftersom jag hade planerat att vi skulle till Alcalá på kvällen. 10 hade varit en bra tid, men tack vare att vi fick vänta halvt ihjäl oss på brandmännen ville jag sova ut innan jag blev tvungen att köra hem hela vägen igen. Vi kom i alla fall iväg vid 12, vilket var okej tid också. Om det inte vore för trafiken.

Först och främst. Jag AVSKYR GPS:er. Speciellt sådana som lurar ut en att köra på spårvagnsspår!! Fy fan rent ut sagt. Jag blev skiträdd när jag blev tvungen att köra där, för det var så vitt jag förstod ingen väg där bilar normalt skulle köra. Så tänk om det kommit ett tåg? Vad hade jag gjort då?? Jädrans gps-apparat! Vi hade nog klarat oss bättre utan den vid det tillfället.

Sedan, motorvägarna (för först var man tvungen att köra en bit på A7 mot Barcelona för att komma ut på A3 mot Madrid) var helt smockfulla av bilar. Hela A7 gick i snigelfart, 1:ans växel blandat med att stå helt stilla. Säkert en timme i den farten.

A3 var inte mycket bättre. Först samma snigelhastighet, och sedan något lättare, men fortfarande fullt med bilar överallt. Helt otroligt. Det positiva med det får väl vara att jag övade krypkörning ordentligt.

På vägen hade vi planerat att stanna till på eventuellt två ställen. Ett ställe för att äta lunch, "Parador", som är en spansk hotellkedja med hotellen i slott och liknande, och en romersk fornminnesstad. Vi kom till Parador men det var helt utanför motorvägen, och sen fick vi vänta på att beställa. Så där gick massa extratid också. Vi beslutade oss när vi åkte att vi inte skulle till den romerska staden, för klockan var ca 17 och alla ville hem.

Vi behövde tanka när vi väl kom hem, det var nästan slut i tanken, så jag tänkte åka till den traditionella lilla tankmacken där jag alltid tankar. Men, för första gången jag varit där hade han stängt. Och då blev det panik. Vi var tvungna att tanka innan morgondagen, eftersom det skulle vara långfredag och vi visste inte vad som skulle ha öppet. Klockan var nästan 19 tror jag när vi kom hem, och då blev det bara toapaus och så styrde vi kosan mot en annan mack, som jag inte var helt säker på var den låg.

Vi kom i alla fall hyfsat rätt till att börja med, men sedan blev jag osäker på allting. Så, jag försökte ringa Mamma Alv, men hon svarade inte. Men efter att ha väntat ett tag på en öde väg ringde hon upp, och då fick jag klart för mig vart jag skulle åka. Och så fick vi vår disel normal till slut.

Alcalá var ju inte att tänka på efter dagens alla äventyr, så pappa lekte med min dator, och jag, mamma och lillebror tittade på Se upp för dårarna tillsammans. Myspys. Kvällsmaten blev mackaroner och quornbullar, och sen gick vi och la oss tror jag, utan att planera nämnvärt för morgondagen, trots att jag ville det.


Besöksvecka: Onsdag

Vi skulle träffa Familjen Alv vid 14 för att titta på en Mascletá i Mamma Alvs stad (hon kommer alltså inte från Valencia, utan en stad som i princip sitter ihop med Valencia) så den här gången behövde vi inte gå så fruktansvärt mycket som dagen innan. Förra gången jag var i Valencia såg jag en mascletá också, men då var det på långt avstånd och jag såg inte så mycket.

Den här gången var det mycket nära vi stod, och det lät så in i vasken. Det är smällare i massor som bara har till uppgift att låta och göra luften helt rökig. Det hade varit totalt förbjudet i Sverige, för risken att förstöra hörseln var minst sagt hög. Ingen hade öronproppar eller någonting sånt, inte ens barnen. Snacka om att det är en del saker som skiljer sig mellan länderna.

Dessutom, under alla dagar smälldes det smällare och raketer hej vilt på gatorna. Det var helt livsfarligt. Folk som slänger smällare mitt framför andra och ja, uppe i Norden hade det varit omöjligt att fira "Las fallas" på det här sättet.'

Till lunch åt vi paella hos Mormor Alv, en risrätt som generellt ses som något typistk spanskt, men som i verkligheten kommer just från Valencia, och efter det var vi på stranden, men det blåste en hel del, och sen åkte vi in till Valencia och åkte ett turisttåg genom staden.

Vid 12 på kvällen var det meningen att vi skulle se själva Falla-eldningen, så vi gick ut vid kvart i. Men då fick vi vänta jag vet inte hur länge. Det var säkerligen 1,5 timme i alla fall, om inte mer. Det var nämligen så att det behövdes brandmän i närheten som kunde hjälpa till, och det behövdes. När vi väl fick se vår falla brinna blev den kalla natten som en enda stor ugn av värmen som spred sig. Bilder kommer senare (från hela vistelsen också). Det var i alla fall en upplevelse som man inte upplever var och varannan dag.


Besöksvecka: Tisdag

Vi gick upp och åt frukost vid 7-tiden om jag minns rätt. En rätt okej sådan, även om det inte var den bästa hotellfrukosten jag ätit, men vi fick ju mat i alla fall.

Sedan åkte vi Metron för att sedan åka tåg till tågstationen där jag ställt bilen kvällen innan. När vi kom hit till huset blev det en snabb genomvandring och visning. Sedan bar det av till Valencia, för att där träffa Familjen Alv, bo i deras lägenhet och uppleva "Las Fallas".

Bilresan gick bra, jag körde hela vägen (brukar ta 3,5 timme när Pappa Alv kör och vi inte stannar, tror det är ca 35 mil), och vi hade både spansk och svensk GPS med oss. Trots detta vimsades det till alldeles inne i Valencia. Jag vet inte hur många gånger jag blev sur på gps:en och vägarna som inte visade hur man skulle köra. Vi vimsade i säkert en halvtimme utan att på riktigt ha någon större koll på läget. Men till slut kom vi i alla fall fram.

Väl framme (tror klockan var runt 16.30-17)

-----

Familjen Alv kom hem för två timmar sen ungefär, mitt i mitt inlägg. Så nu har vi ätit mat och barnen var rätt glada över att se mig. Kul det i alla fall. Så nu fortsätter mitt inlägg.

Jag tror vi åt lite i lägenheten, men minns inte riktigt, men därefter vilade vi lite i lägenheten, och vid ca 20.45 åkte vi in till själva centrum i Valencia. Vi gick runt och kollade på Fallorna (det är alltså stora figurer och konstverk gjorda av kartong, alla kritiserar något och sedan eldas de upp sista dagen) och så köpte vi varsin pizzabit på vägen också, det var kvällsmaten.

Vid 1 (på natten snackar vi om nu alltså) skulle det var stora fyrverkerier, så vi gick till platsen där de skulle vara, och fick vänta i en halv evighet. Jag tror inte att de började skjuta upp dem förrän 2 någonting. Det var jobbigt att vänta på, men å andra sidan var det verkligen fyrverkerier som heter duga. Värre än nyår i Sverige, mycket, mycket mer.

Men sen efter ett bra tag kom vi i alla fall tillbaka hem, och kunde sova ut, eller nästan i alla fall.

Besöksvecka: Måndag

I måndags började min familjs vistelse här. Jag hämtade dem vid flygplatsen, efter att ha suttit där i två timmar och väntat. Dumma snöstorm i Köpenhamn som gjorde att de blev försenade så förjordat. Jag höll på att somna där på min väntestol, och när de väl kom vid 23 åkte vi Metron till hotellet, som jag dagen två dagar innan avbokat från tre nätter till bara den första.

Vi kom till hotellet vid 00-tiden och då blev vår kvällsmat svenska knäckebröd och polarbröd, det var nämligen vad vi hade att äta. Ingen orkade ju gå ut och äta vid den tiden, och vid 01 kom vi äntligen i säng efter lite planering inför morgondagen.

Jag själv var supertrött, eftersom jag varit i skolan under dagen och inte sovit någonting i förväg, eftersom deras beräknade landning var 20.35 tyckte jag inte att det skulle behövas. Men, så kan det gå. Det var i alla fall den kortaste hotellvistelsen jag varit med om.

Dessutom, kan jag skriva i det här inlägget, Familjen Alv åkte ju till Valencia på lördagen, så jag har varit ensam från mitt på dagen den dagen, tills ja, till idag, egentligen.

Besöksvecka: Söndag

Jag har nyss vaknat, jag kom hem vid 12.05 efter att ha lämnat av familjen min vid flygplatsen inne i Madrid. Det har varit en händelserik vecka, men med många oförutsedda händelser, så jag tänkte ta varje dag i ett inlägg.

Idag är det alltså söndag, och ingenting speciellt har hänt. Gick upp vid 7 och vid 8 styrde jag bilen mot tågstationen, och sen var det avsked och adjö. Nu väntar jag på att Familjen Alv ska komma hem från Valencia, de lär komma inom en timme eller något sådant. Och jag är skittrött, men sover jag mer lär jag ju inte somna ikväll. Och det var söndagens inlägg.

Familjen är på väg

Ikväll kommer min lilla familj till mitt stora Spanien. Jag skulle egentligen ha varit på väg till Madrid i detta nu, om det inte varit för ett sms "Vi är en timme sena.". Jippi. Jag har ingen större lust att ta metron själv "mitt i natten", så jag väntar en halvtimme, och sitter hellre och väntar på flygplatsen lite extra.

Sedan blir det hotellnatt för att på förmiddagen ta sig hit och sedan långa vägen till Valencia. Men med två gps-apparater borde det väl gå rätt bra. Vägen TILL Valencia tror jag ju att jag kan, det blir värre när vi väl kommer dit. Men det går nog bra det också.

Jag har städat lite i min garderob, det behövdes kan jag ju avslöja. Och sen var städerskan här idag också, och tror inte att Föräldrarna Alv räknat med det, för de sa till mig att gå ut med soporna innan jag åkte, men nu behöver jag ju inte det.

Men det har varit skönt att vara ensam lite igen. Även om fem timmar spenderades i Alcalá igår. Lite tidsfördrivande med Ren i det fina vädret, något måste man ju försöka sysselsätta sig med.

Och nu är jag lite nervös faktiskt. Vet inte hur jag ska lyckas ta mig till flygplatsen utan att antingen vimsa bort mig (jag kom på innan att jag aldrig åkt in till Madrid ensam innan) eller bli bortrövad. Men nåja, det går säkert bra det med. Fingers crossed! (Det är grymt kul att öva så mycket engelska, trots att jag vet att jag borde prata mer spanska, men jag har börjat längta till att åka till Australien, dialekten är kul och jag vill prata superflytande engelska, hihi.)

Men nu ska jag nog se om det finns något annat jag kan göra innan jag åker, eller så åker jag redan nu. Det kanske är lika bra, så att jag säkert kommer i tid och i behåll. Vi får se hur länge jag orkar vänta.


Fredagens intryck

Jag är ensam nu, och kom precis upp från en jättevarm stund i badkaret. Jag hade så varmt vatten att det rök ånga från det och jag svettades. En vattenbastu i badkaret alltså, men det var skönt att fräscha upp sig en aning. Nackdelen med Spanien är ju som bekant att man röker på uteställen, så att när man kommer hem efter en natt ute stinker håret och kläderna rök. Men tack vare att stället vi var på var så stort och luftigt var det inte alls farligt den här gången. Även om håret luktade av rök ändå.

Jag hann bara sova tre timmar innan Alvita stormade in i rummet och skrek "A comer!" vilket betyder "Kom och ät!". Som om jag hade lust att gå upp och äta efter bara tre timmars sömn? Fast det gjorde jag ändå. Det var Alvita själv som kom på att hon skulle säga till mig också, Mamma Alv tyckte jag gott kunde ha sovit, men jag ville gärna socialisera lite innan de skulle åka. Visserligen hade jag på mig mina volleymysbyxor och nattlinne, och fortfarande sminkad sen kvällen innan, men det struntade jag i.

Och mer än de där tre timmarna har jag inte sovit, och jag tror inte att jag ska göra det heller. Det är bättre om jag går och lägger mig direkt efter Melodifestivalen ikväll och sover ut i morgon. Fast risken finns att om jag tittar på en film eller nått slumrar jag till en stund. Så vi får väl se.

Stället igår, jag måste bara berätta om det. Helt otroligt vad coolt det var. "La Kapital" hette det som sagt. Inträdet var 15 euro, och det var det lätt värt! Inte som om Moon där hemma skulle ta 150 spänn och stänga klockan 3, nej nej, här är det ju öppet till sjusnåret eller så. Vi gick därifrån vid  runt 6 som jag skrev innan. Det var grymt stort och alla trappor jag gick i under kvällen gjorde nog sitt till, har nämligen träningsvärk i smalbenen idag, haha. Sju våningar, inte alla med dansgolv, men nästan, och barer också. Det coolaste var att man kunde titta ner på det första dansgolvet och se alltind uppifrån. Plus att de hade en jättestor kall mysig rökmaskin i taket. När man stod nere på golvet var det en skön dusch, men när man var på de övre planen och de plötsligt satte igång den blev man rätt rädd. Den lät nämligen något fruktansvärt, och eftersom man inte var beredd på det var det nästan att man hoppade ur brallorna av överraskning.

Men det var i alla fall ett hypercoolt ställe, och jag önskar jag hade bott i Madrid så det hade varit enklare att ta sig dit igen. De hade till och med dansare på scenen och allt möjligt.

Om man ska säga en nackdel med kvällen är det att jag inte pratade spanska mer än några fraser lite då och då. Jag pratade nämligen enbart engelska med Ren och hans kompisar, det blir lätt så tyvärr. Men å andra sidan, på ett sätt är det väl bra att öva engleska med någon som är nästan originalt engelskspråkig. Nåväl, han flyttade tilL Australien när han var 10 (och förresten, det visade sig att jag är faktiskt en månad och 11 dagar äldre än vad han är, mohaha!), så han är ju helt flytande i engelska även om han inte är född där och så.

Nu tror jag att jag ska ta och äta lite sallad och bröd, känner mig nämligen lite tom i magen, även om jag tror att jag egentligen inte är hungrig, det är bara en sån där dum känsla. Men aja, ska bli skönt att bara ta det lite lugnt nu.

Jättekul telefonsamtal

Jag glömde ju något av det roligaste som hände under kvällen. Rätt som det var fick jag ett samtal från en viss Krille från Sverige, och snacka om att jag blev förvånad när det inte var en felrigning utan att han faktiskt ville prata med mig. Och sen att han dessutom hade EmsyPemsy vid sin sida så jag fick prata med henne också var ju inte alls fel.

Det var jättekul att prata med er!! Tycker ni ska ringa fler gånger och störa mig mitt i mitt festande. Fick ett litet sting av saknad, jag ville ju också till Underbar och slänga med de lurviga, men å andra sida, att partaja i Madrid en fredagsnatt är inte helt fel det heller.

Men tack för att ni tänkte på mig! Jättejättekul! :D

Madrid by night, oh yeah!

Jag kom nyss hem, och snart har jag varit vaken i 29 timmar i sträck. Första gången det inträffat i mitt liv vad jag vet om. Jag vilade visserligen en knapp halvtimme vid 19-tiden, men den räknas knappt.

Kvällen i Madrid blev helt kanon. När jag kom in med bussen vid 21.20 mötte jag Ren vid Carrofour och sen gick vi till tågstationen med ett toalettbesök på vägen. Vi tog tåget in till Madrid, en liten Metro-tur och så skulle vi leta reda på stället vi skulle träffa övriga på. Men det var lättare sagt än gjort, men till slut kom vi i alla fall dit, och väl där fick vi vänta i en evighet på de andra, men det gick bra ändå.

Efter en stund på ett par timmar eller så, gick vi mot målet för kvällen. "La Kapital". Ett gigantiskt diskotek med sju våningar och det var kanon där. Alla blev inte insläppta av någon anledning, men jag och Ren kom smidigt in. Plus de flesta av övriga en stund senare.

Kvällen gick fort, men jag drabbades av lite sömn- och trötthetsattacker, men det var inte så farligt. De gick över rätt snabbt, och när vi väl gick ifrån La Kapital vid 6-tiden piggnade jag till igen. För en stund i alla fall. När vi satt på tåget tillbaka till Alcalá var jag lite halvtrött och seg, men sen när vi kom ut i friska luften igen blev jag bra och pigg. Då var klockan närmare sju och mitt första vakna dygn var avklarat.

Min buss till min by skulle inte gå förrän vid 10, så Ren hade lovat att vänta med mig, vilket han också gjorde. Vi strosade runt och satt på lite bänkar här och var, och de tre timmarna gick rätt fort de också.

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova lite. Familjen Alv är fortfarande här, men de ska åka lite senare. Jag har ätit lite frukost, och nu ska det nog bli skönt att sova. 29 timmar i vaket tillstånd är nog jobbigare än man vill tro. Är lite skakig och benen är trötta efter dansande och gående. Natti natti!

Helg- och veckoplaner

Och nu skriver jag igen (jag har skrivit allt det här i samma blogginlägg men valde efter lite eftertanke att dela upp det för att få bättre perspektiv över det hela, och för att förenkla för mina läsare), efter att ha pratat med henne, och med Föräldrarna Alv och hela köret, och nu är planerna någorlunda fasta igen. Det ser ut som så här:

Måndag: Min familj kommer till Madrid, jag möter dem på flygplatsen och vi sover på hotell.
Tisdag: Vi åker hit till huset på förmiddagen, lämnar av lite grejer och sen åker vi till Valencia i min lilla fina bil. Jag tror att jag hittar dit, det är värre när vi kommer fram till staden och hitta rätt till huset. Hur det ska gå till vet jag inte riktigt ännu. Vi spenderar i alla fall kvällen där och ser "las fallas".
Onsdag: Valencia för hela slanten också. Sista och viktigaste dagen för firandet. Plus att Yas från min klass ska dit också, så eventuellt kanske vi kan träffas.
Torsdag: Vi åker hem på förmiddagen, för att sedan kunna ta en tur i Alcalá på kvällen
Fredag: Eventuellt besök i Toledo, men det är ingenting bestämt än. Men eftersom det är långfredag är inga museum öppna, men dock alla kyrkor, plus att Mamma Alv sa att Toledo är jättefint på påsk.
Lördag: Madrid för hela slanten. Prado, Retiro, köpcenter och allt som orkas och hinns med (vi behöver ju inte överdriva, utan välja ut det viktigaste).
Söndag: Min familj åker hem på förmiddagen, och så var den veckan över.

Några frågor på det? Haha. Nu måste bara hotellet i Madrid avbokas till bara en natt, och sen tror jag det mesta är klart.

Nu över till i morgon (det här blir ett långt inlägg eftersom jag skrivit på det hela kvällen känns det som). Jag ska antagligen till Madrid för att partaja lite, det var jättelänge sen, så ska nog bli kul. Det blir första gången i Madrid, har bara varit i Alcalá innan, plus att jag bara känner en av dem som ska ut, och honom känner jag bara sedan två veckor egentligen, trots att han varit i skolan en månad drygt tror jag. Det är Ren jag pratar om och jag kan ju presentera honom lite mer ingående för de som vill:

Han heter alltså Ren här på bloggen, jag tror han är 20, och att han fyller 21 i år, men det har jag inte frågat honom. Han är född i Brasilien men när han var 10 flyttade han till Australien och har bott där sen dess, även om han besökt Brasilien flera gånger efter det. Han pratar flytande portugisiska och engelska, och jag har länge velat höra hans dialekt på engelskan. Men eftersom jag varit duktig och pratar enbart spanska i skolan sedan Jen lämnade mig i februari, så har jag inte fått tillfälle till det. Förrän idag.

Vi blev ensamma i klassrummet efter lektionen och rätt som det var övergick han till engelska, så då gjorde jag det med. Bland det första han sa var "Du har en amerikansk dialekt ju!". Jag vet inte om det är bra eller dåligt, bra att jag inte enligt honom har någon svensk ful brytning, men dåligt för jag vill hellre prata brittisk snygg och snoffsig engelska. Haha. Men amerikansk slapp sådan får väl duga bra ändå.

Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa allting med i morgon, buss eller bil och hur jag ska komma hem och sånt. Men aja, det löser sig på något vänster. Får nog skriva mer om det i morgon, för nu vill jag gå och lägga mig om det är möjligt. Risken finns nämligen att jag kommer vara vaken fram till klockan 10.30 på lördag, från och med klockan 7 på fredag. Hm, det blir ett långt dygn i så fall, så lär behöva sova. Jag ska försöka sova lite på dagen i morgon för att förbereda mig på detta äventyr. Men sen har jag hela lördagen och söndagen att vila upp mig på, så det gör inte så mycket att förlora en natts sömn så där. Men nu! Nattliga förberedelser! (Jag har fortfarande inte tagit reda på hur ofta barnen borstar tänderna, måste göra det någon dag.)


Tidsproblemist

Jag blir inte klok på mig själv ibland. Den här morgonen var helt skruvad, eller ah, det var väl jag som var lite bakom flötet och trögtänkt.

Det är så illa att jag inte ens vet vad som var verklighet och vad som höll sig inom drömmarnas värld. Men nåja, jag berättar det som jag minns, tror jag.

Jag minns att jag tittade på klockan som visade ca 6.15 och jag antog att den ringt en stund tidigare och att jag snoozat den, så jag kunde vila en snoozning till tänkte jag. Dock vet jag inte om något av detta verkligen hände, eller om det bara var ganska verklighetstrogen dröm. Men så vaknade jag upp igen, tittade på klockan och då tyckte jag den var 6.45, och det är nu det börjar bli lite snurrigt, för jag la telefonen på nattduksbordet, tänkte att oj, jag har försovit mig, varför har inte Mamma Alv väckt mig ännu? Vi ska ju åka 55, och nu var den 45! Så, jag tänkte att aja, jag får väl äta frukosten i bilen vägen då, och sminka mig nu. Men sen tittade jag på klockan igen, och då var den 6.35. Det är därför jag inte riktigt får i hop vad som hänt och vad som inte hänt. Jag var nog rätt så sömning och inte vaken eller sovande, utan mitt emellan.

Det hela slutade i alla fall med att jag tänkte det där med att äta frukost i bilen, så jag satte igång att sminka mig, men det gick rätt segt. Och sen gick jag in på toaletten, och som vanligt är det den bästa platsen för smarta idéer. Rätt som det var när jag stod där mitt i badrummet slog det ner som en blixt i skallen på mig. Klockan var 6.35, inte 7.35!! Jag hade tagit fel på en timme. Och jag skojar inte när jag säger att jag stod fastfrusen och bara gapade av förvåning, eller hur man nu ska beskriva känslan. Puckad kanske är bättre ord för hur jag kände mig.

Jag bestämde mig ändå för att gå ner och äta frukost i lugn och ro, och när Mamma Alv kom ner i köket och jag redan satt och åt min müsli undrade hon vad som hänt, så jag berättade för henne hur knäpp jag är, och sen gick jag upp och sov igen. Jag hade ställt klockan på väckning 7.45, trodde jag ja.

När jag vaknade 7.52 och undrade varför i hela friden jag inte vaknade förrän nu, eller tja, jag antog att jag snoozat igen, märkte jag att mitt dumma nöt ställt klockan på 6.45. Kan det bli mer fel än så med timmarna?? En helt snurrig morgon i klockmaskineriet.

Sen gick dagen rätt bra, fram tills att jag satt på min bänk och väntade på bussen. Jag skulle leta fram mina pengar tänkte jag, brukar se om jag har jämna pengar, smidigast så, men då hittade jag inte min plånbok! Jag hade glömt den hemma i min handväska. Så, jag bestämde mig för att skynda bort till skolan och se om någon kunde avvara 2 euro till en stackars svenska som inte hade pengar till bussen, och naturligtvis fick jag fatt i mina eurosar av sekreteraren. Så jag kom hem trots allt, och därefter har det inte varit så hemskt många problem.

För det första har vädret varit kanon de senaste dagarna. Sommarvärme och solsken hela dagarna. Barnen lekte glatt och länge, och sen åkte vi hem en sväng till Mamma Pat. Hennes lilla dotter på snart två år är världens gulligaste. Hon säger "Anna" och springer fram till mig eller vill att jag ska komma till henne. Hon är ett litet yrväder som man hela tiden måste hålla koll på, men en liten charmgris är vad hon är.

Och snart måste jag prata med Föräldrarna Alv om helgen och veckan som kommer. Massa som måste planeras. Allt är lite osäkert just nu. Och sitter och stressar för att jag vill att min egen mamma ska logga in så man kan prata med henne om det också.


Det eviga problemet

En annan sak:

Jag kommer då aldrig bli nöjd med den här saken. Det kan inte sägas nog många gånger, men den skiten gör inte som den bör! Ska man behöva göra det själv för att få det någorlunda normalt?

Det jag saknar mest hemifrån, det är inte min familj, inte mina vänner, inte maten, inte vädret (kan man sakna det när man har nästan 20 grader varmt och solsken som idag??) eller något i den stilen. Nej, det är banne mig en fungerande tvättmaskin!!!

Klippt

Igår gjorde jag något jag tänkt göra länge, men inte haft varken tid eller mod till att slå slag i saken. Men nu är det alltså gjort. Jag har klippt mig, och inte lite heller för den delen. Det är minst 10 centimeter kortare, och säkerligen mer än så, snarare 15 skulle jag tro, fast vet inte säkert. Det roligaste var dock kommentarerna jag fick idag i skolan, främst från Ren (kille från Brasilien/Australien) och Mik (kille från Kina). När jag kom stegade in i kafeterian på rasten och Ren fick syn på mig för första gången hoppade han bakåt och utbrast:

¿¡Qué pasa!?

Vilket ungefär betyder "Vad har hänt!?". Han tyckte i alla fall att det var snyggt, så det var ju trevligt, haha. Ungefär samma sak hände med Mik när jag kom in i klassrummet. Roligt att få sådana reaktioner, och jag tror faktiskt att det var ärligt gillande jag fick. Även om jag själv nästan tycker det är lite för kort, men man vänjer sig. Plus att jag hade rakt hår idag, vilket jag inte haft på länge, så därför blev skillnaden extra stor.

Dessutom frågade jag Ren idag om han skulle ut i helgen, och det skulle han. Till Madrid med en massa folk sa han, så jag frågade om jag eventuellt kunde hänga på, och det sa han självklart ja till. Jag kommer nämligen vara ensam hemma från jag vet inte när. Antagligen torsdag eftermiddag eller fredag, så då tänkte jag passa på att göra något intressant. Kommer dö av uttråkning annars. Så, på fredag blir det eventuellt utgång i Madrid för fösta gången, problemet är bara som vanligt sovställe. Vi kommer antagligen vara ute till sexsnåret, och sen vet jag inte hur det blir. Jag får nog ta ett snack med Ren i morgon. Om det är smartast att jag tar bilen in till tågstationen som vanligt, eller om jag tar bussen så att jag kan åka hem direkt på morgonen/förmiddagen utan att bekymra mig för någonting. Vi får se, det kanske slutar med att jag blir hemma, vem vet?

Sport som missats

Det här skrev jag egentligen i förrgår, men bloggen ville som vanligt inte fungera. Den får sina ryck ibland. Här kommer det i alla fall:

Här är man i Spanien, och missar allting som har med Sverige att göra som man faktiskt kan ta del av. I sportsammanhang snackar vi nu.

Först, fotbollen i höstas. Hade varit grymt häftigt att ha gått på Spanien-Sverige matchen som spelades i Madrid, men, det blev aldrig något med det. Hade man haft några svenska kompisar här nere, eller någon fotbollsintresserad typ, så hade det kanske blivit en tripp till fotbollsstadion den där kvällen.

För det andra, nu läste jag precis att VM i inomhusfriidrott avgörs för fullt i Valencia. Den enda helgen vi inte åkt dit känns det som. Hallå liksom?! Kan ingen göra mig uppmärksam på dessa saker i tid?? Hur coolt hade det inte varit att se när Stefan Holm tar sin sjunde mästerskapstitel? Fruktansvärt tråkigt för Susanna Kallur att hon missade semin tack vare en skada dock.

Några andra roliga sportevenemang som ska hållas i närheten av Madrid eller Valencia under närmsta tiden (eller fram till juli)? Säg för guds skull till mig då. Fast nu har väl allt roligt redan hunnits med, friidrotts-OS i Kina blir väl lite svårt. Om jag inte ska ta och hälsa på Aki då, hm, det tål att tänkas på. Strunt samma att hon bor i Japan, det är väl bara att simma lite så kommer man till Kina, eller? Haha.

Punkt

Idag har jag inget att skriva. Punkt.

Melodifestival med mera

Jag vet i alla fall två som kommer rösta på Sibel om hon skulle åka till Belgrad. Hon har nämligen två stora nya fan i Alvato och Alvita. Speciellt Alvato gillade "the girl in the pink dress", och hennes namn var enkelt att säga, så nu är det Sibel som gäller här i huset.

Jag tittade nämligen på Melodifestivalens Andra Chans tillsammans med Alvato och Alvita, och även Mamma Alv höll oss lite sällskap. Det var trevligt, även om Alvato var fruktansvärt otålig i slutet för han ville att jag skulle leka med honom istället. Men jag sa att vi var ju tvungna att titta om Sibel skulle gå vidare eller inte. Och det gjorde hon ju som tur var, för jag tycker ärligt talat att hon var värd det.

Även ikväll strulade tekniken en aning, men det är väl inte hela världen att man får starta om sändningen lite då och då, jag såg ju ändå den största delen av det hela. Minuset var dock att jag missade ganska mycket, så när som på hela, av Herr Luuks låt till Unge herr Björn. Men den kommer säkerligen ligga uppe på YouTube snart, om den inte redan gör det, så då kan jag ju få titta på den i lugn och ro.

Jag och Pappa Alv tittade på "An inconvenient truth" innan, fast vi hann inte se klart hela, så ska ner och fråga om han vill titta färdigt, men just nu pratar han i telefon, så är inte ett så vidare bra ögonblick för det nu.

Och barnen har varit mysiga nu ikväll. Båda två ville sitta i knät på mig när vi tittade på Melodifestivalen och sen ville båda busa med mig.

En sak som dock förbryllar mig är, jag vet inte hur ofta de borstar tänderna. Det är inte varje kväll i alla fall, som det nästan är lag på i Sverige (i alla fall en osynlig sådan, som i princip alla följer). Jag vet inte om jag ska fråga Mamma Alv om det, för jag tycker det är viktigt att man borstar tänderna de där två gångerna om dagen. Eller om jag ska fråga barnen istället. Jag tror de borstar tänderna i skolan, för de har tandborstar med sig. Men, jag vet inte hur ofta de gör det, antagligen bara efter lunchen eller något i den stilen.

Varje gång jag har påbörjat nattningen med barnen har jag alltid borstat tänderna på dem. De börjar och gör det själva, och så tar jag en sista omgång för att rensa ordentligt. Tandaborstning är viktigt, så man inte blir tandalös med ruttnande käkar i förtid. Tycker jag i alla fall.

Framtiden skrämmer

Jag har förresten suttit och tittat runt på jobbmöjligheter i Australien, och då pratar vi jobb alltså, inte bara som au pair. Jag är fortfarande medlem på alla mina au pair sidor och dyker rätt familj upp är det nog smidigast att åka till Australien som just au pair, men jag skulle kunna tänka mig att jobba också, för att vara mer självständig och vuxen.

Men sen kommer vi till det. Är det Australien jag vill göra efter min tid här? Och ska jag åka till Cadiz i augusti eller inte? Vad vill jag egentligen göra av mitt liv? Ska jag söka något att plugga? Ska jag jobba? Åka som au pair? Vad ska jag egentligen hitta på? Det är ingen annan än jag som kan bestämma det, men jag har sådan beslutsångest så det är inte klokt ibland. Jag vet inte vad jag vill bli eller syssla med, inte så där så att jag känner att DET är det jag vill göra.

Veterinär är en liten dröm, som de flesta vet. Men även någonting med mina språk. Det som intresserar mig mest är skillnader och likheter mellan språk, och varför saker och ting är som det är, dialekter och uppkomster och allting sånt. Lingvistik och språkvetenskap är något jag kan tänka mig plugga, men då är frågan, vad kan jag bli med det? Språkforskare och lärare är väl det man tänker på i främsta hand. Är det det jag vill göra? Jag är fascinerad av språk, men det känns mer som en hobby, fast åh, jag vet inte. Jag önskar att någon kunde slå vett i mig och bestämma vad jag vill göra med mitt liv.

Jag är stressad till tusen. Massa människor vet exakt vad de vill bli, och jag är så avundsjuk på dessa människor. Samma beslutsamhet önskar jag fanns hos mig. Manu till exempel, det är lärare han vill bli, antingen i spanska eller engelska, och han har hela tiden vetat att det är Fiología Inglesa han ville studera. Han har planer för framtiden, vad han vill göra och hur och allting, men vad har jag? Ingenting.

Är det veterinär det blir, ja, först och främst har jag ju inte 20,0 i betyg, och högskoleprovet är inte 1,9 än heller (även om jag ska göra ett försök nu i vår här i Madrid), så tar det 5,5 år innan jag är klar, och det känns som en evighet just nu. Jag kommer ju vara hur gammal som helst då. Då är det mycket lättare med en språkvetenskapsutbildning, eller varför inte journalist som pappa tycker är bra.

Fattar ni hur vilsen jag känner mig ibland? När jag väl bestämmer mig för vad jag ska göra, ja, då kanske det är för sent, eller inte vet jag. Jag är stressad och vill veta hur min framtid ser ut, men kan inte bestämma mig för någonting.

Plugga? Vad?
Cadiz?
Australien? Som vad?
Övrigt? Vad?

Beslutsångest till tusen.

Ett vanligt inlägg

Nu till ett inlägg om de senaste dagarna här.

Idag är det alltså lördag, om två timmar börjar Andra Chansen, som jag hoppas att SVT som vanligt ska sända direkt. Jag har inte gjort så mycket idag, och Familjen Alv är för tillfället utflugna någonstans, det är i alla fall tyst här i huset. Mamma Alv har pratat om att rensa i växterna de har här utanför, så tror att det är det som det pysslas med.

Innan idag tvättades det fönster för glatta livet, i alla fall tyckte Alvita att det var kul. Alvato höll sig dock inomhus med sin dator och jag höll honom sällskap medan Föräldrarna Alv tvättade fönstrena på utsidan, och det ska tilläggas att det är inte få fönster de har, plus att det sitter fönster lite överallt och tja, det är svårt att förklara, men de använde sig av en lång, lång sak och tror de hade någon form av stege också, men är inte helt säker. Alvita sprang lite fram och tillbaka mellan mig och Alvato, och Föräldrarna Alv. Varje gång hon varit inne hos oss skulle hon pussa hejdå till oss båda. Ibland är hon för gullig. "Un beso!!" När hon är på det humöret är hon en liten sötnos.

Igår lagade jag och Mamma Alv massa mat. Okej, det var mest hon som gjorde det, men jag hjälpte till i alla fall. Hon har en mystisk apparat som man kan göra det mesta med hjälp av. Puré, köttfärssås, soppa, tårta, glass, ja, jag vet inte allt. Vi har en receptbok som tillhör mackapären, och Mamma Alv sa att det finns jättemånga fler med specialämnen så som pasta, glass och så vidare. Hon visade mig hur den fungerade och jag hjälpte till med att skala morötter, potatis och allt möjligt. Plus, den här mackapären väger allt man häller i också. Så ska man ha 50 gram olivolja, då häller man upp och så ser man precis när man ska sluta. En helt otrolig maskin det där. Åh, man kunde göra pizzadeg också. Som en sån där maskin som många har i hemmet i Sverige, men aldrig använder (mamma använder den dock när hon ska storbaka till marknader och så, eller har jag fel, Mammica?), fast med hundra fler möjligheter.

För övrigt har det nog inte hänt så mycket. Igår i skolan åt vi tapas eftersom vår konversationslektion handlade om det. Och ja! En annan sak som hände i torsdags: Jag brukar sitta på en bänk, eller ah, det finns några bänkar att välja på på samma torg så jag byter runt lite, men i alla fall på samma torg, och två gånger har samma kille kommit och frågat mig om jag vill svara på någon form av enkät. Första gången sa jag att jag inte pratade spanska. Andra gången sa jag att jag inte pratar spanska, med ett leende, och då kände han igen mig och skrattade till också. Tredje gången var alltså nu i torsdags. Den här gången sa jag bara Hola och log, och då skrattade han. Men när han skulle gå vidare frågade jag honom vad det var han ville egentligen. Så, jag svarade på hans frågor, jag menar, tredje gången gillt får väl ge resultat, eller? Det handlade om hur jag åt och hur mycket jag tränar och så, och som tack för svaren (kanske bara 6-7 frågor eller så) fick jag en gratis rådgivning och undersökning på företaget eller vad man ska kalla det, som gjorde undersökningen. Tror inte att jag ska gå dit, men ändå.

I veckan köpte jag en ny sorts choklad på Carrefour, och när jag öppnade den och smakade var det som Twix! Precis likadant, så nu har jag storätit choklad hela veckan. Inte bra alls, inte bra. Men det är ju så gott, haha. Den vanliga chokladen jag brukar köpa är som Mars, så nu har jag båda de två, fast i Carrefours egna versioner. Billigare så, tror jag i alla fall. Om än inte nyttigare så kanske jag sparar in någon euro på att sponsra Carrefour. Även om jag sparat mest på att inte köpa någonting alls, haha.

Och nu orkar jag inte skriva mer. Det är så skönt med en helt vanlig helg för en gångs skull. Två av de tre senaste helgerna spenderade vi ju i Valencia, och den tredje vad jag ensam med barnen och Farföräldrarna Alv. Men nästa helg kommer jag var Helt ensam eftersom Familjen Alv ska till Valencia igen då, och på måndagen därefter kommer min egen familj hit. Ska bli kul att visa dem runt överallt, och att bo på hotell en stund också. Längtar efter lite äkta ledighet.

Spanskutveckling igen

Igår gjorde jag det där testet som finns på min skolas hemsida igen. För att kolla min spanskanivå. I måndags började vi i Avanzado, vilket de flesta antagligen kan gissa sig till vad det betyder.


Saken är den, att efter måndagens första gammatiklektion på nivån avancerad ville jag aldrig mer gå till skolan och var nästintill förstörd av hur svårt det var. Jag tycker verkligen inte att jag passar in på avancerad, intermedio (mellansteget) är mycket lämpligare. Jag kan inte tillräckligt mycket enligt mig själv, och allt är så otroligt mycket svårare nu än föregående månad.

Förra månaden i Intermedio B3, som klassen hette, nu är det Avanzado C1, hade vi ju en lärare jag inte riktigt kunde tycka om, Reb, men nu har vi fått tillbaka Mig som jag hade de två första månaderna i Elemental A2 och A3 och som jag alltid tyckt bra om som lärare (även om han är lite väl överdriven på vissa områden). Och han är fortfarande kanon som lärare, men i och med att han är mycker mer seriös och så än Reb, har nivån stigit med flera hästlängder. Vilket är jobbigt för stackars mig.

Vi har dock bara varit 3 stycken i grammatikklassen den här veckan, jag, Yas och Jud (en av de tyska tjejerna som var med för ett par veckor sen, som jag säkerligen skrivit tidigare), och nästa vecka kommer det bara vara jag och Yas. Tror det är mest positivt med det, för med Yas gör det inget om jag känner mig helt korkad, även om han är bättre än jag. Ibland ställer han enkla frågor, så då får jag också göra det. Tycker jag i alla fall.

I konversationen (där vi för övrigt har E som vi haft nu i flera månader i rad, inte mig emot ett dugg, för hon är kanonbra och trevlig) var vi dock sex stycken, förutom vi tre i Avanzado var det tre killar från Intermedio också. Mik från Kina, Hee från Korea och Ren från Brasilien/Australien, och jag tror inte att det kommer några nya till deras klass heller nästa vecka, så då blir jag ensam tjej på skolan. Bra eller dåligt, vet inte, men hade varit kul med lite nya tjejkompisar. Saknar Luc och Jen så man kan göra något på helgerna om man skulle känna för det.

Nu då till de där testresultaten:


Det första gjorde jag innan jag åkte hit och då fick jag 12/24 vilket betyder Elemental A3. Jag fick samma resultat på testet vi gjorde första dagen i skolan.

Det andra gjorde jag 19/12 för att kolla min utvecklign lite grann. Jag fick 19/24 som innebär Avanzado C1. Blev jättestolt över det, eftersom vi var någonstans i Intermedio. Snabb utveckling de där månaderna i början alltså.

Nu på det senaste testet den 7/3 fick jag 21/24, och det betyder Avanzado C2. Så, en utveckling där också tydligen, om än mindre. Men jag hade ju i alla fall inte mindre än på test nummer två, och tydligen, enligt testet, så är jag kvalificerad för Avanzado, även om jag inte tycker det själv. Så, vi får väl se hur jag klarar av den kommande månaden.


Valencia

Det här inlägget har legat i "Sparat som utkast men inte publicerat" hur länge som helst, halvfärdigt och bara skrikande på att bli utlagt på bloggen. Så här äntligen kommer det:

Fredagen var planerad så att Mamma Alv hade planerat att komma hem vid 15.45 för att hinna packa och göra i ordning för att vi alla skulle kunna åka och hämta barnen tillsammans, och därefter direkt åka till Valencia. Hon blev dock försenad, så när hon kom hem ca 16.10 var jag klar och Pappa Alv var uppstressad för att vi inte skulle hinna i tid till skolan. Det första han sa när Mamma Alv kom var att om fem minuter måste vi åka.

Pappa Alv hade tagit fram barnens inlines, men mycket mer hade inte han gjort, så Mamma Alv och jag fick packa lite snabbt. Pappa Alv var stressad och arg för att vi tog sådan tid, och för att Mamma Alv varit sen och hela tjofadderullan. Men enligt mig kunde han ju ha hjälpt till, men tydligen har han verkligen NOLL KOLL på allting. Jag menar, om vi nu hade så bråttom hade han väl kunnat förbereda barnens kläder och sånt?

När vi var klara efter 10 mintuer körde Pappa Alv oss i ilfart till skolan, och vi hade fem minuter till godo när vi väl kom dit. Plus, att hade vi kommit fem minuter sent hade det inte varit hela världen, Mamma Pat brukar vara senare än så, och det gör ingenting.

Sedan var Pappa Alv sur mest hela tiden under hela bilfärden till Valencia, och lite så var det hela helgen. Tydligen hade han jättemycket han ville ha gjort under ledigheten, och han tycker att det blivit för många resor till Valencia på sista tiden, men liksom, det är väl inte så konstigt med tanke på omständigheterna? Men Mamma Alv sa att han egentligen är på rätt sida, bara det att han har mycket att göra.

Vädret i Valencia var som jag skrivit tidigare toppen. Runt 25 grader i solen i genomsnitt skulle jag tro. Jag såg en automatisk temperaturmätare någonstans och den visade på 28. Helt otroligt vad härligt det var. Visserligen gick jag runt och svettades i jeans och t-shirt, men det var gott ändå. Jag såg människor med jackor, och nästan alla hade långärmat på sig, konstiga spanjorer, haha.

Vi var på stranden och busade alla fem. Vi tog en tur in till centrum och såg en Mascleta (osäker på om det är helt rätt namn), som är ett firande av "Las fallas" i Valencia. En mascleta är fyrverkerier på dagstid som i huvudsak är ämnade för att föra oväsen och oljud, och inte främst att vara vackra i olika färger. Det var knökfullt med människor, men det var kul att ha varit med om det, eftersom jag kommer missa den stora dagen som är den 19:e mars.

Jag, Mamma Alv och barnen var även i en stor lekpark. Den var väldigt speciell och påminde om delen på Legoland där man kan ta körkort genom att köra runt i en liten bil på små vägar, för den här parken bestod av sådana små vägar och fullt med skyltar och trafiksignaler. Väldigt rolig park faktiskt.

Jag delade rum med Alvato båda nätterna den här gången, han är mycket lättare att handskas med för det mesta, han är smartare än sin syster. Den ena natten var han rädd för att tjuvar skulle komma och kidnappa honom, men jag försökte lugna ner honom och säga att i så fall skulle jag minsann skydda honom mot de potentiella tjuvarna. Den tredje gången han efter en stunds tystnad sa att han fortfarande var rädd kröp jag ner hos honom i hans säng och då somnade han på stört. Gullungen.

Och nu kommer jag inte ihåg mer, det viktigaste är säkert berättat, så nu ska jag plita på ett mer aktuellt inlägg istället.

Au pair-tänkande

Det är inte alltid en dans på rosor, det här med att vara au pair. Läget såg ut som så här:

Det var onsdag (idag alltså) och duschdag för barnen. Ibland går det smidigare än smidigast, men ibland får man kämpa lite extra. Idag var en blandad dag.

Alvita duschade snabbt och helt problemfritt, nöjda och glada var vi.

Sedan var det Alvatos tur.

Han ville inte alls. Han ville spela på sin älskade dator men jag sa bestämt nej till det, eftersom det var tvagning som gällde. Han blev surer och ilsker och arger, för att tala lite dialekt, och jag försökte banka lite vett i honom, dock inte bokstavligt som han faktiskt gjorde med mig. Han brukar hota med att slå och sparka på alla han är arg på, men det brukar mest vara tomma hot och när han väl gör slag i saken brukar det inte vara så farligt, men idag lyckades han rätt bra. Det vill säga, han fick in ett knytnävslag över munnen på mig och utan att kunna hejda mig blev jag tårögd av både smärtan och förvåningen och slängde ur mig: "Alvato! That really hurt!" och han svarade "It really hurt!?" och började storlipa (han grät i princip redan innan. Jag slängde ur mig "The shower! Now!!" och han sprang iväg som ett skott. Han grät hysteriskt, jag vet själv hur hemskt det är när man får sina föräldrar (jag räknar in mig i den kategorin just i den här situationen) ledsna och man blir ännu ledsnare själv. Så, jag fick torka mina egna tårar och gå upp och trösta honom och säga till honom att det är just därför jag inte vill att han ska slå på någon, för rätt som det är skadar man den andra personen på riktigt. Och så la jag till att eftersom han ätit så perfekt i skolan (de får ett slags matbetyg varje dag och han har haft max flera dagar på sista tiden) så är han starkare än vad han tror och därför måste man ta det lite försiktigare. Det hela slutade i alla fall bra och han duschade helt problemfritt.

Jag har även försökt prata vett med Alvita. Hon säger tjockis, dummer och liknande till varenda människa i närheten. Jag tycker inte alls att det är trevligt och jag försökte även få henne att inse att hon måste behandla andra med mer respekt, inklusive mig. Hon brukar säga att hon alltid är arg på mig för att jag hämtar dem efter skolan, men då förklarar jag Varför det är så. Att hennes föräldrar måste jobba för att få pengar för att kunna köpa mat, kläder och leksaker och allt annat som behövs. Och att jag är väldigt snäll mot henne, men att hon inte är det tillbaka, och bla bla. Jag får nog ha lite tålamod med lilla damen, som kan växla mellan att vara myspysungen nummer ett och ett farligt och argt monster och ett storgråtande vattenfall.

När jag hade den här diskussionen med Alvata sa jag bland annat att jag tycker faktiskt att jag är snäll och lyckas rätt bra med det, och då sa Alvato att "ja, med mig lyckas du i alla fall" (visserligen bara för att 15 minuter senare slå till mig på käften, men ändå, det räknas inte här).

Men, jag är som sagt optimist och positiv, och ser de där små stunderna när man får bekräftelse på att det man offrar och gör för de små liven faktiskt kanske betyder något för dem, som det som är viktigt. Alla barn är barn, och är hur mysiga som helst när de är på det humöret, och små djälvar när de vill det. Det gäller bara att fokusera på de bästa stunderna för att kunna överleva momenten då man helst vill försvinna bort. Det är bara att acceptera att det är så, och när man gjort det, ja, då tror jag att man är en bra au pair.

Stressad morgon

Vilken morgon det blev:

6:33 Vaknar och tittar på klockan. Skönt, 22 minuter tills telefonen ska ringa och väcka mig 6:55.

7:33 Vaknar och tittar på klockan. Panik!! Varför har den inte ringt?? Det visar sig att jag glömt att ställa in den jädrans telefonen. Skyndar mig som bara attan för att hinna i tid tills vi måste åka (senast 7:55 för att säkert hinna i tid till tåget).

7:51 Tittar på klockan, konstaterar att det tog mindre än 20 minuter att sminka sig, klä på sig, äta frukost, gå på toa, borsta tänderna och vara färdig för avgång.

8:13 Står på tågperrongen och tänker att det var ju skönt med en dryg halvtimmes sömn, men jag tar det helst lite lugnare i framtiden.

Morgonens jäktande resluterade i ett nytt personligt rekord i morgonbestyr, men jag har känt mig stressad hela dagen. Så, i morgon vill jag som sagt föredragsvis ha en lugn start.

Problemlösare

Pappa Alv är arg upprörd.

Pappa Alv: Vem har tagit min *han kallade det något som jag inte kommer ihåg*? Jag glömde den för att den inte låg på sin plats och nu finns den inte här alls! Jag behövde den till jobbet!
Anna: Vad är det du letar efter?
Pappa Alv: Min *sak*.
Anna: Vad är det? Är det samma sak som pennvässare? (han sa ordet med penna i halva namnet)
Pappa Alv: Nej, det är för att ha till datorn med minne i.
Anna: Aha, ett USB-minne, nej, det har jag inte sett.
Pappa Alv: Alvato, har du tagit det?
Alvato: Nej.
Pappa Alv: Alvita?
Alvita: Nej, men jag tror det är *städerskan*!

Pappa Alv fortsätter att rota runt på skrivbordet och grymtar och frågar vem som tagit det och bytt plats på det.

Pappa Alv: Är du säker på att du inte sett det?
Anna: Ja.

Lite betänketid.

Anna: Du har inte lämnat kvar det i datorn eller något?
Pappa Alv: ...
Pappa Alv: Smart tänkt..Summan av kardemumman: Tänk logiskt innan du brusar upp dig i onödan.

Snart kanske

För dem som undrar, ja, det kommer snart en uppdatering från helgens utflykter, men jag är näst intill död av sömnbegär, så det kommer möjligtvis i morgon. Om jag inte sover bort mina två timmars rast. Jag var bara tvungen att skriva om Alvato innan hela grejen gick förlorad. Så nu vet ni det.


Alvato är ett geni

Vet ni hur tvål fungerar? Inte exakt med vilka ämnen och hur de formar sig tillsammans, utan på ett mycket enklare plan än så. Man behöver ju inte göra det svårare än vad det är, lyssna (läs) det här som är taget ur luften när jag duschade Alvato:

Alvato: Tvålen gör små bollar av smutsen så de trillar av.
Anna: Va? Vad sa du?
Alvato: Tvålen gör små bollar av smutsen som vattnet tar bort.
Anna: Vem har sagt det?
Alvato: Ingen.
Anna: Va? Ingen? Är du säker? Ingen som har sagt det i skolan?
Alvato: Nej.
Anna: Men det är ju helt rätt. Vad smart du är!!

Behöver jag säga att det är inte många sexåringar som kan tänka ut något så logiskt (men ändå komplicerat att komma på) själv. När jag berättade för Pappa Alv berättade han i sin tur en liknande historia från när Alvato var ca 3 år när solen gick bakom moln (som vid närmare eftertanke ju faktiskt är ett felaktigt uttryck):

Pappa Alv: Nu har solen gått bakom molen.
Alvato: Nej, det är molen som förflyttat sig framför solen.

Hur smart får man egentligen lov att bli vid den åldern? Blir han inte något smart i framtiden, ja, då har framtiden gått miste om något smart.

Sista inlägget

Jag hann se hela Melodifestivalen! Sa kul! :) Mer uppdateringar hinner jag dock inte skriva, det kommer i morgon eller pa mandag istallet. Hoppas det ar soligt och varmt i morgon igen, jag vill ha lite skon sommarkansla.

Hel lat

Da fick jag hora hela Bengtzings lat ocksa. Innan horde jag kanske tva meningar av den, sa det var ju trevligt. Och den var helt okej. Nu snart kommer finalist nummer tva ocksa. Jag hoppas nastan att det inte blir Perrelli, bara for att jag ska fa hora en "ny" lat igen. Haha. Fast a andra sidan tror jag inte att det blir sa.

Upptäckt

Nu efter de fem latarna som gatt vidare markte jag att redan fran lat nummer 2 och fram till 7 borjade jag fa svarigheter med att uppfatta latarna. Bade ljud och bild var daligt. Snabbgenomgangen gav faktiskt mer an originalomgangen. Och nu vill jag se Bjorn innan vi masta ata eller nagot har.

Mittavbrott

Tyvarr fungerade Internet lite daligt, sa jag missade nastan hela mittendelen av de 8 latarna. Sag och horde bara lite grann av dem. Men lyckligtvis lyckades det fixa sig sa att jag sag Luuks fantastiska dans. Hoppas hoppas innerligt att det funkar lika bra med Bjorn.

Direkt fran Valencia

Jag ar i Valencia just nu och lanar Mamma Alv laptop for att kolla pa Melodifestivalen. Som till skillnad fran forra veckan verkar bli bra och intressant. Det ar val bara att hoppas att batteriet till datorn inte dor innan jag i alla fall fatt hora alla latar.

For ovrigt, vadret har varit kanon idag har. Har gatt runt i stekande solsken och svettats i t-shirt. Helt underbart sommarvader! En termometer visade pa 28 grader i solen. Och det ar bara 1:a mars! Sommar, ah sommar. :)

RSS 2.0