Senaste dagarna

Nu har vi gäster här. En familj som Familjen Alv träffade någon sommar i Valencia vad jag förstått det som. De har två barn, sex och tre tror jag att de är, en flicka och en pojke. Jag har hjälpt till en del med förberedelserna, men jag tvivlar på att jag kommer kunna äta så mycket. Det är nämligen paella som står på menyn, och den är FULL av havssaker så som fisk, kräftor, krabbinnehåll, snäckinnehåll mm. Jag mådde nästan illa när Mamma Alv pressade ut innehållet ur krabborna, usch! Det blir till ett petande i maten om jag ska få i mig något ris över huvud taget. Komplicerat att vara vegetarian en sådan här dag. Men även om jag inte varit det hade jag ju inte gillat maten, eftersom havsdjur aldrig varit min favoritmat direkt. Blärk! Om man får lov att skriva så. Jag får helt enkelt försöka rymma iväg efter maten eller något, så jag kan käka lite choklad istället.

Nu lite övrigt:

Igår hade jag planerat att sova ett par timmar när jag kom hem från skolan, eftersom Mamma Alv sagt att hon troligtvis skulle kunna hämta barnen. Om hon mot förmodan inte skulle kunna det skulle hon slå mig en plingeling. Vad tror ni händer? Jo, halv 16 när jag vilat/sovit i cirka 10 minuter ringde min mobil "Hej, vi ska äta med min chef, kan du hämta barnen?". Tja, ett nej gick ju inte direkt att säga, så, jag ställde mobilen på väckning, sov 20 minuter till, sen var det bara att ge sig iväg.

När jag kom till skolan var Alvita tjurig, eller hon blev det efter en stund, och jag lämnade henne hos två andra mammor som alltid ger henne en massa godis och choklad och allt vad det är. Alvato ville nämligen till "piratparken", så jag gick med honom dit istället. När vi varit där en stund hörde jag ett "Hola!" bakom mig, och då var det Mamma Alv som kom gåendes. Det knasiga var att Pappa Alv hade kommit han också, så alla vi tre vuxna (om jag nu får lov att kalla mig det) hade kommit dit. Alltså när vi åkte hem åkte vi i tre bilar, kändes lite onödigt, men vad kunde vi göra liksom. Pappa Alv hade slutat tidigt och åkte inom skolan på vägen hem, det var därför han också kommit dit. Varför Mamma Alv kom berodde på att hon hade velat prata med Pat, men det var Javs pappa som hämtade honom, och han ville hem direkt. Han frågade bara mig om den där killen skickat ett mail till mig än, vilket jag svarade nej på, eftersom jag inte fått något. Och då ringde han till honom, men som tur var var det ingen som svarade. Och sen efter det gick han hem med sin son, som hellre ville stanna kvar och leka med Alvato, men se det fick han inte.

Igår var även sista dagen för Ako (den japanska tjejen) i skolan. Det var tråkigt, för hon är snäll och pratar lagom mycket spanska för att man ska våga prata med henne utan att skämmas över att göra fel hela tiden. Men förhoppningsvis ska vi till Rastro i morgon, den stora markanden i Madrid. Affärerna är öppna också, så ska se om jag lyckas få tag i en jacka den här gången.

Ako ska förresten åka till London och Helsingfors nu. Hon har dille på Finland av någon knasig anledning, så hon ska åka dit och frysa halvt ihjäl, stackarn. Nästa sommar åker hon antagligen dit igen, och då har jag lyckats övertala henne om att ta en tur till Sverige också. Så mamma och pappa, då får ni räkna med japanskt besök där hemma. Nu ska jag nog ner och titta till läget igen, men det känns så svårt att umgås med några man inte känner på spanska. Vi får väl se hur det kommer gå. Med maten och alltihopa.

Kommentarer
Postat av: Mammica

Bara du själv är hemma så är japanskt besök välkommet! Annars också - din säng är ju ledig i så fall. E får väl träna upp japanskan...
Japaner är väldigt intresserade av våra nordiska länder och saker/design så det förvånar mig inte så mycket att hon ska åka till Finland.
Kul om ni hittar adventsljusstaken så att du får lite hemkänsla. Vi har inte fått fram vår ännu, men det är ju inte förrän i morgon man ska tända det första ljuset.

2007-12-01 @ 17:40:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0