Sevilla

9:e december. Tittar man i en svensk almanacka får man ofta se vem som har namnsdag. Jag tänkte på den här dagen för ett tag sedan, men trots det blev jag glatt överraskad när jag fick ett Grattis-på-namnsdagen-Anna-sms från Mammica med lussekattshälsningar hemifrån. Jättetack!

Dessutom, när jag kom hem väntade ett kuvert på mig. Naturligtvis kände jag igen handstilen och blev varm och glad utan att ens ha öppnat det. Inuti var ett jättesött kort. Tack så jättemycket Sara!


Nu över till helgen i Sevilla:

Torsdag
Planerad avgångstid 7.00. Avgångstid i verkligheten 7.30. Ankomst till Sevilla ca 13.00.
Liten rundvandring i Pappa Alvs fasters med mans hus. De hade en jättefin hund som hette Tana och huset var även det jättefint. Jag delad sovrum med barnen, vilket gick bra under de tre nätterna vi var där.
På kvällen åkte jag och föräldrarna Alv ner till själva staden Sevilla, eftersom fastern bor i ett samhälle lite utanför. Vi gick runt och strosade en hel del på en massa smala, mysiga gator. Jag lyckades till och med köpa en julklapp. Till vem den är förblir dock min hemlis. Vi åt middag på en fantastiskt mysig restaurang, jag och Pappa Alv åt pizza och Mamma Alv spaghetti. Till förrätt delade vi på friterade grönsaker, och det lustiga var att alla helt åt vegetariskt, utan att ens tänka på det (utom jag då). Till efterrätt drack vi "Infusion", en sorts te där man får välja smak. Jag och Mamma Alv drack "Frutas del bosque", frukter från skogen, och Pappa Alv med mint. Det var jättegott! Hela kvällen var bra och mysig.

Fredag
Blev väckt 9.57 av Mamma Alv, och en halvtimme senare var jag klar för avgång mot Sevilla igen. Vi tre vuxna (vi lämnade barnen hemma igen) skulle utforska lite sevärdheter, men eftersom Föräldrarna Alv redan varit i Sevilla fick jag ta de största på egen hand. Det vill säga, jag ställde mig i kön in till katedralen (den tredje största i världen), vilket tog sin lilla tid. Sedan fick jag betala 7,50 euro och därefter utforskade jag byggnaden. Den stora attraktionen, La Giralda, som är ett muslimskt minarettorn, öppnade inte förrän 12.30, så 12.20 (jag kom dit vid ca 11) gick jag bort dit, för att möta världens då längsta kö. Jag ställde mig i den, eftersom jag nu hade betalat så pass mycket kunde jag ju inte missa detta. Det kom mer och mer människor, och kön formade sig till den mest korkade kö jag någonsin sett. Istället för att gå i fina små rader fram och tillbaka, gick den i en sorts avlång cirkel (ellips, jag vet) med slutändan mitt i hela smeten. Föreställ er en orm som slingrar sig runt, runt. Exakt så snurrad och vriden var kön! Men, till slut kom jag upp i tornet och fick se utsikten därifrån. Trevlans.

Det var tänkt att jag skulle ta en tur till palatset också, men eftersom jag fick stå i massa kö (40 minuter upp till Giralda), fanns det inte tid till det. Så, när Mamma och Pappa Alv var klara med sitt åkte vi hem för lunch och sen på eftermiddagen/kvällen åkte jag, Mamma Alv och barnen ner till stan igen. Då var det dags för häst och vagn-tur genom Sevilla. Många av hästarna var smala och svettiga, och det rök från dem i den kyliga kvällsluften. Stackars djur. Jag ville ha en välgödd häst så man inte behövde ha dåligt samvete, men vi fick tyvärr inte välja. Den vi fick var okej, men inte så bra som jag ville haft den. Turen var i alla fall trevligt, vi såg det mesta som finns att se i Sevilla på en gång, Torre de oro (guldtornet) och Plaza de España mm.

Lördag
Vaknade vid 10 igen eftersom vi allihopa skulle ner ut i samhället för att äta lunch tillsammans. Jag visste som vanligt inte vad jag skulle äta, dels eftersom jag aldrig fattar restaurangmenyer, och speciellt inte på spanska, och dels eftersom jag inte ville ha något med kött i närheten. Mamma Alv föreslog något som skulle vara rullar av aubergine, och det lär ju vegetariskt och bra. Men när jag får in maten och öppnar en av rullarna, upptäcker jag så klart att det är skinka inuti! Trots att farbrorn sagt till kyparen att jag var vegetarian! Men, jag fick byta till en sallad, men i slutändan fick vi betala för den första rullrätten. Dumma restaurang! (Även om Mamma Alv hade flera, flera, flera restaurangbiljetter som hon betalade med, så egentligen betalade vi ingenting för maten.)

På eftermiddagen/kvällen gjordes en ny tripp in till stan av oss tre vuxna. Jag skulle nu titta till palatset var det tänkt, men när jag kom dit visade det sig att det var stängt! Så istället tog jag mig en rundtur i Sevillas innerstad. Det var mycket, mycket trevligt. Fullt med folk på gatorna, och stämningen var precis så mysig som jag fått höra. Jag köpte en väska (vit med Sevilla skrivet överallt på den, jag vet, väldigt turistiskt, men den var fin och jag ville ha något därifrån) och ett par öronhängen.

När vi kom hem igen var det i princip bara för att lämna av mig, för sen stack Föräldrarna Alv på bio (jag har fortfarande glömt bort att fråga hur den var) och jag var ensam med barnen tillsammans med faster och farbror. Det gick bra, när vi fått barnen i säng i någorlunda tid tittade jag på en halvlek fotboll med farbrorn, sedan gick även jag till sängs.

Söndag
Jag ställde klockan, för att vakna i tid. Men vilken tid jag skulle vakna visste jag inte, eftersom vi inte bestämt något. Allt jag visste var att det var planerat att åka före lunch för att komma hem tidigt. När min mobil ringde var dock ingen annan uppe än, så jag somnade om och lät barnen väcka mig när de vaknade. Och vid 11 var allihopa klara och vi åkta norrut igen.

Vägen hem var lång. Bilköer och dimma och skrikande trötta barn. Till slut stod bilen dock i garaget igen och vi var hemma.



En annan sak är att jag pajade min ena lins redan första kvällen. Jag var så trött när jag kom i säng (vid 2 om jag minns rätt) så jag slarvade tydligen med linserna i linskoppen, så följande morgon när jag skulle stoppa in dem i ögonen fanns där bara en. Jag fick panik och letade efter linsen i sängen på överkastet, där jag haft linskoppen när jag tog ut linserna. Men jag hittade den inte, så reser jag mig upp och hör ett *KRASH" under skon. Neeej! Jag hade stampat sönder den uttorkade linsen. Detta har inneburit att jag gått runt med glasögon hela långa helgen. Av detta har jag kommit fram till att jag föredrar linser. Man ser bättre och det är smidigare. Klart slut.

Det kan även tilläggas att maten som fastern gjorde varit kanon hela tiden. Allt helt vegetariskt för min del, och inte mycket att klaga på. Det enda var det där restaurangbesöket, men det berodde ju på andra saker än hennes matlagning.

Vad kan man mer tillägga? Att det här inlägget har varit under tillverkning i flera timmar nu, eftersom jag hunnit med att äta middag, prata svenska på Skype, och skriva med Manu på MSN. Jag är rätt trött nu, jobbigt med skola i morgon. Nu längtar jag verkligen till lite lov på riktigt. Där hemma med mys och pys och julestrul och julekul, eller något i den stilen.


Kommentarer
Postat av: Sara

Anna! Nåt katastrofalt har hänt för första gången i världshistorien!! JAG HAR GLÖMT DIN NAMNSDAG!!! Förlåt förlåt förlåt!!!! Men jag hoppas att ett grattis i efterskott går liiite bra iaf(A) Och vet du, 2 veckor tills vi ses nu ;) :D:D:D:D

2007-12-10 @ 09:25:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0