Mer om au pair

Uppföljningssvar på förra inlägget:

Ja, helgerna är lediga för mig. Saken är den att jag trivs så bra med familjen, så jag har inget emot att tillbringa helgen med dem. Därför, om de till exempel åker till släkten i Madrid brukar jag följa med. Det här känns inte direkt som ett jobb, i den meningen att jag börjar och slutar vissa klockslag och går hem till mig själv. Visst, jag måste naturligtvis vara i barnens skola innan de hunnit sluta och så, men så fort föräldrarna är hemma kan jag "slappna" av. I princip allt de som gör, är jag också välkommen att göra, men jag är även fri att tacka nej.

Lite jobbigt är det att hålla igång så mycket. Tidiga morgnar och sena kvällar. Men vad gäller avståndet till skolan och stan är jag van vid det, så var det även i Sverige där jag bor i ett litet samhälle, 4 mil från närmsta stad. Det tror jag är en klar fördel att ha med sig, speciellt om man kommer till ett sånt här litet minisamhälle jag bor i nu. Risken hade annars varit att jag blivit smått galen på att ingenting händer här.

Jag åkte inte genom en organisation, jag är här helt privat, så att säga. Jag letade familjer på Internet i två-tre månader (om jag inte är helt ute och cyklar vill säga) innan jag hittade Familjen Alv. Sidorna jag använde mig av var:

http://www.aupair-world.net/ (Den helt klart bästa (och notera att det är .net och inte .com))
http://www.greataupair.com/
http://www.aupair-options.com/

Sedan finns det fler sidor så som:

http://www.aupairathome.com/
http://www.sunnyaupairs.com/
http://www.newaupair.com/

På de sex sidorna finns många olika familjer att inspektera och ta kontakt med.

Rebecca, vart vill du åka? Spanien?

Jag måste också tillägga att livet som au pair skiljer sig betydligt beroende på familj, uppgifter och land. Jag har hamnat i en bra familj, men jag vet andra som har haft mindre framgång. Det är dock värt ett försök, upplevelserna och erfarenheterna man får är aldrig onyttiga.


Kommentarer
Postat av: rebecca (blivande au pair)

Hej igen, tack för dina svar :)
Ja, jag funderar på Spanien.. har alltid velat lära mig spanska =) Jag ska kolla in de där sidorna.. tack så jättemycket för svaren och tipsen! Jag älskar din blogg!

2008-01-25 @ 12:31:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0