Helg- och veckoplaner

Och nu skriver jag igen (jag har skrivit allt det här i samma blogginlägg men valde efter lite eftertanke att dela upp det för att få bättre perspektiv över det hela, och för att förenkla för mina läsare), efter att ha pratat med henne, och med Föräldrarna Alv och hela köret, och nu är planerna någorlunda fasta igen. Det ser ut som så här:

Måndag: Min familj kommer till Madrid, jag möter dem på flygplatsen och vi sover på hotell.
Tisdag: Vi åker hit till huset på förmiddagen, lämnar av lite grejer och sen åker vi till Valencia i min lilla fina bil. Jag tror att jag hittar dit, det är värre när vi kommer fram till staden och hitta rätt till huset. Hur det ska gå till vet jag inte riktigt ännu. Vi spenderar i alla fall kvällen där och ser "las fallas".
Onsdag: Valencia för hela slanten också. Sista och viktigaste dagen för firandet. Plus att Yas från min klass ska dit också, så eventuellt kanske vi kan träffas.
Torsdag: Vi åker hem på förmiddagen, för att sedan kunna ta en tur i Alcalá på kvällen
Fredag: Eventuellt besök i Toledo, men det är ingenting bestämt än. Men eftersom det är långfredag är inga museum öppna, men dock alla kyrkor, plus att Mamma Alv sa att Toledo är jättefint på påsk.
Lördag: Madrid för hela slanten. Prado, Retiro, köpcenter och allt som orkas och hinns med (vi behöver ju inte överdriva, utan välja ut det viktigaste).
Söndag: Min familj åker hem på förmiddagen, och så var den veckan över.

Några frågor på det? Haha. Nu måste bara hotellet i Madrid avbokas till bara en natt, och sen tror jag det mesta är klart.

Nu över till i morgon (det här blir ett långt inlägg eftersom jag skrivit på det hela kvällen känns det som). Jag ska antagligen till Madrid för att partaja lite, det var jättelänge sen, så ska nog bli kul. Det blir första gången i Madrid, har bara varit i Alcalá innan, plus att jag bara känner en av dem som ska ut, och honom känner jag bara sedan två veckor egentligen, trots att han varit i skolan en månad drygt tror jag. Det är Ren jag pratar om och jag kan ju presentera honom lite mer ingående för de som vill:

Han heter alltså Ren här på bloggen, jag tror han är 20, och att han fyller 21 i år, men det har jag inte frågat honom. Han är född i Brasilien men när han var 10 flyttade han till Australien och har bott där sen dess, även om han besökt Brasilien flera gånger efter det. Han pratar flytande portugisiska och engelska, och jag har länge velat höra hans dialekt på engelskan. Men eftersom jag varit duktig och pratar enbart spanska i skolan sedan Jen lämnade mig i februari, så har jag inte fått tillfälle till det. Förrän idag.

Vi blev ensamma i klassrummet efter lektionen och rätt som det var övergick han till engelska, så då gjorde jag det med. Bland det första han sa var "Du har en amerikansk dialekt ju!". Jag vet inte om det är bra eller dåligt, bra att jag inte enligt honom har någon svensk ful brytning, men dåligt för jag vill hellre prata brittisk snygg och snoffsig engelska. Haha. Men amerikansk slapp sådan får väl duga bra ändå.

Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa allting med i morgon, buss eller bil och hur jag ska komma hem och sånt. Men aja, det löser sig på något vänster. Får nog skriva mer om det i morgon, för nu vill jag gå och lägga mig om det är möjligt. Risken finns nämligen att jag kommer vara vaken fram till klockan 10.30 på lördag, från och med klockan 7 på fredag. Hm, det blir ett långt dygn i så fall, så lär behöva sova. Jag ska försöka sova lite på dagen i morgon för att förbereda mig på detta äventyr. Men sen har jag hela lördagen och söndagen att vila upp mig på, så det gör inte så mycket att förlora en natts sömn så där. Men nu! Nattliga förberedelser! (Jag har fortfarande inte tagit reda på hur ofta barnen borstar tänderna, måste göra det någon dag.)


Kommentarer
Postat av: Mammica

Ta det lugnt i Madrid så att du är pigg när vi kommer!
Kramar!

2008-03-14 @ 06:51:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0