Spain is here

Jag har inte velat fraga familjen om att fa lana deras dator för mycket. Vill inte visa dem vilken datornörd jag egentligen är. Haha. ISa när Pappa Alv fragade om jag ville använda den, sa jag sa klart ja. dag är det lördag, vilket innebär att hela familjen är hemma, och det är ledigt för mig. Jag vet visserligen inte vad jag ska göra med min ledighet, sa jag har varit med familjen och försökt leka med barnen.

De har en himlans massa leksaker överallt, och den bästa är en elektrisk bilbana. Igar var jag med och hamtade barnen fran skolan för andra gangen (igar var en lang dag, kommer till det sen) och utanför skolan jämte soptunnorna hittade de delar till samma bilbana de har hemma. Sa, familjen tog hem allting, tvättade det och använder det. Det visar pa hur "sparsam" den här familjen är. De slänger i princip ingen mat, utan vill barnen inte ha det, äter föräldrarna det själva direkt, eller sparar till dagen efter. De har bara en soptunna, i köket, där de visserligen sorterar plast, papper och "skräp", men det behöver inte vara rent eller sa som hemma. Men det är ju i alla fall bra att sortera över huvud taget.

Ska ta lite snabbt om igar nu. Först akte jag med Pappa Alv till skolan för att lämna barnen, och sen akte jag med honom till hans jobb pa universitetet i Madrid. Därifran tog jag tunnelbanan (Metro) alldeles själv in till Madrid centrum. Lite läskigt för en lantlolla (hahaha) som jag att aka Metron helt själv i en helt ny stad, och dessutom behöva byta mitt i smeten ocksa! Men det gick bra i alla fall. Inne i Madrid var mitt huvudsyfte att hitta en optiker och köpa linsvätska, vilket tog en bra stund. Till slut hittade jag dock en, och fick min linsvätska (efter att ha pratat spanska med försäljaren!!) som kostade 12 euro. Mot 80 kronor i Sverige. Men jaja, jag maste ju ha det sa da far jag väl betala för det ocksa.

Sedan gick jag runt lite i stan, var lite halvt stressad för jag ville inte missa tunnelbanan tillbaka till Pappa Alvs jobb. Men det gick bra pa tillbakavägen ocksa. Värre var det när vi skulle hitta till en verkstad. Bilen hade nämligen uppfört sig lite konstigt pa vägen in till Madrid, och nu skulle vi aka och kolla upp det. Efter en hel massa felkörningar hit och dit, ringde Pappa Alv efter Mamma Alv, för hon jobbade i närheten och hon fick guida oss. Det blev en tripp till en verkstad, som vi akte ifran, vet inte riktigt varför, men vi akte vidare till en annan (efter ännu mer virrande, 5 miljorner invanare gör en rätt stor stad) där vi till slut fick hjälp. Vi var visserligen där en evighet och jag var skittrött och ville helst hem och sova.

Barnen var kvar i skolan, en mamma till en klasskompis till dem passade dem visst, eftersom de slutat skolan redan. När vi till slut kom till skolan var ungarna ute och lekte och det ville de fortsätta med i en evighet. Jag träffade en del föräldrar plus en lärare, sa de flesta vet vem jag är, även om jag inte gör det samma. Haha. Men, men. Jag lär väl känna de efter hand, för det är vanligt att barnen stannar kvar och leker.

Dagen igar var alltsa lang för stackars mig, men jag överlevde i alla fall. Maten bestod av rester fran dagen innan, och jag överlevde den ocksa. Börjar väl vänja mig sa smatt nu antar jag.

Idag var meningen att vi skulle ha gatt pa en Gloria Estefan konsert i Madrid, men jag tror inte att det blir av. Lite synd.

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer. Tar rätt lang tid att skriva, för jag använder deras vanliga dator nu, och den är skitslö. Resten av familjen är ute och leker, och här sitter jag. Faktiskt rätt skönt. Hade bara velat ha min egen dator. Men förhoppningsvis far jag väl det snart. Nu är jag för trött för att orka komma pa mer att skriva. Fraga om det är nagot ni tycker jag missat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0