Hemresan klar

Jag har min biljett hem!

Efter mycket letande efter att få den billigaste biljetten lyckades jag till slut. Det var nämligen så att priserna ändrades stup i kvarten (snarare stup i minuten, men vet inte om man kan säga så, haha), och det var en prisjakt utan dess like. Men till slut fick jag napp ändå.

Vilket datum det är, ja, det väntar jag lite med att skriva här. Tänkte berätta för de närmaste först innan hela världen kan ta del av det.

SÖKES: Au pair (fortsättning)

Jag kanske borde ha lagt till att båda familjerna är jättetrevliga och den som kommer till dem kommer ha ett jättebra år tillsammans med familjerna.

Har man några frågor går det naturligtvis jättebra att skriva dem till mig, gärna med mailadress så att jag kan svara privat.

Ett plus är om man kommer från ett mindre samhälle, eftersom det i båda fallen (främst hos Familjen Alv) handlar om ett minisamhälle där det inte händer mycket och det är lite halvkrångligt att ta sig in till stan, även om de har bil som de lånar ut. Men som sagt, det är bra om man redan är van vid landsbygden.

Åh, och glömde skriva starttid också. Hos Familjen Alv är det i september-oktober som gäller och hos Familjen Pat så snart som möjligt och senast i oktober.

SÖKES: Au pair

Familjen Alv

Barn: Pojke, 6, flicka, 5

Bor: I ett litet samhälle 15 km från Alcalá de Henares och 4 mil från Madrid.

Uppgifter: Hämta barnen efter deras skola som slutar 16.45 (tar ca 20 minuter med bil som familjen lånar ut) och vara med dem tills föräldrarna kommer hem vid 20-21-tiden. Under den tiden ge dem ett litet mellanmål i form av exempelvis en frukt och leka med dem. Även påbörja (och eventuellt göra klart) middagen till barnen, dock har mamman i de flesta fallen förberett maten och det är bara att värma upp den. Vissa dagar är det dusch också.

Språk: Föräldrarna pratar både spanska och engelska, och barnen lär sig det i skolan. Uppgiften för au pairen är att fortsätta engelskaträningen med barnen i huset och de är redan duktiga på att både förstå och prata. Även vissa ord på svenska.

Städning: Ingen, mer än att tömma diskmaskinen om det behövs, och hålla ordning på lite leksaker om de ligger och dräller, samt dina kläder och sängkläder.

Familjen Pat

Barn: Pojke, 6, flicka, 2

Bor: I ett samhälle 18 km från Alcalá de Henares och 3 mil från Madrid.

Uppgifter: Hjälpa till främst med flickan under dagen, ge henne mat, leka med henne, ta henne ut på promenad, även om det alltid är någon hemma (mamman, hennes syskondotter, pappan eller någon annan). På eftermiddagen när pojken slutar skolan leka med honom. Det hela är dock att ses mer som ett uppdelat arbete mellan au parien och mamman för att underhålla båda barnen på bästa sätt.

Språk: Föräldrarna pratar bara spanska, men pojken lär sig engelska i skolan. Uppgiften för au pairen är att fortsätta engelskaträningen i huset.

Städning: Ingen, mer än att tömma diskmaskinen om det behövs, och hålla ordning på lite leksaker om de ligger och dräller, samt dina kläder och sängkläder.

Sjuk

Jag har gått och blivit sjuk. Kände mig näst intill döende innan idag, men nu är det aningen bättre.

Det började inatt klockan 4 då jag behövde gå (springa) upp och kasta upp stora delar av middagen på toeletten, och det fick jag göra tre gånger till den natten. Men Mamma och Pappa Alv gav mig kamomillte och frågade hur det var med mig, så den här gången har jag inte känt mig ensammast i världen som den gången när bara Farföräldrarna Alv var här.

Största delen idag har gått åt till att sova, sova och sova. Har även fått springa på toa några gånger, men pga den andra matöppningen, så att säga.

Jag var även fruktansvärt yr innan, och varje gång jag skulle gå de knappa 10 meterna till badrummet var jag tvungen att lägga mig ner på golvet på mitten av vägen för att inte svimma. Jag låg även på golvet i badrummet ett par gånger för att orka ta mig tillbaka till sängen.

Trots att jag känner mig helt död har det varit okej, eftersom jag blivit bra uppassad av Mamma Alv och barnen fram för allt. Alvita sa att de skulle ta väldigt bra hand om mig, och lite då och då har hon kommit upp och frågat om jag vill ha något. Det jag saknar är: Bragokex, Dröm yoggi och sockerdricka. Det är min typiska spymat känns det som, men jag har fått ett annat sorts kex som fungerade nästan lika bra, och till lunch åt jag en halv tallrik vitt ris och lite bröd.

Men nu ska jag tillbaka till sängen igen, är fortfarande trött. I morgon lär det dock inte bli någon skola, och jag undrar lite om hur vi ska göra med barnens hämtning. Jag vet ju inte hur jag känner mig i morgon eftermiddag, men lär ju inte direkt vara så pigg på att sätta mig i bilen och köra de 20 minuterna till deras skola. Men, men, vi får väl se lite senare. Nu, vila!

DELE och övrigt

Jag är supertrött efter två överstressande dagar, och en helstressad vecka. Men till slut är äntligen DELE och allt som har med spansk examen att göra slut. Por fin!

I torsdags gjordes den muntliga delen och jag och Yas skulle träffas vid Metro-stationen nära stället i Madrid där provet skulle hålla hus. Jag skickade ett sms till honom när jag var på Metro-tåget för att säga att jag var nära eftersom han redan var i Madrid. Jag var tvungen att byta tåg och på mellanstationen fick jag svar från honom att det var uppfattat. Två sekunder senare tittar jag upp åt höger och vem ser jag inte komma gående där om inte självaste Yas! Det var en chock för oss båda, och han hoppade baklänges när han såg mig stå där och vänta. Fullständigt komiskt, haha.

Själva provet gick inte jättebra. Jag var superdupernervös och har ingen aning om hur många fel jag gjorde. Inte för att själva provet var svårt, det var rättare sagt fårvånande enkelt, men tack vare nerverna som fick utspel har jag ingen aning om jag gjorde bort mig totalt eller inte.

Fredagen var betydligt lugnare än torsdagen. Det blev en tidig morgon, fick gå upp klockan sex för att hinna in till Madrid till 8.30 (okej, sex är inte jättetidigt, men kvällen innan var jag ju bara tvungen att se om Charlotte skulle gå vidare till kvällens final). Mötte upp Yas på tåget, eller rättare sagt, han mötte upp mig, och sen var det provdags igen. Alla skrivdelar och hörförståelsen var enkla, det var nog bara tre frågor eller ord jag tvekade lite på, men över lag var det betydligt enklare än jag trodde. Även om det inte var ett test för totala nybörjare, men förvånansvärt lättskrivet.

Båda dagarna hade jag hoppats på att kunna stanna kvar i Madrid för lite shoppning, men de planerna grusades rejält. Mamma Alv var borta med jobbet från onsdag-fredagkväll och Pappa Alv kunde inte heller hämta barnen någon utav dagarna. Torsdagen ställde Farföräldrarna Alv upp men ville att jag skulle komma hem så fort som möjligt eftersom deras andra två barnbarn var hemma hos dem eftersom deras föräldrar också var bortresta. Det jag tycker är lite dumt eller vad man ska säga, är att de här två killarna är 14 och 16, eller 15 och 17, vet inte riktigt, men i den åldern bör man väl klara sig själv, eller??

Fredagen kunde jag hämta dem, men hade jättegärna stannat kvar i Madrid, inte bara för shopping, utan även för att Yas kom med förslaget att äta lunch tillsammans på en bra japansk restaurang i närheten. Tyvärr öppnade de inte förrän en timme senare och jag hade inte tid att vänta så länge. Men jag lovade honom att vi måste gå dit en annan dag.

Idag gick jag upp vid 11, och hade då sovit nästan 12 timmar, lika mycket som jag sovit de två föregående nätterna tillsammans. Jag hade helst sovit mycket mer än så, men Alvita hade bestämt sig för att jag skulle upp då. Dagen har mest spenderats framför datorn och tv:n. Vi har kollat på Ratatouille (hur det stavas vet jag inte, och på svenska har jag för mig att den heter Råttatouille eller något sånt där, orkar inte leta reda på det) och Mary Poppins. Båda två naturligtvis på spanska, men jag förstår nästan allting, så det går bra ändå. Och ikväll är det ju Eurovision, och eftersom jag är i Spanien kan jag slänga in några röster på Sverige.

Dock har jag ont i huvudet och är trött, så blir ett litet mysterium hur jag ska orka hålla mig vaken under hela festivalen, men ska göra mitt bästa ändå.

Kort inlägg

Jag ar hemma hos Familjen Pat nu. Dottern fyller 2 och vi ska snart ata tarta. Sa tankte bara uppdatera lite har lite snabbt.

Har massa saker jag maste gora hemma, har en presentation i morgon som jag inte ens borjat pa, och borde forbereda mig lite pa att jag har prat-delen pa mitt DELE-prov i morgon. Borjar bli nervos nu. Usch och fy.

Svenskökning

Idag hände något som jag trodde skulle bli kul och intressant. På rasten i skolan sa Mig (läraren) att det skulle börja en svensk kille i min klass samma dag! Jag har varit ensam svensk hela tiden i skolan, de andra har haft sina japaner, australiensare, tyskar, italienare osv, men jag har hela tiden fått vara ensam (om man bortser från Pappa Norrman då, som ju i alla fall är skandinav).

Det visade sig dock att han verkade rätt tråkig. Han pluggar visst medicin och är här som Erasmusstudent och heter Sim. Det är allt jag vet om honom. Men han verkar som sagt rätt trist och grå, men, men, så kan det gå. Det är nästan så att jag vill tillbaka till att vara ensam svensk, det var roligare så.

Något jag förresten glömt bort att skriva är att för två veckor sedan eller något fick jag mitt betyg från högskoleprovet. Jag lyckades förbättra mig ett steg, så det var ju alltså inte helt i onödan jag gjorde det.

Nu har tiden runnit iväg och jag måste skynda mig iväg till barnens skola.


Cirkuskritik

Ikväll har jag varit på den tråkigaste cirkusen i mitt livs historia. Det kanske beror på att jag olyckligtvis har blivit för gammal, eller så var kvaliteten helt enkelt usel.

För mig är cirkus akrobatik, konster och farligheter. Clowner ska naturligtvis finnas med också, men då ska de vara roliga och få lika mycket plats som övriga nummer. Så var det dock inte här.

Det började med tigrar, något som jag så vitt vet är olagligt i Sverige, och när jag berättade det för Mamma Alv sa hon att det trodde hon att det var i Spanien också, men antagligen hade de licens av någon anledning. Det tigrarna gjorde var dock bara att sitta på var sin pelare och en utav dem hoppade två gånger mellan två pelare. Det var allt, samtidigt som en bäst-före-utgången kvinna lekte lite med band hängande från taket, hon var inte speciellt spektakulär.

Andra djur som var med var en shettlandsponny och en stor häst som sprang runt tillsammans, fyra svarta Frieserhästar (tror att det var det i alla fall), en lama som sprang två varv i arenan och hoppade över två hinder, två dromedarer som sprang max fyra varv i arenan och sedan var de avklarade. De hade även en till shettis som barnen fick rida på i pausen och bli fotograferade på.

Artisterna var inte mycket mer speciella. Det var en kille som gick och cyklade på lina, han var väl sådär, men inget spektakulärt, linan var ganska kort om man jämför med proffs. Han cyklade även på enhjuling i ett senare nummer. Sen var det en tjej som lekte lite med rockringar, hon var okej, men inte "åh-vad-duktig-hon-är"-bra alls. En annan kvinna (den mest bäst-före-daterade av dem alla, även om de allra flesta hade några år för mycket på nacken vad det såg ut) hängde i en ring i taket och gjorde lite akrobatik där. En annan tjej gjorde samma grej som i första numret, med banden hängande från taket. Hon var helt klart bättre än den första kvinnan och hon kommer på silverplats i mina ögon. Den som var bäst var dock en kille som gungade i ett gummirep i taket. Han gungade högt och slog till och med i tälttaket, och gjorde akrobatik. Dessutom var han klädd som pirat och hade Pirats of the Caribbean-låten som sin musik, alltid ett plus till ett inbitet Pirates-fan som jag.

Nu till det som var sämst av allt. Clownerna. Titt som tätt, mellan var och varannat nummer fick de alldeles för mycket plats och tid. Jag tror de var inne minst sex gånger, och efter varje nummer bönade jag och bad jag för att clownerna skulle hålla sig utanför arenan. Det enda positiva var att jag fick ett pop-corn av en utav dem, men deras skämt och lustigheter gick inte hem hos mig. Hade de varit inne en, max två, gånger så hade det varit nog, mer än så gjorde mig bara spyfärdig.

14 euro för att få sitta på trejde raden i en plaststol och faktiskt inte uppskatta mer än kanske två nummer kändes som slöseri med både pengar och tid. Cirkus Olympia har aldrig känts jättestort, men jämfört med det här slår Heeeeeeeenrika Bengtson med sina hundar dem med hästlängder. Inte hade de någon sockervadd heller. Bara äckliga ostbågar och pop-corn i färdigförpackade plastpåsar. Cirkuspop-corn ska göras på plats, vara lite så där varma och en del gula med smör på (de som är godast). Nej, tacka vet jag CIrkus Olympia. Är jag hemma och på plats nästa gång de uppträder i mitt samhälle, ja, då ska jag banne mig gå, kosta vad det kosta vill.

Uppdatering

Det har blivit väldigt lite bloggskrivande på sistone, dåligt av mig.

Veckan över lag har varit rätt lugn, fast med roliga/intressanta inslag.

Skolan har gått som vanligt, och nästa vecka är det DELE-examen som gäller. 17.20 på torsdag har jag den muntliga delen, och på fredagsförmiddagen de övriga delarna. Alltihop i Madrid, och min plan är att stanna kvar där och shoppa lite. Hoppas bara att vädret är bra, för den senaste tiden har det varit lite si och så med det, blött och kyligt mest hela tiden tycker jag.

I torsdags hade barnen ingen skola eftersom det var helgdag i Madrid huvudstaden (alltså inte i regionen, men eftersom många föräldrar jobbar i Madrid hade skolan stängt också) och då passade vi på att fira Alvitas födelsedag med hennes kompisar. Jag var som vanligt poppis bland barnen och blev dragen hit och dit och blev klängd på, men det är inget jag har något emot alls.

Dessutom överraskade jag alla föräldrar med att ta en tur under en limbostång utan problem. En av mammorna gjorde det på skoj först, fuskade och skrattade åt sig själv, och sen puttade hon dit mig så jag var tvugnen att göra det jag också. Men då överraskade jag dem (och mig själv!!) med att smidigt böja mig korrekt och komma under den (den var faktiskt ganska lågt nere!) Dock kände jag lite grann i ryggen av det, men jag gjorde det bara en gång, risken att skämma ut mig en andra ville jag inte ta.

Fredagskvällen var det tjurfäktning på menyn. Jag och Ren åkte in till Madrid vid 17-tiden för att komma i tid tills det började vid 19. Jag hade ju haft stora "negativa förväntningar" på det, om man kan uttrycka sig så. Mycket tack vare det, så tyckte jag faktiskt inte att det var så himla hemskt. Naturligtvis ogillar jag det starkt fortfarande, men så fruktansvärt motbjudande var det alltså inte, även om jag antagligen aldrig mer kommer uppleva det.

Tjurfäktningen var tyligen en dålig sådan, om man lyssnade på vad folk runt om kring en sa. Men jag tyckte den innehöll allt. En av tjurarna (7 stycken allt som allt, varav de övriga sex "användes") blev tillbakahämtade med hjälp av massa vitbruna kor, såg lustigt ut. En av tjurfäktarna blev stångad ganska rejält och flög som en vante, för att därefter fortsätta och döda tjuren på det "bästa" sättet av dem alla. Då vinkade hela publiken med sina vita näsdukar för att visa sin uppskattning, men trots det fick han inte något öra eller svans med sig som belöning. Jag vet inte om jag ska lägga upp bilder eller inte, en del är rätt blodiga, så jag tror jag låter bli.

Igår blev jag väckt av två barn som hoppade upp i min säng klockan 10.30. Jag var inte sådär jättelyckig för det eftersom jag kom hem 23.30 kvällen innan och kom inte i säng förrän efter 12 någon gång och var jättetrött. Men samtidigt var det kanske lika bra att jag kom upp i någorlunda tid, för sen skulle vi äta lunch med Farföräldrarna Alv och Faster med familj. Efter det lärde jag mig spela kort på spanskt vis, var kul. De har en annan kortlek som istället för hjärter, klöver, spader och ruter har guld, träpåkar, svärd och vinglas. Sen har de inte riktigt samma valörer heller, beroende på om det är en klassisk spansk kortlek eller en modernare variant. Vi spelade ett kortspel som påminde mig om en blandning mellan vändåtta och casino, för dem som möjligtvis känner till dessa kortspel. Jag lärde mig rätt fort och lyckades till och med vinna två gånger.

Därefter gjorde jag ingenting, pluggade mest. Jag var ensam hemma på kvällen för det var ett nytt födelsedagskalas som familjen skulle på, så jag passade på att samla massa fakta om Nobel och Nobelpriset så att jag kan göra ett proffsigt framförande på måndag i skolan. Ska även göra ett om Eurovision Song Contest hade jag tänkt, men det får jag nog göra ikväll, men har framförandet senare i veckan så det finns tid fortfarande.

Idag har jag inte gjort mycket. Vi åt lunch med Farföräldrarna Alv här för inte så länge sen, och om knappt en timme ska jag in till Alcalá för att antagligen gå på cirkus med Ren. Vädret är lite si och så, men hoppas det är bättre där än här i byn. Man kan ju alltid hoppas. Jag är trött på regn och rusk och vill ha lite sommar nu.

På tal om sommar, jag längtar till Cádiz, jag tror det kommer bli jätteskönt att vara nere lite på södra kusten, och jag har kollat upp samhället där familjen bor, och det är inte alls långt ifrån Gibraltar, så hade varit grymt kul att göra en utflykt till Afrika. Hade så gärna åkt dit, bara för att kunna säga att jag varit i Afrika liksom.

Nu ska jag nog se om jag orkar göra den sista läxan till i morgon. Har varit duktig och gjort nästan allting i förtid den här gången. Stolt över mig själv.

Helgsammanfattning

Jag kanske ska ta och berätta lite om helgen också, innan det blir helg igen.

I lördags åkte vi till Toledo med skolan, jag, Ren, en italiensk kvinna som heter Ema och läraren Luc (alltså inte samma Luc som fortfarande kommer vara min bästa vän härifrån) som bara är 23. Hon är från den staden så hon visade oss runt bra och vi fick se en del saker. Dock regnade det mest hela tiden, så det hade ju kunnat vara bättre.

Söndagen spenderades först i Madrid med Ren, för vi var tvungna att hämta ut biljetterna till tjurfäktningen som är på fredag. Sedan var jag bara här hemma och gjorde inte mycket, medans Ren på kvällen gick på fotbollsmatch i Madrid. Jag är avis, för jag ville också göra det, men tyvärr hade jag ingen möjlighet till det.

Något jag skrivit om innan här, och som jag ogillar att Föräldrarna Alv gör, är att ljuga för barnen. När Pappa Alv åkte och tittade på Formel 1 sa de till barnen att han var hos en släkting och hjälpte till med en examen. Farmor Alv var här hos oss en stund då, och vi slog på tv:n och där var racet i full gång. Hon sa så klart att nu får vi se om vi ser pappa där, och barnen blev naturligtvis förvånade men accepterade förklaringen att han visst var i närheten av banan. Hrm, inte så värst smart enligt mig.

I lördags hände samma sak. När jag kom hem från Toledo frågade ALvato mig om jag hade tagit med mig datorn. Jag svarade nej, tyckte frågan var konstig. Men så sa han att Mamma Alv sagt att jag gjort det, hon hade alltså gömt undan datorn för att han inte skulle spela på den. Jag ogillar skarpt att man gör så, det är så lätt att sanningen kommer fram och då har man indirekt visat barnen att det är okej att ljuga. Inte speciellt bra enligt mig. Inte för att man ska vara brutalt ärlig mot barn i alla frågor, men i sådana här "småsaker" tycker jag ändå att man ska hålla sig borta från lögner och påhittade undanflykter.

Nu ska jag titta vidare på Inför ESC på svt:s hemsida.

Sevilla i bilder

Här kommer lite bilder från El Alcázar i Sevilla med den stora trädgården.

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla

Alcázar Sevilla


La Torre del Oro

Torre de Oro


Flamencoföreställningen (de hade redan gjort en föreställning samma kväll, vanligtvis gör de bara två, så de blev ordentligt svettiga, dessutom fick vi bara ta kort på sista delen av föreställningen)

Flamenco

Flamenco

Flamenco


María Luisa parken

María Luisa


El Alcázar i Córdoba

Alcázar Córdoba

Alcázar Córdoba

Alcázar Córdoba

Alcázar Córdoba

Alcázar Córdoba

Alcázar Córdoba

Alcázar Córdoba

Alcázar Córdoba

Alcázar Córdoba


La Cathedral (Mezquita) i Córdoba

Mezquita

Mezquita

MezquitaDet här var bara ett utplock från alla bilder som jag tog. Ren har dessutom hundratals fler som jag ska få i veckan som kommer, men de här räcker gott och väl. Har han några perfekta kanske jag lägger upp dem vid ett senare tillfälle också.

Sevilla, äntligen

Sevilla nu då, till slut.


Vi, jag och Ren alltså, åkte som sagt på onsdag förmiddag, först till Madrid för att byta till snabbtåget AVE som skulle ta oss mer eller mindre direkt till Sevilla. Allting gick bra, vi fick ta en taxi från tågstationen när vi var framme, eftersom vi skulle bo utanför själva staden i ett församhälle eller något sånt.


Rummet på vandrarhemmet (vet inte vad jag ska kalla det annars, finns inget passande ord) var rätt okej. Det hade kök och kylskåp, så jag hade planerat innan att vi kunde äta middag eller lunch vissa dagar där för att spara pengar. Sängarna var hårda som sten, kudden mjuk som luft, så de två sakerna hade ju kunnat vara lite bättre. Inte heller fanns någon tv, men även det visste jag om, och trodde inte att det skulle bli något problem, och det gjorde det inte heller. Ett problem var dock att när vi kom dit fanns inga tallrikar eller bestick, så det fick vi säga till om det första vi gjorde. Varför annars ha tillgång till en kokvrå om man inte kan äta det man kokar??


Första kvällen tog vi en tur in till Sevilla med bussen och gick runt där och checkade läget. Sen var den dagen slut.


Resten av dagarna flängde vi fram och tillbaka men var största delen inne i Sevilla. Vi såg El Alcázar (ett palats med en gigantisk och vacker trädgård/park), La Cathedral & La Giralda (katedralen och minarettornet som jag besökte förra gången jag var där), El Museo Taurino (ett tjurfäktningsmuseum), La Torre del Oro (guldtornet som innehöll ett sjöfartsmuseum) och ett museum med traditioner och hantverk (var tråkigt, men vi gick in gratis, så det gjorde inte så mycket). Dessutom spenderade vi ganska mycket tid i parken María Luisa. En kväll gick vi på en Flamencoföreställning. Flamencon kommer från Andalucía (Andalusien på svenska) så trots att det var dyrt gick vi och såg det, och det var en upplevelse man inte är van vid som svensk nordbo, helt klart värt pengarna. Vi tog även en vända till det stora torget eller vad man ska kalla det, Plaza de España.


Söndagen spenderades i Córdoba som är en närliggande stad. Det tog inte överdrivet lång tid dit med ett snabbtåg (dock inte AVE utan ett billigare som hette Avant) och där såg vi El Alcázar de los Reyes Cristianos (de kristna kungarnas palats alltså) och La Cathedral (ännu en katedral). Alla katedraler ser mer eller mindre likadana ut, men den här var helt annorlunda. Den var från början en moské som gjordes om till en kristen katedral och den var helt otrolig. Bilder kommer i nästa inlägg tror jag. Vi vandrade även runt en massa i den staden och till slut på kvällen var vi trötta och det var skönt att åka hem igen.


Måndagen var hemresedag och hela den faderullan gick bra också. Dock var vi lite busiga och lämnade kvar vår nyckel hängande på kontorsdörren, eftersom vi hade bråttom med att hinna med bussen in till Sevilla och de ansvariga inte var där. Men de har inte ringt och klagat så jag antar att de hittade nyckeln utan problem.


Hela helgen var helt underbar. Vädret var kanon, det var kjol och kortbyxor hela tiden, somrigt och soligt och varmt. Men det var inte för varmt, utan precis lagom. Jag är så kär i Andalucía så det är inte klokt. Därför tvekar jag inte direkt längre på att åka till Cádiz för att på så sätt upptäcka ännu mer av södra Spanien.


Så, jag tror det var det hela i stora drag, det finns mycket mer att berätta, men tror det räcker så här. Annars blir det bara för långt, om det inte redan är det. Nu ska jag se om det finns några bilder jag kan lägga upp också, hade ju varit trevligt.


Fram och tillbaka

Fortfarande ingen tid till ett Sevilla-inlägg, men nåja, det kommer när det kommer.

Dagarna här skiljer sig verkligen åt. Igår lekte jag och barnen i garaget i en timme. De åkte runt på sina inlines kring plastkrukor som fungerade som koner, jag sprang runt jag också, samtidigt som jag hade bilens högtalare skikandes Sommartider, hej, hej, sommartider! Det var jättekul i alla fall.

Idag däremot var Alvato hemsk mot mig. Ville att jag skulle åka hem till Sverige och stanna där. Men utan att jag blev arg och skällde på honom sa han frivilligt förlåt efter ett kort tag. Då kände jag mig som en bra au pair igen. Men han träffade en öm punkt där, för vill inte barnen att man ska vara närvarande, ja, då är det svårt att stå ut, men som tur var så skyddade Alvita mig och sedan insåg Alvato att jag nog är rätt okej vanligtvis. För sen spelade vi massa fotboll i korridoren och räknade poängen på svenska.

Det kändes dock väldigt sårande att han sa att han inte ville ha mig här, men det är så livet som au pair är, det gäller bara att se det positiva och strunta i alla dumheter barnen hittar på. De är ju trots allt barn.

Dessutom sa jag till Mamma Alv i morse i bilen att jag antagligen stannar två veckor i juli hos dem. Det märktes på henne att hon gärna ville ha haft mig kvar längre, men samtidigt måste jag ju ta hänsyn till mig själv också och få lite tid med min egen familj hemma i Norden. Så jag tror att det blir en bra kompromiss att stanna här halva juli och åka till Cádiz dagen efter min födelsedag. Visserligen hade jag kunnat åka ner tidigare, men eftersom Mammica gärna vill ha mig hemma på min födelsedag så får vi väl se om jag gör så.

Nu ska jag göra ett litet arbete om ABBA som jag ska framföra i morgon. Men är trött, så får se hur bra det blir. Har bett Ren ta med sin skiva till skolan i morgon (jag har bara låtar på datorn, och orkar inte bränna en skiva bara för det), så det blir nog okej trots allt.

Inget Sevilla-inlägg, men Cádiz

Det blev visst inget Sevilla-inlägg idag. Men jag kan avslöja att jag pratade med Cádiz-mamman idag, och hon sa att det var helt okej om jag kom lite senare i augusti, och att barnen redan var förväntansfulla över att jag skulle komma med dem. Det lovar ju gott, och jag har nästan helt bestämt mig för att jag måste åka dit.

Hon är jättetrevlig och sa som jag redan visste att maten inte kommer bli problem, de äter mycket grönsaker och flickan är diabetiker så de måste redan tänka extra på vad hon ska äta, så en till specialare gör inte så mycket. Det min uppgift i familjen går ut på är att bara vara med barnen på stranden och poolen, och om föräldrarna någon gång vill gå ut och äta, att jag är med barnen så att någon är i huset när de sover.

Gör de utflykter, vilket de gör, så är jag inräknad där, och hon sa till och med att de betalar transport från Madrid om jag måste flyga dit, men att om jag kommer till Sevilla, Gibraltar eller Jerez, så hämtar de mig där.

Det är helt enkelt en chans jag bara inte kan missa, och som sagt, om barnen redan tycker att det ska bli kul kan det ju inte bli bättre. Jag ska sova i samma rum som flickan (kanske enda nackdelen att inte ha ett eget rum) och de hade redan fixat i ordning och lite så, för de var där nyligen. Att lönen dessutom är super gör ju inte saken sämre direkt.

Kollade till och med på flyg ikväll, så nu är det bara att bestämma hur länge jag ska stanna kvar här. Det är kanske det som blir svårast att ta beslut om.

Tillbaka i centrala Spanien

Hejsan igen! Tänkte bara meddela att jag är hemma igen. Kom igår eftermiddag/kväll, men har inte orkat skriva här förrän nu, och en resumé av helgen kommer antagligen i morgon. Är för trött just nu, men kan ju avslöja att allting var kanonbra och vi hade en underbar långhelg i Sevilla. Den underbaraste staden jag vet. Love it! Så, uppdatering utlovas så snart som möjligt.

RSS 2.0