Totalt bortblast

Är totalt ototalt koncentrerad pa allting och ingenting. Jag kan inte ens skriva en mening utan hundra fel. Pa svenska här i bloggen alltsa. Klarar inte av att göra mina läxor utan att börja göra nagot annat. Känner mig förvirrad och borta mest hela tiden. Det snurrar framför ögonen och jag ser världen rusa förbi. Vad händer? Jag tror jag behöver en paus. Men först maste jag slänga nagra blickar till pa mina spanskböcker, innan jag ger upp helt för kvällen, och ger hopp at morgondagen istället.

Halloween, Sevilla och Manu

En ny vecka har tagit sin början, och idag är det redan tisdag.

Nytt tillskott i klassen, ännu en 21:arig japan, vad ska vi göra med dem? Nu har vi tre 21:ariga japaner i klassen! Den här är en kille vid ett namn jag inte kommer ihag just nu. Han verkar i alla fall trevlig och ska stanna ända till augusti. Känns lite konstigt att jag inte ska stanna längst längre, haha. För övrigt är det normalt i skolan, ledig pa torsdag, sa testet är flyttat till fredag. Och angande ledigheten och det:

Halloween firas även i Spanien, men precis som i Svergie är den viktigaste (naväl, manga i Svergie, speciellt unga bryr sig inte sa mycket) dagen är "Alla helgons dag", och inte Halloween som är nagot helt annat. Trots detta firas alltsa Halloween, och manga gar ut pa onsdag, i morgon alltsa. Sa har jag tänkt ocksa, ska bara fa sms-svar fran Jen först, hon jobbar ju nu, sa har inte träffat henne i veckan. Saken är bara den att Familjen Alv ska till Valencia över helgen. Torsdag-söndag. Jag hade pa ett sätt velat följa med, men samtidigt vill jag nog stanna kvar den här gangen. Luc var sa ledsen när jag sa att jag kanske skulle iväg, plus att familjen aker ungefär en gang i manaden, sa jag har fler chanser. Plus, att om jag stannar kvar kan jag aka till Guadalajara och testa pa partylivet där en kväll. Hade varit skojsigt.

Men nästa vecka ska familjen aka iväg igen, men den här gangen till Sevilla! Och da ska jag baske mig dit! Jag är redan kär i staden, trots att jag aldrig varit där. Fraga mig varför och jag kan inte svara. Jag gillar andaluz (dialekten) bättre än den här, jag gillar vädret (är förhoppnignsvis fortfarande varmare än här) och jag gillar, tja, resten. Mer kan jag ju inte säga, eftersom jag inte varit där. Sa hoppas inget kommer ivägen utan att jag kan följa med och fa se södra Spanien ocksa. Kanske, kanske kan man träffa Alex ocksa, men det vet jag inte än. I vilket fall vill jag till Sevilla!

Stackars Alvita förresten. Igar hade hon väldiga toaproblem, det gjorde sa ont när hon skulle göra nummer tva, och hon skrek och grät och plagades. Undrar hur det har gatt i skolan idag. Jag föreslog att vi kunde ge henne plommon eller bönor för att fa fart pa magen, men saken är att hon inte gillar nagot av det. Finns det nagot annat man kan stoppa i henne som har samma effekt?

Fragan är kanske mest riktad till min käre fader, och han kan kanske även svara pa denna fraga: Kan man bli solbränd av vinden? Manu haller pa och tjatar om det, men jag säger bestämt att det kan man ju sa klart inte, dumheter. Vinden sänder inte ut nagot som skulle kunna göra att man blir solbränd. Pff!

Pa tal om Manu, träffade honom bade igar och idag. Har blivit ofta pa sista tiden. Inte för att jag har sa mycket emot det, tvärtom ,det är bara trevligt att ha nagon att spendera min bussväntetid med. Idag gick vi och tog en milkshake pa cervecerian där vi ätit tapas tva ganger innan. Fast det ingick inte tapas i milkshaken. Inte heller nagon kaka eller chokladbit som Manu sa att det gjort innan. Daligt! 3 euro för en milkshake. Visserligen var det äkta milkshake och inget McDonald's-pahitt (visserligen älskar jag deras milkshake, men det är en annan sak). Men 3 euro kändes ända rätt dyrt. Fast Manu är för spansk och betalade. Nästa gang är det dock min tur, det är sa det funkar här. Man betalar varannangang. Och sa har vi gjort i princip alltid när vi käkat tapas. Fast jag är fortfarande mer svensk när det gäller det; var och en betalar sitt. Fast det spanska sättet gar väl bra det ocksa.

Snart ska jag aka till skolan och hämta barnen. Är trött och borde kanske ta en liten siesta innan jag aker, eller sa tar jag den i bilen. Inte när jag kör alltsa, utan när jag är framme och väntar pa att de ska sluta. Hade jag gjort det när bilen rullade hade det varit farligt.

Kvällsinlägget

Svar pa Saras kommentar: Betalade inte ett cent i inträde pa nagot av ställena, och hängde in jackan pa ställe nummer tva ocksa, även det gratis. Spanien är bättre än Sverige när det gäller det.

För övrigt, jag har visdomständer pa g, och det gör lite halvont. Men känns rätt häftigt att känna ett "hal" och en tand som sticker upp. Jag vet, jag är konstigt, men san är jag. Haha. Dessutom fick jag kramp i foten inatt. Det händer ibland när jag gör nagot speciellt med tarna. Gjorde ont det ocksa.

Familjen är hemma nu, kom hem nyss. Barnen sover, skönt. Det innebär att jag ocksa kan lägga mig i hyfsad tid förhoppnignsvis, om de inte vaknar igen.

I morgon börjar en ny manad i skolan. Det innebär att det antagligen kommer komma ännu mer tillskott i klassen. Hoppas det kommer nagra roliga typer i sa fall. Nu när Jen slutat för att ha sin praktik pa skolan istället, kommer det bli jag, Luc och Pet som umgas mest. Men jag ska försöka fa med Ako ocksa. Aki är lite konstig. Han är säkert snäll egentligen, men tja, det är svart att förklara.

Nu ska jag städa upp mitt rum lite. Har inte orkat göra det. Har haft fönstret öppet hela dagen för att vädra ut röklukten som följde med mig hem. Där är Sverige bättre än Spanien.

Alcalá by night

Garkvällen blev lyckad, i alla fall enligt mig och Luc. Jen och Anna tyckte nog inte det var lika kul, speciellt inte Anna. Men jag och Luc hade skojsigt i alla fall.

Jag tog bilen till tagstationen, tog taget in till stan, träffade Luc pa perrongen, gick till Carrefour, mötte Jen där, och sa köpte vi saker inför kvällen.

Väl i Jens lägenhet undrade vi om henns lägenhetskompis (fatt klagomal pa att det kan verka som om de delar rum om jag skriver rumskompis, vilket inte är fallet, de har varsitt rum i en lägenhet, plus att det finns ett tredje litet sovrum där det var tänkt att jag och Luc skulle spendera natten) var i sitt rum eller inte. Det var helt tyst i rummet, sa vi antog att han inte var där. Men lite senare när vi satt och at var mat (mackaroner med tomatsalsa) kom bade han och hans "flickvän" (vi vet inte alls vem hon är) ut fran rummet. Mystiskt värre. I vilket fall, var lilla förfest var trevlig, eller gemütlich som tyskorna säger. Min tyska kommer för övrigt inte dö ut här, när Jen och Luc pratar förstar jag nästan allting de säger, och när de pratar engelska och inte kan ett ord och säger det pa tyska istället kan jag oftast översätta det till engelska, lite smakul. Men jag föredrar att prata engelska, men de far gärna prata tyska om de vill, i alla fall med varandra, haha.

Vid halv ett gick vi ut för att göra Alcalá osäkert. Först gick vi till en irländsk pub och där hade vi ocksa bestämt träff med Anna. Puben var mysig och jag och Luc pratade mest med varandra och Anna med Jen. Efter ett tag drog vi oss bort mot ett disco eller en klubb där vi hört att alla Erasmus-studenter gar, dock är det torsdagar som är huvudfestdagen, vilket ju inte passar en stackare som jag som bor ute i vildmarken, men nagon gang kanske det skulle kunna ga. Det var ganska litet med hyfsat mycket folk och med alldeles för hög musik. Men jag gillade det pa sätt och vis ända. Spanjorer är pratglada och jag pratade och dansade en del. Sa gjorde ocksa Luc, men Jen och Anna dansade mest med varandra.

Efter ett tag gick vi till en annan klubb som vi hört talas om skulle vara bra. Ljudnivan var bättre, och dessutom hade vi sällskap med fyra spanjorer dit. De var trevliga, men dock var det mest jag och Luc som pratade med dem. Vi pratade, dansade och hade trevligt. Men Jen och Anna verkade inte ha lika kul som vi andra tva (även om Luc inte dansade, hon sa att hon var jättedalig pa det), och till slut beslutade vi att jag och Luc skulle stanna kvar, och de andra fick ga hem. Sa, jag och Luc spenderade ytterligare ett par timmar med vara spanska vänner, och vid fem (nya tiden, sex enligt den gamla) gick vi hemat.

Vi kommer rätt bra överrens, jag och Luc, jag maste aka och hälsa pa henne i München nagon gang, kanske kan se om jag kan hitta min gamla tysklärare när jag ända är där i sa fall. Haha. Och hos Jen delade vi säng, sov skavfötters, vilket gick bra, fast det var kallt, och jag frös nästan hela natten, eller de timmarna vi sov i alla fall.

Angaende betalningen av att vi utnyttjade hennes lägenhet: Vi har inte betalat ett öre, ett cent menar jag, och om tanten som Jen hyr lägenheten av säger nagot far vi se vad vi gör. Men vi var som sagt tvungna att dela säng, plus ta med egna lakan. Aldrig att jag vill betala 10 euro för det!

Familjen är för övrigt i Madrid, hoppas det dröjer lite innan de kommer hem. Sa skönt att sitta här och lyssna pa musik och bara vara.

Ensam dag

En sadan skön dag det varit hittills. GIck inte upp förran strax innan elva, väcktes av Alvitas skrikande fran nedervaningen. Det hörs som sagt rätt bra i det här huset. Sa, jag masade mig upp, tog en skön lang dusch och at frukost. Och inte pa hela dagen har jag sett till nagon i familjen. Jag tror att de gatt ner till det andra huset och busar med tvillingarna, men det är bara en gissning. I vilket fall är det rätt skönt att vara lite ensam ocksa.

Sitter och lyssnar pa min spanska musik. Jag är verkligen fast vid den skivan. Speciellt nagra latar har fastnat lite extra. Igarkväll uttökade jag titel-kunskapen med lite hjälp av Manu. Jag lyssnade och lyssnade och försökte hitta textrader. Oftast kunde jag sedan hitta titeln och artisten själv, men pa nagra latar var jag tvungen att fraga Manu om hjälp. Och nu har jag bara fem latar kvar jag behöver namnge, men de var svara att höra en hel rad pa, ska göra ett nytt försök senare kanske.

Jag har ocksa varit duktig och skrivit ut en liten lathund med massa verbformer. Perfekt, indefenido, imperfekt och futurum. Plus fyra vanliga oregelbundna verb. Papprena fran gammatikboken jag fixade i skolan innan jag akte har varit min bibel hittills, och det kommer de forstätta att vara, men nu har jag det allra viktigaste samlat pa ett ställe. Maste lära mig det utantill. Det är ju det bästa, sa ska försöka göra det.

Ikväll blir det som sagt Alcalá för hela slanten. Hoppas inget mer gar snett innan dess. Jag vill ha en toppenhelg, tack!

Förresten, helgen 9-10 november ska Föräldrarna Alv antagligen sova pa nagon form av lyxhotel, Mamma Alv hade fatt det i present av nagon pa jobbet. Da ska barnen vara hos Farmor och Farfar, sa da är jag ensam en natt igen. Längtar redan dit.

Stolt som tuppen

Idag var en kul dag i skolan. I alla fall den sista halvtimmen/timmen. Det var manadsavslutning med tapas och betygsutdelning. Plus att de tva grupperna framförde varsitt skadespel.

Först skadespelen. Min grupp framförde Cenicienta (Askungen) med pappersdockor och den andra (med bara tva elever) framförde fabeln om haren och sköldpaddan som ett riktigt skadespel.

Därefter betygsutdelning. Eftersom Jen slutade idag (hon ska visserligen ha fyra manaders praktik pa skolan, men hon kommer inte vara pa lektionerna, utan jobba där) fick hon sitt avslutsbetyg och diplom, plus att alla fick manadsbetyg. Mitt sag ut sa här:

Gramática
Puntos: 100
Calificación: MH (som star för Matricula de Honor, ungefär MVG++, haha)
Composición
Puntos: 96
Calificación: SOB (Sobresaliente, ungefär MVG)
Conversación
Puntos: 96
Calificación: SOB

Dock tycker jag 96 var lite snalt. Jag har haft 98 % pa varenda prov för E och Est, sa vet inte riktigt varför jag "bara" fick 96. Men 100 för Mig känns jättekul. Det är liksom omöjligt att fa, sa fattar inte hur jag lyckades. Men jättekul i alla fall.

Medelresultatet blev i alla fall 97,3 vilket innebär Sobresaliente. Som belöning för att jag varit sa duktig fick jag ett diplom jag är mycket stolt över.

Certificado de honor
otorgado a
Anna **
Por haber obtenido la calificación de Sobresaliente en el Programa de Español impartido en *Skolans namn* durante el mes de Octubre.
Nivel Elemental A2

Sa, jag är en aning stolt över mig själv just nu. Ska försöka fa ett sant för varje manad. Om de nu delar ut det flera ganger sadär. Haha. Men hade varit kul att ha 8 stycken eller vad det kan bli. Fast det här duger rätt bra det ocksa.

Har varit ensam hela eftermiddagen. Helt underbart att vara det emellanat. Har lyssnat pa min spanska musik och letat reda pa titlar och artister till alla utom fem. Men ska försöka fa fram vad de heter ocksa, även om det är rätt svart att första hela meningar ibland.

I morgon ska vi ut i Alcalá. Först ska vi (jag, Luc och Jen) till Carrefour och inhandla grejer till att laga mad, och sedan ska vi äta i Jens lägenhet. Därefter blir det utgang. Hoppas det blir sa kanon som jag vill att det ska bli. Tror vi alla tre behöver ha lite kul och relaxa en aning.

Vanlig dag

En helt vanlig dag idag.

Träffade dock Manu efter skolan igen. Första gangen pa en torsdag (innan har det alltid varit tisdagar och en enda fredag), och han kom in till Alcalá enbart för min skull. DVD-skivorna som jag fick av honom fungerade ju inte, och han skulle testa dem hemma hos sig. Men sen visade det sig att de inte fungerade där heller. Skit. Jag vill se Father Ted!!

Lördag är ett problem. Vi SKA ut, men fragan är hur vi gör med sovning. Jag och Luc maste antagligen betala 10 euro för att sova pa golvet eller dela säng med varandra. Helt galet. Manu sa att Hostel pa Irland kostade 9 euro under lagsäsong, alltsa billigare än det här! Skamligt! Hoppas Mamma Alv kan prata vett med människan i morgon.

Barnen var okej idag. Lite grat och ganska mycket skratt. Men jag är trött och vill sova. Det är barnkalas i morgon igen, men jag tror jag skippar det i morgon ocksa. Behöver vara lite ensam och i fred tror jag.

Nu ska jag fortsätta med att sammanfatta artikeln som Manu hjälpte mig att översätta idag. Vad skulle jag göra utan den människan? Antagligen fraga Föräldrarna Alv, men de är sa upptagna, eller rättare sagt, de jobbar sa mycket, sa jag vill helst inte be dem om för mycket hjälp. Bättre jag utnyttjar Manu lite extra istället. Inte sant?

Ödets skivor

Father Ted-skivorna jag fick av Manu fungerar inte nagonstans! Inte i DVD-spelaren till TV:n, inte i en av de bärbara datorerna här och inte i den stationära. Vad tusan ska jag ta mig till? Jag MASTE se dem, annars blir jag galen snart. Som jag väntat och längtat efter dem, och nu har jag ingen användning av dem. Ödet maste hata mig.

Som enda tröst fick jag min skiva med spansk musik av Mig idag. Den har jag ocksa väntat pa. Visserligen inte lika länge som Manus skivor, men i alla fall i tre dagar (plus en helg emellan). Sa har lyssnat pa spansk musik nu i eftermiddag, men Pappa Alv är hemma sa da kan jag inte lyssna alls sa högt som jag hade velat. Dumma Pappa Alv. Eller egentligen dumma stenhus med för bra akustik. Om jag inte har pa ljudet sa hör jag ju inte vad de säger, sjunger menar jag. Och jag försöker höra meningar sa jag kan luska ut vad laten och artisten heter med hjälp av Internet. Men det gar som sagt inte om man inte hör orden ordentligt.

Mig är för övrigt en kul prick. Han älskar att kalla mig för bade mitt förnamn och efternamn, han älskar att ta mig som exempel i sina meningar pa tavlan "Ayer Anna bailó con sus novios españoles" och liknande. Översätta meningen far ni göra själva. Dessutom fullkomligt ÄLSKAR han att sätta sig vid vart bord pa rasten, enbart för att tvinga oss att prata spanska och inte engelska. Det är egentligen rätt bra, och jag vill prata mer spanska, men som han säger, vi har inte självförtroende till att babbla pa pa spanska, även om det skulle ga hyfsat bra antagligen. Men engelska är SA mycket smidigare, tyvärr.

Idag har jag ocksa med Pets hjälp och sällskap letat reda pa tre ställen som vi ska till pa lördag. Sa nu kan inget hindra oss. Hoppas jag. Hoppas ocksa att Jen inte far en ny rumskompis, sa att jag utanproblem kan sova där. Det är det ultimata, men eftersom ödet som sagt inte gör som jag vill kommer säkert nagot komma emellan och förstöra alla mina planer. Skulle inte bli förvanad ett dugg i sa fall.

Skatt i pizzabak

Oh! Glömde skriva att ikväll "gjorde" jag pizza. Det var tva färdigpizzor, men Mamma Alv tycker att det är sa lite pa dem (och jag haller med), sa hon brukar lägga pa andra saker. Jag la pa ananas och champinjoner pa "min", den vegetariska alltsa, och tonfisk och championjoner pa den andra. Plus extra ost pa bada. När Pappa Alv kom hem var barnen och jag i princip klara med vart ätande, och han sa nagot i stil med (pa engelska):

Inte konstigt att folk vill ha au pairer som du, du är en skatt.

Kändes bra att höra det, att de uppskattar vad jag gör. Och det där med att folk vill ha au pairer som jag kommer fran att tva av föräldrarna jag pratat med i barnens skola (Pappa Osc (pappa till Fil) och Mamma Pat (mamma till Jav) fragade efter Internet-adressen där jag och familjen Alv hittat varandra. För de ville ha en lika trevlig, duktig och snygg au pair som jag. Da är man ju tvungen att ge dem adressen, vem kan mosta att höra att man är guapa (snygg alltsa) liksom?

Tiden som gatt

Kanske dags för en liten uppdatering?

Lördagen spenderades i Madrid med hela tjocka släkten. I alla fall pa Pappa Alvs sida. Farmor Alv fyllde ar och det skulle ju saklart firas. Fyra syskon är de, och sammanlagt har de 6 barn i aldrarna 4-15. Alla syskon har partner sa vi var alltsa ganska manga i lägenheten. Vi ar mat av olika slag och farfar kan för sitt liv inte första hur man kan vara vegetarian, det finns bara tva anledningar till varför man är det enligt honom: 1. man gillar helt enkelt inte kött eller 2. ens religion tillater inte det. Allt annat är bara korkade idéer i princip. Och det är hyfsat svart för mig att förklara pa engelska varför jag avstar fran kött, när han redan har sin asikt.

Efter maten gick vi till en park i närheten med de fyra yngsta barnen ("mina" barn plus deras tvillingkusiner som fullkomligt älskar mig, kallar mig Anita hela tiden). Det var kul, för de hittade fyra killar i 21-arsaldern som jonglerade och hade cirkuskonster för sig, som de lekte med. Killarna verkade tycka det var kul, och barnen älskade det.

I bilen pa väg till lägenheten vevade Marina ner sitt fönster och "pratade" med folk pa gatan. Det innebar att hon skrek Hola och saker till dem. Men det fick sitt slut när hon förolämpade en man genom att skrika Gordo (tjockis) till honom. Da sa mamma Alv till henne att sluta, fast det var rätt kul att höra vad hon skrek ända.

Söndagen var en slappedag, gjorde ingenting vad jag minns.

Mandag och idag, skola som vanligt. Igar inget speciellt alls, men idag träffade jag Manu efter skolan (som de flesta andra tisdagarna). Han skulle ge mig mina Father Ted-skivor (som jag längtat!!) plus underhalla mig tills bussen kom. Det hela slutade med att vi hamnade pa en Cerveceria, tog varsin Clara (öl med kolsyraläsk i) och tapas. Jag tittade pa klockan lite da och da, ville ju inte missa bussen. Sa, när det var 10 minute kvar tills bussen skulle ga, gick vi för att betala. Men det tog tid i kassan (hon dök inte upp förrän jag hostade till ordentligt) och tiden gick.

Saklart blev vi tvungna att springa genom hela stan (som om jag aldrig gjort det innan med honom), och tro det eller ej, men vi ser bussen köra iväg utan mig. Den  hade stannat vid ett rödljus, men fick precis grönt och jag skulle aldrig hinna dit. Da sprang vi tillbaka samma väg vi kom (behöver jag säga att jag inte sprungit sa mycket pa mycket, mycket länge) för att stoppa bussen vid ett annat eventuellt rödljus. Och när oturen ända var igang kunde den ju lika gärna fortsätta, inte sant?

För andra gangen sag vi bussen rulla iväg för mig, och misslyckandet var ett faktum. Jag hade missat bussen. Den skulle ga fran Alcalá 13.40 och nästa inte förran vid 15.15. Och jag aker och hämtar ungarna strax efter 16. Detta innebar att jag skulle ha ca 20 minuter pa mig hemma att äta, göra läxor och andas. Men, men, inte mycket vi kunde göra at. Vi satte oss pa en trappa och filosoferade över spanska svordomar (ganska milda sadana i och för sig, eftersom jag bara kan barnspanskaän sa länge) och lite annat ditt och datt. Var rätt trevligt i och för sig, och sedan gick vi till Carrefour där jag köpte basilika, Arala-ost och choklad. Denna choklad, det har blivit en mycket dalig vana, maste sluta med den. Men det är ju sa billigt med det här!

Sedan gick vi i god tid till bussen och väntade. Och apropadet har jag glömt säga en mycekt irriterande sak, och Emily, du bör inte läsa det, för du lär bli lika upprörd som jag. Bussarna brukar sta vid hallplatsen minst 20 minuter innan de ska ga, och det är väl en sak. Men att de har igang bussen hela tiden, är för mig helt obegripligt korkat! Da menar jag verkligen att bussen star och puttrar med motorn igang och skiter ut massa onyttigheter i var stackars luft. Sa oerhört idiotiskt! Och det är inte slut där. Busschauffören är ofta inte ens inne i bussen!! Det star alltsa en TOM buss med MOTORN PA och förstör miljön! Upprörande!! Förstar inte hur de tänker, om de nu ens gör det, vilket jag tvivlar pa.

I alla fall, maste ocksa nämna att vi köpte Kinderägg pa Carrefour. Vi är sadana kiddies, jag och Manu, sa det är inte klokt ibland. Men vi fick i alla fall varsin leksak som vi busade med. Det är visserligen ocksa miljöslöseri, med dessa sma plastsaker, men eftersom jag inte ätit Kinderägg pa flera, flera ar, var det dags att göra det. När Manu betalar sa tar jag emot vad som helst. Haha.

Pratade lite snabbt med Pappa Norrman idag ocksa. Fast han pratade ocksa den där konstiga norskan. Men i vilket fall fick jag ju prata svenska, vilket aldrig är fel.

Jag och Luc har bestämt att vi SKA ut pa lördag, vad som än händer. Bada tva vill verkligen göra nagot, och den här gangen SKA det bli av. Jen ska med ocksa, plus en annan Anna, plus kanske Pet och kanske nagra av hans kompisar här ocksa.

I klassen har vi för övrigt nya medlemmar och tva har försvunnit. Japanen Kai, 65-aringen, slutade i fredags, plus en holländare, 42 eller 48, han som delade rum med Jen. Istället fick vi ju en ny japan förra mandagen, tror jag nämnde honom, Aki, 21 ar. Den här mandagen fick vi ännu en japan, en tjej, som heter nästan exakt samma sak som Aki, det skiljer bara tva bokstäver, och vet inte riktigt hur jag ska skilja dem at här. Tror jag döper tjejen till Ako. Aki är alltsa killen och Ako tjejen. Det här kommer bli rörigt. Plus att hon är ocksa 21. Kan det bli mer invecklat än sa?

Maste ju naturligtvis skriva nagot om barnen. De har forstatt sköta sig relativt bra. De kan vara rätt söta emellanat faktiskt. Särskilt Alvita är klängig när hon känner för det. Igar när vi skulle äta v(bara jag hemma, ingen av föräldrarna Alv) ar hon sa trött sa hon bara grät och ville inte äta. Trots det klängde hon runt min hals och skrek mamá. Och mitt i allt skrikande tyckte jag hon var sa söt för att hon ville klänga pa mig, trots att hon inte ville göra som jag sa.

Sa, det här far räcka, blev nog en del. Har varit sa lat och framförallt upptagen den senaste tiden sa jag har inte orkat eller haft tid till att skriva nagot. Nu ska jag se om mitt stackars huvud orkar plugga verbformer i olika tidsformer, om man nu kan säga sa. Min svenska dalar väl för tillfället, far bättra mig när jag kommer hem pa besök vid jul. Maste boka biljett snart! Men har aldrig tid till att titta pa det heller. Far väl försöka ta mig tid nagon dag.

Svenskaövning

Jag kom pa en sak jag maste nämna.

När jag hämtar barnen i skolan har jag sett en lang, blond man, och hört honom prata med sin fru lite grann (han är oftast ensam om hämtningen). Även hon är blond, och jag funderade länge pa om jag skulle vaga fraga dem om de var fran Sverige. Jag har nämligen inte hört tydligt vilket sprak de pratar. Det kunde vara svenska, men det kunde lika gärna vara nagot annat. Har inte fatt chansen att lyssna tillräckligt noga.

Och sa i onsdags sag jag tva kvinnor, varav den ena mannens fru. Jag rakade höra dem prata med varandra, men kunde fortfarande inte avgöra om det var svenska eller inte. Efter betänketid (vilket sprak skulle jag prata med dem pa, spanska, engelska, svenska??) tog jag mod till mig, gick fram till dem, fragade dem pa svenska, om de pratade svenska. Det visade sig da att de var norskor. Norrmän gillar visst Spanien. Men den norska dessa tva kvinnor pratade var svarare att första än den som de fem pensionisterna pratade. Vet ju att det finns tva olika norskor, och kanske pratade de den ena och den norska familjen den andra. Kan för lite om norska för att veta det. Men kan ju i alla fall prata lite svenska med dem, bara för att inte glömma bort hur man gör.

Skrev ett meddelande pa svenska i leksaksaffären idag. Det fanns en sadan där skrivtavla man skriver med en penna pa och man suddar genom att dra en grej över skärmen (vet inte riktigt hur jag ska förklara det om ni inte fattar vad jag menar). Skrev: "Hej allihopa! Jag heter Anna och kommer fran Sverige. Ingen kommer kunna läsa det här, kul, kul, cykelhjul." Undrar om folk kommer undra vad det star.

Dessutom ville pappa Osc att jag skulle lära honom svenska ju. Men tror inte att det var sa seriöst menat. Haha. Nu ska jag i alla fall snart ga och lägga mig tror jag. Eller hade velat det, men tror inte att det blir sa. Men är dundertrött nu, sa hade varit skönt med nagra fler timmars sömn den här natten.

Manu, Manu, Manu

If Manu for some reason would read this: This is a blog about you, but not only about you (you're not that important, even if you'd like to think so, haha). But since I spent quite a lot of time with you today, I have to tell the world how horrible you are, right?

Sa, det var den engelska inledningen. För de som inte kan engelska (om jag har nagra sadana läsare) berättade jag att dagens blogg kommer handla till stor del om Manu (den rödhariga (enligt honom blonda) spanjoren om ni minns). Idag efter min skola, mer exakt klockan 12.40, träffades vi. Luc och Jen var i närheten, sa de har träffat honom nu ocksa, men de gick at sitt hall, och jag och Manu at varat hall. Först av allt skällde jag lite pa honom, han hade nämligen glömt mina Father Ted-skivor! Bastard! Jag hade längtat efter att fa dem, men sa klart lämnade han dem hemma. Dumma honom. Men far dem förhoppningsvis pa tisdag, om han inte glömmer de da igen.

Därefter gick vi och fyllde pa min mobil. Sedan gick vi fram och tillbaka pa Alcalás huvudgator och kunde inte bestämma oss för vad vi skulle göra riktigt. Men vi gick in i en cd-affär, och skivorna var visserligen gamla, men oj sa billiga! Mellan 2 och 7 euro! Och saaa gamla var de inte. Hittade en Roxette-skiva (visst är det konstigt att man blir extra svensk när man är utomlands?), men köpte den inte. 

Efter detta skulle vi äta lunch tänkte jag, och han ocksa för den delen. Men det var svarare än jag tänkte. Vi hade stora problem (okej, mest jag) med att välja var vi skulle äta. Eftersom det vegetariska utbudet inte är värt att nämnas var det komplicerat att komma fram till ett bra beslut. Vi gick fram och tillbaka och velade ett bra tag. Till slut gick vi in pa ett ställe som hade i alla fall en bra förrätt till mig, och som eventuellt skulle kunna ändra om en av huvudrätterna till mig. Bada tva at friterad svamp till förrätt, och han at kyckling till huvudrätt medan jag tog stekt ägg med skinka, som ändrades till pommes frites (patatas fritas). Efterrätten bestod av, för oss bada, "pudin". Den spanska puddingen är en tartliknande sak, som mest paminner om svensk ostkaka. Kan inte förklara det. Maste nog ätas för att man ska första vad det är. Kalaset kostade 8 euro, och det var det nog värt. Blev mätt och belaten och maten var god.

Bäst vi satt och at vara efterrätter tittade jag dock pa klockan. 15.12!! Min buss skulle ga 15.15. Inte en chans att jag skulle hinna med den. Sa, när vi avslutat och betalat för oss gick vi bort till busshallplatsen och kollade upp när nästa buss skulle ga. 18.40. Jippi. Sa är det när man bor avskilt fran resten av världen. Det innebar tre timmar till i Alcalá, más o menos, mer eller mindre. Vad skulle vi hitta pa nu da? Det kändes inte sa lockande att bara ga och ga och ga, sa vi beslutade oss för att aka till ett "commercial center" (det var i alla fall vad han kallade det pa engelska) lite utanför innerstan. Sa, vi tog taget mot Guadalajara, och en hallplats senare befann vi oss pa plats.

Vi bowlade tva omgangar, jag vann bada rätt lätt. Jag är inte toppenbra, men nagra strikes blev det, men han var verkligen roligt dalig. Men eftersom han är som han är var det helkul hela tiden. Vi skrattade och skrattade och hade jättekul. Plus att stället spelade underbar musik för mina öron. Westlife, Green Day och lite annat smatt och gott. Dit vill jag igen! Efter bowlingen (4 euro för en omgang) spelade vi tva omgangar airhockey (1 euro styck). Jag vann även dem, trots att min poängräkare inte fungerade pa nagot av de tva borden vi använde. Mystiskt. Den andra omgangen höll jag därför den exakta räkningen själv, och det slutade med 12-5 i min favör. Stolt över mig själv. Och kul att han vill göra sadana saker, trots att jag klar honom i allt.

Efter vara sportligheter gick vi till ett leksakscenter. Paradiset för sadana som honom och mig. Speciellt var det underbart för honom, han ska börja jobba pa ett giganstiskt leksakscenter om 1,5 vecka eller nagot sant. Och han är such a kiddie, en san unge, sa det passar honom som handen i handsken. Vi gick runt och flummade lite i affären och sen gick vi till tagstationen igen. Nästan direkt kom ett tag som skulle mot Alcalá, sa jag hoppade pa det snabbt och lätt, hann i princip inte säga hej da ens, men vi ska som sagt antagligen träffas pa tisdag igen. Sa det är ingen fara.

En helt skrattig och flummig dag idag alltsa. Älskar dessa dagar och att umgas med roliga personer som Manu. Man har inte trakigt en sekund, men kan även vara seriös om man är pa det humöret. Toppen alltsa. Dessutom är jag ensam hemma just nu. Jag var lite orolig att familjen skulle komma hem före mig, men det gjorde de alltsa inte. De är nämligen pa ett födelsedagskalas, och jag var inte säker pa när de skulle komma hem. Funderade pa att ringa och säga att jag skulle bli senare än jag tänkt, men sen beslutade jag att det var nog inte nödvändigt. De skulle antagligen komma hem senare eller samtidigt som jag i vilket fall. Vilket ju visade sig vara en korrekt tanke.

Det här har blivit ett langt inlägg, och som jag började det med, det har mest handlat om Manu. Men det kan han vara värd, även om han glömde bort mina skivor. Men pa tisdag, da! Far jag dem inte da, da.. da.. da blir jag inte glad. Haha.

Den övriga veckan är inte lika intressant. Vet inte riktigt vad det finns att säga om den. Barnen har skött sig förvanandsvärt bra, sa det verkar som mina metoder har fungerat. Men vi far väl se nästa vecka. Da kanske det är kaos igen, vem vet.

I morgon ska vi visst till Madrid igen. Farmor fyller ar, och det ska firas. Vet inte hur det blir pa kvällen, om jag och Jen ska göra ett nytt försök med att ga ut eller inte. Beror pa när jag kommer hem och om jag orkar eller inte. Känner mig rätt trött och sliten just nu. Har inte sovit sa mycket den här veckan. Jädrans pasados. Borde kanske ta en kik pa dem under helgen. Sa de fastnar ordentligt. Och jag borde försöka prata spanska med Manu, men det är ju sa mycket lättare med engelska. Gar betydligt fortare och smidigare. Men jag lovar att försöka bättra mig. Mig (läraren) är pa mig pa varande rast i skolan. ¡Habla español! Sí, sí, voy a hablar más, perdona. Nu ska jag nog ta en liten siesta eller nagot. Är trött och maste nog upp i hyfsad tid i morgon skulle jag tro. Kommer bli en lang dag i morgon.

Snabbt inlägg

Jag är ledsen om nagon saknat mina inlägg pa ett par dagar. Men jag har inte haft tid eller ork att skriva. Uppdatering kommer när jag har just tid och ork. Jag lovar. Just nu har jag ont i huvudet. Har jag det en gang i veckan? Nästan bud pa att börja skriva upp det. Plus att jag tror att jag börjar bli senil. Tappar bort och glömmer saker. Inte alls bra. Känner mig sa virrig. Men lovar i alla fall att skriva mer när tiden infinner sig.

Kommentarsvar och kanon igen

Svar till Marita:

Jag aker inte genom nagon förmedlare eller agentur. Jag sökte pa Internet helt själv efter familj och sidorna jag använde mig av var:

www.aupair-world.net
www.greataupair.com
www.aupair-options.com
www.sunnyaupairs.com
www.aupairathome.com
www.newaupair.com

Det var dock bara de tre första som jag tyckte var bra, och den översta var enligt mig kanon. Det var genom den jag hittade min familj, och jag har trvits jättebra hittills. Har du nagra fragor är du jättevälkommen att ställa dem.

Idag var en bra dag igen. Hoppas verkligen att det haller i sig ett bra tag framöver. Det enda var att de de ville följa med Fil och hans pappa Osc (fick reda pa hans namn idag) hem igen. Men det var mest kul, eller ah, jobbigt sa klart, men det gick bra ända. För jag pratade en hel del med Osc, sa gott det gick i alla fall eftersom han inte pratar engelska. Och han är kul, plus att jag skulle lära honom svenska tyckte han. Jag heter Osc. Tvivlar pa att han kommer ihag det i morgon, haha.

Ungarna somnade i bilen pa väg hem, skönt som vanligt, och jag hade tänkt lata dem sova lite här hemma. Alvita sov som en stock och när jag skulle väcka henne 20-30 minuter senare var hon störtsur för att hon inte fick sova. Men jag struntade i det och tvingade henne att vakna och lekte med Alvato istället.  Han vaknade efter en stund när jag lagt honom i soffan, och da tittade vi pa tecknat tillsammans. Han var jättemysig, kröp upp i mitt knä och lag och tittade pa filmen där. Ett riktigt mysögonblick.

Men nu ska jag se om jag kan plugga lite innan det är natti natti. Jag avskyr pasados! Alltsa datidsformer. Preterito perfecto, preterito indefenido, imperfekt och gud vet vad. Att vi dessutom haller pa med futuro ocksa pa samma gang gör ju inte saken lättare direkt. Sa bör försöka vara en duktig liten svensk spanskelev.

Smatt och gott

Presenten igar var varsin klubba som jag fatt i förra veckan av Javs mamma, kompisen som de allt som oftast vill följa med hem. Och de skötte sig ju utmärkt resten av dagen ocksa, sa tyckte det var rätt att de faktiskt fick sina klubbor. Jag ska dock inte muta dem särskilt ofta, gillar inte det egentligen. De ska lära sig ända.

Och en sak jag glömde skriva igar. Jag var pa Carrefour efter skolan igar, köpte choklad (ajabaja Anna, men var sa sugen), minichiabattabröd och.. Arla-ost!! Letade ett bra tag efter det innan jag till slut fann det. Finello (mozarella fran Arla) hade jag sett tidigare, men nu hittade jag även skivad Dofina Havatri tror jag den hette. Sa, mamma, jag äter din ost nu. Fast jag antar att det är en dansk vara, men det är i alla fall Arla, och det är det som räknas!

Idag fick vi tillbaka testen fran Ests lektion i torsdags. E gav dem till oss idag, och jag hade 98% pa det. Precis som förra veckan. Sa det far väl anses som rätt bra antar jag. Haha.

Men maste plugga lite nu, men har en hel timme innan jag maste hämta barnen. Fast det är en himlans massa vägarbeten pa vägen till skolan. De gör tva rondeller och jag vet aldrig hur jag ska köra, för de ändrar om det hela tiden. Ibland far man inte ens köra in i rondellen över huvud taget, och ibland fungerar den som en riktig rondell. Ett äventyr att köra dit alltsa.

Kanon

Idag har faktiskt varit en kanondag. Bara en grej som kunde varit bättre, men det är allt.

Skolan var okej, hade ny lärare i comparación och conversación, en kvinna vid namn bara E i den här bloggen. Hon var okej, om man jämför henne med Est (efter bara en dag visserligen, men ända) sa var nog Est bättre, men det far vi se efter en vecka om jag fortfarande tycker.

Fick tillbaka provet för Mig fran i torsdags, och jag förstar inte riktigt hur jag lyckas, men jag hade 100% igen. Jag är snart rädd att han tycker jag ska hoppa upp en niva, men jag tycker det är lagom som det är nu. Sa om han fragar, sa vill jag stanna kvar i min grupp. Som för övrigt fick tva nya medlemmar idag. En man fran Holland, Fra, som var 48 ar gammal. Han är Jens nya rumskompis, och hon bävade verkligen för att fa en sa passa gammal man som rumskamrat, men han verkade rätt okej. Den andra nya var en 21:arig japan vid namn Aki. Han maste ha kommit igar eller nagot, för han sov sig igenom i princip hela lektionen (lektionerna). Och da menar jag verkligen att han sov, inte bara nickade till lite da och da, utan faktiskt sov. Där kan man tala om jetlag!

Barnen har varit nästintill fantastiska idag dessutom! De följde villigt med mig när jag sa att vi skulle ga hem, men sen ville de följa med en kompis, Fil, hem, eller sa ville de att han skulle följa med oss. Hans pappa (det är alltid hans pappa som hämtar honom, har bara sett hans mamma en gang och det var sa sent som förra torsdagen) är rolig och trevlig, men han pratar bara spanska. Sa har inte pratat jättemycket med honom egentligen, men i alla fall. Till slut, efter ganska mycket tjat kom de med mig hem. Jag var trött pa att behöva tjata och i ett ögonblick sa jag att om de kom med mig hem utan att braka skulle de fa en present. Tro det eller ej, men det fungerade utmärkt. De skötte sig näst intill helt perfekt i bilen. Behövde bara säga till en gang när jag fick en flickfot i nacken. Inget om säkerhetsbältena eller nagot sant. Sa underbart skönt! Kan det inte vara sa alltid?

Väl hemma har de skött sig utomordentligt ocksa. Inte en enda tar, inga skrik, inga brak. Bara gemensam lek och nöje. Fantastiskt. Och till raga pa allt gav jag dem mat helt själv. Mamma Alv hade sagt att hon kunde bli senare än vanligt, sa jag skulle ge dem mat om hon inte kommit hem. Och sagt och gjort, strax efter atta började jag matkampen. Den gick förvanandsvärt smärtfritt. Visserligen fick de rita och mala under tiden, men det gick att fa i dem all lasange. Efter nästan en timme var de klara, och da hade även Alvato lyckats fa i sig en liten mellanmalsburk med juice och Alvita en halv mellanmalsburk yoghurt (resten hade Pappa Alv stoppat i sig). Pappa Alv kom för övrigt hem innan det var helt klart. Alvato var klar med sin mat, men Alvita hade lite kvar. Men det var ända jag som fick i dem all mat. Maste erkänna att jag är en aning stolt över mig själv, för middagen brukar vara en pina i vanliga fall.

Sa, summan av kardemumman är att detta var en bra start pa den här veckan. Hoppas att det fortsätter sa bara. Da är jag kanonnöjd.

Inte ensam längre

Familjen kom hem redan cirka en timme efter att jag skrev förra inlägget, sa bra var min gissning alltsa. Och där försvann min slappedag. Hade velat vara ensam mer, men se det gick inte med fyra barn (tvillingarna kom saklart ocksa) i huset. Och nu ikväll var vi nere en sväng i byn ocksa. Det fanns tva sadana dära uppblasbara hoppborgar som barnen ville leka i, sa da gick vi dit.

Och nu är jag hungrig. Och jag maste plugga. Har inte hunnit göra det idag som jag hade tänkt. Maste gora det nu istället, innan middagen. Som jag hoppas är god, eftersom jag är hungrig och vill äta mycket.

Ensam hemma 4

Här kommer uppdateringen:

I fredags blev det aldrig nagot mer i byn. Jag gick ner en sväng vid halv 11 för att se om jag kunde hitta Ros och hennes kompisar igen. Hon hade mitt nummer, men jag hade inte hennes, sa jag förväntade mig att hon skulle ringa vid den tiden och kolla var jag var. Jag gick ett varv runt byn, men sag inte till henne eller hennes kompisar. Dock hittade jag en tjej vid radiobilarna (ja, de hade det uppställt! Men jag körde aldrig, hade ju ingen att köra med sa att säga) som Ros pratat med tidigare under dagen. Jag fragade henne om hon visste var Ros var, men det hade hon ingen aning om. Sa, jag gick sakteliga upp till mitt hus igen. När jag stod utanför dörren vid kvart i 11 ringde Ros. Men da var jag trött och jag hade inte tänkt vara ute längre än till 11, sa det var inte lönt för mig att ga ner igen. Det slutade alltsa med att jag gick och la mig i hyfsad tid. Och jag var faktiskt rätt nöjd med det trots allt.

Lördagen var vigd at Segovia. Jag tog bilen vid 7.15 och rullade iväg till tagstationen cirka 15-20 minuter härifran. Ställde bilen där, tog taget in till Alcalá, träffade Luc pa perrongen, och Alb (en ung manlig lärare pa skolan, tror han bara är 23) inne pa stationen. Strax därefter kom även Kai, Jen och Lau. Sa det var fyra tjejer och tva killar (varav en "gubbe" för att citera Emily, haha). Det var en dyr biljett till Segovia, 14.80 euro tur och retur. Det tyckte i alla fall jag var rätt dyrt, men da visste vi inte hur langt det var dit. 3 timmar tog taget! TRE timmar!! Det hade ingen av oss en aning om (Alb kanske hade en liten aning, men inte sa stor koll) och vi blev rätt sura över den langa tagresan.

Väl framme i Segovia gick vi i alla fall till akvedukten som finns där. Jag är inte bra pa historia, sa om nagon vill veta mer om den (den är gammal, gammal) rader jag att söka information pa Internet. Vi gick även till katedralen (3 euro i inträde), men den var gigantisk och rätt fin. Synd att man inte fick ta kort där inne bara. Efter det gick vi till palatset. Studerande fick betala 2.50 euro och "vanliga" 4 euro. Egentligen är jag inte student, har inget studentkort, men jag gick in som det ända. Tur att jag slapp betala alla fyra eurosarna. Innan vi gick in i själva palatset at vi vad vi hade med oss. Jag tror att det bara var jag som hade med mig riktig mat. De andra at mest kex och godis. Men sa länge jag slapp vara hungrig var jag nöjd. Palatset var mattligt intressant, men vi hade rätt kul. Jag och Luc flummade hela dagen och hade kul ihop. Tur att hon ska stanna sa pass länge som hon ska. Kai är rolig han med. Han är verkligen en speciell liten japan. Han virrar ihop Suecia med sueco och Suiza och allt möjligt. Och sa vill han veta allt möjligt ocksa. Men han är kul han. Lau är trevlig ocksa. Och hon skulle visst stanna en vecka till, det var inte hennes sista vecka som jag trodde i ett tidigare inlägg. Hon är jättebra pa spanska, och jag mixade engelskan med lite spanska med henne. Jen är ju ocksa trevlig, men det tror jag att ni redan visste. Det är kul när hon och Luc pratar tyska med varandra och jag faktiskt förstar en hel del av vad de säger. Pa det sättet kanske inte min tyska dör riktigt än. Och till sist Alb. Vad jag förstod kan han inte sa mycket engelska, men han förstod lite grann i alla fall. Men ville man prata med honom fick det vara pa spanska. Men han var trevlig han ocksa.

Vi var jättetrötta allihopa efter en mycket lang dag i Segovia. Vi var tvungna att ta taget vid 16.50, vilket skulle innebära att vi inte skulle vara i Alcalá förrän vid attatiden! Inget vi sag fram emot direkt. Plus att pa ditvägen have vi planerat att i alla fall Jen och Lau skulle komma till min by och festa lite här pa kvällen. Men de skulle vara tvungna att ta bussen vid 21, vilket hade inneburit lite stress för dem, plus att vi som sagt var rätt slutkörda. Sa alla vara planer sprack när vi insag hur sent vi skulle komma hem. Vi hade pratat om vad de skulle behöva ta med sig och bussen och allting, men ingenting blev alltsa som vi ville. Det hela blev än mer jobbigt när vi blev fast i Madrid pa stationen Atocha. Av nagon anledning stannade vart tag (som skulle ga hela vägen till Guadalajara, perfekt för mig och Luc) pa stationen och gick inte vidare. Vi visste inte riktigt vad vi skulle göra, men vi bytte perrong till "Alcalá-perrongen". Det kom ett tag precis när vi kom dit, men det gick till fel ställe. Men efter det sag vi att taget till Alcalá skulle komma om bara 1 minut. Sa lite tur hade vi där. Värre var det för mig och Luc, vi visste inte om vi skulle hinna med vart andra tag fran Alcalá eller om vi skulle behöva vänta en halvtimme pa stationen där. Men som tur var hann vi med det första.

Jag avskyr att köra i mörker, speciellt mycket i Spanien. Hemma gar det okej, för vägarna är bra och allting är bra organiserat. I Spanien känns allting mer rörigt, men jag kom hem i alla fall. Vägen fran tagstationen är inte sa svar. Även om det är lite serpentinvägar runt bergen. Hem kom jag i alla fall, runt halv nio, med världens huvudvärk som jag skrev igar. Jag tittade pa "The ninth gate" med Johnny Depp, men höll pa att somna. Sa direkt när den var slut gick jag och la mig.

Jen och Lau planerade att aka in till Madrid idag och ga pa nagon marknad där. Jag skulle eventuellt följa med, men jag bestämde mig för att göra detta till en slappedag istället. Kände att det kunde var skönt. Sa idag har jag ätit frukost och tittat pa "Cold Mountain" för första gangen. Har velat se den innan, och upptäckte att familjen hade den. Men den var bränd och hade bara spanskt tal med engelsk undertext. Lite irriterande att se Nicole Kidman och company prata spanska, men det gick rätt bra ända. Tur att undertexten fanns dock, annars hade jag nog inte förstatt mycket.

Jag funderar pa att göra mat snart, men är inte ett dugg hungrig. Har ingen aning om när familjen kommer hem heller. Känns lite sadär, de kan rätt som det är bara dyka upp ju. Men jag tror att de kommer runt 6-8-tiden om jag far gissa. Fast jag har som sagt ingen aning. Maste dessutom plugga inför imorgon. Kan bli en hyfsat jobbig lektion annars. Vi skulle ga igenom nagot ganska svart har jag för mig. Sa, det här far räcka för nu. Har jag glömt nagot sa skriv en kommentar.

Ensam hemma 3 och huvudvärk

Jag kom hem för cirka en kvart sen. Jag har ont i huvudet. Och ingenting blev som vi hade planerat alls. Orkar tyvärr inte skriva nagot nu. Har för ont i bollen. Har en pizza i ugnen och ska kolla pa film hade jag tänkt. Sedan blir det sova. Ingenting annat.

Ensam hemma 2

Nu är jag hemma fran byn igen. Jag tror jag berättar om det innan jag tar resten fran igar.

Jag träffade alltsa städerskans dotter Ros och hennes kompis Cri vid 12-tiden. Vi gick till kyrkan och därifran gick vi med i en "parad" genom byn med Jungfruhelgonet Pilar i spetsen. Det är henne de firar mest här. Att Columbus upptäckte Amerika spelar mindre roll i den här byn. Efter det att vi gatt i paraden gick vi till ett ställe, en gräsplätt, med tapas. Allt var gratis och efter det gick vi hem för att äta lunch.

Därefter träffades vi nere i byn igen. Vi gick till tjurfäktningsarenan, för det skulle vara tjurar där, och jag var osäker pa om det skulle vara en riktig tjurfäktning eller inte. Men det visade sig vara en mildare variant (nu har jag ju aldrig sett en riktigt tjurfäktning i verkligheten, men ända). En massa killar och män (notera inga tjejer) sprang runt i arenan och försökte undvika tjuren. Det var okej att se pa, men jag gillade det inte ända. Stackars tjurar att bli hetsade sa. En kille blev stangad, men tror inte att han fick nagra större skador. Men jag kom pa mig själv att tänka att det hade bara varit rätt at honom. Efterat dödades tjurarna i alla fall, men de blev skjutna i huvudet, och det fick man inte se, för det gjordes utanför arenan. Men efter det släpade de in de döda kropparna och visade upp dem.

Efter detta gick vi till las peñas. En peña är som en klubb av vänner, och det finns massa olika. De har sma klubbhus där de träffas och umgas. Jag vet dock inte om dessa klubbhus alltid star uppställda, eller om det bara är när det är festligheter.

I alla fall sa har jag träffat en massa folk. Dock är de runt 16 allihopa vad jag vet, sa jag känner mig lite gammal i dessa sammanhang. Och de uppför sig ganska högstadieaktigt maste jag säga. Men jag övar i alla fall min spanska till max. Förstar inte allt de säger sa klart, men det gar rätt bra att prata med dem ända. Känner mig lite malplacerad om man säger sa. De är yngre än jag och pratar i princip bara spanska. Men det är rätt kul ända.

Jag ska äta cena nu, middag alltsa, och sen vid 10-10.30 ska jag ner till byn igen en stund. Det är som sagt party party hela helgen, men eftersom jag ska till Segovia i morgon ska jag bara kolla läget lite och sen ga hem och sova igen. Vill inte vara alltför trött i morgon. Sa ska nog äta och sen ta en liten tupplur igen. Sa jag inte blir helt dödstrött.

Ensam hemma 1

Nu har jag nagra minuter över, hade egentligen velat ta en liten tupplur eller siesta, men tror jag hinner med det ocksa.

Torsdag (igar): Jag akte in till Alcalá med bilen. In till själva Alcalá var det inte svart att hitta, eftersom jag akt dit med familjen nagra ganger. Men sen blev det betydligt värre. Irrade runt som en galning. Det var mörkt och de har trafikljus överallt. Men det känns inte sa organiserat som hemma i Svergie. Det känns ganska rörigt att veta vart man ska ta vägen. Och som jag letade och letade. Körde runt överallt och ingenstans. Körde pa samma väg flera ganger och fram och tillbaka, och jag vet inte vad. Det var fruktansvärt i alla fall. Till slut körde jag förbi ett ställe jag kört förbi innan och hittade en plats att parkera pa. Jag var sa trött pa att köra, men visste inte riktigt var jag befann mig. Sa jag gick lite försiktigt och letade mig in till centrum. Det gick rätt bra faktiskt. Och da upptäckte jag ocksa hur jag skulle ha kört för att komma dit jag planerat. Men tur i oturen fanns det inga plaster lediga där, sa jag stod bra där jag stod. Mötte Jen och hennes rumskompis Eve och en annan tjej, Lau. Bada gar pa skolan ocksa, men vad jag förstod var det sista veckan för bada den här veckan.

Väl ihopsamlade gick vi till en bar, eller en Panederia. Jag drack en cola för 2 euro men ingen av oss gillade stället sa mycket. Det var litet och trangt och rökigt. Usch! Sa, efter en stund begav vi oss ut pa vandring. Gick lite fram och tillbaka, men hittade inte vad vi sökte: Ett dansställe. Helst med spansk musik. Klockan var runt 12 och till slut hittade vi ett diskotek, men det var heldött. Ungefär fyra människor där inne. Vi var helt enkelt för tidiga. Vi besökte i alla fall nagra ställen, men inget föll oss i smaken. Sa, till slut bestämde vi oss för att dra oss hemat. Min stora fasa. Och hur den gick till far ni veta i nästa inlägg. För nu ska jag sova en liten stund. Ska träffa tjejerna jag gick runt med i byn innan igen vid halv sex. Och hur allt idag har gatt far ni ocksa veta senare!

Händelserikt

Oj, nu händer det saker. Jag har inte tid att skriva om igar, för jag ska snart ut i byn här med städerskans dotter. Hon var visst 16 ar och ville ha nagon att ga till kyrkan och i byn med. Det är ju stort festfirande, och jag kan ju lika gärna se hur det är. Problemet är att jag tror inte att hon pratar engelska. Sa det kan nog bli lite svart att prata. Men jag far helt enkelt öva ordentligt pa min spanska. Jag som trodde att fredag enbart skulle bli en slappedag.

Tvillingarna kom för en stund sen ocksa. Men jag sa till dem att familjen inte var hemma, men de fick komma in ända. Och en stund senare kom deras pappa ocksa, Pappa Alvs bror. Och han pratar inte heller engelska, sa har redan fatt prata en hel del spanska. Dels med dem, och dels med städerskan.

Lovar att försöka ha tid att skriva om igar senare idag. Men vet inte alls hur dagen kommer se ut nu. Maste ju planera lite för i morgon ocksa. Kolla vilket tag jag ska ta och packa en väska med lite mat, och eventuellt övernattningsgrejer för att kunna sova i Jens lägenhet. Men kanske aker hem emellan, antagligen gör jag det. Men man vet aldrig. Vi kanske blir jättesena fran Segovia, sa da är det bra om jag har med mig alla saker redan.

Men nu maste jag göra mig klar för att ga ner i byn. Lite nervöst, men inte som igar. Här hittar jag ju i alla fall. Haha. Men nervös för att träffa en tjej som antagligen bara kan rumänska och spanska. Men det gar nog bra ända.

Första vingtagen ensam

Strax ska jag flyga iväg. Är grymt nervös, för "flygningen" innebär att jag ska ta bilen, köra in till Alcalá, hitta dit jag har planerat att köra, hitta en parkeringsplats, och sedan hitta Jen och henns rumskompis inne i Alcalá. Behöver jag säga mer än sa? Jag har aldrig kört in till Alcalá innan, och parkeringsplatser brukar vara omöjliga att hitta. Sa kommer bli katastrof. Om jag nu ens hittar in till stan. Fast det tor jag gar bra, men det svara är att hitta Inne i stan. Usch, är nervös!! Fattar inte vad jag har gett mig in pa riktigt. Sa snälla, hoppas att allt gar bra. Uppdatering kommer i morgon om jag fortfarande är vid liv da.

Gurkproblem!

Kom precis pa att jag glömde en sak! Jag och Pet har upptäckt att det inte finns nagra svenska eller holländska gurkor i Spanien!! Det är skandal! Och da menar jag inte att de maste ha varit odlade i nagot av vara länder, men det finns alltsa inga vanliga gurkor! Inte langa och smala och vattniga som här hemma. Utan här är det squach och zucchini och sant som gäller. Inga vanliga gurkor! Skandal! I alla fall fanns det inga där vi skulle leta salladsingredienser till en skoluppift. Och Est (läraren alltsa) fattade inte vad vi menade med verdura larga y verde. Fruktansvärt! Sa nu har jag skrivit ut en bild pa nagra gurkor som jag ska ta med och visa i morgon. Tacka vet jag gurkor!

Klassöversikt

Jag vet inte om jag har skrivit om mina klasskompisar riktigt ordentligt. Kanske ska göra det, och om jag redan gjort nagot liknande ber jag om ursäkt för upprepningen, jag orkar nämligen inte kolla igenom om jag har gjort det eller inte. Den sista siffran är hur länge de ska stanna fran förra veckans mandag.

Jen, tjej, 26, Tyskland, 1 manad
Luc, tjej, 18, Tyskland, 3 manader
Pet, kille, 25, Holland, 2 manader
Eun, tjej, 38, Korea, 6 manader
Kai, "kille", 65+, Japan, vet inte

Vi hade även en annan tjej som kom fran Schweiz, men hon bytte över till medelgruppen isället. Hon var för duktig för oss andra. Jag fattade aldrig varför hon var med oss alls. Men som ni ser kommer jag fa byta kompisar utmed vägen, eftersom jag ska ga i skolan i 8 manader, eller rättare sagt 34 veckor. Lite sorgligt att veta det redan nu, men sa är det i alla fall.

Jag maste snart aka och hämta barnen i skolan. Hoppas de är duktiga sa jag inte behöver framkalla grat idag igen. Plus att jag egentligen borde ha pluggat innan. Sa far nog ta och göra det.

I morgon aker familjen i alla fall till Valencia, och jag är hemma. Jag ska eventuellt till Alcalá pa kvällen, men det beror pa en del saker. Lördag ska jag antagligen till Segovia och sen pa kvällen kanske till Alcalá igen. Men inget är helt hundraprocentigt spikat. Bestämms i morgon. Nu, ett pluggförsök innan jag maste aka!

Elak?

Är jag konstig om jag säger att det pa nagot sätt kändes bra när Alvita började grata i bilen idag? Jag hotar numera med att slänga ut dem om de inte skärper sig med bältena. Och Alvita började grata, saklart, hon grater för det mesta. Men i det här fallet verkade det vara äkta grat, och det tar jag som ett tecken pa att hon kanske lyssnar pa mig. I alla fall lite grann. Och pa ett skrämmande sätt kändes det bra när hon grät. Är jag en hemsk människa?

Här hemma har det varit upp och ner. Ena sekunden storlipar hon. Jag ignorerar henne och leker med Alvato istället, tills hon kommer och vill vara med. Eller har en egen idé. Därefter är hon mysig och klättrar pa mig. Det gar verkligen fram och tillbaka. Alvato är mer jämn än vad hon är. Även om han kan svänga rätt ordentligt han ocksa i sina stunder.

Däremot har jag inte pluggat speciellt mycket (läs: i princip ingenting). Ska göra det nu hade jag tänkt. Skulle främst skriva här och kolla om Manu var online pa MSN. Ifall han ville ses i morgon efter min skola istället. Men han var inte online, sa da struntar jag i det. Ska plugga kroppsdelar istället! Snart i alla fall..

Lediga dagen

Jag är lat, nagra kommer känna igen det här inlägget ganska mycket. Haha.
 
Idag är jag ju ledig fran skolan. En slapp dag. Klippt tanaglarna, duschat, tvättat tva tvättar, lagat mat till mig och kollat pa en film. Tror det är det mesta jag gjort. Rätt skönt men en aning trakigt ocksa. Tror jag ska försöka plugga lite snart ocksa, innan jag aker och hämtar barnen.
 
Jag är ju ledig pa fredag ocksa men vet inte hur det blir i helgen. Familjen ska till Valencia och vet inte riktigt om jag kan följa med eller inte. Maste prata med Mamma Alv ikväll. För annars kanske, kanske jag ska till Segovia med skolan. Luc och Jen skulle nog med dit (skolan anordnar utflykter i princip varje helg, tror jag i alla fall) sa hade kanske varit kul om jag kunde följa med ocksa. Om det inte blir nagot Valencia för min del är jag nämligen ensam fran torsdagskväll till söndag. Sa kan ju vara kul om jag har nagot att göra. Fast i och med att bada de tva är tyskor sa känns det som de kommit varandra närmare än jag med dem. Det ska visst börja nagon kanadensisk tjej ocksa. Far väl se vad det är för typ. Men annars känns det nästan lite ensamt. Jag vill ju ocksa ha nagon att umgas med pa helgerna. Familjen är ju helt okej att vara med, det är inte alls det, men vill göra nagot annat ocksa. Inte bara vara här hela tiden. Vill till Alcalá och göra nagot pa helgerna ju!
 
Igar lagade jag extra mycket till lunch, sa att jag kunde spara till nagon annan dag. När det var dags för kvällsmat fanns det dock inget bra färdigt för barnen, sa de fick av det jag gjort. Och de gillade det faktiskt. Det var makaroner blandat med tomatkross, plus att jag stekt paprika och sockerärtor eller bönor eller vad det var. Plus att jag hällde i vanliga ärtor ocksa. Blev rätt okej faktiskt. Hade i oregano ocksa, basilika hittade jag inte, annars hade jag tagit det ocksa.
 
Sa, det far räcka, orkar inte lägga till mer nu.

Dum ledig dag

I morgon kommer det bli en hemmadag. Manu visste inte ens att det var ledigt. Om jag inte sagt det till honom hade han nog akt till universitetet och upptäckt att hela Alcalá var ledigt. Som tack för det, nada. "Sorry, sorry, sorry". Jaja, orka. Sa, tja, jag ska nog sova ut i morgon tror jag. Kanske plugga lite kroppsdelar eller kläder eller nagot. Abre la boca, öppna munnen, har man hört x antal ganger här hemma, sa mun kommer jag aldrig glömma i alla fall. Hade velat göra nagot i morgon bara. Men, men. En trist sovdag kanske inte är fel det heller egentligen. Kan ta och kolla pa nagon film eller nagot. Suck, jag hade verkligen velat göra nagot annat. Ska göra popcorn och frossa i morgon. Ja, det ska jag göra.

Ny vecka, med ledighet

Internet har inte fungerat speciellt bra i helgen. Alla ganger jag försökte logga in igar var misslyckanden. Därav min bloggfranvaro igar, plus MSN. Ber om ursäkt för detta.

Snart ska jag aka och hämta ungarna i skolan. Hoppas de beter sig nagorlunda bra idag, jag orkar inte braka allt för mycket. Är för varmt för det, för idag är det sommarvärme igen.

Igar var jag och hela familjen Alv pa en medeltidsmarknad i Alcalá. Det är ju som sagt Cervantes-firande för tillfället, spanjorer gillar att fira olika saker. Marknaden var kul. En massa saker att titta pa. Vi at lunch pa en restaurang och jag at jättegod chokladglass till efterrätt.

Idag, skola som vanligt. En ny vecka, och vi hade en ny människa i gruppen. Vad jag forstod sa var det en 70-arig Japan. Lite roligt att ha med honom i klassen, men det var svart att samarbeta med honom. Plus att han upprepar en massa saker som Mig och Est säger. En aning irriterande. Jag gick en vända pa marknaden idag efter skolan. Har ju alltid en timmes väntetid tills bussen ska ga. Köpte godis. Haha. Men inte svenskt marknadsgodis, utan godis gjort av frukt, inte naturgodis, utan riktigt godis fast jag antar att det alltsa var gjort av pektin istallet för gelatin. Gott var det i alla fall.

I morgon är jag ledig fran skolan, tack vare allt detta Cervantes-firande. Sa en helt fri dag i morgon. Jag tror inte att barnen är lediga, för de gar i skolan i ett annat samhälle, och det är bara Alcalá som har ledig dag. Sa skulle vilja göra nagot kul, blev ju ingen utgang i helgen, sa far se vad som kan tänkas hända. Antagligen ingenting, men ända. Annars kanske under den "riktiga" helgen. Pa fredag är det legid dag i hela Spanien, för da firar man dels "jungfruhelgonet" Pilar, plus att Columbus "upptäckte" Amerika. I spanska ögon var han nämligen spanjor, trots att han var italienare pa riktigt. Nu maste jag nog dra mig härifran, sa jag inte missar att hämta barnen. Hade ju varit lite pinsamt kanske.

Shopping i Madrid

Idag har jag shoppat upp nästan 90 euro. Illa, illa. Men vad gör man när man befinner sig i Madrid med massa underbara affärer omkring sig? Köpte fem tröjor, en pa Zara, tre stycken pa Stradivarius (som är och kommer förbli min älsklingsaffär alltid) och en sista pa Mango. Sa nu har jag fem nya tröjor jag kan slita med hälsan. Helt underbart att ha lite nytt att sätta pa sig. Och jag älskar Stradivarius. Haha. Sen hittade jag en jacka pa Zara som jag funderade pa att köpa, men tror jag väntar lite. 99 euro kostade den. Var visserligen en ordentlig vinter jacka. Som tva jackor i en, plus foder och sant. Sa om jag köper den lär jag inte frysa varken här eller i Sverige.

Pratade med Mamma och Lillebror där hemma i Sverige ikväll. Var länge sen vi pratade i telefon, och det kändes konstigt att prata svenska. Gjorde det visserligen med norskorna förra veckan, men det var inte alls samma sak. Men kändes bra att göra det i alla fall. Har inte speciellt mycket hemlängtan, trivs rätt bra här om jag ska vara ärlig. Tiden har gatt fort, snart är det en manad (pa onsdag). Men klart man saknar de (er) där hemma ocksa. Det far ni inte tri att jag inte gör, även om jag som sagt har det rätt bra här nere ocksa.

Nu ska jag nog ner och se om jag inte kan fa min middag snart. Är hungrig. At lunch hos farmor och farfar i Madrid idag. Det var anledningen till att jag befann mig där över huvud taget. Jag och Mamma Alv gick ut och shoppade, pa var sitt hall visserligen, efter maten och lämnade barnen kvar i lägenheten, Pappa Alv var hemma här i byn och arbetade pa sin artikel. Farfar är rolig, men samtidigt lite, vad ska man säga, han har sina asikter och jag brukar mest försöka le och halla med.  Nu: matjakt!


Car talk

Förresten, jag pratade lite med Pappa Alv innan om barnen i bilen. Som tur är haller han med om att de maste ha bältena pa sig, och att jag gör rätt. Men han verkade lite orolig att jag stannar pa farliga ställen. Vägen är för det mesta bara tvafilig med en fil at varje hall, och inte mycket utrymme till att stanna pa. Men jag har hittat nagra platser man kan göra det pa. Sa han behöver inte oroa sig. Fast jag hoppas saklart att jag inte behöver stanna mer än nödvändigt. De ska banne mig lära sig att ha bältena fastspända!

Idag slapp jag dock hämta dem, eftersom Mamma Alv gör det direkt efter jobbet. Jag skulle tippa pa att de kommer hem ganska snart, sa da blir det väl full rulle här igen. Har varit en ganska slapp fredagskväll hittills. Skrev med Manu pa MSN, skriver med Frida just nu, pluggat lite grann samtidigt (skriva vykort och brev) och ätit en glass. Var sa sugen pa choklad sa tog en glass som ersättning. Vill spara pa mina tva Marabourutor. Ska nog ga ner till mitt rum och ta en liten vilopaus nu. Är rätt trött faktiskt.

Skolveckan är över

En vecka har jag gatt i skolan nu. Har faktiskt gatt valdigt fort. Början var ju panikartad, kändes som det var alldeles för svart, men nu har man vant sig vid det. Mig sa dock idag att nästa vecka är det vi som ska prata mest och inte han. Sa vi far väl se hur det gar, haha. Testen (ett för varje lärare) gick kanon. Pa Migs test (gramática y vocabulario) hade jag alla rätt och fick 100 % (testet var en del av ett "helt betyg"). Pa Ests (den andra läraren alltsa) test (composición y conversación, naväl, testet innefattade ju inget prat) hade jag tva minimala fel, men hade fullt i de andra procentdelarna, sa det slutgiltiga blev där 98 %. Sa är kanonnöjd. Jag var i alla fall bäst pa bada testen av oss "nybörjare". Vad den tjejen som redan varit här en manad fick vet jag dock inte.

Vet inte riktigt vad som hände i helgen. I Alcalá är det Cervantesfirande i massor. De har hängt upp massa saker över gatorna, och det var jättemanga sma marknadsstand utmed vägarna och pa Plaza de Cervantes. Skulle vara kul att vara där och se hur det är, men da maste man ju ha nagon att vara där med ocksa. Har för mig att Manu skulle nagonstans den här helgen ocksa. Men jag pratade med en av tjejerna i min grupp, Luc, och vi kanske ska dit i morgon, det berodde pa om hon fatt sitt kreditkort än. Annars har hon inga pengar. Sa vi far se hur det blir. Skulle vilja se hur Alcalá är pa helger och kvällar.

Tror jag ska försöka göra mina läxor nu. Sa slipper jag tänka mer pa det i helgen. Kan vara skönt att ha det avklarat.

Och jag saknar min Marabou. Eftersom det aldrig blev nagot IKEA har jag snalat med de fa bitar jag har kvar. Men idag var jag tvungen att ta en efter min lunch. Sa nu har jag bara tva sma ynkliga rutor kvar. Hur ska detta ga? Jag MASTE till IKEA snart!

Tapas med efternamn

Maste berätta en sak innan jag glömmer det. Mitt efternamn är hyfsat ovanligt, inte Andersson eller nagot sant, och jag har ofta blivit kallad för antingen mitt efternamn tillsammans med Anna, eller enbart mitt efternamn, eller ett smeknamn grundat pa mitt efternamn. Det har till och med varit en hel del lärare som kallat mig för hela mitt namn, trots att jag varit den enda Annan. Och här i Spanien, hur har det blivit da? Jo, i min grupp finns det en till Anna, och den ena läraren "Mig" har börjat kalla mig för Anna -*-, med mitt efternamn alltsa. Och han tycker det är jättekul. Manu tycker att mitt efternamn är helt ologiskt, det stavas pa ett sätt men uttalas pa ett konstigt sätt. Och jag antar att Mig är av samma asikt. Dumma spanjorer. Haha. Sa, jag lär aldrig komma ifran mitt efternamn om man säger sa, men pa ett sätt är det lite kul ocksa.

Idag hade vi test pa vad vi gjort under veckan. Var inte speciellt svart, sa tror att det gick bra. Tog inte sa manga minuter att fylla i det.

Torsdagar är det kulturlektion ocksa. Jag fattar inte riktigt hur det gar till, men den är i alla fall frivillig och verkar rätt avslappnad. Eller sa var det bara början som var det. Jag var bara med i början nämligen, jag var ju tvungen att ta bussen hem för att hinna äta och plugga och sa innan jag maste hämta barnen i skolan. I alla fall, vi gick till en bar och at tapas allihopa. Kändes ju rätt avslappnad lektion, om man säger sa. Men jag vet inte om de gick tillbaka till skolan efterat och faktiskt hade mer lektionsaktiviteter. Eller om lektionen hölls där, men jag tvivlar pa det.

Det är rätt svart att vara vegetarian i Spanien. Men det visste jag ju redan. Det gick nämligen till sa idag att eftersom vi var sa manga beställde alla vad de skulle dricka, och sen kom servitören med olika tapas och satte mitt pa bordet. Jag sa att jag var vegetarian, och da babblade han pa att det inte fanns nagot vegetariskt och kom och gav mig en tallrik oliver. Haha. Men tortillatapasana var ju vegetariska, sa när som pa en äcklig korv ovanpa omeletten, men den plockade jag ju bara bort. Sa enkelt var det ordnat. Men dumma spanjorer att inte fatta vad vegetarian kan innebära. Enbart grönsaker? Nej, da är man vegan, men antar att spanjorer inte tänker sa langt, haha. Eller rättare sagt inte hat kännedom om det.

Nu ska jag se om jag kan plugga lite. Eller nej, göra nagot att äta. Är inte alls hungrig eftersom jag at tapas "nyss", men far ju inte middag förran tidigast 21. Sa bör nog äta nagot mer innan jag hämtar barnen. Som inte alltid är skitungar, Sara, men ibland. Men man kan tycka om skitungar ocksa. Och när de är pa bra humör är de söta och snälla.

Förresten, det regnar. Och askar lite smatt. Känns som hemma. Sa alla som tror att det är 30 grader och solsken fortfarande, tänk om, det är höst även i Spanien.

Skallebank och skola

Följande skrevs innan idag, som ett Worddokument, eftersom Internet inte ville fungera:


Jag har ont i huvudet igen. Skriker inne i det för tillfället. Inte kul alls. Jag som hade tänkt vara duktig och uppdatera här lite.


Skolan började ju i mandags. Full fart med en gang. En smärre chock faktiskt. Jag trodde det skulle vara rätt lugnt och behagligt i början, men nej da, här vill de nog ta kal pa oss stackare det första de gör.


Klockan 8 i mandags skulle man befinna sig pa skolan. Vi fick göra ett test för att se vilken niva vi hamnade pa. Jag kom mittemellan tva nivaer, och en av lärarna fragade om jag ville vara i den lite lättare eller den svarare. Utan att tänka sa jag den lätta. Mycket smart av mig faktiskt. För det var inte lätt direkt. Allt är ju sa klart pa spanska, ingen engelska far användas. Och det är inte ¡Hola! ¿Qué tal? Som gäller, utan riktiga saker. Mycket svarare att hänga med här än hemma. Tur att jag kan lite sen innan. Det är värre med speciellt en kvinna i min grupp. Hon kan inte ett jota spanska. Stackars människa, kan inte vara lätt att hänga med.


De andra i gruppen är okej i sina kunskaper. Det är en tjej som är skitbra, men hon har redan gatt pa skolan i en manad, sa hon pratar i princip flytande. Fattar inte riktigt vad hon gör i var grupp. Den enda killen har aldrig pluggat spanska, men kan lite smatt ända, även om det inte är mycket. De tva andra tjejerna kan mattligt mycket. Jag skulle nog vilja säga att jag är bättre än bada tva faktiskt. Men de kan i alla fall betydligt mer än killen. I alla fall sa är alla väldigt trevliga, och jag tog till och med följe med killen hem till sin lägenhet idag. Jag har en timmes väntetid pa bussen, sa jag gick med honom och försökte slösa nagra minuter. Trist att vara i Alcala ensam utan att ha nagot att göra ju.


Sa, skolan är tufft, men jag hoppas det blir lättare sa smaningom.


Igar efter skolan träffade jag Manu igen. Men bara en snabbis, han fick underhalla mig tills min buss skulle komma. Men jag far nog erkänna att jag var den mest underhallande. Vet inte vad det var med mig, men var helt knäpp och flummig. Och när vi stod och väntade pa min buss kom vi in pa diskussionen om hans har igen. Jag säger att han är rödharig, medan han själv pastar att han är blond. En evig fraga vi aldrig kommer enas om. Det är antagligen en kuturell sak, för blond för mig är uppenbarligen nagot helt annat än vad han tycker. I alla fall, det hela slutade den här gangen med att han fragade en vilt främmande tjej/kvinna vilken harfärg han har. Hon svarade blond (spanjorer ÄR konstiga som tycker att han är blond, men eftersom alla andra är mörka blir visst rödhariga blonda här) och till raga pa allt sa hon att jag var det ocksa! Halla? Jag är väl mer brunett om jag far säga det själv. Ljusbrunt i alla fall, men inte blond! Skulle knappast kalla mig blond i Sverige, men i Spanien är jag visst det.


Sen maste jag tillägga en sak ocksa. I mandags när jag skulle ner till bussen härifran pa morgonen, öppnade jag dörren och larmet började tjuta hej vilt. Pappa Alv stod precis jämte mig och till och med höll upp dörren för mig, men han tänkte inte pa att han inte stängt av det. En liten hjärtattack där, men överlevde i alla fall.


Och en annan sak lite snabbt. Städerskan här hade "gömt" mina kläder. En tröja, min favorit faktiskt, som jag hängt pa tork här inne kvällen innan, var borta dagen efter. Jag fick panik, total panik. Sprang runt och letade och tittade, bade inne och ute, men den var borta. Hade hon tagit den? Hade hon strykt den och förstört den (har ett tryck pa framsidan som jag tvivlar pa tal strykning speciellt bra)? Eller vad?? Med paniken i sken kollade jag i föräldrarnas garderober. Först rakade jag hamna i Pappa Alvs. Där, till min stora förvaning hittade jag mina volleybollbyxor! Med mina initialer pa. Vad fasen, hade hon gömt dem ocksa? Sa jag hoppar bort till Mamma Alvs garderob och hittar under ett av hennes linne min egen gula, fina, vackra tröja. Sa, städerskan hade gömt den där. Tur att jag hittade allt i alla fall. Men ska försöka undvika att hon kommer i kontakt med mina kläder i fortsättningen.


Nu ska jag försöka göra mina läxor, trots huvudet som värker. Far väl se hur bra det gar.


Följande skrivs nu:


Jag har ännu mer ont i skallen nu. Barnen gör det inte lättare direkt. Hämtningarna i skolan och framför allt bilresan hem tär pa ens talamod till max. Ha bältena pa er för fasiken! Jag kör inte om de inte har pa sig det. Sa är det bara. Nu maste jag öva inför ett test i morgon. Redan liksom. Tur att Pappa Alv är hemma och kan se till skitungarna.


Jädrans skit!

Jag orkar inte skriva om skolan idag. Fick nyss reda pa att min laptop blivit stulen! Vad fasen!!! Fran firman. I tisdags!! En vecka sen. Halla liksom!?! Skriver om skolan när jag orkar. Eventuellt i morgon. Har läxa jag maste göra nu. Ja, läxor första dagen. Det är allt ni far veta nu. Orka!!

Skolstart

Nu ska jag strax ner til bussen. Idag börjar skolan. Tyvärr har jag ingen ny ryggsäck i ar. Far väl klara mig utan det. Och ingen har jag att halla i handen heller. Blir till att klara sig pa egen hand den här gangen. Önska mig lycka till.

RSS 2.0