Helgen är här

Efter en knapp timme med Farfar Alv i huset och jag är redan helt slut i hjärnan. Han babblar på som en galning om saker jag redan vet eller inte har något intresse av att veta. "En mening är uppbyggd av ett substantiv, ett verb och ett komplement. De slutar med punkt, eller med kommatecken. Och när man vet hur man ska använda sig av detta kan man skriva." Men hallå liksom?! Jag tror jag ska visa honom min novell jag skrivit, men säkerligen kommer han inte uppskatta den. Men bara för att liksom.

Farmor Alv hade med sig en massa saker, hon hade tydligen förväntat sig att komma till ett tomt kylskåp, och verkade mäkta förvånad över att se att hennes bananer, tomater, och allt annat i grönsaksväg var onödiga att ta hit. Däremot kanske det var bra med lite äkta fisk och kött, men jag hade ju som sagt planerat ut hur det skulle gå till utan deras hjälp.

Det kommer som sagt bli en lång helg, och jag vill till skolan och rymma så fort som möjligt. Helgen har bara precis börjat, och jag vet inte hur jag ska komma ifrån den med vettet i behåll.

Kommentarer
Postat av: Mammica

Kan du inte lugnt och fint (inte argt, irriterat eller ironiskt) säga t ex: Ja, vi lär oss grammatik i svenska skolor också. Jag har högsta betyg i svenska, ... och har läst engelska, tyska och spanska i många år.
Ta en riktigt lång promenad om det är fint väder! Du är ju egentligen ledig på helgerna och nu finns det back up.

2008-02-23 @ 11:28:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0